Καλημερα στη μοντελιστικη κοινοτητα ξυλινων καραβιων !
Με λενε Γιαννη, και ειμαι 22 χρονων, φοιτητης, και αγαπαω παρα πολυ την κατασκευη ξυλινων καραβιων! Ειμαι
πολυ προσφατο μελος του forum (μολις πριν μερικες μερες ανακαλυψα την υπαρξη του) κι εγινα αμεσως μελος ! Μεχρι τωρα εχω κατασκευασει ενα ξυλινο καραβι, τo Bluenose II της αρτεσανια, μετα απο προσπαθεια πολλων ετων, μιας και ξεκινησα να το φτιαχνω αρχες γυμνασιου και το τελειωσα πριν μια βδομαδα, δεδομενο του οτι παλια ειχα το σχολειο και στη συνεχεια τη σχολη!!! Απο οσα εχω δει μεχρι τωρα στο forum υπαρχει ενα παρα πολυ καλο κλιμα, αλληλεγγυης και βοηθειας, τοσο μεταξυ των πιο εμπειρων μελων, οσο και προς τα λιγοτερο καταρτισμενα και αυτο με εκανε πολυ χαρουμενο και μ παρακινησε να γραψω!!!!

Επισης το επιπεδο ειναι εξαιρετικο και αξιοθαυμαστο απο εμενα που ειμαι πολυ λιγοτερο εμπειρος!!! Γι αυτο θα ζηταω τις συμβουλες σας και θα χαρω πολυ να ακουσω τη γνωμη σας
Εχω λοιπον ξεκινησει το 2ο μοντελο μου, το ποταμοπλοιο
King of Mississippi της Artesania. Ειμαι στη φαση
κατασκευης του πετσωματος του χαμηλοτερου καταστρωματος!! Θελω να ρωτησω τι ειδους κολλα πρεπει να χρησιμοποιησω γι αυτη τη δουλεια? Εγω ξεκινησα να χρησιμοποιω βενζινοκολλα, και αφου εκοψα τις σανιδες στο καταλληλο μεγεθος τις εβαλα πανω σε περιοδικο και τις περασα απο πανω με πινελο με βενζινοκολλα.. τηνα αφησα κανα μισαωρο να στεγνωσει και μετα τις κολλησα στο καταστρωμα που το ειχα περασει κι αυτο.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ηταν οτι πηγε κολλα κι απ την κατω μερια των σανιδων και σε πολλα σημεια οταν πηγα να τις παρω απ το περιοδικο, αυτο ειχε κολλησει πανω τους σε μερικα σημεια και δεν ηξερα τι να κανω !!!
Ειναι η καταλληλη κολλα η βενζινοκολλα και υπαρχει καποιος καλυτερος τροπος για να μην εχω τετοια προβληματα?
Η ξυλοκολλα κανει ? Και τι σημαινει κρυσταλιζε PVA που διαβαζω συνεχεια?? ΜΗπως με αυτη κανω πιο καθαρη δουλεια? Η κυανοακρυλικη? ποια ειναι? η logo στιγμης για παραδειγμα??Περιμενω με αγωνια τις πολυτιμες απαντησεις σας

Γιαννης ......... το mail μου ειναι
gonidia@hotmail.gr αν καποιος θελει να μου στειλει εκει !!!