Αποστολέας Θέμα: YS Masterpieces bust 200 mm - Ibrahim Pasha  (Αναγνώστηκε 2280 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stelios Demiras

• Figures - Armor -Diorama
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • www.worldinscale.gr
    • World in Scale
YS Masterpieces bust 200 mm - Ibrahim Pasha
« στις: Μαρτίου 25, 2011, 01:00:26 μμ »
Μία ακόμη κυκλοφορία της YS Masterpieces στα μπούστα στα 200 mm, στην σειρά 1821 σε περιορισμένη έκδοση 350 αριθμημένα κομμάτια :

ΗΒ-003: Turkish Army Leader (Ibrahim Pasha) δηλ. Τούρκος Διοικητής Στρατού (Ιμπραήμ Πασάς) στα 200 mm.
Μόλις την απέκτησα και παραθέτω φωτό από τη τελειωμένη φιγούρα του Danilo Cartacci και μία φωτό από το κιτ. Περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια και μία βάση στήριξης. Εάν αλλάξετε τη βάση με κάποιο μπρούτζινο κύλινδρο προσέξτε το μήκος του γιατί μαζί με το γιαταγάνι έχει αρκετό ύψος και πρέπει να απέχει αρκετά από την τελική ξύλινη βάση του για να είναι όμορφο. Με το dryfit διαπίστωσα άψογη εφαρμογή και μπορεί κάθε κομμάτι να βαφτεί χωριστά, απαιτεί ελάχιστο καθάρισμα και καθόλου στόκο. Προσοχή στη σωστή γωνία του κάθε κομματιού για το βάψιμο (ovehead lighting) δηλ. να τοποθετηθεί στη πρόχειρη βάση με τη γωνία που θα κολληθεί στη φιγούρα. Ιδιαίτερα χρήσιμα για το βάψιμο είναι τα paint set της Andrea για το κόκκινο, το πράσινο και το flesh. Τα χρυσά μπορούν να βαφτούν με μελάνι τυπογραφίας αναμιγμένο με burnt umber ή burnt sienna πάνω σε ακρυλική βάση σκούρου καφέ. Σύντομα θα την αρχίσω και αυτή.  

Sculpting: Carl Reid
Painting: Danilo Cartacci
Design/Research: Costas Rodopoulos
Pictures: Danilo Cartacci

Keep Modelling For Ever!!!

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
Απ: YS Masterpieces bust 200 mm - Ibrahim Pasha
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 25, 2011, 05:40:59 μμ »
Τρομερό το βάψιμο στο σαρίκι... Η στάση της φιγούρας είναι μάλλον εμπνευσμένη από την παρακάτω εικόνα...

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 27, 2011, 01:59:44 πμ »
Τι να πρωτοθαυμάσεις και στις δυο παραγωγές συγχαρητήρια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 27, 2011, 10:58:11 πμ »
Αν μου επιτρέπετε, θα  ήθελα να κάνω ένα ερώτημα σχετικά με το βάψιμο.

Παρατηρώ ότι ενώ στο πράσινο ρούχο έχουν βαφτεί καμπύλες με χρήση σκιών και φωτισμάτων, τα χρυσαφί σχέδια πάνω του δεν τις ακολουθούν. Είναι αποδεκτό αυτό;
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 28, 2011, 12:41:47 πμ »
  Πολύ όμορφο το στήσιμο και η φιγούρα γενικά με σημεία που ξεχωρίζουν το σαρίκι και το πρόσωπο . Σαν μοντελιστής με μικρή πείρα στο βάψιμο φιαγούρας δεν θά κάνω καμμία παρατήρηση όσον αφορά στο βάψιμο , επειδή όμως ζωγραφίζω θα κάνω τις εξής παρατηρήσεις σαν ζωγράφος και διυλίζοντας τον κόνωπα : 1) Θα συμφωνήσω με τον Getsa ότι όσον αφορά τα χρυσά σχέδια στα μανίκια δεν έχουν πρόβλημα με τις πτυχώσεις παρά μόνο ότι το σχέδιο στο ένα μανίκι έχει διαφορετική γωνία από αυτό του άλλου μανικιού , όσον αφορά όμως στο σχέδιο της λαιμόκοψης είναι σχεδόν απολύτως συμμετρικό με κάθετο άξονα συμμετρίας όπως φαίνεται καθαρά στην τρίτη φωτό και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι . 2) Ενώ το σαρίκι έχει αποδοθεί πολύ όμορφα με τις φωτοσκιάσεις του βλέπω ότι τα σχέδια δεν είναι ίδια σε όλη την έκτασή του ( αλλού οι ρόμβοι έχουν διαφορετικό μέγεθος , αλλού οι καμπύλες γραμμές ακουμπού στο μαύρο περιθώριο και αλλού όχι ) αυτό όμως που μου έκανε κλικ είναι ότι η λουρίδα με το σχέδιο που έιναι δίπλα στο λοφίο έχει το διπλάσιο σχεδόν πλάτος από τις υπόλοιπες .
  Θα πω και κάτι ακόμα , όχι σαν παρατήρηση , όταν το κοιτάω μου θυμίζει έντονα αγιογραφία .   
  Θα μου άρεσε επίσης οι μπιστόλες να ήταν ολόκληρες και να έβγαιναν από το ζωνάρι γατί πιστεύω έτσι θα ισορροπούσε καλύτερα η φιγούρα οπτικά .
  Επαναλαμβάνω ότι αυτά είναι λεπτομέρειες  που επειδή η φιγούρα είναι πολύ καλή  δεν γίνονται αντιλιπτές , παρά μόνο αν το ψειρίσουμε . ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 31, 2011, 04:03:32 μμ »
Ευχαριστώ όλους τους φίλους που πόσταραν και ελπίζω σύντομα να δώ τα βαψίματά σας στο κομμάτι , το οποίο θα βλάψω και εγώ βεβαίως βεβαίως !!!!

Κώστας
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος sarouman

• Scale 1/144
  • *
  • Fear of the dark, fear of the dark
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 01, 2011, 09:03:29 πμ »
Πιστευω πως ειναι ενα απο τα καλυτερα κομματια της σειρας 1821, ισως και μια μετατροπη τον καναμε Ελληνα και οχι Τουρκο!!! :wink:
Οσο για τον φιλο repetan ::salut::, το κομματι ειναι βαμμενο για παρουσιασει και οχι για να παρει μέρος σε καποια εκθεση και μην ξεχναμε το εχει το βαψει ο Cartacci ετσι, εαν πραγματικα ηθελε να το βαψει για χρυσο θα τριβαμε τα ματια μας,  8)βλεποντας τον Μαρκο Μποτσαρη απο την εταιρεια Alexander Miniatures απλος το εσκισε το κομματι !!! ::eusa_wall::
Βεβαια το σχολιο μου για ολα τα κομματια της σειρας αυτης ειναι οτι ειναι ''Γιγαντια'' και θελουν αρκετες ωρες δουλειας... υπομονη!!!
Παντως Στελιο και Κωστα περιμενουμε να ξεκινησετε να βαφετε αυτο το μπουστο η Ελληνικη πινελια παντα θα ειναι καλυτερη!!!

Αλεξανδρος
http://alexminiatures.blogspot.com/

Fear of the dark, fear of the dark
I have a constant fear that somethings always near Fear of the dark, fear of the dark I have a phobia that someone's always there

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 01, 2011, 09:35:15 πμ »

Παρατηρώ ότι ενώ στο πράσινο ρούχο έχουν βαφτεί καμπύλες με χρήση σκιών και φωτισμάτων, τα χρυσαφί σχέδια πάνω του δεν τις ακολουθούν. Είναι αποδεκτό αυτό;

Το φόρουμ έχει τόσους καλούς φιγουράδες. Δεν μπορεί ένας να γράψει κάτι γι' αυτό; Εκτός κι αν ο Cartacci είναι υπεράνω κριτικής και σχολιασμού.

Ας απαντήσει κάποιος που ασχολείται επαγγελματικά με το βάψιμο φιγούρας και ας μου πει ότι "όταν βάφουμε για 'κουτάκια' δεν βάφουμε τόσο προσεκτικά ενώ όταν θέλουμε να πάρουμε χρυσό τότε 'σκιζόμαστε'". Μπορεί να είναι και σωστό το βάψιμο όπου απλά παίζει με την ψευδαίσθηση.

Μοντελιστική συζήτηση ζητάω να κάνουμε για να μαθαίνουμε...

Αποσυνδεδεμένος sarouman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 01, 2011, 10:56:13 πμ »
Σιγουρα κανενας φιλε δεν ειναι στο απειροβλητο ακομα και αν λεγεται Cartacci, αλλα σιγουρα το βαψιμο που ειναι για boxart δεν εχει καμμια σχεση με διαγωνισμους, σιγουρα η ''κλαση'' αυτου του ανθρωπου ειναι μεγαλη και σιγουρα το βαψιμο του ειναι καταπληκτικο ακομα και αν δεν προκειται για διαγωνισμο.
Παντως ο συγκεκριμενος painter στα χρυσα κανει μια τεχνικη με ακρυλικα (χρυσο-καφε) και φωτιζει με λαδια ζωγραφικης , ισως γι΄αυτο και δεν βλεπεις ανετα τα φωτοσκιασματα που εχει το π.χ. πρασινο - κοκκινο χρωμα, ετσι και αλλιως τα χρωματα ειναι παντα ποιο εντονα απο τα χρυσα ασημενια!!!
Τα λεμε!!

Αλεξανδρος

I have a constant fear that somethings always near Fear of the dark, fear of the dark I have a phobia that someone's always there

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 01, 2011, 12:17:12 μμ »
 Δεν μπορεί ένας να γράψει κάτι γι' αυτό; Εκτός κι αν ο Cartacci είναι υπεράνω κριτικής και σχολιασμού.
Μοντελιστική συζήτηση ζητάω να κάνουμε για να μαθαίνουμε...

Γιώργο ,  για μένα ο  Cartacci  είναι ΘΕΟΣ στην φιγούρα   και δεν το λέω λόγω πρωταπριλιάς, το πιστεύω, όλες του οι δουλειές είναι σ-υ-γ-κ-λ-ο-ν-ι-σ-τ-ι-κ-έ-ς  και επειδή τον γνώρισα και προσωπικά είναι και σεμνότατος, όπως οι περισσότεροι Μάστερ........ τώρα για την συγκεκριμένη φιγούρα, αφού δεν μπορώ ούτε το 1/10 του να φτάσω,  τι να πω   παραπέρα? νάχαμε να λέγαμε?   ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 01, 2011, 12:37:11 μμ »
Πάω πάσο λοιπόν κι εγώ. Θα σκύψω κι εγώ το κεφάλι μιας κι είμαι νέος στο βάψιμο φιγούρων.
Αν θέλουν οι διαχειριστές μπορούν να διαγράψουν τα σχόλια μου στο παρών topic.

Συγγνώμη για την αναστάτωση.

Αποσυνδεδεμένος sarouman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 01, 2011, 01:02:20 μμ »
Οχι ρε φιλε Γιωργο κουβεντα κανουμε, ουτε και στην τσεπη του Cartacci ειμαστε ουτε συμφεροντα εχουμε, ας μην τρελενομαστε, στον μοντελισμο παντοτε μαθαινουμε ετσι δεν ειναι ...? :mrgreen:
Απλος βλεπωντας δουλειες αλλων καταλαβαινουμε το τι θα μπορουσαμε να διορθωσουμε για να κανουμε και εμεις καλυτερες δουλειες..σωστα.
Αλλωστε απο την δικη μας τη δουλεια πρεπει να καταλαβαινουν ποιος την εβαψε κατι σαν υπογραφη!! :wink:

Φιλικα
Αλεξανδρος
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 01, 2011, 01:50:07 μμ »
διαβάζοντας τα παραπάνω, εγώ είμαι της γνώμης να μήν εισερχόμαστε σε λεπτομέρειες όσον αφορά το βάψιμο κάποιου καταξιωμένου φιγουρά ειδικά άν δεν βλέπουμε τη φιγουρα ζωντανά. Του Cartacci έχω δεί πολλές δουλειές, έχει βγάλει βιβλίο, να πούμε ότι δεν βάφει καλά τα χρυσά ή τα ρούχα; είναι άτοπο. Εμένα πχ δε μου αρέσει τόσο το βάψιμο του πράσινου στη συγκεκριμένη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ζωντανά δεν είναι πολύ καλό, επίσης για μένα σημαντικότερο είναι το βάψιμο του box art απο κάποιο διαγωνισμό γιατί αυτό -θέλουν δε θέλουν- το βλέπουν όλοι.
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος sarouman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 01, 2011, 02:23:17 μμ »
Oxi ρε σι Χριστοφορε κουβεντα κανουμε δεν τρεχει τιποτα, λεμε τις γνωμες με σεβασμο για τις δουλειες μας και των αλλων, αν μας αρεσουν η οχι!
Απλα ειναι τα πραγματα αν ενα βαψιμο σου αρεσει σου αρεσει αυτο ειναι ολο και ολο.
Ισα ισα που εγω προσωπικα τον εχω σαν προτυπο, και πρωι μεσημερι βραδυ διαβαζω το βιβλιο του και το συμβουλευομαι, αλλα δεν κρινω απλος ποτε, συμβουλευομαι και προσπαθω παντα να κανω το κατι παραπανω που θα φανει μελλοντικα στη δουλεια μου!!
Αν παντως προσβαλλα καποιον του ζητω συγνωμη δεν εχω τετοια προθεση :roll: :roll:

Φιλικα

Αλεξανδρος

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 01, 2011, 02:33:48 μμ »
Oxi ρε σι Χριστοφορε κουβεντα κανουμε δεν τρεχει τιποτα, λεμε τις γνωμες με σεβασμο για τις δουλειες μας και των αλλων, αν μας αρεσουν η οχι!
Απλα ειναι τα πραγματα αν ενα βαψιμο σου αρεσει σου αρεσει αυτο ειναι ολο και ολο.
Ισα ισα που εγω προσωπικα τον εχω σαν προτυπο, και πρωι μεσημερι βραδυ διαβαζω το βιβλιο του και το συμβουλευομαι, αλλα δεν κρινω απλος ποτε, συμβουλευομαι και προσπαθω παντα να κανω το κατι παραπανω που θα φανει μελλοντικα στη δουλεια μου!!
Αν παντως προσβαλλα καποιον του ζητω συγνωμη δεν εχω τετοια προθεση :roll: :roll:

Φιλικα

Αλεξανδρος

φάνηκε περισσότερο σοβαρό το πόστ που έγραψα απο ότι εννοούσα -τα ίδια βέβαια λέμε-. Απλά είπα τις σκέψεις μου άλλωστε με τον Γιώργο (Getsa) έχουμε ανταλλάξει πολλές απόψεις και εκτιμώ την γνώμη του

Spoiler (hover to show)
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος sarouman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 01, 2011, 09:02:53 μμ »
φάνηκε περισσότερο σοβαρό το πόστ που έγραψα απο ότι εννοούσα -τα ίδια βέβαια λέμε-. Απλά είπα τις σκέψεις μου άλλωστε με τον Γιώργο (Getsa) έχουμε ανταλλάξει πολλές απόψεις και εκτιμώ την γνώμη του

Spoiler (hover to show)
[/quote]

Συγνωμη φιλε Θεοφιλε για την παραποιηση του ονοματος σου!
Και εγω αυτο καταλαβα τελικα αλλα το εκφερουμε διαφορετικα any way!!

Αλεξανδρος

Tags: