Αποστολέας Θέμα: ΜΟΝΤΕΛΑ HASEGAWA  (Αναγνώστηκε 2277 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SEGGOSD

• Scale 1/144
  • *
ΜΟΝΤΕΛΑ HASEGAWA
« στις: Μαρτίου 21, 2011, 08:53:40 μμ »
Θα ήθελα να ρωτήσω εαν ξέρει κανείς ποιός εισάγει μοντέλα της HASEGAWA ( εδώ και ένα χρόνο τα πρόσφατα μοντέλα της δε τα βλέπω σε κανένα απο τα "γνωστά καταστήματα"...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: ΜΟΝΤΕΛΑ HASEGAWA
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 21, 2011, 09:54:51 μμ »
Θα ήθελα να ρωτήσω εαν ξέρει κανείς ποιός εισάγει μοντέλα της HASEGAWA ( εδώ και ένα χρόνο τα πρόσφατα μοντέλα της δε τα βλέπω σε κανένα απο τα "γνωστά καταστήματα"...

εισαγωγέας είναι ο ΚΑΛΦΑΚΗΣ
που φερνει θεωρητικά ολη τη σειρά
μεμονωμενες εισαγωγές κάνουν και άλλα καταστηματα
σε ποια καταστηματα εψαξες και δε βρηκες ?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 21, 2011, 10:20:23 μμ »
Σε ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος SEGGOSD

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 22, 2011, 10:51:04 πμ »
Απο τις κυκλοφορίες του 2010, δεν έχει φέρει ο ΚΑΛΦΑΚΗΣ, σχεδόν τίποτα...

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 22, 2011, 12:54:01 μμ »

Θ ήθελα να δώσω απαντήσω σε κάτι που όλοι γνωρίζουν και που κάνουμε εδώ και 32 χρόνια συνεχώς.
(βλέπε ΒΡΑΒΕΙΟ HASEGAWA σε κάθε έκθεση IPMS)
Στα καταστήματά μας, αλλά και στην διανομή που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, (σε όποια τέλως πάντων καταστήματα ενδιαφέρονται) έρχονται κατα κύριο λόγο όσα μοντέλα HASGAWA ενδιαφέρουν την πλειοψηφία των Ελλλήνων Μοντελιστών.
Ισως κάποια που επανακυκλοφορούν με τα ίδια σήματα (και από τις γνώμες που παίρνουμε δεν δείχνουν ενδιαφέρον οι Μοντελιστές), να μην τα εισάγουμε.
Επίσης για να μπορέσουμε να έχουμε τι καλύτερες τιμές της Ευρώπης, παρά το 23% ΦΠΑ που έχουμε πλέον στην Ελλάδα, οι εισαγωγές μας πρέπει να περιλαμβάνουν πληθώρα κωδικών, κάτι που εξαρτάται και από το πόσα νέα μοντέλα έχει κυκλοφορίσει το εργοστάσιο.
Για να δείς τα 660 προϊόντα HASEGAWA που διαθέτουμε και τις τιμές μας επισκέψου το κάτωθι έτοιμο Link:
ΚΑΛΦΑΚΗΣ-HASEGAWA-660 προϊόντα

Πες μας ποια μοντέλα σε ενδιαφέρουν να σε ενημερώσουμε.
STARFIGHTER

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 22, 2011, 01:08:08 μμ »

Δεν ξέρω αν παρακολουθείς τακτικά το modelclub που μας φιλοξενεί, αλλά εκεί υπάρχει ανακοίνωση αφίξεως για το 2010.
Κάνεις λοιπόν λάθος αγαπητέ και μας αδικείς. Για ποιο λόγο ??

σου παραθέτω και το πιο κάτω link για την ενημέρωσή σου.
http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/New/HASEGAWA_arrivals.htm

Προσπαθούμε το καλλύτερο δυνατόν και συγκρατούμε τις τιμές της αγοράς στά πιο προσιτά επίπεδα για τους Ελληνες μοντελιστές.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος SEGGOSD

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 22, 2011, 07:06:10 μμ »
Ζητώ εκ'των προτέρο συγνώμη.
Δε θέλω να μειώσω καμία εταιρία που μας υποστιρήζει στο μοντελισμό
απλά ως Ελληνας της ομογένειας, προσφάτος αφιχθής
διαπιστόνω ότι απο τα RELEASE της HASEGAWA, μέχρι τη στιγμή που θα μπορώ να το έχω στη χώρα μου διαθέσιμο ( έστω με ΕΛΤΑ, )
μεσολαβεί για τα δυτικά δεδομένα της λιανικής μυθικός χρόνος
Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλο τμήμα των μοντελιστών να "ξενοκοιτάζει"  ( ΗANNANTS/MODUNI...) που προμηθεύονται τα πάντα απο τους πάντες σε παγκόσμιο επίπεδο σε REAL TIME

και πάλι συγχρωρέστε με
θα μου πάρει λίγο χρόνο η προσαρμογή στη πατρίδα μου

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 23, 2011, 11:48:03 πμ »
Πάντως εμείς εδώ στην Ελλάδα λέμε "δεν ήξερες, δεν ρώταγες" ?

Είναι όμως περίεργο το να συγκρίνονται ανόμοια πράγματα, π.χ. ρυθμοί «εξωτερικού» και Ελλάδας.
Μια ματιά στο επίπεδο του μέσου εισοδήματος είναι αρκετό, για να μην μιλήσουμε για απεργίες που νεκρώνουν τα πάντα και το επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας μας.
Πόσοι είναι άραγε οι Γερμανοί μοντελιστές και πόσα χρήματα τους περισσεύουν για το χόμπι τους ??
Δυστυχώς στην Ελλάδα παρά το ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον για τον μοντελισμό  το διαθέσιμο budget των μοντελιστών μειώθηκε και οι επιλογές διαφοροποιούνται.
Παρ' όλα ταύτα, μιας και εμφανίστηκε το όνομα ΚΑΛΦΑΚΗΣ σαν μειοδοτική οντότητα, θα σε προσκαλούσα να επισκεφθείς τα καταστήματά μας που δεν είναι Virtual αλλά ζωντανά και με 11 εργαζόμενους και να μου πεις τις εντυπώσεις σου.

Σου εύχομαι καλόν επαναπατρισμό και γρήγορη προσαρμογή.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 03, 2011, 02:16:43 πμ »
Πάντως εμείς εδώ στην Ελλάδα λέμε "δεν ήξερες, δεν ρώταγες" ?

Είναι όμως περίεργο το να συγκρίνονται ανόμοια πράγματα, π.χ. ρυθμοί «εξωτερικού» και Ελλάδας.
Μια ματιά στο επίπεδο του μέσου εισοδήματος είναι αρκετό, για να μην μιλήσουμε για απεργίες που νεκρώνουν τα πάντα και το επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας μας.
Πόσοι είναι άραγε οι Γερμανοί μοντελιστές και πόσα χρήματα τους περισσεύουν για το χόμπι τους ??
Δυστυχώς στην Ελλάδα παρά το ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον για τον μοντελισμό  το διαθέσιμο budget των μοντελιστών μειώθηκε και οι επιλογές διαφοροποιούνται.
Παρ' όλα ταύτα, μιας και εμφανίστηκε το όνομα ΚΑΛΦΑΚΗΣ σαν μειοδοτική οντότητα, θα σε προσκαλούσα να επισκεφθείς τα καταστήματά μας που δεν είναι Virtual αλλά ζωντανά και με 11 εργαζόμενους και να μου πεις τις εντυπώσεις σου.

Σου εύχομαι καλόν επαναπατρισμό και γρήγορη προσαρμογή.

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά.
Γιατί δεν είναι συγκρίσιμη η χώρα μας με το εξωτερικό? Πάντως οι τιμές είναι ίδιες (άρα και οι ρυθμοί θα έπρεπε να ήταν ανάλογοι των τιμών).
Κάποια κιτ συγκεκριμένα το Tamiya Spitfire Mk.VIII 1/32 & Hasegawa Bf 109F4 1/32 που έχουν κυκλοφορήσει απο το καλοκαίρι του 2010, στα καταστήματα εδώ δεν υπάρχουν.
Δεν είναι υπερβολικοί 9+ μήνες καθυστέρηση?

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 03, 2011, 12:33:23 μμ »
Για το θέμα τις σύγκρισης της χωράς με το εξωτερικό, φυσικά και δεν μπορούν να συγκριθούν οι αγορές λογο μεγέθους,  αλλη αγορά η Γερμανία - Γαλλία ή η Αγγλία πχ που πληθυσμιακά και μονό ειναι 6 η και 7 φορές μεγαλύτερες.

Για την διαθεσιμότητα των κιτ,  αρκετές ετ. (για τα αρματικα  τουλάχιστον που το εχω ρωτήσει) απαιτούν την αγορα συγκεκριμένου αριθμού και πάνω (ειδικα οταν πρωτοβγαινουν)... με αποτελεσμα καποια κιτ να μην έρθουν καθόλου η με αρκετη καθυστέρηση

Αποσυνδεδεμένος D-Day

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαματα 50% - Αθηνα 20% - Υπολοιπη Ελλαδα 30%
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 14, 2012, 09:03:53 μμ »

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά.
Γιατί δεν είναι συγκρίσιμη η χώρα μας με το εξωτερικό? Πάντως οι τιμές είναι ίδιες (άρα και οι ρυθμοί θα έπρεπε να ήταν ανάλογοι των τιμών).
Κάποια κιτ συγκεκριμένα το Tamiya Spitfire Mk.VIII 1/32 & Hasegawa Bf 109F4 1/32 που έχουν κυκλοφορήσει απο το καλοκαίρι του 2010, στα καταστήματα εδώ δεν υπάρχουν.
Δεν είναι υπερβολικοί 9+ μήνες καθυστέρηση?

Μια χαρα τα λεει ο κος Καλφακης. Χωρις να τον γνωριζω προσωπικα αλλα ουτε και διαφημιση σκοπευω να του κανω, θα πω το εξης:

Εχω φτασει στο συμπερασμα οτι ο Καλφακης ειναι ο πιο φθηνος σε hasegawa/tamiya στην Ευρωπη, για να μην πω σε ολο τον κοσμο! Εμενα προσωπικα, δεν ειναι λιγοι οι Αγγλοι φιλοι μου που με στελνουν να τους αγορασω τα κιτ που επιθυμουν και να τους τα ταχυδρομησω (οταν μου επιρεπουν οι περιστασεις). Σκεφτειτε την Αγγλια, με το νομισμα που εχει (και τις αναλογες τιμες βεβαια) να "αναγκαζει" τους μοντελιστες της να μπαινουν σ'αυτη τη διαδικασια. Και χρησιμοποιησα την Αγγλια σαν παραδειγμα, γιατι οι Αγγλοι εχουν μια ιδιαιτερη αγαπη στη χωρα τους, με ο,τι αυτο συνεπαγεται..

Τωρα, το αν οι τιμες ειναι ιδιες, επιτρεψε μου να διαφωνησω. Μια διαδικτυακη βολτα στο Hannant's αλλα και σε αλλα Ευρωπαικα και μη site-καταστηματα μοντελισμου, θα σε πεισει για την τεραστια διαφορα τιμων. Οχι σε ολα τα θεματα και εταιριες, αλλα ευτυχως ή  δυστυχως στα περισσοτερα. Μου ετυχε πριν καιρο να βρεθω στο "τριγωνο", οπως το λετε, και να ρωτησω γιατι δεν εχει ερθει ακομα το Airfix Lightning 1/48. Εχει κυκλοφορησει απο το Δεκεμβρη του 2011 και στην Ελλαδα οι μισοι δεν γνωριζουν την υπαρξη του/επανακυκλοφορια του. Η απαντηση που πηρα δεν με καλυψε καθολου.

Στο θεμα μας λοιπον, οσα θεματα με ενδιαφερουν τα εχω βρει στην ελληνικη αγορα. Ελαχιστες ειναι οι περιπτωσεις που με "στελνουν" στη διεθνη αγορα, οσον αφορα στη Hasegawa και την Tamiya. Για τις υπολοιπες εταιριες δεν μπορω να μιλησω, μιας και ο τιτλος ειναι συγκεκριμενος.

Tags: