Αποστολέας Θέμα: Bandits  (Αναγνώστηκε 17454 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
Απ: Bandits
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2011, 09:26:33 μμ »
Πετρο ευχαριστω για τα σχολια.(τα ειπαμε και πμ)
Γιωργο ισως να το σκουραινω λιγο ακομα.Να προχωρησει το βαψιμο στα υπολοιπα σημεια και αναλογως πως θα μου κατσει στο ματι.
Δημητρη λεω να μην προσθεσω πολλα ακομα εξωτερικα μην χαλασω την ισορροπια φοβαμαι.Σιγουρα μερικα κεραμιδια και οσο προχωραω θα διορθωνω αναλογως.
Νικο ευχαριστω για τα σχολια. Για την συζητηση και μονο νομιζω οτι οι συγκεκριμενοι τοιχοι δεν ραγιζουν(βλεπε καστρα και αρχαιους τοιχους)
Αντιθετα οι τουβλινοι τοιχοι ανοιγουν στην μεση χωρις να πεφτουν

Αυτες βρηκα και αν παρατηρησεις δεν εχουν ρωγμες και ας ειναι και οι δυο βομβαρδισμενες.
Ξαναλεω οτι απλα ειναι τα στοιχεια που εχω και ειναι ανοιχτος σε καθε γνωμη.
ευχαριστω και παλι

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2011, 12:25:06 πμ »
Παιδιά αν μπορώ κι εγώ να προσθέσω στη συζήτηση για στατικά. Τα γκρεμισμένα κτίρια, από βολή ή έκρηξη, δεν γκρεμίζονται σαν κομμένα με μαχαίρι στο σημείο που γίνεται η έκρηξη. Η τοιχοποιία γκρεμίζεται, μέχρι να βρεί κάποιο στατικά ανεξάρτητο ή άκαμτο σημείο (κάποιο τμήμα που γκρεμίζεται πιο δύσκολα). Δηλαδί άν φανταστούμε έκρηξη σε ένα διαμήκη τοίχο, αυτός θα έχει ζημιές σε μεγαλύτερο μήκος από ένα ναό που αναλύεται σε τετρακιόνια.....αποτελείται δηλ από πολλά στεγαμένα ορθωγώνια με τέσσερες στύλους. Ειδικά κόγχες ναών είναι πολύ ανθεκτικές, γιατί είναι στατικά ανεξάρτητες.....δεν έχουν ανάγκη άλλα μέλη του ναού για να σταθούν. Η σύνθεση νομίζω είναι σωστή, αρκεί να γίνει εμφανής η επιφάνεια του γκρεμίσματος. Η λάσπη στους γκρεμισμένους αρμούς να γίνει πολύ ανοιχτόχρωμη.     
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #77 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2011, 10:40:01 πμ »
Ξαναλεω οτι απλα ειναι τα στοιχεια που εχω και ειναι ανοιχτος σε καθε γνωμη.

γνώμη μου είναι ότι είσαι   παικταράς  Α' εθνικής, μην κολλάς λοιπόν  στο τι λέει ο καθένας, ο καθένας έχει τις απόψεις του και δε μπορεί να συμφωνείς με όλους πάντα,  φτιάξε το διόραμα σου όπως ξέρεις  (γιατί το κατέχεις το σπορ) και μη το ζαλίζεις αν τα ερείπια έχουν ρωγμές ή σπασίματα, είναι το διόραμα σου,  το έργο σου,  η δική σου άποψη ,   just do it  ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #78 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2011, 12:28:07 μμ »
Κυριάκο (αυτό βλέπω πως είναι το όνομά σου) μη με παρεξηγήσεις. Λέω πως ορθώς δεν έκανες ρωγμές. οι ρωγμές οφείλονται συνήθως από μακροχρόνια καταπόνηση : καθίζηση, βάρος, γήρανση κα. Αν το κτίριο καταπονηθεί απότομα σε όριο αστοχίας, θα γκρεμιστεί, χωρίς άλλη κουβέντα. Για να επανέλθω στην παρατήρησή μου, σε ένα τέλειο μοντέλο, η πέτρα που μόλις έσπασε, είναι κάτασπρη στην τομή της, και σίγουρα πιο ανοιχτόχρωμη από όλη την άλλη επιφάνειά της.

Ευχές και καλά τελειώματα...για το αποτέλεσμα δεν εύχομαι.....είναι δεδομένο.   
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #79 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2011, 11:51:26 μμ »
Architech  σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου.Ηδη διορθωνω καποια πραγματα και φωτιζω τις πετρες.
Κε Κελεσιδη πολλες δουλειες σας ηταν και ειναι πηγη εμπνεσης για μενα(ακομα χαζευω που και που το βιβλιο των astra studios που ειχατε εκδωσει με τον Κο Καλαματα).Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια και την ενθαρυνση
Προχωρησα την κατασκευη. Σε αλλα σημεια πολυ σε αλλα λιγο.

Εβαλα μερικα συντριμια στην οροφη και στο εδαφος και τα δυο αγαλματα,το ενα σπασμενο.Να ευχαριστησω τον Μπαμπη που μου τα εδωσε (θα μεινει μιση η φατνη φετος οποτε πρεπει να σου παρω αλλη :roll: :roll:) με το απιστευτο spare box που εχει.
Ξεκινησα και την βλαστηση με φυσικα υλικα(καποιος απο το Ναυπλιο φταιει :mrgreen:) με φυτα απο την αυλη οπου βρηκα φυλλα στην κλιμακα απο ενα μικρο φυτο

και κορμο απο μικρες λωριδες πλαστικου και συρματος

για να φτιαξω αυτο

Τελιωνοντας ξεκινησα και ενα δεντρο μετον ιδιο τροπο. Φυλλα απο τα παραπανω , μια ξεραμενη ριζα και βλαστηση του verlinden η της noch(απλα δεν εχω το κουτι πια) και παρα παρα πολυ υπομονη
εχει μεινει αλλο τοσο. Δυο μερες για ενα δεντρακι 12 εκατοστων χωρις να εχω σκαλισει ριζες ακομα

Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #80 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2011, 07:27:48 μμ »
απαιτιτική κατασκευή και πολύ ομορφα ολα μέχρι εδώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #81 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2011, 08:58:40 μμ »

Κε Κελεσιδη πολλες δουλειες σας ηταν και ειναι πηγη εμπνεσης για μενα(ακομα χαζευω που και που το βιβλιο των astra studios που ειχατε εκδωσει με τον Κο Καλαματα).Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια και την ενθαρυνση, Ευχαριστω

μια διευκρίνιση, για την αποκαστάση της αλἠθειας

η έκδοση του βιβλιου των astra studios ήταν δική μου δουλειά την οποία χρηματοδότησα

βέβαια με δουλειές Κελεσίδη και Καλαμάτα, οι οπόιοι ήταν καταξιωμένοι μοντελιστές τότε

το παράδοξο είναι ότι το βιβλίο πούλησε μαζικά στο εξωτερικό, ενώ στη Ελλάδα ελάχιστα, με τη.....κομπλεξική αντίληψη των ελλήνων μοντελιστων, ποιοί είναι αυτοί που το παίζουν ....μάστερς  :( :( :( :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #82 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2011, 09:03:31 μμ »
γνώμη μου είναι ότι είσαι   παικταράς  Α' εθνικής, μην κολλάς λοιπόν  στο τι λέει ο καθένας, ο καθένας έχει τις απόψεις του και δε μπορεί να συμφωνείς με όλους πάντα,  φτιάξε το διόραμα σου όπως ξέρεις  (γιατί το κατέχεις το σπορ) και μη το ζαλίζεις αν τα ερείπια έχουν ρωγμές ή σπασίματα, είναι το διόραμα σου,  το έργο σου,  η δική σου άποψη ,   just do it  ::salut::

πολυ σωστα,γι αυτο καλη συνεχεια στο ηδη ομορφο εργο σου ::salut::

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #83 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2011, 11:45:12 μμ »

Leon σε ευχαριστω πολυ.
 Πετρο με επιασες τελειως αδιαβαστο και σε ευχαριστω για την διορθωση.(Καμια σκοπιμοτητα δεν ειχε το post μου,απλα αγνοια)
Δημητρη σε ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #84 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2011, 08:28:07 πμ »
Κε Κελεσιδη πολλες δουλειες σας ηταν και ειναι πηγη εμπνεσης για μενα(ακομα χαζευω που και που το βιβλιο των astra studios που ειχατε εκδωσει με τον Κο Καλαματα).Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια και την ενθαρυνση

φίλε   svyatoslav (Κυριάκο αν δεν κάνω λάθος)  ,  χαίρομαι που η δουλειά μου άφησε κάτι καλό , όπως το να σε εμπνεύσει θετικά όταν ήσουν νέος μοντελιστής.  Ευχαριστώ για τη δημόσια δήλωση, σημαίνει πολλά για μένα ένας τόσο ταλαντούχος μοντελιστής να με αναγνωρίζει σαν επιρροή,  βλέπω ότι το ηθος και ο χαρακτήρας σου συμβαδίζουν με το ταλέντο σου.   Αν μου επιτρέπεις όμως , επειδή δε θέλω να σπαμάρω το θέμα σου αλλά έγινε ήδη αναφορά,  το βιβλίο- συλλογή διοραμάτων -  WWII BATTLES    δεν το εκδόσαμε εμείς  (ο κ.Καλαματας και εγώ) αλλά η εταιρία  ΑΣΤΡΑ ΕΠΕ στην οποία δεν ήμασταν μέτοχοι. Αλλο η έκδοση ενος βιβλίου και άλλο η δημιουργία του περιεχομένου. Τα διοράματα που περιέχονται σε αυτό είναι 100%  μοντελιστικές δουλειές του κ.Καλαμάτα και δικές μου, εξάλλου το γράφει και στην αρχική σελίδα στα περιεχόμενα, 4 είναι δικά μου,  3  του κ.Καλαμάτα και    στα  2   διοράματα που κάναμε συμπαραγωγή οι δυο μας  γράφει  ASTRA STUDIO ,   ονομασία που δόθηκε για καλύψει το τημ. Καλή συνέχεια στο διόραμα σου,   ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος perry

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #85 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2011, 08:48:29 πμ »
Αγαπητέ φίλε καλημέρα.

Πάρα πολύ ωραίο το έργο σου.

Το παρακολουθώ από την αρχή και πήρα το θάρος να σου κάνω μια ερώτηση
σχετικά με τα φύλλα του δέντρου.

Τα κόβεις από το ζωντανό φυτό .Μετά αυτά δεν ξερένονται ?

Ευχαριστώ

Μέ τιμή

Περικλής

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #86 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2011, 01:12:03 μμ »
Περικλη ευχαριστω. Αφου κοψω τα φυλλα και τα κολλησω πανω στα κλαδακια ψεκαζω με βερνικι σμαλτου το συνολο(εχω ενα κανιστρο σατινε της humbrol συγκεκριμενα) και δεν προλαβαινουν να μαζεψουν.  Ξεραινονται αλλα ειναι αρκετα σκληρα και πολυ κοντα στο αρχικο τους σχημα. Βαψιμο με τον αερογραφο και περασμα στις ακμες τους με ενα πιο ανοιχτο πρασινο  με πινελο.
Κε Κελεσιδη ευχαριστω για τα καλα σας λογια. Απλα για να τελιωσει το θεμα του βιβλιου, ξαναλεω οτι σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να μειωσω τον Πετρο και ηθελα μονο να αναφερω οτι γνωριζω και θαυμαζω  την δουλεια σας,
Και παλι ευχαριστω

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #87 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 11:39:06 μμ »
Συνεχιζω με βαψιμο στον εξωτερικο τοιχο

με ενα χαρτακι post it και στεγνο πινελο με λαδι sand και γκρι βαφω το πανω μερος καποιων πετρων

με τα βελη φαινονται οι διαφορετικες αποχρωσεις
Μετα περναω στις εσοχες ενα αραιωμενο μαυρο η πολυ σκουρο καφε

Ελπιζω να ειναι εμφανης η διαφορα στην φωτο στα σημεια που εχω περασει το ακρυλικο

Και τελιωνοντας ενα περασμα(λεπτη γραμμη στην ουσια) στην κορυφη καθε πετρας για εντονο φωτισμα

τελικο αποτελεσμα με ενα περασμα φιτρου burnt amber  στο κατω μερος καθε πετρας για να δημιουργησω "δυνατη" αντιθεση
Το παραπανω ειναι αφιερωμενο στον Ανδρεα μου ζητησε εξηγησεις. Ελπιζω να ημουν κατατοπιστικος και να βοηθησει. Καθε προταση για διορθωση βελτιωση δεκτη

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #88 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 11:47:12 μμ »
και μερικες φωτο απο την προοδο των εργασιων

με τις συμβουλες και την παροχη υλικων απο τον eagle(και παλι ευχαριστω Γιαννη)-θα τα βαψω σιγα σιγα

Πορτα και κασα για την εισοδο

και το χαος στο υπογειο για την κατασκευη βλαστησης

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #89 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2011, 02:09:40 πμ »
Μεθοδικότατη εργασία........

Spoiler (hover to show)

Καλή συνέχεια στην καταπληκτική έως τώρα δουλειά σου

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #90 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2011, 02:13:32 πμ »
Είναι πάρα πολύ καλό, ελπίζω να το φέρεις στην έκθεση να το δούμε από κοντά!

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #91 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 10:30:09 πμ »
Θανο και Αλεξη ευχαριστω αν και καθυστερημενα :oops:. Ελπιζω να το προλαβω για την εκθεση.
ΣΧεδον τελιωσα και τον πανθηρα. Εχει μεινει ο πυργος και σκονισμα φιλτρα για να δεσει στην βαση .Οι φωτο ειναι απο διαφορα σταδια με βελτιωτικο της eduard zimmerit handmade και φυλλο nescafe για καποιες λεπτομερειες

Λασπωμα με σκονες και κοσκινισμενο χωμα και προχωραμε.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 10:45:51 πμ »
WASH, WASH, WASH :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 10:49:18 πμ »
Μέχρι τώρα είσαι άψογος σε όλα. Τα συγχαρητήριά μου!!

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 11:00:39 πμ »
Ωραια δουλεια σε ενα αγαπημενο θεμα - διοραμα για πολλους ..δεν θα επεκταθω σε λεπτομερειες επι του κατασκευαστικου (πατατες της ΤΑΜ - EDUARD). Ενδιαφερον εχει το διαφορετικο "πατερν"του ζιμεριτ και του καμουφλαζ. Βεβαια εκει θα μπορουσες να εδινες μια ακομα παραπανω "πινελια" βαζοντας διαφορετικο καμουφλαζ στον πυργο. Ας ειναι και ετσι ομως ...ωραιο. 

Ευγε φιλε καλη συνεχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 05:48:10 μμ »
Πολύ ωραίο βάψιμω-παλαίωση,καλή συνέχεια :wink:

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 05:50:39 μμ »
Εξαιρετικη δουλεια. Καλη συνεχεια
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 06:31:55 μμ »
...Ελπιζω να το προλαβω για την εκθεση.
ʼστα αυτά... θα το προλάβεις :wink: :mrgreen:
Κούκλος ο πάνθηρας :!:
Καλή συνέχεια Κυριάκο :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:28:00 μμ »
Πετρο περασα τον πανθηρα 5 χερια pin wash και 3 φιλτρα. Ελπιζω να φτανει :mrgreen: :mrgreen:
Νινο σε ευχαριστω παρα πολυ
Κωστα σε ευχαριστω για τις συμβουλες
Νικο και στις δικες σου δουλειες τα καλυτερα ευχομαι
Περικλη ευχαριστω πολυ
Μανο τρεχω να προλαβω.
Και μερικες φωτο απο την προοδο

και δυο κακης ποιοτητας αλλα οτι καλυτερο μπορουσα με την ψηφιακη για το στησιμο των φιγουρων. Βαφω και τον αλλο πιτσιρικα και συντομα νεες φωτο

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:43:01 μμ »
wethtering στις αφίσες

Tags: