Αποστολέας Θέμα: Eduard 1/48 Spitfire Mk.22/24  (Αναγνώστηκε 5844 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος corfuisland

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα
    • my home page
Απ: Eduard 1/48 Spitfire Mk.22/24...ΤΕΛΟΣ!
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 10:14:08 πμ »
ΟΚ ξέρω ότι καθυστέρησα αλλά μου έφαγε τα σωψυχα!  :mrgreen: Έγινε το πειραματικό, δοκιμαστικό μοντέλο μου όπου (λανθασμένα ίσως) εφάρμοσα πολλές και διάφορες τεχνικές άλλες με επιτυχία και άλλες με διφορούμενα αποτελέσματα. Το σίγουρο είναι ότι μόνο έτσι μαθαίνεις. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ένα θέμα έχω με το αλεξινέμιο και την καλύπτρα (περιμένω να έρθουν καινούρια) αλλά κατά τα άλλα έχει περαστεί με το mat της white Ensign (μιας και όλα τα χρώματα είναι της ίδιας εταιρίας). Ίσως να υπερέβαλα λίγο με τις φθορές, αλλά λίγο τα pigments της MIG λίγο τα παστέλ είπα να μην του χαριστώ. Για τον κινητήρα θα ήθελα να είχα βάλει τα μπουζοκάλωδα αλλά την αωστή τεχνική (ευχαριστώ thanosg  ::salut::) την έμαθα όταν είχα ήδη ολοκληρώση. Δεν πειράζει στο επόμενο.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: Eduard 1/48 Spitfire Mk.22/24
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 10:53:46 πμ »
Πολυ δυνατο! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος thanosg

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 11:51:37 πμ »
Πάρα πολύ καλό.......................

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 12:08:11 μμ »
Αντρέα πολύ όμορφο, άντε και στο επόμενο τώρα!!
Όσον αφορά τις δοκιμές, έχεις δίκιο φίλε, μόνο έτσι μαθαίνεις, σημασία έχει να μην βιάζεσαι και να δοκιμάζεις πάντα πρώτα κάτι καινούριο σε κάτι πρόχειρο και μετά στο μοντέλο. Εμένα για αυτό μου παίρνει κάνα εξάμηνο το κάθε μοντέλο!!

Γιάννης  ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 02:00:46 μμ »
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τους προλαλλήσαντες!!! Πολύ όμορφη δουλειά !!!!
Επίσης δεν νομίζω ότι έχεις υπερβάλει με τις φθορές μια χαρά μου φαίνονται!!!
Δύο μικρές παρατηρήσεις μόνο (φυσικά και μόνο καλοπροαίρετα!!!)
1)Η κάπνα δεν είναι και τόσο ρεαλιστική.Αν δοκίμαζες με smoke από Tamiya με λεπτή δέσμη στον αερογράφο σίγουρα θα είχες πολύ πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα!!!

2)Η ένωση στην ρίζα της πτέρυγας ήθελε ακόμα λίγη δουλίτσα!

Αυτά!!Κατά τα άλλα η συνολική δουλειά σου είναι πάρα πολύ καλή με κυρίαρχο στοιχείο το πολύ σωστό βάψιμο της παραλλαγής!!!!

Γιατί παράγγειλες καινούργιο αλεξινέμιο και καλύπτρα???
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 02:09:59 μμ »
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τους προλαλλήσαντες!!! Πολύ όμορφη δουλειά !!!!
Επίσης δεν νομίζω ότι έχεις υπερβάλει με τις φθορές μια χαρά μου φαίνονται!!!
Δύο μικρές παρατηρήσεις μόνο (φυσικά και μόνο καλοπροαίρετα!!!)
1)Η κάπνα δεν είναι και τόσο ρεαλιστική.Αν δοκίμαζες με smoke από Tamiya με λεπτή δέσμη στον αερογράφο σίγουρα θα είχες πολύ πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα!!!

2)Η ένωση στην ρίζα της πτέρυγας ήθελε ακόμα λίγη δουλίτσα!

Αυτά!!Κατά τα άλλα η συνολική δουλειά σου είναι πάρα πολύ καλή με κυρίαρχο στοιχείο το πολύ σωστό βάψιμο της παραλλαγής!!!!

Γιατί παράγγειλες καινούργιο αλεξινέμιο και καλύπτρα???

Μέσα στο μυαλό μου είσαι Δημήτρη. :wink:

Εκτός των πολύ σωστών παρατηρήσεων του Δημήτρη το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 02:20:05 μμ »
Και μια ακομα παρατηρηση.Ο κινητηρας ειναι πιο ψηλα απο οτι πρεπει.Επρεπε να ειχες τριψει το εσωτερικο μερος της κατω πτερυγας για να ερθει στο σωστο υψος. :wink:

• Scale 1/72
  • *
    • my home page
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 03:27:47 μμ »
Παίδες ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια

Κουρσάρε  ::arrowred:: ναι η ένωση δεν ήταν πετυχημένη όσο θα ήθελα και αυτό γιατί στοκάρισα με υγρό στόκο και χωρίς να μασκάρω  :oops: Όσο για την κάπνια το παίδευσα πολύ και στο τέλος φοβήθηκα ότι μπορεί να βγάλω το χρώμα όπότε και το άφησα... Η καλύπτρα είχε ένα μικρούλι τόσο δούλι σημαδάκι και αποφάσισα να το βγάλω αλλά με λάθος υλικό! Χρησιμοποίησα clear fix (καλά ντε μην βαράτε) οπότε έγινε μια πανέμορφη θολοτή καλύπτρα  :mrgreen:  :mrgreen:

crow  ::arrowred:: όντως είναι ποιό ψηλά και το είχα αναφέρει όταν ποστάρισα τον κινητήρα για πρώτη φορά αλλά πραγματικά δεν περίμενα να προκύψουν τόσα προβλήμα  :( Στο τέλος είχα απηυδήσει μέχρι που σκέφτικα να μην το βάλω. Διαβάζοντας γενικά τα πολύ καλά λόγια για την AIRES, δεν περίμενα την τόση μεγάλη αστοχία στον συγκεκριμένο κινητήρα. Για να κάνω αυτό που λές θα έπρεπε να τρίψω τουλάχιστον άλλο ένα μιση χιλιοστό και βάλε, οπότε δεν θα θύμιζε σε τίποτα κινητήρα griffon αλλά... canis !!!!

H παραλλαγή έγινε χωρίς μασκαρίσματα και blue tac απλά δοκίμασα ελεύθερο χέρι. Για τα ψαλίδια υπάρχει ένα μικρό θέμα και ίσως τους αλλάξω θέση, να τα βάλω εμπρός όπως λένε οι οδηγίες αν και στην αρχή δεν ήμουν σίγουρος γι' αυτό. Τοποθετόντας τα πίσω όπως νόμιζα (αλλά και βλέποντας κάποια βιβλιογραφία) ένα είναι σίγουρα, ότι δεν θα έκλειναν οι ρόδες αν ήταν πραγματικό :!: θα σκάλωναν στο φτερό. οπότε...   
Τα σήματα επίσης είναι τόσο χοντρά που όσο micro set ή sol και αν έβαλα δεν υπάρχει περίπτωση να φανούν ανάγλυφα πάνω στην άτρακτο.

Ευχαριστώ και πάλι, προχωράμε ακάθεκτοι για το 1/48 IL-2 της Eduard (σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες)

seeya

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 15, 2011, 09:32:44 πμ »
Aνδρέα μου ,τι να πω ...αν σκεφτεί κανείς οτι είναι το δευτερο μοντέλο σου,μετά από πολλά πολλά χρόνια ....που τα πάντα από πλευράς τεχνικών έχουν αλλάξει.....το αποτέλεσμα φαντάζει εκπληκτικό.
Υπάρχουν ένα δύο θεματάκια όπως έιπαν και τα παιδιά,και που και ο ιδιος τα ξέρεις ,αλλά αυτά δεν μετριάζουν καθόλου το τελικό αποτέλεσμα.
Στα δικά μου μάτια φαίνεται δουλειά υψηλού επιπέδου,συνχαριτήρια και καλή συνέχεια με το επόμενο !!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/72
  • *
    • my home page
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 15, 2011, 07:52:54 μμ »
Aνδρέα μου ,τι να πω ...αν σκεφτεί κανείς οτι είναι το δευτερο μοντέλο σου,μετά από πολλά πολλά χρόνια ....που τα πάντα από πλευράς τεχνικών έχουν αλλάξει.....το αποτέλεσμα φαντάζει εκπληκτικό.
Υπάρχουν ένα δύο θεματάκια όπως έιπαν και τα παιδιά,και που και ο ιδιος τα ξέρεις ,αλλά αυτά δεν μετριάζουν καθόλου το τελικό αποτέλεσμα.
Στα δικά μου μάτια φαίνεται δουλειά υψηλού επιπέδου,συνχαριτήρια και καλή συνέχεια με το επόμενο !!!

Σταμάτη σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.  ::salut::
Το ζητούμενο για μένα είναι να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συντομότερο χρονικό διάστημα και πλεον νομίζω ότι μπορώ.  :)
Έλα να το θαυμάσεις από κοντά...

seeya

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 09:02:22 πμ »

Σταμάτη σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.  ::salut::
Το ζητούμενο για μένα είναι να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συντομότερο χρονικό διάστημα και πλεον νομίζω ότι μπορώ.  :)
Έλα να το θαυμάσεις από κοντά...

seeya
Σίγουρα φίλε είναι πολύ καλό το τελικό αποτέλεσμα !!Εννοείτε οτι θα το δω και από κοντά ,κάτι μου λέει οτι θα είναι ακόμα καλύτερο από τις φωτο.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 03:11:04 μμ »
πολυ καλο το τελικο αποτελεσμα ανδρεα
μπραβο, και χαιρομαι που δοκιμασες και διαφορες
τεχνικες για να δεις και τα αποτελεσματα, και
επισεις το βαψιμο βγηκε καλο για δευτερο μοντελο
και ελευθερο χερι :wink:
παμε για το επομενο που σιγουρα θα γινει ακομα
καλυτερο ::salut:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
    • my home page
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 05:50:14 μμ »
πολυ καλο το τελικο αποτελεσμα ανδρεα
μπραβο, και χαιρομαι που δοκιμασες και διαφορες
τεχνικες για να δεις και τα αποτελεσματα, και
επισεις το βαψιμο βγηκε καλο για δευτερο μοντελο
και ελευθερο χερι :wink:
παμε για το επομενο που σιγουρα θα γινει ακομα
καλυτερο ::salut:: ::salut::

Thanks Σπύρο,  :mrgreen: περιμένουμε και το δικό σου για να μας βάλεις και πάλι τα γυαλιά!!! ::salut::

Tags: