Αποστολέας Θέμα: Πινελατο μεταλλικο-ακρυλικο μεταλλικο  (Αναγνώστηκε 1892 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
Πινελατο μεταλλικο-ακρυλικο μεταλλικο
« στις: Μαρτίου 09, 2011, 05:23:34 μμ »
Ρε παιδια για πειτε λιγο κι εσεις τη γνωμη σας πριν αγορασω και αντι να βαψω τα πιω σε σφηνακια.
Το πρωτο σκελος.Θελετε να βαψετε με πινελο και οχι με αερογραφο καποιες λεπτομερειες μεταλλικες.Τι χρησιμοποιειτε?
Και το δευτερο σκελος.Ας πουμε οτι εχετε φαει και κολλημα και θελετε σωνει και ντε να ειναι και ακρυλικα.Τι χρησιμοποιειτε?

Μεχρι στιγμης εχω χρησιμοποιησει τα απλα της Humbrol,τα metalcote,αυτα της Modelmaster,τα υδατοδιαλυτα της Vallejo,Marabu και μια αλλη εταιρεια με ακρυλικα μη μοντελιστικα χρωματα της οποιας δεν θυμαμαι το ονομα γιατι εχω πιει το περιεχομενο μαζι με το μπουκαλι :evil: :mrgreen:.Για πειτε κι εσεις καμμια γνωμη...

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
Απ: Πινελατο μεταλλικο-ακρυλικο μεταλλικο
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 09, 2011, 05:27:22 μμ »
Καλά τα Vallejo, δοκίμασε αν θέλεις και κανένα Citadel ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 09, 2011, 05:31:12 μμ »
Citadel και για τις δυο περιπτώσεις. Είναι ακρυλικά και συμπεριφέρονται άψογα με το πινέλο! Έχουν πολύ καλές αποχρώσεις (το chaos black θα το λατρέψεις!) Ακόμα και για αερογράφο είναι πολύ καλά αραιώνοντάς τα με azax.

edit: Με πρόλαβε ο Γιάννης.. ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 09, 2011, 05:54:43 μμ »
Citadel θα πω και εγώ.
Εκτός από το chaos black θα λατρέψεις και τα ασημίζοντα μεταλλικά boltgun metal & chainmail.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 09, 2011, 06:02:07 μμ »
Για μικρές λεπτομέρειες (άξονες ΣΠ, κεραίες κτλ) μπορείς να αγοράσεις και μαρκαδοράκια μεταλλικού χρώματος από το Πλαίσιο και σχετικά μαγαζιά.
Εγώ χρησιμοποιώ την σειρά Edding Paint Marker 780 0.8mm.  Βγαίνουν σε ασημί, χρυσό, άσπρο (!), χαλκού κ.α. και είναι φτηνά.
Για μεγαλύτερες επιφάνειες κοίτα αυτό το κόλπο:
http://www.essmc.org.au/Natural_Metal_Finish.html
Το δοκίμασα με Metalcotte της Humbrol (enamel) και δούλεψε εξίσου καλά με καταπληκτικά (για μένα) αποτελέσματα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 10, 2011, 05:39:03 μμ »
Μμμμ.Citadel.Μεχρι και τα περιπτερα τα εχουν εδω στην Καρδιτσα :mrgreen:.Περα απο την πλακα τα βρισκουμε μονο σε καταστηματα wargames η τα χει και κανας δικος μας?Αφου λενε οι δυο Γιαννηδες κι ο Τιλυπ ετσι, εγω βουρ στον πατσα.Αλλα που θα τον βρω δεν ξερω :lol:.Να στε καλα παντως παιδια.Αν και τα ξερω καιρο, δεν μου πηγε το μυαλο να τα δοκιμασω. ::salut:: ::salut::

Συνονοματε πολυ ενδιαφερουσα η τεχνικη.Θα τη δοκιμασω συντομα.Μου εξαψε την περιεργεια.Οσο για τα μαρκαδορακια επισης.Καποια στιγμη θα τα δοκιμασω κι αυτα.Να σαι καλα φιλε ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 10, 2011, 06:01:06 μμ »
Citadel μεταλικό ακρυλικό και πινελάτο: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,10782.msg347747.html#msg347747

Μετά από αυτό μου άνοιξε η όρεξη και για επόμενα...

Tags: