Κωστα, πριν 'ριξεις ' πραγμα, κατσε να διευκρινησουμε κατι μια και σε μια συζητηση καλο να ειναι να αποσαφηνιζονται μερικα πραγματα πριν παμε παρακατω. Αν καποιος εχει αντιθετη γνωμη στα παρακατω ας την καταθεσει.
Κατ' αρχας φιλε sluff, τα περισκοπια που ποσταρες ειναι απο τον πυργο και οχι απο τον οδηγο η του σκαφους γενικα.
Ειναι τα εσωτερικα και αυτα ηταν οντως μαυρα μια και δεν μπαιναν στον κοπο [ να μην τρελλαθουμε και ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε

] να τα κανουν ''ασορτι '' με το ασπρο του εσωτερικου. Ο Κωστας ομως ζητησε οδηγου. [ για το τυπικο της ερωτησης ]
Για το εσωτερικο απο φωτο αρματος τυπου Α σε μουσειο που ειναι σε πληρη κατασταση [ εκτος απο το αρχικο zimmerit που ειχε οταν πιαστηκε ] οι φωτο λενε οτι τα περισκοπια οδηγου,πολυβολητη-ασυρματιστη ηταν μαυρα. Που ηταν.
Τι γινεται ομως με το κομματι που προεξειχε ?
Παντα απο φωτο μουσειου ενος αρματος ειναι στο χρωμα του αρματος. Ομως....6000+ πανθηρες κατασκευαστηκαν....
Που να ξερεις τι γινοταν στον καθενα. Καθαρα για την συζητηση ειπα πιο πανω την γνωμη μου και τις εκδοχες.
Απλα μου εκανε μεγαλη εντυπωση πως καποιος εχει φωτο και με μαυρα και στο χρωμα του αρματος και ειδικα στην απιθανη γωνια φωτογραφισης του πισω μερους περισκοπιου σκαφους. Υπαρχουν, φυσικα,

αλλα ναχει καποιος τοσες πολλες με δυο χρωματα......

Και βλεπω εσωτερικα περισκοπια πυργου

Κατι αλλο πιο σαφες υπαρχει? Για τα εξωτερικα μιλαμε παντα

Μηπως, λεω, μηπως, να αναρωτηθουμε αν ηταν ηδη το εξωτερικο περισκοπιο μεταλλικο και εμπαινε μεσα του το τζαμι η το πανω μερος απο κατω [ ε, απο πανω δεν γινοταν

] και το κατω μερος ειναι αυτο που βλεπουμε στις φωτο?
Μια και γινεται συζητηση να δουμε βρε παιδι μου και αυτην την εκδοχη. Ολο και καμμια φωτο θα εμφανιστει.
Τωρα για τα ''μανισια, satin black ''.....[ Αληθεια ρε παιδια

με κατι τετοια πιστευω στην θεωρεια της μετεμψυχωσης, προηγουμενη ζωη στην γραμμη παραγωγης περισκοπιων

] Κωστα προσεχε γιατι αμα τα κανεις μαυρα ναχουν το σωστο μαυρο. Αλλιως θα εχεις ποινη και δεν εχει μεταλλιο Αλλα θα ειμαι επιεικης γιατι εισαι καλο παιδι. Δεν εχεις RAL οποτε οι κακες εταιριες χρωματων φταινε...
Ετσι ναχουμε και μια ευθυμη νοτα στο ολο θεμα, ολο φωτο και φωτο