Αποστολέας Θέμα: Hasegawa Nakajima Hayate 1/32  (Αναγνώστηκε 1396 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pavesi24

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Hasegawa Nakajima Hayate 1/32
« στις: Μαρτίου 14, 2011, 03:59:51 μμ »
Γεια σε ολους ::salut::ειμαι σχετικα καινουριο μελος και με την ευκαιρια 8α σας δειξω καποιες φοτο απο το nakajima μοντελο που μολις τελειωσα...
ολα τα σχολια σας ειναι ευπροσδεκτα ::badgood::
oi φοτο ειναι απο κινητο τραβηγμενες  :(
ευχαριστω πολυ!!!

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
Απ: Hasegawa Nakajima Hayate 1/32
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 14, 2011, 06:47:28 μμ »
Καλησπέρα και σε σένα φίλε,

Αν και οι φωτο δεν βοηθούν πολύ και εγώ δεν είμαι εξπέρ στα γιαπωνέζικα, το μοντέλο σου είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια.
Βλέπω οτι μπήκες στον κόπο να φτιάξεις δικές σου εξατμίσεις να βάψεις τα σήματα και να κάνεις chipping με Alclad να υποθέσω?
Οι παρατηρήσεις που έχω είναι οτι οι φθορές είναι λίγο πολλές και νομίζω ότι δεν θα έπρεπε τόσες στα hinomaru (αυτά φαίνονται συνήθως σχετικά άθικτα).
Οι καπνιές επίσης είναι λίγο έντονες (δοκίμασες με αερογράφο?) και το aotake μάλλον δεν έπαιζε στο συγκεκριμένο α/φος, αλλά στο cockpit μπορεί να είσαι μέσα γιατί γίνεται χαμός με τα γιαπωνέζικα χρώματα γενικώς (αυτά βέβαια ανάλογα πόσο θέλει να ασχοληθεί με την έρευνα κάποιος).
Keep modelling!!!

Αποσυνδεδεμένος slufpilot

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 14, 2011, 07:12:55 μμ »
φιλε μου πολυ αξιολογη προσπαθεια κ εγω θα σταθω στις καπνιες του κινητηρα που θα μπορουσαν να ειναι λιγο πιο διακριτικες με αερογραφο κ στο υπερβολικο ξεφτισμα που ειπε κ ο alangelo πιο πανω.μια ερωτηση παρακληση.το κιτ ποιος κωδικος ειναι συγκεκριμενα?γιατι ενδιαφερομαι κεγω αλλα νομιζω στη συγκεκριμενη εκδοση δεν εχει ερθει ελλαδα.η κανω λαθος?κ παλι μπραβο κ καλη μοντελιστικη συνεχεια
ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΡΓΑ Κ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 14, 2011, 08:08:10 μμ »
Αν και  εντονες καπνιες και το chipping... εμενα μου αρεσει πολυ το μοντελο, παρα πολυ..
Σε ευχαριστουμε .

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 14, 2011, 08:40:24 μμ »
Μ'αρεσει,μ'αρεσει! ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 14, 2011, 09:23:56 μμ »
φιλε μου πολυ αξιολογη προσπαθεια κ εγω θα σταθω στις καπνιες του κινητηρα που θα μπορουσαν να ειναι λιγο πιο διακριτικες με αερογραφο κ στο υπερβολικο ξεφτισμα που ειπε κ ο alangelo πιο πανω.μια ερωτηση παρακληση.το κιτ ποιος κωδικος ειναι συγκεκριμενα?γιατι ενδιαφερομαι κεγω αλλα νομιζω στη συγκεκριμενη εκδοση δεν εχει ερθει ελλαδα.η κανω λαθος?κ παλι μπραβο κ καλη μοντελιστικη συνεχεια

Φίλε μου είναι το  Hasegawa ST24, το έχω και εγώ στα σκαριά, είναι κιτάρα , χτύπα το με κλειστά μάτια (νομίζω οτι ο Καλφάκης το έχει περιορισμένο στόκ)
Ζητώ συγνώμη για το Spam ::salut::

Αποσυνδεδεμένος pavesi24

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 14, 2011, 09:55:05 μμ »
Γεια σας ::salut:: και ευχαριστω για τα σχολια σας!!!
Λοιπον!8ελω να πω οτι γνωριζω και εγω οτι οι καπνιες ειναι οντως πολλες  αλλα φοβηθηκα να τις διωρθωσω.....οι επομενες 8α γινουνε σιγουρα με αερογραφο φιλε alangelo αν και δεν το εχω δοκιμασει ακομα :wink:το alcad δεν γνωριζω τι ειναι αλλα 8α ηθελα να μαθω...
το chiping εγινε με ταινια μασκαρισματος την οποια κολαγα και την τραβαγα σε  επιλεγμενα σημεια!!βεβαια το παρα εκανα και το καταλαβα αργα δυστηχως
το προβλημα με το chiping δημιουργηθηκε οταν ηθελα να βαψω τα σηματα οπου ξεκολουσε το χρωμα στα σημεια που ειχα μονωσει ενω ειχα περασει καλο βερνικι :(
τι ειναι το aotoke?? :roll:
πιστευω το επομενω να βγει καλυτερο ::salut::
ευχαριστω για ολα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος pavesi24

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 14, 2011, 09:58:57 μμ »
το κιτ ειναι ειναι απο ελλαδα και το πηρα απο τον καλφακι στο γαλατσι!!!
πρεπει να ειναι περιορισμενα κομματια απο οτι μου ειπε χωριw να ειμαι σιγουρος!!!
ητανε παρα πολυ ωραιο μοντελο και το συνηστω full ::moshi44x42::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:20:44 μμ »
Γεια σας ::salut:: και ευχαριστω για τα σχολια σας!!!
Λοιπον!8ελω να πω οτι γνωριζω και εγω οτι οι καπνιες ειναι οντως πολλες  αλλα φοβηθηκα να τις διωρθωσω.....οι επομενες 8α γινουνε σιγουρα με αερογραφο φιλε alangelo αν και δεν το εχω δοκιμασει ακομα :wink:το alcad δεν γνωριζω τι ειναι αλλα 8α ηθελα να μαθω...
το chiping εγινε με ταινια μασκαρισματος την οποια κολαγα και την τραβαγα σε  επιλεγμενα σημεια!!βεβαια το παρα εκανα και το καταλαβα αργα δυστηχως
το προβλημα με το chiping δημιουργηθηκε οταν ηθελα να βαψω τα σηματα οπου ξεκολουσε το χρωμα στα σημεια που ειχα μονωσει ενω ειχα περασει καλο βερνικι :(
τι ειναι το aotoke?? :roll:
πιστευω το επομενω να βγει καλυτερο ::salut::
ευχαριστω για ολα ::salut::

Φίλε μου τα Alclad II είναι μια σειρά χρωμάτων νίτρου (αν δεν κάνω λάθος) που δίνουν το καλύτερο μεταλλικό φινίρισμα, κοινή ομολογία μοντελιστών παγκοσμίως.
http://www.alclad2.com/index.html
http://www.swannysmodels.com/Alclad.html
http://www.aircraftresourcecenter.com/tnt1/001-100/TNT009_Alclad/TNT009.htm
Ψάξε google γενικά θα βρείς πολλά...
Εσύ με τι χρώμα έβαψες το μεταλικό?
Αν θες ένα καλό tip για καπνιές είναι 50/50 μίξη Tamiya XF64 Red Brown + XF1 Black πολύ αραιωμένο (95% διαλυτικό).
Έτσι μπορείς να "χτίσεις" τις καπνιές λίγο-λίγο ελέγχοντας κάθε τόσο την πρόοδο.
Το Aotake είναι αυτό το πρασινο-μπλέ μεταλικό χρώμα που χρησιμποιούσαν οι Ιάπωνες σαν αστάρι στα εσωτερικά μέρη των α/φων...αλλά πίστεψέ με είναι τεράστια ιστορία τα χρώματα.
Δες εδώ και θα καταλάβεις:
www.j-aircraft.com
http://www.straggleresearch.com/
Ασχολείσαι όσο θες...
keep modelling!!!

Αποσυνδεδεμένος pavesi24

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 14, 2011, 10:34:50 μμ »
thanks γεια τις συμβουλες σου!!
το μεταλλικο χρωμα ειναι της master colour!!!εχει παρα πολλα μετταλα,εγω τα δουλευω συνεχεια...
εχω δουλεψει και τα alclad αλλα κατεληξα στα αλλα 8)
η αληθεια ειναι οτι δεν το αψαξα και πολυ με τα χρωματα απλα απο μερικα βιβλια που εχω κατεληξα εκει!!!

Αποσυνδεδεμένος corfuisland

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα
    • my home page
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 16, 2011, 03:28:39 μμ »
μάχημο το hayate και μ'αρέσει  :mrgreen:
πολύ καλό φίλε, εύγε  ::salut::

Tags: ki-84 hayate frank