Αποστολέας Θέμα: Panther Αusf A late Ernst Barkmann "424" 2nd SS Pz.Div.  (Αναγνώστηκε 12402 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Panther ausf A late Ernst Barkmann "424" 2nd SS Pz.Div.
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 15, 2011, 03:08:05 μμ »
φιλε jagpanther κατα βαθος συμφωνουμε ολοι οτι κατα πασα πιθανοτητα υπηρχαν κατα την διαρκεια του πολεμου και μαυρα και βαμμενα..αυτο το ξεκαθαρισαμε απ την αρχη πιστευω..
αυτο που με χαλασε στην απαντηση σου ειναι το στυλ..(απο θεωριες καλα παμε,ολοι ξερουν και λενε,θα ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε κτλ)
αφου δεν εχουμε ειδικοτητα στα περισκοπια του πανθηρα και τον τροπο βαφης τους εκεινη την εποχη ολοι οι αλλοι απλες υποθεσεις κανουμε με βαση φωτο εποχης..συζητηση και ανταλλαγη αποψεων..

δεν χρειαζεται να ηλεκτριζουμε την ατμοσφαιρα για ψυλλου πηδημα..

οσο για τις φωτο οταν μπορεσω να ψαξω θα τις ανεβασω

φιλικα παντα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 15, 2011, 04:00:20 μμ »
Λοιπον καταρχην νομιζω οτι ολοι συζητουμε καλοπροαιρετα και ουδεις εχει προθεση να παρεξηγησει ή να μανουριασει ανευ λογου και αιτιας αλλωστε απο συζητησεις τετοιου επιπεδου μονο να κερδισουμε εχουμε ολοι μας τοσο μοντελιστικα οσο και ιστορικα.  :wink: Εξαιρετικα χρησιμες οι πληροφοριες που κατεθεσαν ολα τα παιδια και σας ευχαριστω θερμα.Νομιζω οτι ολοι τελικα καταληγουμε στο ιδιο συμπερασμα:Οπως και να βαφτουν τα περισκοπια (μαυρα ή dunkelgelb) ειναι σωστα.  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 15, 2011, 04:46:08 μμ »
Υποσχεθηκα στον φιλο STEINER την ιστορια με τις φωτο του "424" του Barkmann.Λοιπον σε αντιθεση με το "401" Panther ausf D του Εrnst απο το οποιο υπαρχουν 4-5 φωτο για το "424" ausf A το...τοπιο ειναι ομιχλωδες.Σε πολυμηνη ερευνα που πραγματοποιησα διαπιστωσα οτι εν μερει αυτο οφειλεται στο ο,τι δεν υπαρχει ουτε ενα  :!: βιβλιο αφιερωμενο αποκλειστικα στην δραση του διασημου αρματιστη (αν καποιος φιλος γνωριζει κατι αλλο,παρακαλω πολυ να μου δωσει τα φωτα του).Ο ιδιος στην ζωη του υπηρξε αρκετα μετρημενος ανθρωπος και ποτε δεν θελησε να γραψει βιβλιο για τον εαυτο του (αν και στους μελετητες που τον προσεγγιζαν,εδινε ευχαριστως πληροφοριες).Ενα παραδειγμα που αποτυπωνει τον χαρακτηρα του ειναι πως "δανειζε" τα παρασημα του στα παιδακια της γειτονιας του για να παιζουν  :!:  :!:  :!: Ετσι λοιπον ολες οι πληροφοριες αντλουνται απο βιβλια γενικου ενδιαφεροντος λχ Panzer Aces κτλ.Παρατηρησα ακομα μια γενικοτερη "ενοχληση" στα αμερικανικης προελευσης ιστορικα fora σε οτι αφορα τον Barkmann.Ειναι μαλλον λογικο αφου τα δυο μεγαλυτερα κατορθωματα του (η "Γωνια"και η ξεφρενη πορεια του στα αμερικανικα μετοπισθεν στις Αρδεννες οπου κυριολεκτικα διελυσε οτι βρηκε στον διαβα του) πραγματοποιηθηκαν εις βαρος του αμερικανικου στρατου.Η "ενοχληση" αυτη των Αμερικανων εχει αντικτυπο και στον ογκο της υπαρχουσας βιβλιογραφιας. (ασχετο:Καποιοι "ξεκολλημενοι" αμερικανοι στρατιωτικοι προτειναν να διδασκεται το περιστατικο της "Γωνιας" στην Ακαδημια του West Point αλλα η προταση τους απορριφθηκε).Η περισσοτερο πιθανη φωτο του (αδοκιμος ο ορος) "424" ειναι αυτη:

αλλα σε σχετικη συζητηση που ειχα προ μηνων για την συγγεκριμενη φωτο με τον Δημητρη (Jagdpanther) εκεινος ανακαλυψε στην (πλουσιοτατη) βιβλιογραφια του οτι η φωτο ειναι "πειραγμενη" και στην πραγματικοτητα ειναι ετσι:

και αφορα αρμα που αιχμαλωτισθηκε απο τους Βρετανους.Ομως ο Βarkmann δρουσε στον αμερικανικο τομεα επιχειρησεων...Επειτα υπαρχει και η μαρτυρια του ιδιου που αναφερει οτι 2 μερες μετα την "Γωνια" το "424" καταστραφηκε οταν ρυμουλκοντας εναν αλλο Πανθηρα και προσπαθοντας  να επιστρεψει στις φιλιες γραμμες,αντιληφθηκε οτι αυτο ηταν αδυνατο να το πραξει με το...φορτιο του.Ετσι αποφασισε να βαλει φωτια στον αλλο Πανθηρα αλλα κατα λαθος αυτη επεκταθηκε στο "424" (ειρωνικο για τον μετεπειτα αξιωματικο της Πυροσβεστικης) ::glossa:: και αυτο καηκε!Το αρμα της φωτο φερει ζημιες σαν καψιματα στο πισω μερος,μηπως η εκτιμηση του Ernst οτι το αρμα ηταν χαμενο ηταν λανθασμενη και αυτη εσβησε μονη της;  ::dontknow:: Η Echelon στα προφιλ που δινει για τα decals της μαλλον κατι ξερει παραπανω αφου επικαλειται μια μεγαλη βιβιογραφια στην οποια εγω δεν εχω προσβαση και μπορει να διασταυρωθει και με την φωτο του "421"της ιδιας ιλης:

Ακομα ο πινακας που εχω ποσταρει στην αρχη εχει γινει μαλλον με οδηγιες του ιδιου του Barkmann και ειναι σωστος.Το γεγονος οτι τα φωτογραφικα αλμπουμ του Εrnst εκλαπησαν λιγο μετα τον θανατο του,πιθανοτατα απο μανιωδη συλλεκτη (εις βαρος του οποιου υπαρχει διεθνες ενταλμα συλληψεως) δεν διευκολυνει την κατασταση.Γενικα παντως απο την συλλογη σκορπιων πληροφοριων για τον Barkmann και για την Das Reich και διασταυρωση στοιχειων διαπιστωσα οτι η Echelon ειναι σωστη.Αν καποιος φιλος γνωριζει κατι παραπανω θα ειναι εξαιρετικα πολυτιμη η αρωγη του  ::salut::
και μια αλλη αποψη του αμφιβολου "424"

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 15, 2011, 05:09:49 μμ »
Και για να προλαβω οποιον φιλο μου υποθεσει οτι προκειται για αρμα της 12ης SS pz.div. ΗJ η οποια χρησιμοποιουσε αντιστοιχη αριθμηση με την 2η Das Reich,ιδου το "424" της 12ης οποτε ακυρο...
 :wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 15, 2011, 09:45:14 μμ »
Ernst Barkman ωραία η έρευνα που έχεις κάνει.  :!:

Σχετικά με τα περισκόπια να ξαναρωτήσω :
 - έχει κάποια διαφορά αν είναι από πύργο, οδηγό ή αλλού ; όλα με τον ίδιο τρόπο δεν κατασκευάζονταν ; Γενικότερα με τον ίδιο τρόπο δεν θα κατασκευάζονταν και τα περισκόπια των Tiger, Pz III/IV, Stug κλπ. ; Εγώ δεν βλέπω κάποιο δεδομένο που να μας κάνει να τα διαχωρίζουμε, άρα αν έχουμε κάποια πληροφορία για αυτά του πύργου πχ., λογικό είναι να συμπεράνουμε ότι το ίδιο θα ίσχυε και για τα υπόλοιπα.

-  Από όσες φωτό υπάρχουν από μουσεία, στις περισσότερες τα περισκόπια φαίνονται και εξωτερικά μαύρα . Στις λίγες που φαίνονται άλλο χρώμα είναι φανερό (για μένα τουλάχιστον) ότι έχει βαφτεί από πάνω στο μουσείο το εξωτερικό τους τμήμα άρα δεν αποτελούν αξιόπιστη ένδειξη. Δείτε τις φωτό στον παρακάτω σύνδεσμο  http://www.toadmanstankpictures.com/panther_6.htm

-  Επίσης δεν υπάρχει ( από όσα είδα) καμία φωτό που να δείχνει περισκόπιο εξ ολοκλήρου άλλο χρώμα από μαύρο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε καμία ένδειξη ώστε να υποθέσουμε πως μπορεί κάποια να κατασκευάζονταν εξαρχής βαμμένα πχ. dark yellow.

-  Μπορεί  στις μονάδες να βάφονταν κάποια εξωτερικά  όταν (ξανα)βαφόταν το άρμα απλά μασκάροντας το διαφανές ; ίσως, αλλά γιατί να μην υποθέσουμε το πιο απλό δηλαδή να τα αφαιρούσαν πριν βάψουν ;;;

- Σε λίγες φωτό εποχής που φαίνεται έστω λίγο κάποιο από τα περισκόπια αυτά φαίνονται μάλλον σκούρα χωρίς αυτό να αποτελεί και βεβαιότητα, αλλά σίγουρα μια ένδειξη.

- τέλος το σατινέ δεν αποτελεί κάτι το περίεργο. Τόσο στη φωτό του sluff φαίνεται ότι το χρώμα έχει μια στιλπνή υφή όσο και σε άλλες οπτικές συσκευές πχ. σκοπευτικά από άλλα οχήματα. νομίζω ότι το σατινέ (και όχι ματ) πρέπει να είχε κάποιο λειτουργικό σκοπό, πχ. να μην πιάνει σκόνη και βρωμιά εύκολα ;

Τέλος για να αναιρέσω τα όσα έγραψα παραπάνω  :mrgreen: υπάρχουν φωτό από Stug  που τα σκοπετικά (αυτό που ήταν σαν V) ήταν βαμένα dark yellow (με στιλπνή υφή).
 επίσης αυτή η φωτό από το βιβλίο Tanks in detail Pzkpfw V, σελ.61 δείχνει μία θυρίδα από Panther G αλλά δεν ξέρω αν είναι εποχής ή μετέπειτα από μουσείο, προσέξτε το περισκόπιο στον κύκλο :

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Μαΐου 15, 2011, 10:27:08 μμ »
Φιλε GRmodeler σε ευχαριστω.Ορθοι οι προβληματισμοι που εθεσες.Αν ενας πυροβολητης ειχε τραβηξει μια φωτο τον κολλητο του τον οδηγο (ή ασυρματιστη) απο τον πυργο,θα μας ειχε απαλλαξει απο πολυ κοπο  :D Οντως στα μουσεια στις περισσοτερες περιπτωσεις τα περισκοπια ειναι μαυρα.Στις φωτο εποχης τωρα υπαρχουν και οι δυο εκδοχες.Εκτος της φωτο που παρεθεσα ανωτερω (που ειναι και η καλυτερη-πιο κοντινη που εχω) βαζω και τις υπολοιπες και τα συμπερασματα δικα σας...

Αν θελουν οι φιλοι διαχειριστες να τακτοποιησουν τις φωτο γιατι εγω δεν ξερω... :oops:

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #56 στις: Μαΐου 16, 2011, 10:57:17 πμ »
φίλε   Barkman  σε ευχαριστώ για το ιστορικό της έρευνας που ποστάρισες (και) για μένα, πολύ ενδιαφέρουσα,  μπράβο σου και εύχομαι να ευχαριστηθείς την κατασκευή του μοντέλου σου  ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #57 στις: Μαΐου 16, 2011, 11:54:03 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #58 στις: Μαΐου 16, 2011, 01:05:43 μμ »
Το θέμα υπεραναλύθηκε. Μπράβο σε όλους για την πληθώρα πληροφοριών. Αυτή όμως μπορεί να κάνει τον κατασκευαστή ( Κώστα) να χάσει το δάσος  (η ολοκλήρωση του  μοντέλου) βλέποντας μόνο το δέντρο (το περισκόπιο).

Αν θες την ταπεινή μου άποψη, το εξωτερικό τμήμα βάψτο στο χρώμα του άρματος. Ακολούθησε την λογική κάποιου που δεν θέλει το άρμα του να είναι εμφανής στόχος. Ας πάρουμε για παράδειγμα κάτι πολύ γνωστό σε όλους μας: Το βάψιμο εσωτερικά των θυρίδων. Στο χρώμα του άρματος! Θα πρότεινα να μην δίνεις τόσο έμφαση σε φωτό  από  διατηρημένα άρματα του Β ΠΠ. Το λέει και η λέξη: διατηρημένα. Εκεί ελλοχεύει  ο κίνδυνος αυθαιρεσιών από τον συντηρητή. Και τί πιό εύκολο να γίνουν αυτές  οι αυθαιρεσίες στα βαμμένα τμήματα και ειδικότερα στα πιό μικρά, όπως ένα περισκόπιο για παράδειγμα...

Καλή συνέχεια

::salut::

type less model more

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Μαΐου 16, 2011, 08:14:46 μμ »
Νικο (kami),STEINER σας ευχαριστω φιλοι μου.Ειμαι χαρουμενος για την εξελιξη της συζητησης και τον καταιγισμο πληροφοριων απ ολα τα παιδια.Αν μη τι αλλο αν η κατασκευη μου δεν γινει αξιολογη,τουλαχιστον θα μεινουν οι πληροφοριες για να τις αξιοποιησει οποιος φιλος του forum μας,επιθυμει.  :wink:

Δημητρη (Guderian) κατα καιρους εχουν επισημανθει πολλα λαθη σε αρματα μουσειων και συλλογων οποτε δεν ειναι και η πλεον αξιοπιστη πηγη.Περιεργως παντως στα περισκοπια φαινεται να υπαρχει μια ομοφωνια στο μαυρο  :roll: Ειδαμε κ φωτο εποχης κ νομιζω οτι το θεμα αναλυθηκε διεξοδικα.Κατα την γνωμη μου η εκτεθειμενη πλευρα των περισκοπιων δεν προσεφερε ικανοποιητικο στοχο στους αντιπαλους λογω μικρου σε σχεση με το υπολοιπο αρμα μεγεθους αλλα και διοτι διεθεταν θωρακισμενα καλυματα τα οποια εν μερει τα καλυπταν.Εν ολιγοις ο ατυχος αντιπαλος στρατιωτης που θα περιμενε ενα Panther να πλησιασει τοσο κοντα ωστε να το βαλλει χρησιμοποιοντας ως στοχο τα περισκοπια του θα γινοταν ταχεως...μακαριτης!  :D  :D  :D Σ ευχαριστω φιλε  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Μαΐου 18, 2011, 07:31:54 μμ »
για προχωρα να δουμε και την κατασκευη τωρα του πανθηραρα σου :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #61 στις: Μαΐου 18, 2011, 07:39:49 μμ »
Κώστα...   Acta Non Verba :mrgreen:

Και βγάλε και καμιά να γουστάρουμε :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #62 στις: Μαΐου 19, 2011, 06:19:12 μμ »
Συντομα θα εχουμε και φωτο. :wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #63 στις: Μαΐου 23, 2011, 06:56:28 μμ »
Καλη συνεχεια και απο μενα και κουραγιο με ολες αυτες τις λεπτομεριες. Θα σε εχω για οδηγο για τον δικο μου πανθηρα σε λιγο καιρο.
Αναμενω φωτο :D

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #64 στις: Μαΐου 23, 2011, 08:54:18 μμ »
Σ ευχαριστω Κυριακο.Εχω ψιλοπελαγωσει αλλα σιγα σιγα θα την βγαλω την ακρη... :mrgreen: Να σαι καλα φιλε  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #65 στις: Μαΐου 24, 2011, 01:07:54 πμ »
ΦΩΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ::mastigio79::

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Μαΐου 24, 2011, 08:50:26 μμ »
Mην μαστιγωνεις βρε,κατσε να το μαζεψω λιγο και να θυμιζει Panther  ::glossa:: και μετα οσες φωτο θες.  :D  :D  :D

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #67 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:00:59 μμ »
Mην μαστιγωνεις βρε,κατσε να το μαζεψω λιγο και να θυμιζει Panther  ::glossa:: και μετα οσες φωτο θες.  :D  :D  :D

Ασε τα αυτά και ποστάρισε καμιά φωτό!...αλλιώς θα αιτηθώ στην διεύθυνση να στο μεταφέρει το θέμα στα "Γενική συζήτηση-Reference"!! ::glossa:: ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #68 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:12:07 μμ »

Ασε τα αυτά και ποστάρισε καμιά φωτό!...αλλιώς θα αιτηθώ στην διεύθυνση να στο μεταφέρει το θέμα στα "Γενική συζήτηση-Reference"!! ::glossa:: ::glossa::

Ωχ,ωχ Θαναση αν ειναι ετσι,δεσμευομαι ενωπιον σου,του φραγγελιοφορου Μανου και των αντιπροσωπων τις Τροικας να παρουσιασω φωτο μεχρι το τελος της τρεχουσας εβδομαδας  :D  :D  :D

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #69 στις: Μαΐου 24, 2011, 10:47:36 μμ »
Αμην  :mrgreen: εσυ με περασες...εγω ανεβασα φωτο στο 251  ::lol18::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #70 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 03:45:33 πμ »
Λοιπον...ξεσκονιζω λιγο τις αραχνες και ανεβαζω καποιες φωτο απο την κατασκευη που προχωραει με ρυθμους τεκτονικων πλακων  ::glossa:: (Θαναση/Hummel Moss καλλιο αργα που λενε...  :wink: )
Τα βασικα εχουν γινει...Στοκαρισματα απομενουν (κι αλλα),τριψιματα,καποια μερη που δεν εχουν κολληθει για δικια μου διευκολυνση-προσβαση και καποιες βελτιωσουλες (μικρες) που ξεσηκωσα απο ωραιες φωτο που μαζεψα στο μεσοδιαστημα...  :mrgreen:

Eπειδη ανεβαινουν παααααρα πολυ αργα,οι υπολοιπες αυριο  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #71 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:38:50 πμ »
Kαι οι υπολοιπες...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #72 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:57:22 πμ »
Ωωωωωπππ καλώς τον. Πολύ ωραία δουλειά μέχρι τώρα. Μ'αρέσει πολύ το zimmerit, με τι το έκανες;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 10:07:04 πμ »
Ωωωωωπππ καλώς τον. Πολύ ωραία δουλειά μέχρι τώρα. Μ'αρέσει πολύ το zimmerit, με τι το έκανες;

Σ ευχαριστω Νικο.Το zimmerit ειναι ρητινενια φυλλα της ΑΤΑΚ.Απλα σε καποια σημεια το εκοψα για να δειχνει (σχετικα) ταλαιπωρημενο.Αψογο στην εφαρμογη του,χρειαζεται μονο μια καλη κυανοακρυλικη και λιγο χρονο στεγνωματος μετα το τριψιμο με βρεγμενο ντουκοχαρτο γιατι εχει τη ταση να "μαζευει"...  :roll:

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #74 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 10:24:26 πμ »
Ωραία και καθαρη  δουλεια μεχρι εδω Κωστά. Ελπιζω να το τελειωσεις καποια στιγμη.  :wink:
Μια μικρη παρατηρηση μονο να κανω.
Τη θυριδα του διοικητη την εχεις κολλησει? Γιατι μου φαινεται λιγο στραβή.  Η πισω μερια της μου φαινεται οτι δεν εχει καθησει σωστα. Ειναι όντως ετσι?

Καλη συνεχεια φιλε.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: