Αποστολέας Θέμα: Καταστημα για αγορα ρητινης και κοστος  (Αναγνώστηκε 4668 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eurotreno

• Scale 1/144
  • *
Καταστημα για αγορα ρητινης και κοστος
« στις: Μαρτίου 02, 2011, 11:41:08 πμ »
Καλημερα σε ολους,  :D

Ηθελα να δοκιμασω την λυση της ρητινης για νερο σε λιμνη για πρωτη φορα (αλλες φορες χρησιμοποιω νερο απο εταιρειες πχ faller,Νοch και αλλες φορες πολυεστερα αλλα δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα του) αν το προτεινετε και εσεις. Απο που μπορω να την αγορασω και ποσο κοστιζει περιπου...????? Ακομα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται καποια ειδικη τεχνικη η απλα μετα την ετοιμασια της λιμνης την ριχνουμε μεσα οπως με τα αλλα υλικα..?

Ευχαριστω προκαταβολικα,

Γιαννης

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: καταστημα για αγορα ρητινης και κοστος
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 02, 2011, 11:49:19 πμ »
Ο Καλφάκης νομίζω έχει το υλικό σαν αυτό που ζητάς,αλλά δεν γνωρίζω τιμές κλπ.
Επικοινώνησε με το κατάστημα καλύτερα,σίγουρα θα σου λύσουν όλες τις απορίες σου.

Αποσυνδεδεμένος billiouss

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: καταστημα για αγορα ρητινης και κοστος
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 02, 2011, 12:29:44 μμ »
   Φίλε μου καλημέρα έχω και εγώ κάτι αντίστοιχο να κάνω με υποθαλάσσια σήραγγα κιόλας και περιμένω κάποιο υλικό από κάποιο γνωστό μου που ασχολείται με πισίνες.

Εάν θέλεις ψάξε και σε τέτοιο κατάστημα με πισίνες και μονωτικά

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: Καταστημα για αγορα ρητινης και κοστος
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 03, 2011, 12:06:40 μμ »
Ψάξε Neotex , Sintecno και Ανδρέου.
Σε προηγούμενες σελίδες του Neustadt είχα ανεβάσει και τους δικτυακούς τόπους των εταιρειών αυτών.
Τους ξέρω από το 1985 , που έφτιαχνα χειροποίητες σανίδες του surf.
Κόστος 18-22 ευρώ το λίτρο...

Η Νεοτέξ έχει και απολύτως διαφανή ρητίνη και μπορείς να αγοράσεις και πρόσθετο χρώμα (αναλόγως τις συνθήκες που αναπαριστάς και το βάθος, πχ. λιμάνι,ποτάμι,θάλασσα κλπ).

Δεν έχω δοκιμάσει να ρίξω χρώμα (ακόμα), διότι τα ποτάμια που μοντελλάρω έχουν τρεχούμενο καθαρό νερό (όχι στάσιμο) και είναι ρηχά.Έτσι έδωσα προσοχή στον βυθό και κάλυψα με διαφανή ρητίνη.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ,ότι εάν έχεις χρησιμοποιήσει dow ή πολυστερίνη ως υπόστρωμα, πρέπει να βέλεις υποχρεωτικώς εποξειδική.Η εναλλακτική του επίσης διαφανούς πολυεστέρα δεν ενδείκνυται ,διότι κυριολεκτικώς λιώνει την πολυστερίνη.

Τα μικρά κυματάκια (ripples) τα έκανα δοκιμάζοντας τους παρακάτω τρόπους .
Εκεί -να ξέρεις- πρέπει να "είσαι από πάνω" συνέχεια.

1.ατλακόλ πάνω στην εντελώς στεγνή ρητίνη. (διαμορφώνω συνεχώς με πινέλλο μέχρι να αρχίζει να στεγνώνει η κόλλα και "στέκουν" τα κυματάκια και ρίχνω με πιστολάκι μαλλιών -το οποίο μου είναι ούτως ή άλλως άχρηστο... :lol:) ριπές αέρα κοντά στην κόλλα.
2.Διαφανές χρώμα marabu από το πλαίσιο. (και ίδια τεχνική)

Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής είναι ναι μεν πιάνει επαρκώς πάνω στην ρητίνη μπορείς δε να "μαδήσεις" την κόλλα , εάν δεν είσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και να το ξαναρίξεις.

Η άλλη τεχνική είναι απ' ευθείας πάνω στην ρητίνη είτε με σφουγγαράκι είτε με οδοντογλυφίδα.

Αυτά!

Καλή συνέχεια

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 03, 2011, 12:41:40 μμ »
Γιάννη με φυσίκο νερό θα το κάνει ετσι?

Αποσυνδεδεμένος japetus

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 03, 2011, 03:18:38 μμ »
Βilliouss εσύ απο ότι κατάλαβα μιλάς για άλλο πράγμα. Ρητίνη στεγανοποίησης για χρήση σε δεξαμενές υγρού.
Ο νηματοθέτης μιλάει για διαφανή ρητίνη που όταν στερεοποιηθεί δίνει την εντύπωση νερού.
Το ακούω πολλές φορές και με τον όρο "υγρό γυαλί".

Ξέρει κανείς αν πρόκειται για το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται σε καλούπια για να ενσωματώσει μέσα του μικροαντικείμενα σε πρεσπαπιέ;

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 03, 2011, 03:23:47 μμ »
Οκ παρεξήγηση

Tags: resin