Αποστολέας Θέμα: Merkava Mk. 4 LIC  (Αναγνώστηκε 17263 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Merkava Mk. 4 LIC
« Απάντηση #75 στις: Μαΐου 26, 2013, 12:50:26 μμ »
Μάλιστα,είναι αυτό που λέμε βουβός κινηματογράφος...
 :mrgreen:
Λογάκια δεν έχει η ταινία :?: :?: :?:
 ::glossa::
Λογάκια για τον Φάνη μας: Κι ενώ σκεφτόμουν να το βάψω με το model master sinai grey πέτυχα την φωτογραφία αυτή καθώς και την παρακάτω συζήτηση:
http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?169492-Merkava-Mk-IV-LIC-(Low-Intensity-Conflict)
Μετά σε άλλο φόρουμ σε ένα σχόλιο γράφτηκε:
«According to Marsh Gelbarts Merkava-book the different regiments mix the standars color to make the vehicles blend in to the surrounding terrain better.»
(http://www.network54.com/Forum/47209/thread/1222337243/1222752785/Merkava+MkIII+colour+ref)
Βρήκα και τις παρακάτω φωτογραφίες:

και βολεύτηκα με το πράσινο. Με όσα ματζούνια και σκόνες θα πέσουν επάνω πιστεύω θα έρθει.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #76 στις: Μαΐου 26, 2013, 12:59:44 μμ »
Συγχαρητήρια για την πολύ όμορφη δουλειά έως τώρα! ::thumbleft:: Θα ήθελα όμως να σου υπενθυμίσω κάτι  ::sprechende_015::: Σύμφωνα με τον απόλυτο ειδικό Michael Mass, ο οποίος έχει υπηρετήσει στον Ισραηλινό στρατό και έχει δώσει και τα φόντα του σε πολλές εταιρείες όπως Meng, Legend για την κατασκευή υπό κλίμακα σύγχρονων Ισραηλινών αρμάτων επιμένει ότι τα χρώματα των Merkava δεν υπήρξαν ποτέ πράσινα. Το πιο κοντινό χρώμα είναι το Hu84 (ή Vallejo Model Color 821 ή και ακόμα και το 886) και έχει μια απόχρωση καφέ-ερημί. Για πιο παλιά άρματα, με περισσότερη έκθεση στον ήλιο, με το χρώμα να έχει ξεθωριάσει λόγω πολυκαιρίας το χρώμα είναι Ηu72, που έχει μια απόχρωση πιο ανοιχτού γκρί-ερημί και παραθέτω το topic: http://www.idf-modelling.com/forum/viewtopic.php?f=55&t=240, το οποίο ελπίζω να ανοίγει! Πιο συγκεκριμένα το 5ο post κατά σειρά!

Ευχαριστώ πολύ.  ::salut:: Σχετικά με το χρώμα, ίσως να έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά, έπρεπε από κάπου να ξεκινήσω για να πετύχω κάτι σαν κι αυτό της εικόνας που έβαλα πρώτη. Τα γήινα - sand - μπεζ χρώματα δεν μου κάθονταν στο μάτι (δέχομαι ότι μπορεί να με παραπλανά η φωτογραφία και ο τρόπος που είναι βγαλμένη) κι έτσι ψέκασα το πράσινο. Δες λίγο και την φωτογραφία που χρησιμοποιούν για να σχολιάσουν το κιτ της Hobby boss στο armorama:
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=168528&page=2

Τώρα σχετικά με την διαφορετική άποψη των δύο experts, ο Marsh Gelbarts εξέδωσε το βιβλίο το 2005, ενώ το σχόλιο του Michael Mass είναι το 2007. Τι ακριβώς παίζει με τα χρώματα έχει χιλιοαναλυθεί κι έχουν λιώσει πολλά πληκτρολόγια. Εγώ σαν γενικό μπούσουλα ακολουθώ αυτό:
http://idfmodelling.free.fr/article01.html
με εξαίρεση την τωρινή κατασκευή που «βολεύτηκα» με το khaki drab.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #77 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:27:13 μμ »
Τώρα σχετικά με την διαφορετική άποψη των δύο experts, ο Marsh Gelbarts εξέδωσε το βιβλίο το 2005, ενώ το σχόλιο του Michael Mass είναι το 2007. Τι ακριβώς παίζει με τα χρώματα έχει χιλιοαναλυθεί κι έχουν λιώσει πολλά πληκτρολόγια. Εγώ σαν γενικό μπούσουλα ακολουθώ αυτό:
http://idfmodelling.free.fr/article01.html
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω κι εγώ,
1ον ότι από το 2005 και 2007 μέχρι σήμερα αρκετά μπορεί να έχουν αλλάξει στο ενδιάμεσο, σχετικά με τον χρωματισμό των αρμάτων, οπότε ακόμα και αυτοί οι experts ακόμα να είναι off side. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και απόλυτος με τα καμώματα των Ισραηλινών οπότε και
2ον και σωστότερο πολύ καλά το πας Νικ σύμφωνα και με τις επιταγές του IDF modelling και ορθώς προχωράς με κανόνα το περίπου, προσπαθώντας απλά να το κάνεις μετά από τα washes λάδια ξύδια ΚΑΙ σκονίσματα να δείχνει τονικά σωστό  :wink:

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #78 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:36:04 μμ »
Λογάκια για τον Φάνη μας: Κι ενώ σκεφτόμουν να το βάψω με το model master sinai grey πέτυχα την φωτογραφία αυτή καθώς και την παρακάτω συζήτηση:
http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?169492-Merkava-Mk-IV-LIC-(Low-Intensity-Conflict)
Μετά σε άλλο φόρουμ σε ένα σχόλιο γράφτηκε:
«According to Marsh Gelbarts Merkava-book the different regiments mix the standars color to make the vehicles blend in to the surrounding terrain better.»
(http://www.network54.com/Forum/47209/thread/1222337243/1222752785/Merkava+MkIII+colour+ref)
Βρήκα και τις παρακάτω φωτογραφίες:

και βολεύτηκα με το πράσινο. Με όσα ματζούνια και σκόνες θα πέσουν επάνω πιστεύω θα έρθει.
Αν ο καθενας μας βλεπει καποιο διαφορετικο χρωμα στις παραπανω φωτο απο το γκριζοπρασινο τοτε τι να πω;Αλλα και απο την στιγμη που ο Ισραηλινος Στρατος ουδεποτε εχει δωσει δειγματα των χρωματων του επισημα ολοι μας κανουμε εικασιες.Απο εκει και περα ο εχει σημασια τι θελουμε να αναπαραστησουμε.Το σιγουρο ειναι οτι δεν μπορεις να αναπαραστησεις ενα καθαρο αρμα.Τοτε θα βγει σιγουρα λαθος η αποχρωση κατα τη γνωμη μου.
Πιστευω Νικολα οτι εχεις ξεκινησει απο σωστη βαση και εξαρταται πως θα προχωρησεις.Παντως θελω πολυ να δω τη συνεχεια πανω στην ταλαιπωρια του χρωματος
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #79 στις: Μαΐου 26, 2013, 02:34:49 μμ »
οι ισραιλινοι ξερουν τελικα τι χρωμα βαφουν τα αρματα τους????  :mrgreen: :mrgreen: τελικα νομιζω οτι κ να το βαψεις σωστος θα εισαι αφου ο ηλιος εκει τα κανει στο τελος ολα ιδια...δηλ FS:καφεγκριεριμιμεμπολικησκονηκαισωσταειναιολα......(παντως εμενα με αρεσει κ η δουλεια κ το χρωμα σου φιλε κ περνει μπολικη ταλαιπωρια μεχρι το τελος....)

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #80 στις: Ιουνίου 07, 2013, 12:01:49 πμ »
Πώς σας φαίνεται σκηνοθετικά; Το μπαρμπαδάκι δεν ξέρω αν θα το βάλω...  :mrgreen:

Το άρμα είναι βερνικωμένο και περιμένει σήματα και μετά κακοποίηση. Η βάση θέλει λίγη σκόνη ακόμα, τα ξερά ένα βερνίκι και περιποίηση στο έδαφος γύρω από την ρίζα και τώρα που το βλέπω με το άρμα επάνω ίσως η άσπρη γραμμή να πρέπει να λεπτύνει λίγο.

Προτάσεις και ιδέες πάντα καλοδεχούμενα... Για εφαρμόσιμα δεν ξέρω.  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Moderator
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #81 στις: Ιουνίου 07, 2013, 12:24:47 πμ »
pas mal, pas mal. Ναι, πιστεύω ότι πρέπει να λεπτύνει λίγο η γραμμή. Νικ θα πρότεινα επίσης να ρίξεις και μερικά γουωσάκια στα χώματα για να ομογενοποιηθούν λίγο παραπάνω τα διάφορα χρώματα πριν το τελικό σκόνισμα.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #82 στις: Ιουνίου 07, 2013, 12:39:06 πμ »
Καλώς :!:
Αγαπούλα, προχώρα όπως είπες για τη γραμμή (Max. 5,8 mm πλάτος στην 1/35) και ακολούθησε και την οδηγία του Νίκου για το έδαφος :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #83 στις: Ιουνίου 07, 2013, 07:57:11 πμ »
Τελικά είναι μεγάλο!

Πολύ μου αρέσει η ιδέα της βάσης, μιδή άσφαλτος, μισή έρημος. Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #84 στις: Ιουνίου 07, 2013, 08:13:49 πμ »
Ωραία η έμπνευσή σου.
Φόρτωσε όμως και το άρμα...
Είναι πολύ άδειο το καλάθι του.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #85 στις: Ιουνίου 07, 2013, 11:18:48 πμ »
ωραίοςςςςςς.
μου αρεσει και εμένα η ιδέα του δρόμου/χωματος. ::thumbleft::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #86 στις: Ιουνίου 07, 2013, 04:31:23 μμ »
Ωραία η έμπνευσή σου.
Φόρτωσε όμως και το άρμα...
Είναι πολύ άδειο το καλάθι του.
 :wink:
Τα φορτώματα είναι καθ'οδόν, απλά μελετάω λίγο τι κάνουν οι Ισραηλινοί με τους μουσαμάδες, τα δεσίματά τους και τι βάζουν στα δύο καλάθια στο πίσω μέρος του πήγματος. Φωτογραφίες ευπρόσδεκτες, ο γούγλης δεν μου βγάζει και τίποτε καλό ή ενδιαφέρον.
ωραίοςςςςςς.
μου αρεσει και εμένα η ιδέα του δρόμου/χωματος. ::thumbleft::
Ευχαριστώ Δημήτρη, η έμπνευση προήλθε από άλλα μοντέλα, όπως π.χ. αυτό :
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=154539&page=1

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #87 στις: Ιουνίου 07, 2013, 04:35:46 μμ »
Τελικά είναι μεγάλο!

Πολύ μου αρέσει η ιδέα της βάσης, μιδή άσφαλτος, μισή έρημος. Καλή συνέχεια!
Είναι τέρας, να σκεφτείς ότι το πήγμα είναι στο ύψος ανθρώπου και ψηλότερο (στην φωτό ο κύριος στη μέση αν δεν είναι ο Γιάννος σίγουρα είναι ο ξάδερφός του  ::glossa:: ::glossa::):

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #88 στις: Ιουνίου 07, 2013, 04:37:49 μμ »
Καλώς :!:
Αγαπούλα, προχώρα όπως είπες για τη γραμμή (Max. 5,8 mm πλάτος στην 1/35) και ακολούθησε και την οδηγία του Νίκου για το έδαφος :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ
Εγώ την έκανα 1 εκατοστό και βάλε, υπολογίζοντας πλάτος γραμμής άνω των 35 πόντων.  :mrgreen:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #89 στις: Ιουνίου 07, 2013, 04:38:40 μμ »
pas mal, pas mal. Ναι, πιστεύω ότι πρέπει να λεπτύνει λίγο η γραμμή. Νικ θα πρότεινα επίσης να ρίξεις και μερικά γουωσάκια στα χώματα για να ομογενοποιηθούν λίγο παραπάνω τα διάφορα χρώματα πριν το τελικό σκόνισμα.  :wink:
Με τι χρώματα να κάνω wash; Τα κλασικά καφεδοπαράγωγα ή να βάλω και κάνα γκρι;

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #90 στις: Ιουνίου 07, 2013, 04:44:37 μμ »
Νίκο...κυκλοφορούν αλυσίδακια για το συγκεκριμενο ή μπορούμε να βρούμε πουθενά αλλου πιο φθηνα?
Σίγουρα θα κάνει τα ναυτικά θέματα η συγκεκριμένη.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #91 στις: Ιουνίου 07, 2013, 04:48:47 μμ »
Νίκο...κυκλοφορούν αλυσίδακια για το συγκεκριμενο ή μπορούμε να βρούμε πουθενά αλλου πιο φθηνα?
Σίγουρα θα κάνει τα ναυτικά θέματα η συγκεκριμένη.
Ποια αλυσιδάκια εννοείς Δημήτρη;

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Ιουνίου 07, 2013, 04:54:02 μμ »
Ποια αλυσιδάκια εννοείς Δημήτρη;
Στις μπιλιες πίσω που κρέμονται για τα αντιαρματικα βλήματα.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #93 στις: Ιουνίου 07, 2013, 05:08:40 μμ »
Για ολόκληρο το καλάθι κυκλοφορούν κάμποσα πολύ καλά σετ ρητίνης-φωτοχαραγμένα αλλά τότε δεν είχα μπει ζεστά στο θέμα. Το επόμενο μερκάβα που θα φτιάξω θα έχει κάμποσα τέτοια καλούδια επάνω.  :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Ιουνίου 07, 2013, 05:11:54 μμ »
Για ολόκληρο το καλάθι κυκλοφορούν κάμποσα πολύ καλά σετ ρητίνης-φωτοχαραγμένα αλλά τότε δεν είχα μπει ζεστά στο θέμα. Το επόμενο μερκάβα που θα φτιάξω θα έχει κάμποσα τέτοια καλούδια επάνω.  :twisted: :twisted:
Χ1000 ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Moderator
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #95 στις: Ιουνίου 07, 2013, 10:37:08 μμ »
Με τι χρώματα να κάνω wash; Τα κλασικά καφεδοπαράγωγα ή να βάλω και κάνα γκρι;
Αν τα χρώματα φαίνονται σωστά στις φωτό, θα έλεγα περισσότερο σε καφεδοπαράγωγα όπως λες κι εσύ, σε διάφορους τόνους, από σκουρότερα μέχρι πιο ανοιχτά. Και μερικά γκριζάκια όμως άνετα βάζεις. 

ΥΓ Δεν προσθέτεις και τίποτα σκουπιδάκια (στραπατσαρισμένα χαρτόκουτα, αλουμινένια κουτάκια, παλιολαμαρίνες, μπάζα .... ) να το κάνεις πιο ενδιαφέρον στο μάτι; ... για να μην πω να στήσεις και κάτι σαν κι αυτό  :mrgreen:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #96 στις: Ιουνίου 07, 2013, 10:41:34 μμ »
Θα βγάλω την παλέτα με τα λάδια μου και θα κάνω αλχημείες... Έχω εισπνεύσει και μπόλικα πετρελαιοπαράγωγα όλη μέρα, οπότε θα έχω καλύτερη έμπνευση.

Όσο για την πρόταση Νίκο, καλή αλλά τι θα το κάνω το τριάρι που έχω;  :twisted: :twisted:

Βέβαια ένα ισραηλινό χαμεράκι στην μια γωνία καλό θα έδειχνε... χε χε Αλλά δεν έχω...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #97 στις: Ιουνίου 08, 2013, 04:48:29 μμ »
Μερικές φωτογραφίες με την πρόοδο της βάσης. Θα πέσει ένα γενικό σκόνισμα με σύννεφο από τον αερογράφο μόλις μπει και το άρμα επάνω για να «δέσει» λίγο το σύνολο. Την γραμμή δεν θα την πειράξω κι ας είναι λίγο μεγάλη. 

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #98 στις: Ιουνίου 08, 2013, 07:13:26 μμ »
εκανες παρα πολυ ωραια τη βαση .και το αρμα ειναι μακραν το πιο ομορφο συγχρονο -μαζι με το προγενεστερο Μκ 1. οποτε εχεις κανει συνδυασμο που σκοτωνει. την γραμμη κ εγω δεν θα την πειραζα.μια χαρα μου καθεται στο ματι. 1 προταση μονο ,μπορεις να σκονισεις ακομα λιγο την ασφαλτο μεχρι περιπου την γραμμη , σαν χωμα που το εχει μεταφερει ο αερας αλλα καπως πιο πυκνο.κ δεν ξερω αν γινεται η αν σου κολλαει σαν ιδεα , με καποιο τροπο ισως καποιες "ροδιες" στν ασφαλτο απο τις ερπυστριες , με σκονη η πολυ light γκριζο σκια .

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 09, 2013, 05:28:22 μμ »
Λοιπόοοοον... Είμαστε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και μένουν τα παρακάτω:

-Σκόνισμα με σκόνες και μαύρισμα με σκόνη η εξάτμιση.
-Τα συρματόσχοινα(τα οποία ξέχασα), οι κεραίες και τα καλώδια από το πενηντάρι που πάνε στην θυρίδα του αρχηγού
-Φόρτωμα το καλάθι του πύργου και τα δύο καλάθια στο σκάφος.
-Ένα απαλό στεγνό με μεταλλικό την ερπύστρια.
-Τρεξίματα από λάδια

Chipping θα κάνατε; Σκεφτόμουν ότι με τόση σκόνη δεν θα φαινόταν και πολύ τα ξεφτισμένα σημεία.

Tags: merkava idf