Αποστολέας Θέμα: Aγώνας EARLY BIRDS "50" 2011 27-2-2011 Wolverhampton  (Αναγνώστηκε 1183 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexis in greece

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Aγώνας EARLY BIRDS "50" 2011 27-2-2011 Wolverhampton
« στις: Μαρτίου 08, 2011, 04:37:13 μμ »
Κοντεύει πια να γίνει κανόνας,προκυρήχθηκε το περασμένο καλοκαίρι ο αγώνας και μου έκαναν την τιμή να με προσκαλέσουν.Οι κανονισμοί σχεδόν ίδιοι του 2010 με ορισμένες αλλαγές,βασικότερη,όλες οι διαστάσεις εκφρασμένες σε χιλιοστά και όχι σε ίντσες

Κανονισμοί
-Scratch build αυτοκίνητα GP ,απαγορεύονται voiturette, Indy όπως και κουτσουρεμένα GT (παράδειγμα Maserati) ,μέχρι και συμπεριλαμβανομένου του 1960 σε κλίμακα 1/32 +- 1,5χιλ (1/16 ιντσες)
-Καρότσες μόνο από σκληρά υλικά,GRP,ρητινη,ξύλο,απαγορεύονται lexan και θερμοφορμαρισμένες
-Μόνο αυτοκίνητα με ελεύθερους τροχούς όχι streamliners
-Ειδικά για τις Lancia-Ferrari απαγορεύεται σασί πλήρους πλάτους
-Εάν ένα "σκοτεινό¨ αυτοκίνητο δηλωθεί,ο συμμετέχων έχει την υποχρέωση
να προσκομίσει σχέδια και φωτογραφίες για τον τεχνικό έλεγχο
-Ελάχιστη απόσταση από την πίστα 2mm
-O οδηγός (GUIDE FLAG)δεν πρέπει να εξέχει μπροστά όταν βρίσκεται στην ευθεία θέση όταν κοιτάμε το αυτοκίνητο από πάνω
ΤΡΟΧΟΙ ΚΑΙ ΛΑΣΤΙΧΑ
-Λάστιχα από  μαύρο λάστιχο,όχι σιλικόνες και αφρός
--Διαστάσεις τροχών εως και συμπεριλαμβανομένου του 1951
πίσω 24χιλ(0,95 ιντσες )ελαχ διαμ
εμπρός 21,5 χιλ(0,85 ιντσες) ελαχ διαμ
μέγιστο πλάτος 7χιλ( 0,275 ιντσες)
--Διαστάσεις τροχών από 1952 εως και συμπεριλαμβανομένου του 1960
πίσω 21,5χιλ(0,85 ιντσες) ελαχ διαμ
εμπρός 19 χιλ(0,75 ιντσες) ελαχ διαμ
μέγιστο πλάτος 7,5 χιλ(0,300 ιντσες)

Εχασα πάρα πολύ καιρό προσπαθώντας να κάνω τις 2 αποτυχημένες περσυνές  Ferrari D50 να δουλέψουν αλλά μάταια.Να θυμίσω τι είχε συμβεί πέρσυ.
Είχα κατασκευάσει τα παρακάτω αυτοκίνητα,Ferrari-Lancia D50
Βελγικο Grand Prix 1956,Spa,#6,Paul Frere,δεύτερος:

Βελγικο Grand Prix 1956,Spa #20,Teddy Pilette,Βελγκή Εθνική Ομάδα.

Και να πως την πάτησα,χρησιμοποίησα καρότσες Penelope Pitlane που είναι εξαιρετικής ποιότητος αλλά
όπως κατάλαβα μετά εκτός κλίμακας,είναι μεγαλύτερες,ιδού η διαφορά με την καρότσα ΒΕΤΑ που είχα χρησιμοποιήσει το 2009

Μη έχοντας ελέγξει τις διαστάσεις όταν παρουσίασα τα αυτοκίνητα στον τεχνικό έλεγχο δεν πέρασαν γιατί το μετατρόχιο ήταν μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο,και έτσι αναγκάστηκα να τρέξω αυτοκίνητα του 2009.
Οι διαστάσεις  σε συνδυασμό με το ότι οι τροχοί δουλεύουν μέσα στις εσοχές των τανκ έκαναν τα πράγματα δύσκολα,γιατί σε κάθε παραμικρή κίνηση των τροχών τα λάστιχα έβρισκαν στην καρότσα.
Οταν συνειδητοποίησα ότι μου έμεναν 3 εβδομάδες παράτησα τις προσπάθειες.Για καλή μου τύχη
το μεταξόνιο της D50 είναι περίπου ίδιο με της  Maserati 250F ,και είχα από πέρσυ μία καρότσα βαμμένη από αυτοκίνητο που δεν πρόλαβα να τελειώσω και τα συνδύασα

Αλλη δυσκολία φέτος ήταν ότι έτρεχαν και η
Μαρία και ο Rory άρα έπρεπε να έχουμε 6 αυτοκίνητα(3 για τον αγώνα 3 εφεδρικά)
έτσι λοιπόν πήγαμε με 6 απ' τα αυτοκίνητα του 2009(πάλι) συν την καινούργια Maserati 250F .
1-Vanwall,Tony Brooks,Spa 1958,winner

2-Vanwall,Maurice Trintignant,Spa 1956,Motor

3-Vanwall,roll out Silverstone,driven by Vandervell

4-Maserati 250F,Juan Manuel Fangio,Reims,1958,fourth

5-Ferrari-Lancia D50,Peter Collins,Spa 1956,winner

6-Ferrari F1 246 Dino,Spa,1958,Mike Howthorn,secon

Μόλις συνειδητοποίησα ότι από την καινούργια Maserati  δεν έχω φωτό,συνεχίζεται μόλις την βγάλω.
Να η καινουργια Maserati #30,Spa 1956,Stirling Moss,DNF,τροχός,λίγο πιο σκούρο κόκκινο(Tamiya Italian Red-η παλια ειναι Motip Fire Red)με τα σημάδια της μαχης.

• Scale 1/48
  • *
Απ: Aγώνας EARLY BIRDS "50" 2011 27-2-2011 Wolverhampton
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 08, 2011, 10:59:24 μμ »
Δοκιμαστικά Σαββατου

Ο Rory είχε εκφράσει την επιθυμία να τρέξει την Dino,του εδωσα και την Vanwall #4 για εφεδρικό,η Μαρία
είχε την ασημι Vanwall και την #12 για εφεδρικό και εγώ κράτησα τις 2 Maserati.
Ο τεχνικός έλεγχος είχε ανοίξει από το Σαββατο και ετσι περάσαμε ολα τα αυτοκίνητα,αυτήν την φορά χωρίς προβληματα, για να μη εχουμε δυσαρεστες εκπληξεις.
Η Μαρια και ο Rory άρχισαν να προπονούνται με τα αυτοκινητά τους για να αποκτήσουν εμπειρία της πίστας,
ο Rory βρηκε πιο εύκολη την Vanwall και τελικα χρησιμποίησε αυτην.
Αρχισα να κάνω γύρους με την Maserati #30 γυρω στο 9,7(ο ταχυτερος του Σαββατοκυριακου 7,8)με λάστιχα PCS και σχέση μετάδοσης 8:27 και μετά από λιγους γύρους καταφερνα 9,4 αλλά τα λάστιχα αρχισαν να κάνουν graining.Ομως αυτή την φορά είχα έρθει πλήρως εξοπλισμένος:είχα έτοιμα ζανταρισμένα άλλα 6 ζευγάρια λάστιχα,2 Ortmann,2 NSR,2 PCS.Επειδη ηταν νωπές οι εντυπώσεις από την ταλαιπωρία στα Le Mans του Μαίου με τα NSR άλλαξα με Ortmann.Μεγάλη διαφορά,αμέσως κατέβηκα
κατω από τα 9.Με διαδοχικες αλλαγες στην σχεση μετάδοσης και προσθηκες βάρους έφτασα τα 8,5-8,8.
Το παραδοξο ήταν ότι ήμουν πιο γρήγορος στις εξωτερικές γραμμές,θεωρητικά πιο αργές.Και το καλύτερο
ήρθε αργα το απόγευμα που έκανα 8,299 στην μπλε,ο ταχύτερος που έχω κάνει ποτέ στο Wolverhampton,που όμως δεν μπόρεσα να ξαναπετύχω.Κατέληξα σε σχέση μετάδοσης 10:29 γιατί το
μεγαλο offset που χρησιμοποιούσα για να κατεβάσω το κέντρο βάρους μάσαγε τα γραναζια κάτω από 27 σε 2-3 γύρους. 

Για πρώτη φορά δεν αντιμετώπισα ζημιές το Σάββατο και ετσι μου δοθηκε χρόνος να δοκιμασω τα αυτοκινητα για το πρωτάθλημα International Proxy Series.Ευχάριστη έκπληξη,το καινουργιο αυτοκίνητο
ήταν ταχύτερο 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο από το περσυνό.

• Scale 1/48
  • *
Απ: Aγώνας EARLY BIRDS "50" 2011 27-2-2011 Wolverhampton
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 08, 2011, 11:11:00 μμ »
Αγωνας
Ας μιλήσουν πρώτα οι εικονες είναι τραβηγμένες στο φονικό S του Wolverhampton αμέσως μετά την εκκίνηση.
Heat 1 lap 1

Heat 1 lap 2

Heat 2 lap 1

Heat 2 lap 2

Heat 3 Lap 1

Heat 3 lap 2

Heat 4 lap 1

Heat 4 lap 2

Heat 5 lap 1

Heat 5 lap 2

Heat 15 lap 1

Heat 15 lP 2