Αποστολέας Θέμα: Σχεδιο Τρεχαντηριου βοηθεια!!!!  (Αναγνώστηκε 4541 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostas mitilini

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Σχεδιο Τρεχαντηριου βοηθεια!!!!
« στις: Μαρτίου 11, 2011, 03:07:07 μμ »
πηγα χτες να εκτυπωσω σε ενα φωτογραφιο το σχεδιο ενος τρχαντηριου που κατεβασα μεσα απο εδω,δινω το στικακι στον υπαληλο και του λεω το θελω 1¨προς 30 θα βγει περιπου 41 εκ του λεω.εκεινος μου εβγαλε το σχεδιο απλα σε μεγενθυση 38 εκ σε  Α3 κ μου το εδωσε.τι πρεπει να κανω για να του δωσω να καταλαβει?να του πω τις πραγματικες διαστασεις κ μετα να το κανει 1 προς 30? βοηθεια!!!!

Συνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
Απ: Σχεδιο Τρεχαντηριου βοηθεια!!!!
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 11, 2011, 07:15:34 μμ »
Κώστα επειδή εγώ τουλάχιστον θεωρώ οτι ο χώρος καθορίζει το μέγεθος κι όχι η κλίμακα που μας αρέσει....αυτό που κάνω είναι:
Έχοντας το αρχικό σχέδιο, ζητώ μία απλή εκτύπωση κι έστω ότι μας δίνει το σχέδιο σε σελίδα Α4 με ολικό μέγεθος πλάγιας όψης σκαριού 15 cm. (Το μετράς επι τόπου με χάρακα....)
Στην συνέχεια ζητώ να γίνει μεγενθυνση έτσι ώστε να προκύψει το επιθυμητό μήκος...το 41 που θέλεις...Οπότε ο συντελεστής μεγένθυνσης που θα πρέπει να δοθεί στο μεγενθυντικό μηχάνημα είναι 2,73 (15Χ2,73=41)
Καλό θα είναι να έχεις ένα "calculator" μαζί σου σε περίπτωση που ο υπάλληλος έχει περιορισμένο χρόνο ή νού.... για να σου υπολογίσει εκείνος τον συντελεστή.... :D
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 11, 2011, 11:31:07 μμ »
συγνωμη αλλα δεν το επιασα καλα.το 2,73 τι ειναι?κ αν θελω να βγει 50 εκ  παλι το ιδιο κανω?το σχεδιο εκτος απο την πλαγια οψη περιεχει ενα σχεδιο οπως το βλεπουμε με την πλωρη\πρυμνη οταν μεφαλωνουμε το σχεδιο αυξομειωνεται κ αυτο μαζι η θελει χωριστα να γινει.σορρυ αλλα ειμαι ασχετος με υπολογιστες κλπ

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 11, 2011, 11:46:31 μμ »
ουσιαστικα διαιρεις το μηκος που θελεις να βγει το μοντελο σου(40εκ) με το μηκος που εχεις στο χαρτι(15εκ)
40:15=2,73
Αμα θελεις να βγει 50εκ εχεις 50:15=3,33.Αρα θα πρεπει να βαλεις στο μηχανημα μεγενθυση με συντελεστη 3,33
Το ιδιο κανεις για ολες τις πλευρες του μοντελου
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Συνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 12, 2011, 11:01:25 πμ »
     ::agree::
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 12, 2011, 07:06:38 μμ »
νικο πηγα σημερα,του λεω την διαδικασια πυ μου περιγραψες.του λεω 50 εκ κανουμε τις πραξεις ακριβιως οπψς τα ειπαμε κ το αποτελεσμα ηταν 40 εκ μηκος 12 πλατος κ 7 υψος.δεν με νοιαζει που ειναι πιο μικρο μονο το μηκος να ειναι αναλογο του πλατους κλπ.αν καποιος εχει τα σχεδια ας κανει τον κοπο να μετρησει κ ας μου πει αν ειναι σωστα τα νουμερα.ευχαριστω

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 17, 2011, 02:38:17 μμ »
αποφασισα να κανω το σχεδιο ενος 12 μετρου τρεχαντηριου απο το ναυτοτοπο.το προβλημα μου ειναι πως να σχεδιασω τους νομεις, το σωστο
 ειναι απο το σχεδιο που εχω μεσα στον κυκλο η απο αυτο που τους δινει ξεχωριστα εναν εναν ?????

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • yapanta
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 17, 2011, 06:15:58 μμ »

Κώστα δεν καταλαβαίνω τί εννοείς και για ποιό κύκλο μιλάς; Οι νομείς διαγράφονται πολύ καθαρά στο σχέδιο οι οποίοι ενσωματώνουν και τα καμάρια της κουβέρτας. Στο συγκεκριμένο σχέδιο κόβεις τους νομείς και έχεις και τα καμάρια της κουβέρτας έτοιμα για πέτσωμα.
Με τιμή & εκτίμηση όπως πάντα και...
για παντα

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 17, 2011, 07:19:43 μμ »
φιλε yapanta εχω κανει εγγραφη στο φορουμ αλλα μου λεει ο λογαριασμος οτι ειναι  σε αναμονη και οτι πρεπει να επικοινωνησω με το διαχειριστη

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 18, 2011, 06:32:08 μμ »
Συνάδελφε αυτά είναι. στο σύνολο, καρίνα, νομείς και υπερκατασκευή είναι 5 σελίδες. Αλλά δεν κατάλαβα. Θέλεις να κάνεις μοντέλο ή στις πραγματικές διαστάσεις??
Πάντως θα έχεις βοήθεια από μένα που το έχω ξεκινήσει, και πιστεύω και από τον "δάσκαλο" τον Θανάση

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 18, 2011, 11:03:10 μμ »
μοντελο θελω 1 προς 30.το προβλημα μου ηταν οτι τα σχεδια που εχω παραπανω ο υπαλληλος μου τα τυπωσε μαλλον πιο μεγαλα σε σχεση με την καρινα που εβγαινε 40 εκ.οι νομεις ηταν 21 εκ μεγιστο πλατος αντι 14 που αναφερετε οσοι το εχουν κανει.σημερα τα εκτυπωσα σε Α4 και νομιζω ειναι σωστα.τι λετε?

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • yapanta
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 19, 2011, 02:16:31 μμ »
Καλή αρχή!
για παντα

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 19, 2011, 09:11:56 μμ »
Ευτυχώς γιά μένα, έχουμε στην δουλειά καλό φωτοτυπικό και εκανα πειράματα. Εμένα μου βγήκε 43 εκατοστα, αλλά δεν με πειραζει, αφου όλα έχουν την ίδια αναλογία. Αν το πλάτος βγήκε 21 εκ. και το μήκος 40, είναι λάθος. Επρεπε να είναι 60 εκ. η καρίνα

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 20, 2011, 12:48:25 μμ »
Τα συγκεκριμένα σχέδια είναι σε jpg και πρέπει να τυπωθούν στο 100%. Το πρόβλημα είναι ότι το βασικό σχέδιο (Trechantiri_BasicDrw.jpg) είναι λίγο μεγαλύτερο από Α3. Συνεπώς το κατάστημα σου κάνει resize. Πρέπει να στο τυπώσει στο 100% είτε σε μεγαλύτερο χαρτί (π.χ. Α3+) είτε σε Α3 και να σου λείψει ένα ελάχιστο κομματάκι από την πλώρη, περίπου μισό εκατοστό, το οποίο συμπληρώνεις με το χέρι. Το σχέδιο έχει δύο μαρκαρισμένα σημεία με τις διαστάσεις: 7,42 cm και 39,98 cm. Όταν μετρήσεις τα τυπωμένα με υποδεκάμετρο, μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι η εκτύπωση είναι στη σωστή κλίμακα. Τα υπόλοιπα σχέδια χωρούν χωρίς resize σε Α4 οπότε δεν έχεις πρόβλημα, αρκεί πάλι να τα τυπώσεις χωρίς resize στο 100%.

Συνήθως έχεις καλύτερο έλεγχο στις τελικές διαστάσεις όταν τυπώνεις από ένα πρόγραμμα όπως το Photoshop. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος, θα μπορούσα να σου τα μετατρέψω σε αρχεία pdf και να ζητήσεις εκτύπωση στο 100%. (πάλι το βασικό σχέδιο θα πρέπει να τυπωθεί σε A3+ ή να χάσεις μισό εκατοστό σε Α3).

Αν θέλεις να αλλάξεις κλίμακα, τότε θα πρέπει να τυπώσεις όλα τα σχέδια σε άλλη μεγέθυνση/σμίκρυνση (π.χ. στο 110% ή το 90%).  

Όσον αφορά την ερώτηση για τους νομείς, θα χρησιμοποιήσεις αυτούς που σου δίνονται ένας-ένας και είναι έτοιμοι. Δεν υπάρχει λόγος να τους ξανακάνεις από το βασικό σχέδιο (Trechantiri_BasicDrw.jpg) που είναι για την καρίνα.

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • yapanta
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 20, 2011, 10:57:43 μμ »
Κώστα, ο Κωστής σου τα έγραψε πολύ σωστά, έτσι είναι. Να συμπληρώσω μόνο οτι το βασικό σχέδιο (Trechantiri_BasicDrw.jpg), όπου θα χρειαστεί για την εκτύπωση της καρίνας, του πηδαλίου και του τιμονιού, εναλλακτικά μπορείς να το τυπώσεις 2 φορές σε χαρτί Α3, μία που να έχει ολοκληρωμένη την πλώρη και προς τα πίω και μία ολοκληρωμένη την πρύμνη προς τα εμπρός. Πάντα όμως στο 100% Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετές βοηθητικές γραμμές ώστε να κάνεις εσύ την συραφή - ένωση και να το φέρεις στο σωστό μήκος.

Εάν δεν το έχεις ήδη εντοπίσει εσύ, στην παρακάτω διεύθυνση θα βρείς αρκετές κατατοπιστικές φωτό από μοντέλο τρεχαντηριού που χτίστηκε με βάσει αυτά τα σχέδια.
http://www.naftotopos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=113%3A2009-12-29-12-43-48&catid=58&Itemid=121&lang=el

Εκεί θα βρείς και την παρακάτω φωτό που νομίζω οτι βοηθά αρκετά.

για παντα

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 21, 2011, 06:55:52 μμ »
πηγα σημερα να παρω τα ξυλα και βρηκα μονο 4αρι κοντρα πλακε για το πετσωμα.τι λετε θα με παιδεψει?

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • yapanta
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 21, 2011, 11:08:27 μμ »
Κώστα δεν ξερω που πήγες να βρείς ξυλεία αλλά το κοντρα πλακέ των 4 χιλ. κάνει μόνο για καρίνα και νομείς. Για το πέτσωμα, θα χρησιμοποιήσεις σανίδια το πολύ 2 χιλ. πάχους. Το ιδιανικό είναι 1,5 χιλ.
για παντα

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 22, 2011, 12:00:26 πμ »
Εάν δεν το έχεις ήδη εντοπίσει εσύ, στην παρακάτω διεύθυνση θα βρείς αρκετές κατατοπιστικές φωτό από μοντέλο τρεχαντηριού που χτίστηκε με βάσει αυτά τα σχέδια.
http://www.naftotopos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=113%3A2009-12-29-12-43-48&catid=58&Itemid=121&lang=el

Πολύ κατατοπιστική η σειρά των φωτογραφιών από το κτίσιμο!

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • yapanta
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 22, 2011, 11:37:15 πμ »

Πολύ κατατοπιστική η σειρά των φωτογραφιών από το κτίσιμο!

Thanks Kostis
για παντα

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 22, 2011, 02:52:37 μμ »
φιλε yapanta  εψαξα σε ολα τα ξλουργεια στη μυτιληνη κ η πιο μικρη διασταση ειναι 4 χιλ.τι να κανω?

Αποσυνδεδεμένος yapanta

• Scale 1/144
  • *
  • yapanta
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 22, 2011, 03:23:28 μμ »
Κώστα, εφόσον έχεις εξαντλήσει την αγορά της Μυτιλήνης, δυστυχώς θα πρέπει να αναζητήσεις τα υλικά σου σε άλλο μέρος. Με 4 χιλ ξύλο και ιδίως κόντρα πλακέ... σε μοντέλο 40 εκ. πέτσωμα δεν κάνεις όσο και να προσπαθήσεις. Δες pm.
για παντα

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 22, 2011, 05:00:13 μμ »
Οταν εψαχνα κι εγω για το δικο μου καραβι κοντρα πλακε ο συνφορουμιτης vasbot μου εδωσε αυτο το link
http://www.osengines.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=241_326_329&products_id=302
 απο οπου και προμηθευτηκα. Φανταζομαι οτι μπορει να στο στειλει. Ριξε βεβαιως μια ματιά και αλλου ισως να βρεις και κατι καλυτερο.
Καλη συνεχεια.  ::salut::

Tags: