Αποστολέας Θέμα: Τα φωτα σας για λειτουργια κομπρεσσερ.  (Αναγνώστηκε 1592 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
Τα φωτα σας για λειτουργια κομπρεσσερ.
« στις: Απριλίου 01, 2011, 06:09:18 μμ »
Εδω και αρκετους μηνες μου εχει μπει η ιδεα να αρχισω να δουλευω με αερογραφο.

Μετα απο πολυ διαβασμα στο διαδικτυο και πολυ ψαξιμο, αγορασα σημερα το μεσημερι ενα κομπρεσσερ
απο το πρακτικερ. Προκειται για μοντελο της Michelin με αεροφυλακιο 24 lit.
Η ηχορυπανση δεν αποτελει εμποδιο διοτι μενω σε χωριο με το κοντινοτερο γειτονα στα 30 μετρα.
Ο λογος που δεν προτιμησα μοντελιστικο κομπρεσσερ ειναι οτι το χρειαζομαι και για αλλες δουλειες στο σπιτι,
ετσι το συνδυασα. Στο αμεσο μελλον προκειται να αγορασω και αερογραφο.

Το κομπρεσσερ καταληγει σε εναν ταχυσυνδεσμο , αλλα εχω δει οτι οι αερογραφοι εχουν διαφορετικη συνδεση (με βιδακι νομιζω).

Θελω να σας ρωτησω αν ειναι ευκολο να βρει κανεις υδατοπαγιδα και συνδεσμους καταλληλους ωστε να ειναι εφικτη η συνδεση με τον αερογραφο.
Αν  ναι, σε τι καταστηματα?(εκτος μοντελιστικων) (Δεν εχω πολλες επιλογες στην Μεσσηνια)

Επισης ,με τι διαμετρημα βιδας συνδεονται οι αερογραφοι?

Ενα τελειυταιο που θελω να σας ρωτησω αφορα την ρυθμιση της πιεσης .
Απ'οτι εχω καταλαβει μεσα απο το φορουμ, ο αερογραφος δουλευει χαμηλα, μεταξυ 10 και 25 psi.Ελπιζω το κομπρεσσερ να ρυθμιζεται σε αυτες τις πιεσεις,
αν οχι, μπορει να ρυθμιστει με τον διακοπτη της υδατοπαγιδας?

Ζητω συγνωμη αν σας κουρασε το μακροσκελες κειμενο μου, θα εκτιμουσα την οποια βοηθεια.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: τα φωτα σας για λειτουργια κομπρεσσερ.
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 01, 2011, 06:31:57 μμ »
  Το μηχάνημα λογικά σου κάνει. Η πίεση μπορεί να κατέβει εκεί που θες. Όταν αγοράσεις αερογράφο εύκολα θα βρεις την συνδεσμολογία που θα ταιριάζει στο κομπρεσέρ. Σίγουρα θα βρεις ένα κατάστημα που πουλάει βιομηχανικά είδη,κομπρεσέρ κλπ. Εκεί θα βρεις και τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα χρειαστείς.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 01, 2011, 07:32:39 μμ »
Αυτό δεν είναι  :?: Σε καλή τιμή το έχει το praktiker
[imgt]http://images.izideal.com/img/product/8472160/l/pt/michelin-compressor-de-24-litros-mb-24.jpeg[/imgt]
Το μεγάλο μανόμετρο δείχνει την πίεση στον αεροθάλαμο, το μικρό την πίεση στην έξοδο. Η πίεση στην εξοδο ρυθμίζεται από το μαύρο εξάρτημα με τον κόκκινο λαιμό που βρίσκεται πάνω από το μανόμετρο εξόδου. Κινείς  προς τα επάνω το μαυρό εξαρτημα για να ξεκλειδώσει και μετά το περιστρέφεις για να ρυθμίσεις την πίεση. Πρέπει όμως να λειτουργεί ο συμπιεστής. Ο ταχυσύνδεσμος στην έξοδο του συμπιεστή μήπως ξεβιδώνεται ?? Εαν ναι μέτρα την διάμετρο του σωλήνα που θα αποκαλυφθεί και τράβα την μία φωτογραφία. Μηπως είναι 1,25cm  :?:

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 01, 2011, 07:35:52 μμ »
Συγχαρητήρια για την αγορά.

Λοιπόν άκου πως έχουν τα πράγματα.

1. Ο ταχυσύνδεσμος που έχει το κομπρεσέρ μπορεί να ξεβιδωθεί και να μπει ένα βανάκι στην θέση του. Με αυτόν το τρόπο ο αέρας φρενάρει ανά πάσα στιγμή (το ίδιο κάνει και ο ταχυσύνδεσμος.

2 Απο την στιγμή που θα βάλεις το βανάκι είσαι σε σπείρωμα 1/4'' (αρσενικό ή θυληκό). Το σπείρωμα που χρειάζεσαι για αερογράφο είναι 1/8'' (μία κλίμακα κάτω).

3. Πρέπει να αλλάξεις μανόμετρο (ρολόι) για να μπορέσεις να ρυθμίσεις την πίεση εκεί που θέλεις. Πρέπει να πάρεις μανόμετρο από 0-2,5 bar. Προσοχή κατά την τοποθέτηση μην έχεις διαρροές.

4. Τα παραπάνω που χρειάζεσαι έχουν κόστος 10-12EUR.

Να πάρεις με τον αερογράφο το υφασμάτινο σωλήνα αέρα και τίποτα άλλο.

Στην διάθεση σου ότι χρειαστείς.

Νίκος ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 01, 2011, 08:09:49 μμ »
Eυχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας, ηταν ιδιαιτερα κατατοπιστικες.
Ναι ειναι το συγκεκριμενο μοντελο που ειναι στην φωτογραφια, μου κοστισε 159 ευρο αλλα μου ειπε ο υπαλληλος οτι απο δευτερα θα πεσει στα 149.
Το πηρα σημερα γιατι δεν μπορω να ξαναπαω συντομα στην καλαματα.

Σιγουρα χρειαζεται να αλλαξω μανομετρο? Εχω την εντυπωση (χωρις να ειμαι σιγουρος) οτι η υδατοπαγιδα εχει ενσωματωμενο ρυθμιστη πιεσης.
Αν ισχυει αυτο, δεν μπορω να εφαρμοσω μια με τις καταλληλες συνδεσεις επανω στον ταχυσυνδεσμο?

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 01, 2011, 09:01:58 μμ »
Αυτό το μανόμετρο εγώ προτείνω να αλλάξεις για να μπορείς να κάνεις καλύτερο έλεγχο στις χαμηλές πιέσης του αερογράφου. Δεν είναι απαραίτητο όμως.

Όπως και να έχει κάνε πρώτα δοκιμές και ότι απορρία εδώ είμαστε.  ::keep_mod::

(Αν επιτρέπεται από ποιο χωριό είσαι :?:)

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 01, 2011, 09:30:44 μμ »
2 Απο την στιγμή που θα βάλεις το βανάκι είσαι σε σπείρωμα 1/4'' (αρσενικό ή θυληκό). Το σπείρωμα που χρειάζεσαι για αερογράφο είναι 1/8'' (μία κλίμακα κάτω).
Για να είμαστε πιό ακριβείς , υπάρχουν τρείς πιθανότητες με τους αερογράφους της ελληνικής αγοράς:  οι paasche να θελουν 1/4", οι iwata 1/8" και οι badger 1/16"

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 03, 2011, 05:52:23 μμ »
Συγνωμη για την παρεμβαση αλλά νομιζω οτι στη συγκεκριμένη φωτο δεν φαίνεται υδατοπαγιδα ή βρισκεται σε σημειο που δεν φαινεται απο τη συγκεκριμενη γωνια λήψης. Αν πάντως αλλάξεις το εξαρτημα (φιλτρορυθμιστης λεγεται) φροντισε αυτο που θα πάρεις να ρυθμιζει απο χαμηλά. Ο δικος μου για παράδειγμα ρυθμιζει απο 0-8 bar. Αν για τις άλλες εργασιες που θα χρησιμοποιηθει το κομπρεσερ χρειαζεσαι διαφορετικες τιμες  ρυθμισης μαλλον πρεπει να προμηθευτεις το αναλογο εξαρτημα.
Φιλικα παντα.