Αποστολέας Θέμα: Αρματα στην κατοχη  (Αναγνώστηκε 163867 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Απ: Αρματα στην κατοχη
« Απάντηση #225 στις: Νοεμβρίου 26, 2011, 07:20:52 μμ »
Δεν προσεχεις,,,, εχει δημοσιευθει στο τοπικ για τα Ελληνικα Ju-52(μαλλον οι φωτο της Παρασκευης σε πειραξαν)

Potez 25

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #226 στις: Νοεμβρίου 26, 2011, 08:20:30 μμ »
Πολωνικό. Οι πρόσθετες εισαγωγές εξαερισμού στο πλάι είναι χαρακτηριστικές. Στην πρωτότυπη φαίνεται και το χαρακτηριστικό οριζόντιο καμουφλάζ.
φιλικά,
Α.
Hταν "too good to be true" που λενε και οι Εγγλεζοι και δυο "ανακαλυψεις" μεσα σε μια ημερα (Dutchman με carrier και Vickers) παει πολυ!  :D
Να σαι καλα Αρη.
Μερικες ακομα...

Cruiser A 10 και Α 13,Matilda και η φωτο με το Vickers με φοντο το μπαρ ειναι απο τον Βολο...(τουλαχιστον ετσι εγραφε η λεζαντα...)

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #227 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 12:51:51 πμ »
Χαρίδημε με κάθε επιφύλαξη είναι αμέσως μετά την συνθηκολόγηση του Τσολάκογλου και για να μην παραδόσουν τον οπλισμό(μανλιχερ) στους "νικητές" ιταλούς τον καταστρέφουν.Το εντυπωσιακό στην φωτό ειναι ότι στην καταστροφή συμμετέχει και γερμανός κατα πασα πιθανότητα των ss (l.s.a.h.) ...σε ψάξιμο για το μανλιχερ έπεσα πάνω σε αυτήν,χωρίς επεξηγηματικά σχόλια εκτός ότι το συγκεκριμένο όπλο το αναζητούν σήμερα συλλέκτες και  τα βλέπουν να τα σπάνε!
Σκαλιζοντας το τοπικ ,επεσα σε αυτο το ποστ ,πριν αρκετα χρονια βρεθηκε σε οπλοπωλειο στην Αμερικη μεγαλη ποσοτητα απο Ελληνικα μανλιχερ απο εκποιηση του ΕΣ ,σε αρκετα καλη τιμη και βεβαια ο τυπος ξεπουλησε σε χρονο ρεκορ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #228 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 11:26:50 μμ »
Σκαλιζοντας το τοπικ ,επεσα σε αυτο το ποστ ,πριν αρκετα χρονια βρεθηκε σε οπλοπωλειο στην Αμερικη μεγαλη ποσοτητα απο Ελληνικα μανλιχερ απο εκποιηση του ΕΣ ,σε αρκετα καλη τιμη και βεβαια ο τυπος ξεπουλησε σε χρονο ρεκορ
Αυτοι που τα ξεπουλησαν στις ΗΠΑ θεωρησαν ο,τι ειναι καλυτερο οι Ευζωνοι της προεδρικης φρουρας να εχουν το αδιαφορο (για την ιστορια μας) Μ1 Garand απο το MS 1903 που απελευθερωσε ολη την Ελλαδα,ταυτιστηκε με ολους τους αγωνες του Νεωτερου Ελληνισμου και ταπεινωσε δυο αυτοκρατοριες (Οθωμανικη και Φασιστικη Ιταλια)....  :evil:

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #229 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 11:47:20 μμ »
Την ιδια εποχη ,εκποιηθηκαν μεγαλες ποσοτητες παλαιου οπλισμου στην ουσια σε τιμες σκραπ,
ενδεικτικα αναφερω UD M42,MP38/40,MP28,Beretta Model 38A,Thompson M1928A1/M1/M1A1,M1/M1 A1&M2,Remington M 513T Matchmaster,πιστολια Unique Pr-51 και High Standard Supermatic  καθως και παρα πολλα περιστροφα Colt και Smith &Wesson ,βεβαια αρκετα απο αυτα μοσχοπουληθηκαν σε συλλεκτες

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #230 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 11:56:39 μμ »
Μερικες φωτο ακομη απο μενα

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #231 στις: Δεκεμβρίου 14, 2011, 11:54:22 πμ »
Spoiler (hover to show)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #232 στις: Δεκεμβρίου 14, 2011, 01:11:48 μμ »
Ναι όντως οι φωτογραφίες αυτές έχουν "ξαναπαίξει" (η πλήρης σειρά στην σελίδα 7 του θέματος  ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,18205.150.html που έχει ποστάρει ο Ζήσης (pink panzer)).

Πρόκειται για τα PzIV Ausf G της 1Pz.Div. φωτογραφημένα στη Θεσ/νίκη κατά την κάθοδό τους στην Ελλάδα. Η δε σειρά των παραθαλάσσια τραβηγμένων φωτό, με τις ασκήσεις ξεκολλήματος του άρματος από την λάσπη και τα παιδιά μετά να παίρνουν το μπανάκι τους στη θάλασσα  :mrgreen: είναι από την περιοχή της Αργολίδας (κοντά στην Νέα Κίο - Μύλους)  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #233 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 10:36:10 πμ »

καλημέρα, καλή χρονιά σε όλους,δεν είναι βεβαίως άρματα,αλλά τις ανεβάζω αρχή της χρονιάς για τον συμβολισμό τους, Ρόδος 1945 ,η ανευ όρων παράδοση!
....& ένας αμετανόητος, ο υποστράτηγος( :?:) (major general)Wagner διοικητης της φρουράς της Ρόδου ,επιβιβαζόμενος στο αντιτορπιλικό HMS Kimperley με κατευθυνση την Σύμη για υπογραφή παράδοσης.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #234 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 02:18:05 μμ »
Mερικες νεες φωτο που ανακαλυψα

οχημα gazozen στην Κατοχη περιπου το 1942,πιο πολυ την εβαλα ως αναφορα στα συγκεκριμενα οχηματα

Αεροσκαφος BV222 φωτογραφημενο καπου στον Πειραια

Γερμανοι καπου κοντα στο Ξενοδοχειο Μεγαλη Βρετανια ,διακρινονται αρκετα αιχμαλωτισμενα συμμαχια οχηματα

Συνθηκολογηση ,οι Γερμανοι φτανουν στο Υπουργειο Ναυτικων

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #235 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 11:47:12 μμ »
Σε συνέχεια παλαιότερων δημοσιεύσεων που είδαμε σχετικά με την 11. Luftwaffe Feld-Division, προστέθηκαν μερικές νέες φωτογραφίες, από την προσωπική συλλογή ενός αξιωματικού, σύμφωνα με τον πωλητή στο ebay.

Η συζήτηση ως είχε από την 26η Μαρτίου 2011:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,18205.msg383189.html#msg383189

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,18205.msg383218.html#msg383218

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,18205.msg383233.html#msg383233

Η προσφερόμενη σειρά φωτογραφιών από τον ίδιο πωλητή στο ebay, για όποιον ενδιαφέρεται. Περιλαμβάνει και μερικές με άρματα, οχήματα και αεροσκάφη, που εμφανώς δεν είναι ή δεν μοιάζουν να είναι τραβηγμένες στην Ελλάδα, και έτσι δεν ξέρω ποιές από αυτές είναι της συλλογής του αξιωματικού της Luftwaffe (όπου δεν είναι ξεκάθαρο) και ποιές όχι.

http://www.ebay.de/sch/flpanzerfahrer_1/m.html?hash=item27c23ed14b&item=170762621259&pt=Militaria&_trksid=p4340.l2562

Ακολουθούν οι πιο σημαντικές από τις νέες φωτογραφίες:

Λήψη ενός από τα Sturmgeschütz III Ausf. F/8 της 11. Μεραρχίας, καθ'οδόν προς...το Κορωπί! Δίπλα, μία σειρά παραταγμένων φορτηγών:

Click to see the original size.   Click to see the original size.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #236 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 11:54:26 μμ »
Γερμανος μοτοσυκλετιστης ζηταει πληροφοριες απο Ελληνα Τροχονομο ,η φωτο παρθηκε 21 Μαιου 1941

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #237 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 11:04:37 πμ »
φίλε Σωτήρη τον τροχονόμο είχα "ανεβάσει" παλιότερα,διεκδικοντας το "δικαίωμα" πρώτης διοραματικής προσέγγισης,αλλά με τους ρυθμούς που μοντελίζω :(...περάστε ελεύθερα!

ένα σημερινό αλίευμα που μπορεί να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους nino & pinkpanzer,τον γράφοντα & άλλους :!:

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #238 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 12:44:53 μμ »
Κυριευθέν Universal Carrier μετά την Μάχη της Κρήτης με τους νέους κατόχους του. Γνωστή φωτό.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #239 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 06:46:08 μμ »
Mια και πιασαμε κουβεντα για Universal (Bren) Carrier στην Ελλαδα,οριστε μερικες κι απο μενα...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #240 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 07:05:48 μμ »
Για καποιο λογο που εχει να κανει με εσωτερικες κι αποκρυφες τασεις διαστροφης,εχω βρεθει με ενα καρο φωτο αυτου του κουβα!  ::glossa:: Μα επιτελους ποσα ειχαν κουβαλησει οι Εγγλεζοι στην Ελλαδα κι αντι να πολεμανε τους Γερμανους τα εβγαζαν συνεχως φωτογραφιες;

Αληθεια μηπως ξερει κανεις αν το Α10 κυκλοφορει σε μορφη πλαστικου κιτ στην 1/35;

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #241 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 07:51:24 μμ »
Φίλε Ernst,και σε παλιότερη ανάρτηση στο ίδιο τόπικ,ανέφερα ότι το εν λόγω άρμα κυκλοφορούσε μόνον σε ρητίνη από το 1996 από τον "αξιαγάπητο" κύριο Γκόρντον της Cromwell που η φωτογραφία του είναι σε λεξικό πλάι στη λέξη συνέπεια και αξιοπιστία.
Μετά από εκατοντάδες προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί του,τον πέτυχα στη euromillitaire το 2009 όπου και προμηθεύτηκα ένα και μονδικό,και λειψό!
Από φίλο που δουλεύει ώς συντηρητής στο bovington έχω φωτό εσωτερικού που έκανα προσπάθεια να αναπαραστήσω "φαγώνοντας" τον μισό μασίφ εσωτερικά ρητινένιο πύργο και πήγμα για να το αναπαραστήσω ώς εγκαταλλειμένο εκτλλώντας χρέη "πινακίδας" πρός Λαμία.
Έχω κι εγώ με τη σειρά μου παλιότερα,κατοχυρώσει το "δικαίωμα" πρώτης διοραματικής προσέγγισης,αλλά επίσης με τον ρυθμούς που μοντελίζω,συν τα τόσα στο πάγκο μου...
Φωτογραφικό υλικό υπάρχει αρκετό όμως ήταν χορηγία του ʼρη Κοσ. και δεν μπορούσα να το ανεβάσω.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #242 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 07:52:29 μμ »

Θα μου πειτε τωρα:Τι το ενδιαφερον εχουν αυτες οι φωτο ρε μαστορα περαν του πατριωτικου;Δυο φωτο μαχητων του '40 ειναι σαν ολες τις αλλες...Αμ δε!  ::glossa:: Οι κυριοι των φωτο δεν ειναι στρατιωτικοι αλλα αστυνομικοι της Αστυνομιας Πολεων που εκτελουσαν χρεη Στρατονομιας.Ο ενας δε,κρατα το καρασπανιο υποπολυβολο Steyr Solothurn (Ο Sotiris ακουει;)  :wink:

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #243 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 07:53:51 μμ »
Αλλά με την bronco,ποτέ δεν ξέρεις.Αφού έκανε την αρχή με τα cruisers τρομάρα τους,και vallentines... ::dontknow::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #244 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 07:58:55 μμ »
Φίλε Ernst,και σε παλιότερη ανάρτηση στο ίδιο τόπικ,ανέφερα ότι το εν λόγω άρμα κυκλοφορούσε μόνον σε ρητίνη από το 1996 από τον "αξιαγάπητο" κύριο Γκόρντον της Cromwell που η φωτογραφία του είναι σε λεξικό πλάι στη λέξη συνέπεια και αξιοπιστία.
Μετά από εκατοντάδες προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί του,τον πέτυχα στη euromillitaire το 2009 όπου και προμηθεύτηκα ένα και μονδικό,και λειψό!
Από φίλο που δουλεύει ώς συντηρητής στο bovington έχω φωτό εσωτερικού που έκανα προσπάθεια να αναπαραστήσω "φαγώνοντας" τον μισό μασίφ εσωτερικά ρητινένιο πύργο και πήγμα για να το αναπαραστήσω ώς εγκαταλλειμένο εκτλλώντας χρέη "πινακίδας" πρός Λαμία.
Έχω κι εγώ με τη σειρά μου παλιότερα,κατοχυρώσει το "δικαίωμα" πρώτης διοραματικής προσέγγισης,αλλά επίσης με τον ρυθμούς που μοντελίζω,συν τα τόσα στο πάγκο μου...
Φωτογραφικό υλικό υπάρχει αρκετό όμως ήταν χορηγία του ʼρη Κοσ. και δεν μπορούσα να το ανεβάσω.

Καταλαβα...  :evil: Και ρητινη και λειψη και κατασκευαστης ο,τι να ναι...Δεν μπλεκω με τη καμια!  ::glossa:: Μακαρι να το φτιαξεις φιλε pink panzer και να σου φανουν και χρησιμες οι φωτο κι αν χρειαστεις,εχω και καμια 10αρια ακομα,μου λες και στις στελνω ευχαριστως.  :wink:
Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να το βλεπαμε καποτε σε πλαστικο παντως...Οψομεθα!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #245 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 08:02:51 μμ »
Αλλά με την bronco,ποτέ δεν ξέρεις.Αφού έκανε την αρχή με τα cruisers τρομάρα τους,και vallentines... ::dontknow::

Εχεις δικιο!Απο κει υπαρχει ελπιδα αφου ουσιαστικα καλυπτει τα κενα της αγορας εξυπνα,με θεματα που τα θηρια (DML,Tamiya) δεν ασχολουνται! :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #246 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 08:10:20 μμ »

Αλλες δυο ενδιαφερουσες.Στην πρωτη εικονιζεται Panzer IV ausf G με Ελληνιδες...θαυμαστριες (τρομαρα τους  ::glossa:: ) και στη δευτερη Γερμανοι προσπερνουν παρατημενο οπλισμο του Ε.Σ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #247 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 10:10:37 μμ »
Κι αυτες για το Νικολα (kami).Γραμμη Μεταξα.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #248 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 11:09:05 μμ »

Θα μου πειτε τωρα:Τι το ενδιαφερον εχουν αυτες οι φωτο ρε μαστορα περαν του πατριωτικου;Δυο φωτο μαχητων του '40 ειναι σαν ολες τις αλλες...Αμ δε!  ::glossa:: Οι κυριοι των φωτο δεν ειναι στρατιωτικοι αλλα αστυνομικοι της Αστυνομιας Πολεων που εκτελουσαν χρεη Στρατονομιας.Ο ενας δε,κρατα το καρασπανιο υποπολυβολο Stayer Solothurn (Ο Sotiris ακουει;)  :wink:

Eιναι σιγουρα Α.Π? η χωροφυλακη εκτελουσε καθηκοντα ΣΝ στο μετωπο εξαλλου ειχε και σταθμους χωροφυλακης στην επαρχια ,και ηταν η μονη που ειχε Steyr Solothurn ,ο τακτικος στρατος τα απεκτησε το 46-49 απο λαφυρα απο τους συμμοριτες

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #249 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 11:22:09 μμ »
Eιναι σιγουρα Α.Π? η χωροφυλακη εκτελουσε καθηκοντα ΣΝ στο μετωπο εξαλλου ειχε και σταθμους χωροφυλακης στην επαρχια ,και ηταν η μονη που ειχε Steyr Solothurn...

Ειναι Α.Π. συμφωνα με τις λεζαντες αλλα νομιζω φαινεται κι απο τον τυπο των εθνοσημων  :roll:

Tags: