Αποστολέας Θέμα: Ανθρωπινες στιγμες 15 χρονια μετα τον β π.π.  (Αναγνώστηκε 7311 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: Ανθρωπινες στιγμες 15 χρονια μετα τον β π.π.
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 23, 2011, 06:30:27 μμ »
τα νερά που έχεις κάνει στο μάρμαρο είναι τελείως εκτός κλίμακας ... για 1:1 μια χαρα ... αλλα για 1:35 πιο πολυ σε graffiti φέρνουν .... λογικά θα πρέπει να τα κανείς scale down ..

καλη συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
  • Μην κρινεις γιαναμην κριθεις.Οτι σπερνεις θεριζεις
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 23, 2011, 08:17:50 μμ »
Λοιπον εχεται δικιο και με της πετρες να με παρεται δεν βγαζω αχνα ,οποιος γνωριζει Γαλλικα  ας μου τα στειλει στο ποστ για να αντικαταστησω τις αγγλικες επιγραφες που ειναι στης φωτογραφιες με γαλλικες

Φευγω να παω στη δουλεια μου τα λεμε αυριο καλυνηχτα και ευχαριστω εκ των προτερω.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 23, 2011, 08:36:29 μμ »
Ο ΓτΝτέθ σου έγραψε ήδη σωστά την μία επιγραφή πιό πάνω. Ακολούθησε τις συμβουλές των άλλων για το βάθρο, καθώς δέν μπορώ να βοηθήσω :( (Τις φωτογραφίες μπορείς να τις βάζεις σε μία σειρά, εξαλείφοντας τα κενά ανάμεσά τους με το backspace :wink:)

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 24, 2011, 12:33:29 πμ »
Το έβαλα στο Google Translate και μου έβγαλε αυτό:

La Résistance française se cachait dans cette école (1943-1944)

Οι γαλλομαθείς βαράτε αλύπητα.....

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 24, 2011, 12:47:15 πμ »
Το έβαλα στο Google Translate και μου έβγαλε αυτό:

La Résistance française se cachait dans cette école (1943-1944)

Οι γαλλομαθείς βαράτε αλύπητα.....

και το babelfish το επιβεβαιωνει   " Η γαλλική αντίσταση κρύφθηκε μέσα σε αυτό το σχολείο"
απο γαλλικα σε ελληνικα
οποτε κανεις δεν βαραει :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 24, 2011, 12:50:10 πμ »
απο την αλλη ομως απο ελληνικα σε γαλλικα εχουμε  αυτο

La résistance française a été dissimulée dans cette école

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
  • Μην κρινεις γιαναμην κριθεις.Οτι σπερνεις θεριζεις
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 25, 2011, 07:17:43 μμ »
Χρονια πολλα για σημερα,ευχαριστω για τα γαλλικα που μου στειλατε,ευτηχως γλυτωσα τον πετροπολεμο και το διοραμα  εχει φτασει σε αυτο το αποτελεσμα

παντως δεν εχεται παραπονο το αλλαξα το φοντο της κουρελους και εβαλα τα θερμοκηπια με το παροπλησμενο ντατσουν την κλιματαρια κ.α. θεμα για διοραμα για τους πιο πεπειραμενους

και συνεχειζω για να τελειωσει.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 25, 2011, 07:55:50 μμ »
Τέλειο ::salut:: ::salut:: ΑΛΛΑ: Οι  Γάλλοι έχουν την κακή συνήθεια να βάζουν το επίθετο μετά το ουσιαστικό, άρα την επιγραφή στο άγαλμα πρέπει πάλι να την αλλάξεις σε: Resistance Francaise. :(
Tί να σου κάνω; Ήθελες να μπλέξεις με Γάλλους! (Δέν σε αδικώ, η Σιτροέν είναι...πειρασμός, και οι Γαλλίδες επίσης!)
Αφού το ξέρεις, είναι τρελλοί αυτοί οι Γαλάτες!
Αλήθεια, καμμια Γαλλίδα θα βάλεις στο διόραμα;
Κατά τα άλλα δέν έχω παρατηρήσεις να κάνω, προχώρει με υπομονή και σκέψη, και όλα θα είναι τέλεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 25, 2011, 08:20:04 μμ »
Nikola και Dim57 τα on-line λεξικά και τα μεταφραστικά πρόγραμματα είναι κατάλληλα να μεταφράσεις μία λέξη και όχι για μεταφράσεις - πόσο μάλλον να συνθέσεις - μία πρόταση ή ένα νόημα. Καταλαβαίνω οτι θέλατε να βοηθήσετε τον xr125, αλλά το αποτέλεσμα είναι λανθασμένο για να μην πω προσβλητικό. Στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο πέθαναν δεκάδες εκατομμυρια ανθρώπων, μάχιμοι και άμαχοι και δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα που να τους κοροϊδεύει - έστω και άθελα μας. Ισως να είμαι υπερβολικός, αλλά πιστεύω οτι σε πολεμικά θέματα, εμείς οι μοντελιστές πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι στο τι και πως τα παρουσιάζουμε, καθώς υποτίθεται οτι είμαστε πιό "ψαγμένοι" ιστορικά  και πιό συνειδητοποιημένοι από τον μέσο όρο.
Dim 57 ανέβασες σήμερα μία φωτογραφία του κινηματογράφου "Απόλλωνα" απ΄οτην εποχή της κατοχής.  Πως λές οτι θα ένιωθα εγώ σαν Έλληνας και σαν αθηναίος εαν έβλεπα ενα διόραμα 2ου Π.Π της οδού Σταδίου γεμάτο ανακρίβειες :?:
Πως θα νιώσει ένας Γάλλος - έχουμε μερικούς στο forum μας- έτσι και δεί αυτό το διόραμα  :?: :?:

Xr125 θα μπορούσα να σου πω τι να γράψεις , αλλά δεν θα το κάνω. Θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις το διόραμά σου σε αυτό το σημείο.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 25, 2011, 08:41:23 μμ »
Nikola και Dim57 τα on-line λεξικά και τα μεταφραστικά πρόγραμματα είναι κατάλληλα να μεταφράσεις μία λέξη και όχι για μεταφράσεις - πόσο μάλλον να συνθέσεις - μία πρόταση ή ένα νόημα. Καταλαβαίνω οτι θέλατε να βοηθήσετε τον xr125, αλλά το αποτέλεσμα είναι λανθασμένο για να μην πω προσβλητικό. Στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο πέθαναν δεκάδες εκατομμυρια ανθρώπων, μάχιμοι και άμαχοι και δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα που να τους κοροϊδεύει - έστω και άθελα μας. Ισως να είμαι υπερβολικός, αλλά πιστεύω οτι σε πολεμικά θέματα, εμείς οι μοντελιστές πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι στο τι και πως τα παρουσιάζουμε, καθώς υποτίθεται οτι είμαστε πιό "ψαγμένοι" ιστορικά  και πιό συνειδητοποιημένοι από τον μέσο όρο.
Dim 57 ανέβασες σήμερα μία φωτογραφία του κινηματογράφου "Απόλλωνα" απ΄οτην εποχή της κατοχής.  Πως λές οτι θα ένιωθα εγώ σαν Έλληνας και σαν αθηναίος εαν έβλεπα ενα διόραμα 2ου Π.Π της οδού Σταδίου γεμάτο ανακρίβειες :?:
Πως θα νιώσει ένας Γάλλος - έχουμε μερικούς στο forum μας- έτσι και δεί αυτό το διόραμα  :?: :?:

Xr125 θα μπορούσα να σου πω τι να γράψεις , αλλά δεν θα το κάνω. Θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις το διόραμά σου σε αυτό το σημείο.

Ειλικρινα αν ηξερα οτι εκανα ενα τετοιο εγκλημα δεν θα ειχα διανοηθει να προχωρησω σε μια τετοια κινηση
ζητω συγνωμη :oops:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 26, 2011, 12:30:04 πμ »
Βρέ παιδιά, μήπως υπερβάλουμε λιγάκι; Ένα διόραμα είναι, και μάλιστα σχετικά υποθετικό. Στο κάτω-κάτω, πείτε στον Χρ125 να βγάλει τις επιγραφές, και όλα καλά...Δεν νομίζω πως υπάρχει ουσιαστικός λόγος να σταματήσει το διόραμα, εφόσον καταργήσει τις επιγραφές...Χώρια που νομίζω πως είναι το καλύτερό του μέχρι τώρα...Είμαι βέβαιος πως ο Χρ125 δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να θίξει ή να προσβάλει...

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 28, 2011, 12:31:05 μμ »

Ζητώ και εγώ συγνώμη αν προσέβαλα κάποιον με την μετάφραση, αν και νομίζω φίλε ramfighter, όπως αναφέρεις και εσύ, ότι είσαι λιγάκι υπερβολικός.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 28, 2011, 12:41:06 μμ »
Eγώ τουλάχιστον δεν κρατώ την άποψη μου για τον εαυτό μου όπως διατείνεται ο xr125 οτι έκανε η γαλλική αντίσταση σε αυτό το σχολείο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tags: