Αποστολέας Θέμα: CIVIC EK drag project  (Αναγνώστηκε 5981 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος FRee-tezas

• !
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πήλιο Playground
  • Horsepower sells motor.... But torque wins races
CIVIC EK drag project
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 04:57:59 μμ »
Καταρχάς, μιας κ είναι η πρώτη κατασκευή που postάρω, θέλω να πω πως ασχολούμουν αρκετά χρόνια πριν με το μοντελισμό, αλλά τα έχω λίγο έως πολυυυυυυύ παρατήσει.
Θέλετε η δουλειά, θέλετε ότι καταπιάστηκα με κλίμακα 1/1, κατέληξα να έχω πόσα κουτιά με ημιτελής κατασκευές κ περίσσεια φαντασία σε αναμονή να ξεχειλίζει.

Αυτά όμως για τα γενικά κ αόριστα, στο θέμα μας:
Το εν λόγω Civic αποτελεί το kit της Fujimi το οποίο κ κατασκεύασα, όπως κι όπως, πριν από καιρό.
Το απέκτησα ιδιαίτερα οικονομικά μέσω e-bay (δημοπρασία)
Το κουτί του είναι αυτό:

Την ποιότητα του kit δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος (λόγω εμπειρίας) για να τη κρίνω, αλλά σε σχέση με τη ποιότητα της TAMIYA σε ένα πολιτικό EVO 6 που έχω φτιάξει, είναι σαφώς κατώτερη.
Πολύ λιγότερα  κομμάτια κ με λιγότερη λεπτομέρεια.
Δίνει βέβαια τη δυνατότητα να το κάνεις είτε δεξιοτίμονο είτε αριστεροτίμονο, αλλά ως εκεί.
Μηχανή δε δίνει (φυσικά), ούτε καν ψυγείο για να φαίνεται στο μπροστινό άνοιγμα του προφυλακτήρα.

Αφού λοιπόν κατασκευάστηκε βιαστικά κ έμεινε αρκετό καιρό να σκονίζεται στο ράφι, πρόσφατα κ μετά από αρκετή περιήγηση στο forum, μπήκα στο «τρυπάκι» να το ανακατασκευάσω.
Όχι όμως απλή ανακατασκευή, αλλά να γίνει ένα «πολιτικό» drag car (!)
Προς το παρόν δεν έχω συγκεκριμένο προσανατολισμό (να γίνει copyright κάποιου πραγματικού) αλλά έχω κατεβάσει διάφορες φωτό από το net με τέτοιου προσανατολισμού civic.
Η εικόνα μετά το ξήλωμα είναι αυτή:

Το project έχει ως εξής:
-Αντικατάσταση εμπρός καθισμάτων με αγωνιστικά τύπου μπανιέρας  (βρέθηκαν από μεταλλικό Focus ΙΧ στην 1/24 που όμως είναι ίδιο με το WRC, απλά δεν είναι βαμμένο στα «πολεμικά» χρώματα)
-Τοποθέτηση roll cage (από το ίδιο μοντελάκι κλάπηκε)
-Ζώνες Αγωνιστικές 4 σημείων (από το ίδιο μοντελάκι επίσης, αλλά ήταν 6 σημείων, απλά θα κοπούν οι 2 κάτω ιμάντες)
-Κόψιμο της εργοστασιακής εξάτμισης (αποτελεί μέρος της χύτευσης του πατώματος) στοκαρίσματος του κενού τούνελ που θα δημιουργηθεί κ τοποθέτηση νέας de-cat, με ένα τελικό μονάχα (δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα ακολουθεί το τούνελ του πατώματος ή θα βγαίνει κάτω από τα πίσω τα ψαλίδια όπως στα Κυπριακά κ στα Γιαπωνέζικα)
-Κόψιμο κ αφαίρεση των πίσω καθισμάτων κ δημιουργία (με στόκο) του γυμνού πίσω χώρου.
-Αεραγωγό στο μπροστά δεξί φανάρι, τρύπα στο ίδιο το φανάρι (εκεί αποπίσω εδρεύει κανονικά η φιλτροχοάνη στα Honda)
-«Χαραγιές» στα δισκόφρενα (για να γίνουν χαρακτά).
-Πυροσβεστήρας πίσω από το κάθισμα του οδηγού (spare box)
-Φιάλη  NOS (spare box)
-Μπάρα ψαλιδιών εμπρός (spare box)
-Λεβιές ταχυτήτων τύπου tower (μακρύς λεβιές-επίσης spare box)
-Καθρέφτες αγωνιστικοί τύπου «χούφτες» (spare από το EVO 6, που σου έδινε τη δυνατότητα να το κάνεις κ αγωνιστικό)

Σκέφτομαι να «μεταφέρω» κ τη μπαταρία πίσω από τα καθίσματα, αλλά δεν είναι κάτι που συνηθίζονταν στα Honda, γιατί δεν υπάρχει χωροταξικό πρόβλημα αλλά καθαρά θέμα κατανομής βάρους.

Επίσης θα ήθελα οι μπροστινοί τροχοί (κ τα λάστιχα) να είναι πιο dragsterάδικα, αλλά προς το παρόν δεν έχω κάποια ιδέα κ η απόκτηση ενός set αγωνιστικών μέσω αγοράς, δε τίθεται στο «τραπέζι»...(λόγω κόστους)

Τα «αρνητικά» στο project είναι ότι υπάρχει «τεμπέλης» πάνω από το χειρόφρενο, ενσωματωμένος στο πάτωμα (χύτευση).
Δε μπαίνω στη διαδικασία να τον εξαφανίσω...
Κ ότι είχα κόψει την οροφή κ είχα τοποθετήσει ηλιοροφή!
Δε μπαίνω πάλι στη διαδικασία να στοκάρω όλη την οροφή.
Αυτά τα δύο δεν υφίστανται φυσικά σε τέτοιου είδους κατασκευές! Αλλά τι να κάνω...;

Υπήρξα καταιγιστικός, συγχωρέστε με  όσοι μπήκατε στη διαδικασία να τα διαβάσετε όλα!
(Ειδικά για ένα τέτοιο forum που «μιλάνε» οι εικόνες κ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!)

Έχω προχωρήσει ήδη λιγάκι, αν κ κινούμαι με ρυθμούς χελώνας (2-3 ώρες την εβδομάδα!).  Αύριο θα Postάρω καινούρια φωτό με τη κατάσταση ως έχει τώρα.

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
Απ: CIVIC EK drag project
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 06:34:54 μμ »
Καλως ηρθες στην παρεα μας φιλε ((Πες μας κ το ονομα σου μιας κ ειμαστε μετρημενοι οι αυτοκινηταδες :mrgreen:))
Ενθουσιαστηκα με την ιδεα του street legal (ή μαλλον illegal) :D Κατα την αποψη μου, το civic ειναι το κλασικο κοντραδικο :twisted: :twisted:
Ισως αν ειχαμε ολα τα μοντελα μας σε 1/1 να ηταν καλυτερα :lol:
Τωρα οσο αναφορα τα μπαλονια για τους εμπρος τροχους, ισως σου κανει καποιο slick απο φορμουλα ::salut::
Ανυπομονω για τη συνεχεια,
Φιλικα, Χρηστος  ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 08:50:44 μμ »
Φίλε μου καλή συνέχεια...
Δεν είμαι fun των drag racer αλλα έχουμε ενα κοινό  :wink: Είμαστε και οι δύο πολυλολάγαδες. Κι εγω γραφω πολλά στα θεμάτα μου  :wink: :)
Εμένα μου άρεσε που είσαι οργανωμένος και η δουλειά σου φαίνεται ψαγμένη.
Καλή συνέχεια  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 09:05:07 μμ »
καλως μας βρηκες λοιπον και καλη αρχη!!!χαιρομαι που βλεπω και αλλους να κανουν μετατροπες!!!!!!!!!!!!!!αυτο ειναι το καλο στο χομπυ μας οτι μπορουμε να κανουμε καθε αυτοκινητο οπως εμεις το θελουμε και οχι οπως το παραγει η καθε εταιρια!!!!μην αγχωνεσαι και εγω εχω βαλει ηλιοροφη σε αγωνιστικο(http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16336.0.html) ο τεμπελης ομως θελει σφαψιμο!!!!καλη συνεχεια λοιπον και περιμενω την προοδο σου!!του civic μαλλον!! :D ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 01, 2011, 08:37:22 πμ »
 ::welcome_model:: ::hi:: αγαπητέ
Θέμα με πολλές δυνατότητες για προσθήκες και ...αφαιρέσεις :lol: :lol:

Τα «αρνητικά» στο project είναι ότι υπάρχει «τεμπέλης» πάνω από το χειρόφρενο, ενσωματωμένος στο πάτωμα (χύτευση).
Κ ότι είχα κόψει την οροφή κ είχα τοποθετήσει ηλιοροφή!
Δε μπαίνω πάλι στη διαδικασία να στοκάρω όλη την οροφή.
1. Σφάξτον το άτιμο τον τεμπέλη όπως λέει και ο geokat  :twisted:
2. Η ηλιοροφή κλείνει με λεπτό φύλλο πλαστικού χωρίς πρόβλημα :!:

Καλή συνέχεια

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 01, 2011, 08:43:24 πμ »
 ::welcome_model::και καλη αρχη! ::salut:: ::salut::

• !
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 01, 2011, 04:30:08 μμ »
Ευχαριστώ κ δω για το καλωσόρισμα.
Ηλίας το όνομα μου.
Πάντως δε θα με χαρ/κτήριζα "αυτοκινητά"...Με 2 αυτοκίνητα έχω ασχοληθεί (ουσιαστικά) άντε 3 πες, το Civic x 2 !!!
Για την ακρίβεια πουθενά δε θα με κατέτασα, αλλά η κλίμακα που είχα ασχοληθεί το περισσότερο ήταν η 1/35.

UPDATE:
Στη φωτογραφία φαίνονται όλα τα extra που θα τοποθετηθούν (πλην του roll cage)

Βάφτηκαν το καπό, το πόρτ παγκάζ κ το πάτωμα (αποκάτω) μαύρο ματ, καθώς κ οι ζάντες.
Το μαύρο βάψιμο έγινε με φιάλη spray του εμπορίου (όχι για μοντελισμό) αφού πρώτα δοκιμάστηκε η «ικανότητα» του μπέκ (να μη «φτύνει»)
Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. (Για μένα τουλάχιστον)

"Βούτηξα" αυτό το post από άλλο θέμα (αυτό με το ηλιοροφάτο Porshe που μου υποδείχτηκε)
ΥΓ. Αν έχει carbon decal, κάλυψε με αυτό το πίσω μέρος του καθίσματος.. Αν όχι καλύψε το με ένα τούλι και στο πάνω στο χρώμα που έχει βάψει ψέκασε μαυρο ή σκουρο γκρι ή gun metal για να κάνει το εφε του κάρμπον...
Το σκέφτομαι σοβαρά να το δοκιμάσω σε ότι έχω βάψει μαύρο (εκτός από το πάτωμα). Ένα πέρασμα με το spray. Eίναι αποδοτικό; Ή ενδέχεται (σοβαρά να μη μ'αρέσει

Το στοκάρισμα του χώρου του σασί πίσω από τα καθίσματα συνεχίζεται κανονικά (εκεί που υπήρχαν πριν τα πίσω καθίσματα + το χώρο αποσκευών)
Πολύςςςςςς στόκος...με το κιλό...
Γέμισα κάτι «κουφάλες» χύτευσης στο σασί με άχρηστα κομμάτια πλαστικού, αλλά κ πάλι πολύ στόκος έχει χρειαστεί κ θα χρειαστεί...

Θέλω να φτάσω κοντά σε αυτό το αποτέλεσμα (μια εικόνα από πραγματικό, για να καταλάβετε τι εννοώ)

Τελικά δε θα μεταφέρω τη μπαταρία στο χώρο πίσω από τον οδηγό (δε συνηθίζεται στα  Civic οπότε ούτε στο δικό μου θα το κάνω)

Επίσης έχω ένα θέμα με το τιμόνι.
Το kit προσφέρει 2 τιμόνια (τα παραθέτω κ στην πάνω φωτό)
Ένα 4άκτινο κ ένα 3άκτινο. (Η Ευρωπαϊκή έκδοση, τουλάχιστον τα τελευταία μοντέλα, έφεραν το 4άκτινο. Τα 3άκτινα, πρέπει να είναι της δεξιοτίμονης έκδοσης)
Η ουσία όμως δεν είναι αυτή.
Κανονικά πρέπει να μπει αγωνιστικό τιμονάκι (θύμα υπάρχει, το ίδιο λεηλατημένο Focus WRC!)
Εγώ όμως θέλω να του «φορέσω» το δικό του...
Αυτό όμως θα είναι 2η παραφωνία, μετά τον «τεμπέλη»...(που ήδη έχω ψιλομετανιώσει που δε τον αφαίρεσα...)

Time will tell...!

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 01, 2011, 05:31:57 μμ »
Ηλία καλώς ήλθες  και από εμένα!
Μια παράκληση!Την επόμενη φορά που θα ποστάρεις φώτο μην τις κάνεις τόσο μεγάλες!
Υπάρχει ειδική επιλογή για να εμφανίζονται μικρές και κλίκαροντας τις να μπορούμε να τις δούμε κανονικά!Η επιλογή αυτή είναι το γράμμα Τ που βρίσκεται στον επεξεργαστή κειμένου!
Επίσης προσπάθησε οι φώτο σου να είναι καλύτερα εστιασμένες.Εμένα μου φαίνονται λίγο θολές και δεν μπορώ να διακρίνω την δουλειά σου καλά!

Επί του συγκεκριμένου τώρα και από αυτό που μπορώ να διακρίνω έχεις κάνει καλό βάψιμο αρκετά προσεκτικό!!!Αν και δεν είμαι φαν της κόντρας παρόλα αυτά είμαι περίεργος να δω το αποτέλεσμα της δουλειάς σου!!
Αναμένω λοιπόν με ενδιαφέρον !!!!Καλύτερες φώτο!!!! ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 01, 2011, 07:14:49 μμ »
Δεν θα ξαναβάψεις το αμάξωμα? Ο ουρανός τουλάχιστον θέλει διόρθωση
Το θέμα που έχεις δεν κατάλαβα ποιό είναι.

• !
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 01, 2011, 08:29:34 μμ »
Ναι, θα ξαναβαφτεί όλο (πλήν από τα μαύρα που είναι "φρέσκα")
Όλο το υπόλοιπο (κόκκινο) είναι απλά.....ΑΘΛΙΟ...χάλια...
Λευκό έχω σκοπό να το κάνω.
Έπεσε στα χέρια μου μια μπογιά Revell (το μικρό πλαστικό φυαλίδιο).
Αυτές αραιώνονται με διαλυτικό ή με νερό; (Γιατί κάτι τέτοιο μου είπαν...)

Αναφερόμουν για να αποδώσω το look του ανθρακονύματος στις μαύρες επιφάνειες.

Όσο για τις φωτό, ζητώ συγνώμη.

Αν μπορεί κάποιος mod να τις διορθώσει (μικρύνει), δεν έχω (φυσικά) πρόβλημα.

• !
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 07, 2011, 05:40:38 μμ »
UPDATE:

Έχει στοκαριστεί το πίσω μέρος του σασί.

[imgt]http://img26.imageshack.us/img26/9048/projectc2.jpg[/imgt]

Τώρα πρέπει να χαραχτούν τα ανάγλυφα που παρουσιάζει το πραγματικό μοντέλο (εκεί που ήταν παλιά τα πίσω καθίσματα)
Επίσης, μεγάλος βραχνάς θα είναι το «καπάκι» της αντλίας βενζίνης (φαίνεται στο κέντρο)
Δε ξέρω αν πρέπει να αναλωθώ σε τόση λεπτομέρεια μιας κ δε νομίζω να φαίνεται τπτ απ'τα παραθύρια...

Μάλλον θα σκαλίσω το καπάκι κ χοντρά-χοντρά τα λοιπά ανάγλυφα «σκαμπανευάσματα».

Έψαξα στα spare αλλά δε βρίσκω κάτι αντίστοιχο-ανάλογο να με γλυτώσει απ'το κόπο...

Οι πίσω θόλοι ζεστάθηκαν κ «βουλιάχτηκαν» για να πάρουν το σχέδιο των πραγματικών κ επίσης κολλήθηκε από ένα κυβάκι στο βαθούλωμα του καθενώς για να εξομοιωθεί ο χώρος κάτω από τον οποίο υπάρχει το αμορτισέρ. 

Κατά τα άλλα, στη φωτό φαίνεται το κλεμμένο roll cage.

Αυτό θα τροποποιηθεί  για να μοιάζει με αυτά που φοράνε στα Street Legal Civic.
Μπροστά κόπηκε κ τρυπήθηκε το ταμπλό για να φαίνεται ότι περνάει μέσα από αυτό.
Ζεστάθηκε για να πάρει κατάλληλη κλίση εκεί μπροστά.

Οι τροποποιήσεις ουσιαστικά, αφορούν το κομμάτι από τη μέση κ πίσω.
Κυρίως θα αφαιρεθεί η πίσω «χιαστή», η οποία κ θα χρησιμοποιηθεί για το πλέγμα στις πίσω κολώνες-θόλους (όπως στη φωτό).
Επίσης (σκέφτομαι) από τις 3 πλαϊνές διαμήκης μπάρες, θα αφαιρεθεί η μεσαία κ η κάτω θα γυριστεί προς το κέντρο του αυτοκινήτου κ θα κολληθεί στο κεντρικό «τούνελ». (η παραπάνω διάταξη χαζο-φαίνεται στη real φωτό στο 1ο post με το ροζ civic).

ΑΣΧΕΤΟ:
Σκέφτομαι στο κέντρο του ταμπλό να τοποθετήσω 3 αυτοσχέδια οργανάκια (κομματάκια πλαστικού σα μισές σφαίρες), χύμα κ όχι σε κάποια βάση
Σα τη φωτό:
[imgt]http://image.hondatuningmagazine.com/f/9322843%2Bw750%2Bst0/0702_ht_04z%2B1997_honda_civic_cx%2Bgauges.jpg[/imgt]
[imgt]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQDy9GZD_fTCy9MVHypp6J2A2G6D6kkyx7HnxuMuvFF4Dx0_Qd2&t=1[/imgt]

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 08, 2011, 09:13:22 πμ »
Ηλια το πας μια χαρα ::salut::
 ::keep_mod::

• !
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 21, 2011, 05:04:35 μμ »
UPDATE:

Τελικά δε θα χαραχτούν τα ανάγλυφα στο «πάτωμα», εκεί που ήταν παλιά τα πίσω καθίσματα.
Πολύ μανούρα για το τπτ.
Το «καπάκι» της αντλίας βενζίνης φτιάχτηκε από λεπτό φύλλο αλουμινίου (NESCAFE) κ από πάνω του θα  «τραβηχθεί» (ή τραβηχθούν) καλώδια.

Βρέθηκαν κομματάκια λεπτού πλαστικού από μηχανισμούς στυλό που κόπηκαν κ θα χρησιμοποιηθούν ως βάσεις πρόσδεσης για τις μπάρες στα πίσω TOP MOUNTS.

Στους πίσω θόλους τοποθετήθηκαν πρόσθετα αλουμινίου για να μεγαλώσει το πλάτος τους διότι δεν εφαρμόζαν επακριβώς με το «καπάκι» κ υπήρχε κενό.
Τουλάχιστον τώρα το κενό δε φαίνεται τόσο πολύ.

[imgt]http://img402.imageshack.us/img402/3858/projectd1.jpg[/imgt]

Κόπηκε το roll cage αλλά δε θα αναλωθώ στα «συμμαζέματα». Απλά θα μπει η χιαστή πίσω στους θόλους κ το λοιπό, ως έχει.

Νίκελ λέω να το βάψω το roll cage...
Αν κ ένα έντονο πράσινο (όχι φωσφοριζέ) θα μου άρεσε.
Να βάψω το roll cage,
τις ζώνες (να γίνουν από Sabelt, «γνήσιες» γιαπωνέζικες TAKATA, που αρμόζουν περισσότερο σε τέτοιο εργαλείο)
καθώς κ τις δαγκάνες από τα δισκόφρενα.

Νομίζω ότι το πρασινάκι θα δώσει άλλη εικόνα στο προσεχώς  ασπρόμαυρο civic

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 22, 2011, 10:57:31 πμ »
Ηλια τον στοκο δηλαδη τον εβαλες αλλα μετα τον "αφαιρεσες"?? Τζαμπα πεδεμα..... :roll:
Το cage εγω θα το εκανα λευκο...οσο για τις ζωνες ψηφιζω TAKATA :)
Καλη συνεχεια ::salut::

• !
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 22, 2011, 06:15:01 μμ »
τον στοκο δηλαδη τον εβαλες αλλα μετα τον "αφαιρεσες"??
Όχι!
Απλά δε θα "σκάψω" να κάνω τα βαθουλώματα (εκεί που βρίσκονταν τα καθίσματα), γιατί έχει αρχίσει να μου τι σπάει η διαδικασία με το στόκο.
Σαν αυτό:
[imgt]http://www.modelbrouwers.nl/albums/coppermine/albums/userpics/10027/inhoud_%284%29_%28Custom%29~0.JPG[/imgt] [imgt]http://www.modelbrouwers.nl/albums/coppermine/albums/userpics/10027/interieur_%283%29_%28Custom%29~0.JPG[/imgt]
Είναι φωτός από civic EG sedan ('93) tης Hasegawa

(Έχω ξοδέψει περισσότερο από το 1/3 από το σωληνάριο κ έχω ρημάξει στο τρίψιμο...)

ΝΑΙ οι ΤΑΚΑΤΑ είναι all the φάκινγκ money!!!!
Πρέπει να πάρω χρωματάκι πρασινάκι γιατί δε το'χω...

Το roll αποκλείεται να είναι λευκό...θέλω κάτι πιο........καγκουρέ!

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 23, 2011, 08:41:07 μμ »
Γεια σου Ηλια ,αντε να δουμε ... τι θα δουμε...καλη συνεχεια!!!
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 24, 2011, 10:48:58 πμ »
Ηλία καλή συνέχεια κι από μένα...
Όταν θέλεις να ομαλοποιήσεις μια επιφάνεια, μπορείς να βάλεις ένα φύλλο πλαστικού πάνω της και να στοκάρεις περιμετρικά. Έτσι γλυτώνεις πολύ σε κόπο και στόκο...  :wink:
Επίσης, βάζοντας κατάλληλα κομμένα κομμάτια πλαστικού πάνω στο βασικό φύλλο, δημιουργείς τη λεπτομέρεια που θέλεις, Κάτι σαν τα επίπεδα (layers) των σχεδιαστικών προγραμμάτων.
Τέλος για αυτές τις δουλειές, ασύγκριτα πιο ενδεδειγμένος, είναι ο εποξικός στόκος 2 συστατικών.
 ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

• !
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 24, 2011, 06:45:35 μμ »
@JOHNY B.: Thanks!

@gtziaf: επίσης thanks!
Δεν είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω τόοοοοοοοσο στόκο....
Έχω χρησιμοποιήσει κομμάτια πλαστικού, γιατί εκεί που στόκαρα αποκάτω είναι το ρεζερβουάρ (άρα λόγω χύτευσης του kit κάνει "βαθούλωμα" από τη πάνω μεριά)
Δεν αξιολόγησα καλά από την αρχή.
Την "είδα" λίγο "ψωνισμένα" επειδή όταν ημουν μικρός είχα δουλέψει αρκετά το στόκο σε 1/35 φιγούρες (με το βάψιμο δε τα πήγαινα καλά) οπότε κ νόμιζα ότι θα μου φανεί παιχνιδάκι....(ανάθεμα τις γλυπτικές μου ικανότητες...!)

Αυτό για το στόκο 2 συστατικών δε το'ξερα. thanks! Την επόμενη φορά (αν υπάρξει!!!)

• !
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 05, 2011, 05:34:21 μμ »
UPDATE:

Τελευταίες "άκυρες" photos (το υπόσχομαι)
οι επόμενες που θα postαριστούν θα είναι από το "ψητό".

Μετά από το 1ο "χέρι" κ τα τριψιματάκια.

[imgt]http://img860.imageshack.us/img860/2334/civicprojecte2.jpg[/imgt]
Έγινε ένα τυπικό χαράκωμα στο πίσω χώρο, γιατί παραείχε γίνει flat κ δε μ'άρεσε.
(Ψάχνοντας σε ξένα forum, βλέπω ότι με το "γυμνό" οπίσθιο χώρο, ειδικά σε civic, δεν ασχολούνται ιδιαίτερα, οπότε μάλλον το παράκανα)

[imgt]http://img577.imageshack.us/img577/1795/civicprojecte1.jpg[/imgt]
κ ένας συνδυασμός των μπρος-πίσω.

Έχω μετανιώσει που δεν ασχολήθηκα περισσότερο με την εξωτερική εμφάνιση, με κάνα spoiler ή κάτι πιο extreme κ προτίμησα "λιτότητα"...

Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ extreme;???(!)
[imgt]http://i4.photos.scar.gr/1377/1377911_f_b.jpg[/imgt]

Μπροστά μάλλον θα προσθέσω "απλά" canards δεξιά-αριστερά στο προφυλακτήρα:
[imgt]http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/34/l_860a94eea2d54d5f8e80287753797964.jpg[/imgt]
(Επίσης το δεξί φανάρι τέτοιος ο "προσανατολισμός" του)

Με ζαντολάστιχα δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη....

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 08, 2011, 12:05:08 πμ »
Ηλια καλησπερα :)
Ολα καλα κ οι ιδεες σου ακομα καλυτερες αλλα κατι δεν μου αρεσει στο βαψιμο... :roll:
Σε καποια σημεια φαινεται σα να εχεις στοκαρει κ οχι βαψει... για διαφωτησε λιγο την κατασταση γιατι πιστευω οτι αν βαψεις πανω απο αυτη την επιφανεια δεν θα εχεις τα επιθυμητα αποτελεσματα :roll:
Ισως κ να κανω λαθος αλλα αυτο διακρινω :)

Οσο για τα ζαντολαστιχα, οπως σου ειχα αναφερει σε προγενεστερο ποστ, μπορεις να ψαξεις απο κιτ φορμουλας στην 1/24 ή κ  1/20. Στην 1/20 θα βρεις σιγουρα σλικ. Στην ουσια 2 μπαλονια θες για τους κινητηριους τροχους, ετσι?
Σου παραθετω μια φωτο με το 207 σε 1/24 κ την εμπρος ροδα απο 1/20 φορμουλα:

Καλο βραδυ :D
Φιλικα παντα, Χρηστος ::salut::

• !
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 08, 2011, 06:04:41 μμ »
Με τα βαψίματα υπό κλίμακες, δε τα πάω καλά γενικότερα, οπότε όπως κ να'χει (ακόμα κ μέσα από τις χάλια σε ποιότητα photos) διακρίνεται ότι έχεις δίκιο.

Η γενικότερη εικόνα που παρέθεσα, είναι μετά το τρίψιμο. Περάστηκε άλλο ένα χέρι χρώματος μέχρι τώρα, αλλά η δουλειά είναι μέτρια.

Για το στόκο, αν λες για μπροστά, έχεις δίκιο (!). Έχω στοκάρει τις τρυπούλες για τη πινακίδα.

Μέσα στο μυαλό μου είσαι. Αυτό θέλω. (όχι τέτοια ζάντα ακριβώς, αλλά μπαλονοκατάσταση !)
κ μια χαρά με κατατοπίζεις με τη φωτό σου.

Θα κοιτάξω για 1/20, αλήθεια από βρήκες εσύ από 1/20 F1;

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 08, 2011, 06:52:24 μμ »
Tα ζαντολαστιχα ειναι απο ενα κιτ που αγορασα απο ενα παιδι εδω στο forum. Μεταχειρισμενο στην ουσια ηταν το κιτ αλλα εγω ηθελα μονο τις ροδες για ενα μελλοντικο project.
Ψαξε για κατι αντιστοιχο ή αλλιως καινουριο:

Στην 1/24 http://www.hobbygallery.gr/product_info.php?cPath=3_20&products_id=599&language=en

Στην 1/20 http://www.fasmamodels.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=28_32&products_id=4921

κ σου μενει κ η υπολοιπη φορμουλα για διοραμα στα πιτ (χωρις εμπρος ροδες :mrgreen:)

Τα λεμε ::salut::

• !
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 16, 2011, 09:53:50 μμ »
UPDATE:

Το roll cage έχει τροποποιηθεί ελαφρώς.
Εκτός από τις εμπρος κολώνες που "φυτεύονται" μέσα στο ταμπλό κ επιπλέον έπρεπε να αλλάξει η γωνία τους κ η καμπή τους,
-Αφαιρέθηκε η πίσω χιαστή (για να χρησιμοποιηθεί χώρια στις πίσω κολώνες-θόλους)
-Αφαιρέθηκαν οι 2 από τις 3 οριζόντιες μπάρες από κάθε μεριά
κ προστέθηκαν "κάθετες" που "δένουν" με το "τούνελ".
[imgt]http://img714.imageshack.us/img714/3112/projectcimg6366.jpg[/imgt]

Μια αρκετά καθαρή photo που φαίνονται ΟΟΟΟΛΕΣ οι ατέλειες, αρκετές εκ αυτών που δε φαίνονται καλά, καλά με γυμνό μάτι!!
(Ντρέπομαι για το πόσο "ξεφτυλιστική" είναι αυτή η φώτο! Το roll cage θα τριφτεί με ψιλό γυαλόχαρτο απαλά για να βελτιωθεί...η μπογιά είναι άθλια...)

-Το καπάκι της αντλίας βενζίνης είναι φτιαγμένο από λεπτό φύλλο αλουμινίου (κλασικά, από εσωτ. καπάκι NESCAFE)
+η μπουκαλίτσα με τον "αναζωογονητικό" ζωμό!!!
[imgt]http://img835.imageshack.us/img835/5038/projectcimg6359.jpg[/imgt]

Ένα closeup & στα χοντροδάκτυλα μου να συγκρατούν το νέο χωροδικτύωμα (!!!!)
Μαζί με 2 πραγματικές photo για να δειτε που θέλω να καταλήξω (!)

Οι χρυσές προεκτάσεις των top mount (βάσεις του χωροδικτυώματος) προέρχονται από επανατατικό μηχανισμό στυλό (!!) οι οποίοι κόπηκαν ανάλογα για να "μοιάζουν".
[imgt]http://img856.imageshack.us/img856/8611/projectf2.jpg[/imgt]

Τέλος, οι ζώνες βάφτηκαν πράσινες να γίνουν πιο.....JAP!!! (TAKATA! πιο Jap δε γίνεται!!!)
[imgt]http://img21.imageshack.us/img21/1418/projectf3.jpg[/imgt]

• !
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 14, 2011, 01:38:30 πμ »

[imgt]http://img717.imageshack.us/img717/7/projectg3.jpg[/imgt][imgt]http://img43.imageshack.us/img43/1092/projectg2.jpg[/imgt][imgt]http://img204.imageshack.us/img204/6285/projectg1.jpg[/imgt]
Μπήκαν τα απάρτια του εσωτερικού. Ο πυροσβεστήρας τελικά αποφεύχθηκε.
Μπήκε το νιτρομπούκαλο, οι ζώνες ψιλοφτιάχτηκαν...
Μπήκε σωληνάκι τροφοδοσίας (αυτό το οβάλ μεταλάκι στο κέντρο πίσω, είναι το "κάλυμμα" της τρόμπας βενζίνης).
Μπήκαν κ τα οργανάκια στο ταμπλό, με τα σωληνάκια-καλώδια τους

Οι εικόνες είναι (απλά) ντροπιαστικές...
Σε real time, δε φαίνεται τόσο άσχημα (!!!)
Ακόμα δε περισσοτερο, βάζοντας το αμάξωμα κ κοιτώντας μέσα από τα παράθυρα δε σε "χαλάει" τόσο το αποτέλεσμα, αλλά αυτά είναι φτωχές δικαιολογίες...(!!!)

Τελικά άξιζε να μεταμορφωθούν οι Sabelt σε ΤΑΚΑΤΑ, δε χορταίνω να τις βλέπω!!!

Αποσυνδεδεμένος iaponas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 15, 2011, 01:18:28 πμ »
Τις ζώνες με τι τις έβαψες?
Το TAKATA να φανταστώ είναι κανένα χαρτάκι τυπωμένο?

Tags: