Καταρχάς, μιας κ είναι η πρώτη κατασκευή που postάρω, θέλω να πω πως ασχολούμουν αρκετά χρόνια πριν με το μοντελισμό, αλλά τα έχω λίγο έως πολυυυυυυύ παρατήσει.
Θέλετε η δουλειά, θέλετε ότι καταπιάστηκα με κλίμακα 1/1, κατέληξα να έχω πόσα κουτιά με ημιτελής κατασκευές κ περίσσεια φαντασία σε αναμονή να ξεχειλίζει.
Αυτά όμως για τα γενικά κ αόριστα, στο θέμα μας:
Το εν λόγω Civic αποτελεί το kit της Fujimi το οποίο κ κατασκεύασα, όπως κι όπως, πριν από καιρό.
Το απέκτησα ιδιαίτερα οικονομικά μέσω e-bay (δημοπρασία)
Το κουτί του είναι αυτό:

Την ποιότητα του kit δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος (λόγω εμπειρίας) για να τη κρίνω, αλλά σε σχέση με τη ποιότητα της TAMIYA σε ένα πολιτικό EVO 6 που έχω φτιάξει, είναι σαφώς κατώτερη.
Πολύ λιγότερα κομμάτια κ με λιγότερη λεπτομέρεια.
Δίνει βέβαια τη δυνατότητα να το κάνεις είτε δεξιοτίμονο είτε αριστεροτίμονο, αλλά ως εκεί.
Μηχανή δε δίνει (φυσικά), ούτε καν ψυγείο για να φαίνεται στο μπροστινό άνοιγμα του προφυλακτήρα.
Αφού λοιπόν κατασκευάστηκε βιαστικά κ έμεινε αρκετό καιρό να σκονίζεται στο ράφι, πρόσφατα κ μετά από αρκετή περιήγηση στο forum, μπήκα στο «τρυπάκι» να το ανακατασκευάσω.
Όχι όμως απλή ανακατασκευή, αλλά να γίνει ένα «πολιτικό» drag car (!)
Προς το παρόν δεν έχω συγκεκριμένο προσανατολισμό (να γίνει copyright κάποιου πραγματικού) αλλά έχω κατεβάσει διάφορες φωτό από το net με τέτοιου προσανατολισμού civic.
Η εικόνα μετά το ξήλωμα είναι αυτή:

Το project έχει ως εξής:
-Αντικατάσταση εμπρός καθισμάτων με αγωνιστικά τύπου μπανιέρας (βρέθηκαν από μεταλλικό Focus ΙΧ στην 1/24 που όμως είναι ίδιο με το WRC, απλά δεν είναι βαμμένο στα «πολεμικά» χρώματα)
-Τοποθέτηση roll cage (από το ίδιο μοντελάκι κλάπηκε)
-Ζώνες Αγωνιστικές 4 σημείων (από το ίδιο μοντελάκι επίσης, αλλά ήταν 6 σημείων, απλά θα κοπούν οι 2 κάτω ιμάντες)
-Κόψιμο της εργοστασιακής εξάτμισης (αποτελεί μέρος της χύτευσης του πατώματος) στοκαρίσματος του κενού τούνελ που θα δημιουργηθεί κ τοποθέτηση νέας de-cat, με ένα τελικό μονάχα (δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα ακολουθεί το τούνελ του πατώματος ή θα βγαίνει κάτω από τα πίσω τα ψαλίδια όπως στα Κυπριακά κ στα Γιαπωνέζικα)
-Κόψιμο κ αφαίρεση των πίσω καθισμάτων κ δημιουργία (με στόκο) του γυμνού πίσω χώρου.
-Αεραγωγό στο μπροστά δεξί φανάρι, τρύπα στο ίδιο το φανάρι (εκεί αποπίσω εδρεύει κανονικά η φιλτροχοάνη στα Honda)
-«Χαραγιές» στα δισκόφρενα (για να γίνουν χαρακτά).
-Πυροσβεστήρας πίσω από το κάθισμα του οδηγού (spare box)
-Φιάλη NOS (spare box)
-Μπάρα ψαλιδιών εμπρός (spare box)
-Λεβιές ταχυτήτων τύπου tower (μακρύς λεβιές-επίσης spare box)
-Καθρέφτες αγωνιστικοί τύπου «χούφτες» (spare από το EVO 6, που σου έδινε τη δυνατότητα να το κάνεις κ αγωνιστικό)
Σκέφτομαι να «μεταφέρω» κ τη μπαταρία πίσω από τα καθίσματα, αλλά δεν είναι κάτι που συνηθίζονταν στα Honda, γιατί δεν υπάρχει χωροταξικό πρόβλημα αλλά καθαρά θέμα κατανομής βάρους.
Επίσης θα ήθελα οι μπροστινοί τροχοί (κ τα λάστιχα) να είναι πιο dragsterάδικα, αλλά προς το παρόν δεν έχω κάποια ιδέα κ η απόκτηση ενός set αγωνιστικών μέσω αγοράς, δε τίθεται στο «τραπέζι»...(λόγω κόστους)
Τα «αρνητικά» στο project είναι ότι υπάρχει «τεμπέλης» πάνω από το χειρόφρενο, ενσωματωμένος στο πάτωμα (χύτευση).
Δε μπαίνω στη διαδικασία να τον εξαφανίσω...
Κ ότι είχα κόψει την οροφή κ είχα τοποθετήσει ηλιοροφή!
Δε μπαίνω πάλι στη διαδικασία να στοκάρω όλη την οροφή.
Αυτά τα δύο δεν υφίστανται φυσικά σε τέτοιου είδους κατασκευές! Αλλά τι να κάνω...;
Υπήρξα καταιγιστικός, συγχωρέστε με όσοι μπήκατε στη διαδικασία να τα διαβάσετε όλα!
(Ειδικά για ένα τέτοιο forum που «μιλάνε» οι εικόνες κ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!)
Έχω προχωρήσει ήδη λιγάκι, αν κ κινούμαι με ρυθμούς χελώνας (2-3 ώρες την εβδομάδα!). Αύριο θα Postάρω καινούρια φωτό με τη κατάσταση ως έχει τώρα.