Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Website
Market
Αρχική
Βοήθεια
Tags
Links
Σύνδεση
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
»
Διοράματα
»
Dio: Υπό κατασκευή
»
Θέμα:
Street fountain in Paris (προς το παρόν)
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Street fountain in Paris (προς το παρόν) (Αναγνώστηκε 1211 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στέλιος ΚΥΠΡΟΣ
Scale 1/144
Τόπος: Λευκωσία
«
στις:
Μαΐου 21, 2011, 11:26:55 πμ »
Αυτό είναι το πρώτο μου διόραμα με έπνευση τα διοράματα του φίλου ʼγγελου το οποίο και ευχαριστώ για τις συμβουλές και για το ότι με έφερε σε επαφή με την IPMS Κύπρου πριν ένα χρόνο περίπου και έγινε η αιτία να ξανασχοληθώ σοβαρά με τον μοντελισμό αφήνοντας πίσω όλες τις δικαιολογίες: δεν έχω χρόνο, χώρο, η οικογένεια, η δουλειά κτλ
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά της IPMS Κύπρου για τις συμβουλές.
Λοιπόν το διόραμα αυτό το ξεκίνησα από καιρό και το άρχισα για να δοκιμάσω την τεχνική του σκαλίσματος σε γυψοσανίδα αλλά σιγά σιγα μου έρχονταν έμπνευση και έφτασε στο σημείο που βλέπετε. Η βάση, ο τοίχος και η γούρνα είναι όλα σκαλισμένα σε γυψοσανίδα. Η κεφαλή της αρκούδας είναι από ένα παιχνίδι του γιού μου και τα κάγκελλα και η λάμπα του δρόμου από την miniart. Αρχικά είχα σκοπό να χρησιμοποιησω το kanonewagen της tamiya και στρατιώτες να ξεκουράζονται γύρω από την βρύση. Για το στήσιμο στην πορεία χρησιμοποιήσα ένα diecast της forces of valor. Έχω αλλάξει ιδέα και θα χρησιμοποιήσω το krupp protze με το pak των 3.7 cm αφού νομίζω είναι ποιο σωστό ιστορικά (την όλη σκηνή την φαντάζομαι γύρω στο 1941 κάπου στο Παρίσι).
Από το στόμα της αρκούδας θέλω να βάλω νερό να τρέχει αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάποια μέθοδο από αυτές που υπάρχουν και το καθυστερώ....
Δεκτές οποιεσδήποτε συμβουλές και εισηγήσεις για το στήσιμο και το όνομα του διοράματος.
Συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών.
Καταγράφηκε
paliosdimitris
Scale 1/72
Τόπος: πτολεμαιδα
Απ: Street fountain in Paris (προς το παρόν)
«
Απάντηση #1 στις:
Μαΐου 21, 2011, 12:10:17 μμ »
Πολύ ωραία κατασκευή.
Αν θέλεις πες μας πως δουλεύεις την γυψοσανίδα.
Καταγράφηκε
Στέλιος ΚΥΠΡΟΣ
Scale 1/144
«
Απάντηση #2 στις:
Μαΐου 21, 2011, 12:16:43 μμ »
Παιρνω την κοινή γυψοσανίδα που χρησιμοποιείται στις καταστκευές και ψεκάζω νερό στις πλευρές που είναι το χαρτί.
Το αφήνω για λίγο και μετα τραβώ το χαρτί για να ξεκολλήσει όπου είναι δυνατό. Με ένα βρεγμένο σφουγγάρι τρίβω το χαρί που έμεινε μέχρι να φύγει. Αφού στεγνώσει η γυψοσανίδα την χαράσω με εργαλεία ξυλογλυπτικής. Τα κομμάτια της γυψοσανίδας κολλάνε μεταξύ τους με την κοινή άσπρη κόλλα του ξύλου.
Καταγράφηκε
darkpanzer7
Scale 1/144
Τόπος: αθήνα
Δάσκαλος μου ο πειραματισμός και η φαντασία μου
«
Απάντηση #3 στις:
Μαΐου 21, 2011, 02:28:38 μμ »
έχω την αίσθηση ότι της βγει παρα πολύ ωραίο στο τέλος,καλή αρχή ξανά αδερφέ,και λίγο πολύ όλοι πάμε μπρός πίσω.
Για το νερό της βρύσης μπορείς να βάλεις η εποξική ρητίνη η άχρωμη σιλικόνη
Καταγράφηκε
Στέλιος ΚΥΠΡΟΣ
Scale 1/144
«
Απάντηση #4 στις:
Μαΐου 22, 2011, 09:06:40 μμ »
Συνεχίζω με κάποιες φωτογραφίες όπως είναι τώρα η βάση. Έχω βαψει και λάμπα και τα κάγκελλα πράσινο όπως ήταν στο Παρίσι (βάση φωτογραφιών που έχω βρεί).
Μία ίδεα που μου άρεσε από τον φίλο τον Στέλιο είναι να βάλω και κανένα πολίτη στην σκηνή και μάλλον θα βάλω κάποιον ηλικιωμένο το μικρό πεζοδρόμιο
Κάποια εισήγηση στο τι να κάνω πίσω από την βρύση?
Σκέφτομουν να κάνω άλλο πλακόστροτο αλλά σκέφτομαι για κανένα χαμήλο δέντρο κτλ.
Καταγράφηκε
darkpanzer7
Scale 1/144
Τόπος: αθήνα
Δάσκαλος μου ο πειραματισμός και η φαντασία μου
«
Απάντηση #5 στις:
Μαΐου 22, 2011, 09:31:29 μμ »
πολύ όμορφο γίνεται,από ότι είδα το τεθωρακισμένο μεταφοράς το είχες σε χειμερινή παραλλαγή οποτε υποθέτω ότι θα το χιονισεις κιόλας,μια μικρή παρατήρηση νομίζω ότι την λάμπα θα πρέπει να την πρασινίσεις κι'αλλο,προς το κυπαρίσσι,από όσο ξέρω σχεδόν σε όλη την ευρώπη είχε αυτόν τον χρωματισμό,αν έχεις όμως σε έγχρωμη φωτό από βιβλίο την αφήνεις και έτσι. καλη συνεχεια
Καταγράφηκε
Στέλιος ΚΥΠΡΟΣ
Scale 1/144
«
Απάντηση #6 στις:
Μαΐου 22, 2011, 09:41:54 μμ »
Ευχαριστώ darkpanzer στις φώτο η λάμπα και τα κάγκελλα ήταν ακόμα αβαφτα. Θα ποστάρω σύντομα νέες. Το kanonewagen το είχα βάλει όπως είπα στην αρχή για δοκιμή. Το σκηνικό δεν θα είναι χιονισμένο
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Tags:
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
»
Διοράματα
»
Dio: Υπό κατασκευή
»
Θέμα: