Επειδή δεν έχω το ίδιο σύστημα -αλλά παρεμφερές (lenz) - θα μπορέσω να σε βοηθήσω μόνο μέσω του εγχειριδίου.
Με ισχύ 45 VA, ο μετασχηματιστής μπορεί να "αντέξει" αρκετά φορτία.
Ο περιορισμός έγκειται στις ανοχές της κεντρικής μονάδος (twin center).
Συνήθως οι κεντρικές μονάδες έχουν προστασία εξόδου 5 Αμπέρ, διότι παραπάνω ένταση καθίσταται διαχειριστικώς επικίνδυνη για την μακέτα (σε περίπτωση βραχυκυκλώματος). Συνεπώς -με την υπάρχουσα διάταξη - μπορείς να ελέγξεις τρεις με τέσσερις ψηφιακές μηχανές.
Σε μεγάλες μακέτες (μαζί σε μέγεθος και σε αριθμό μηχανών) , χωρίζεις την μακέτα σε περιοχές ισχύος μονωμένες η μία από την άλλη και τροφοδοτούμενες από ξεχωριστούς μετασχηματιστές και ενισχυτές (κάτι τέτοιο είναι πολύ πρώϊμο να το αναλύσουμε τώρα, αλλά υπάρχει ενδελεχής αναφορά στπ θέμα μου "Η μακέτα που φτιάχνω").
Το μήκος των γραμμών μπορεί να είναι πολύ μεγάλο, αρκεί να κρατήσεις την βασική αρχή , δηλαδή την εγκατάσταση μιας παροχής ισχύος (power bus) μεγάλης διατομής (καλώδιο ηχείων 1,2 με 1,5 ή και 2,0 χιλ. καρέ) κάτω από την κατασκευή (με μεγάλη διατομή σε μεγάλη απόσταση έχεις μικρή αντίσταση και άρα ρεύμα και ψηφιακό σήμα περνάνε απρόσκοπτα) και ρευματοληψία στις γραμμές (track bus) ανά ένα μέτρο, με καλώδια μικρότερης διατομής (0,5 χιλ καρέ), σε παράλληλη σύνδεση με το -προαναφερθέν- power bus.
Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Και δύο παιδιά να καταφέρουμε να "σαπίζουν" στο δωμάτιο-εργαστήριο τους από το να "σαπίζουν" στις καφετέριες είναι κέρδος.
Ούτως ή άλλως η πρόσβαση στα υλικά , την πληροφορία και την γνώση γίνεται μέσω internet, οπότε οιοσδήποτε -όσο μακριά κι΄αν αισθάνεται (ή είναι)- μπορεί να ασχοληθεί με κάτι που του αρέσει (και βλέπει στο screen saver) , αρκεί να πεισθεί ότι γίνεται!
Φυσικά έχω έλθει στην Ξάνθη (Λόγω εργασίας δεν υπάρχει μέρος της Ελλάδος που να μην έχω πάει...) ! Προ διετίας ανά 2 μήνες ήμουν επάνω για επαγγελματικούς λόγους.
Όταν ξανα-ανέβω θα σου στείλω pm.!
Χαιρετισμούς και πάλι,
Δημήτρης.