Αποστολέας Θέμα: Jagdpanther 1/35 Italeri 6275  (Αναγνώστηκε 3113 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
Jagdpanther 1/35 Italeri 6275
« στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 01:10:38 πμ »
Jagdpanter της italeri.
Για πρώτη φορά σε μοντέλο έκανα προσπάθεια να εφαρμώσω την τεχνική Color Modulation.

Στις 3 αυτές φωτό είναι απλά το μοντέλο συναρμολογιμένο.

Σε αυτές τις 6 φωτό έγινε η βαφή ολόκληρου του μοντέλου με το 26 humbrol και στη συνέχεια από περάστηκε 93 humbrol με ποιο ελαφριά περάσματα σε γωνίες και σημεία λεπτομέριας για να δημιουργηθεί μια βασική σκίαση.

Στη συνέχεια έγινε το πέρασμα των μεσαίων τόνων χρωματισμού (midtones), με εφαρμογή πάντα της τεχνικής Color Modulation, χρησιμοποιώντας τα 93 humbrol και 103 humbrol σε αναλογία 1/6 και 5/6 αντοίστηχα.

Κατόπιν έγινε το πέρασμα των highlights χρησιμοιώντας το χρώμα με το οποίο έγιναν τα midtones, προσθέτοντας σε αυτό λίγο λευκό 22 gloss humbrol.

Για την παραλαγή έγινε επείσης η χρήση της τεχνικής Color Modulation κάνοντας περάσματα lowtones, midtones και highlights. Για το πράσινο χρώμα χρησιμοποιήθηκε για τα lowtones το 117, για τα midtones 117 και 103 με αναλογία 4/5 και 1/5 αντοίστηχα και για τα highlights το χρώμα του midtone με λίγο λευκό 22. Για το καφέ χρησιμοποίησα το 160 για lowtone, για τα midtone 160 και 103 σε αναλογία 2/3 και 1/3 ανίστοιχα και για τα highlights το χρώμα του midtone μαζί με λίγο λευκό. Όλα τα χρώματα είναι humbrol. Και αξίζει να αναφέρω ότι σε κάθε βαθή με τον αερογράφο έκανα προσθήκη gloss βερνικιού humbrol σε αναλογία 1 προς 1 σε σχέση με την ποσότητα χρώματος, διότι από προσωπική μου άποψη πιστεύω ότι βοηθάει το χρώμα να στρώσει καλύτερα και να μην κάνει κόκο από πιθανό over spray ιδίως όταν ψεκάζεις matt χρώματα.

Μια μικρή πτώτη παλαίωση με λάδια.

Οι ερπίστριες σε σκουριασμένο τόνο με Mig Pigments και οινόπνευμα (Alcohol).

Έπετε συνέχεια. Ελπίζω να σας αρέσει μέχρι τώρα η δουλειά μου. Επειδή κάποια πράγματα που είχα γράψει παρεξηγήθηκαν, προτήμισα να τα σβήσω.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
Απ: Jagdpanther 1/35 Italeri 6275
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 11:36:26 μμ »
Ολα ωραια και καλα με τα μοντελα σου και τις οποιες τεχνικες αναφερεις, αλλα εχω μια απορια διαβαζοντας το κειμενο σου.
Λες οτι δεν ενδιαφερεσαι για λαθη σου ιστορικα κατασκευαστικα κλπ. Και δεν προσπαθεις να ....πουλησεις σε περιοδικα τις οποιες γνωσεις- κατασκευες σου.

Αληθεια τι σε κανει να πιστευεις οτι ολοι πουλανε τις γνωσεις τους- κατασκευες? Ολα ειναι χρημα?
 Ναι, καποιοι αμοιβονται για αυτο που κανουν, αλλα ειναι φυσικα καθαρα προσωπικη υποθεση. Ο χωρος ειναι πολυ μικρος και ολοι ξερουν ολους τι κανουν. Και να σου πω κατι? Δεν εβαλε κανενας το 45αρι στο κεφαλι κανενος για να αγοραστει το περιοδικο. Θελεις και το παιρνεις. Αλλιως μπαινεις σε φορουμ να χορτασει το ματι σου.

Μη βαζεις στο ιδιο τσουβαλι ολους οσους κανουν μοντελα για το χομπυ τους η καθονται και γραφουν και περιγραφουν τεχνικες ιστορικα στοιχεια κλπ. Γιατι και εσυ απο καπου τα ειδες αυτα, δεν σουρθε επιφωτηση.... Το να....μοιραζεσαι τις γνωσεις στο βαψιμο  που ηδη υπαρχουν και ειναι χιλιοηπομενες και γραμμενες σε σχεδον ολες τις γλωσσες του κοσμου δεν ειναι και τιποτα σοβαρο. Τιν πλακα μας κανουμε και γνωμες λεμε στα μοντελα μας. Δεν πουλαμε.....Η πλειοψηφια τουλαχιστον. Τωρα αμα νομιζεις οτι το φορουμ ειναι για να πουλαει....τι να πω  ::dontknow:: ::pop::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 12:33:20 πμ »
   Η δουλειά που έχεις κάνει με τις τονικότητες στα χρώματα της παραλλαγής μέχρι τώρα δείχνει ωραία. Αν και νομίζω ότι δεν χρειαζόταν να δουλέψεις μόνο του το dark yellow με το Color Modulation αφού μετά το μεγαλύτερο μέρος το κάλυψες με το καμουφλαζ. Αν το έκανες για να πειραματιστείς ΟΚ.  ʼμα συνεχίσεις με wash, σκόνες ή ό'τι άλλο έχεις κατά νου πιστεύω θα δείξει ακόμη καλύτερο.
   Επίσης μου αρέσει που βάφεις με σμάλτα, και εγώ τα προτιμώ, τα ακρυλικά τα βάφω μόνο όταν θέλω να κερδίσω χρόνο με το στέγνωμα του χρώματος.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 04:10:58 πμ »
Συμφωνω με τον Jagdpanter τουλαχιστον ως προς την ιστορικη ακριβεια.Οπως δεν γινεται να βαλουμε τυφεκιοφορους στις Θερμοπυλες το 480 π.χ. ετσι δεν γινεται ρε παιδια λ.χ. Panther με panzer grey στην Νορμανδια το 1944!Σε αυτο επιτρεψατε μου να επιμεινω γιατι η ιστορικη γνωση τουλαχιστον η βασικη,ειναι στοιχειο απαραιτητο στο ειδος του μοντελισμου που κανουμε ειτε μας αρεσει ειτε οχι! :twisted:Απο το να μοχθουμε τσαμπα κ να φτιαχνουμε ιστορικα τερατουργηματα,ειναι καλυτερο να δεχομαστε συμβουλες (καλοπροαιρετες παντα) απο αλλους που εχουν παραπανω γνωσεις κ βιβλιογραφια απο εμας κ σιγουρα ΔΕΝ ειναι ντροπη!Η δουλεια του Νuclear μαχρι τωρα φαινεται καλη κ καθαρη κ περιμενω την συνεχεια για να αναδειχθει το Jagdpanther ,ο καλυτερος κυνηγος αρματων του Β Π.Π.οπως του αξιζει! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 08:22:47 μμ »
Μια ενημέρωση της κατασκευής:
Παλαίωση με λάδια:

Παλαίωση των εξατμήσεων με pigment της Mig αναμηγμένα με Standard Rust και Light Rust Effects Mig μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η σταθεροποίηση τους στο τέλος έγινε με Fixer της Mig.

Κινητήρας:

Οι ερπύστριες είναι ταλαιπωρημένες με Mig pigments, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα γιατί απεχθάνομαι αυτού του τύπου τις ερπύστριες γιατί δεν έχουν καλή εφαρμογή στα μοντέλα στο τέλος. Επί τη ευκαιρία ξέρει κάποιος με τη κόλα μπορεί να κολληθεί αυτό το υλικό; Η logo πάντως δεν το κολλάει.

ʼρχησα την αναπαράσταση των εκδορών και θέλω τη γνώμη σας. Χρησιμοποιώ μαύρο χρώμα 33 humbrol με 186 humbrol σε αναλογία 33% προς 66%.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 08:30:40 μμ »
τις εκδορες με ψιλο πινελακι τις κανεις??μου αρεσουν πολυ!!

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 28, 2011, 09:24:34 μμ »
τις εκδορες με ψιλο πινελακι τις κανεις??μου αρεσουν πολυ!!

Ναι με πινέλο 10/0 και το χρώμα να είναι καλά αραιωμένο. Ούτε πολύ αραιωμένο, ούτε πολύ πυχτό.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 01:03:22 πμ »
Φίλε Nuclear, μέχρι στιγμής έχεις κάνει πάρα πολύ όμορφη δουλειά :!: Θεωρώ πως με την εφαρμογή κάποιου ή κάποιων φίλτρων και του απαραίτητου "σκονίσματος", η ήδη πολύ καλή (αλλά αταλαιπώρητη) όψη του κυνηγού σου θα "απογειωθεί" :wink:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 12:03:45 μμ »
Φίλε Nuclear, μέχρι στιγμής έχεις κάνει πάρα πολύ όμορφη δουλειά :!: Θεωρώ πως με την εφαρμογή κάποιου ή κάποιων φίλτρων και του απαραίτητου "σκονίσματος", η ήδη πολύ καλή (αλλά αταλαιπώρητη) όψη του κυνηγού σου θα "απογειωθεί" :wink:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ
Όντως πολύ καλή δουλειά, με τα φίλτρα και το σκόνισμα θα δείξει σούπερ
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 04:56:27 μμ »
Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.

Είναι στο "σχέδιο" κατασκευής μου πολλά στάδια ακόμα. Θα γίνουν σίγουρα σκουριές, rainmarks και σκόνες.

Φίλτρα δεν χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να πετύχω το χρώμα που θέλω κατά το βάψιμο και σιγά σιγά μαθαίνω να "παλαιώνω" ή αλλιώς να "ξεθωριάζω" τα χρώματα με λάδια, κάτι το οποίο έχω ήδη κάνει σε αυτό το μοντέλο και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται περισσότερο.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 08:11:20 μμ »
Σε γενικές γραμμές είναι μία προσεγμένη δουλειά.

Οι ερπύστριες βινυλίου μπορούν να κολληθούν με κυανοακρυλική ( μία zap πράσινη συνιστάται) ή να ραφθούν. Απλά πριν τις βάψεις και τις ταλαιπωρήσεις θα έπρεπε να τις κοψεις από τα πλαίσια.

Τώρα κινδυνεύει να μείνει κομμάτι και να "χαλάσει" η δουλειά σου. Αρα πολύ προσκετικό κόψιμο. Για να μην πας φτου κι από την αρχή...

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 01:13:25 πμ »
Μερικές ακόμα φωτό.

Έκανα δοκιμή δυο νέων προϊόντων σπό την AK Interactive, το STREAKING GRIME στα κάθετα μέρη του άρματος για σημάδια από βρομιά και το Fuel Stains εντελώς δοκιμαστικά στο πίσω μέρος.

Το καπάκι του κινητήρα είναι έτσι ακουμπησμένο, γιατί θα τοποθετηθεί στη θέση του στο τέλος.

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 02:04:06 μμ »
Ομορφη προσπαθεια. Το  θεμα του αερογραφου το κατεχεις πολυ καλα.Αν θες να πας ενα βημα πιο περα δοκιμασε τρισδιαστατο chipping . Κανε πρωτα εκδορες με ενα πολυ φωτεινο ανοιχτο του βασικου καθε χρωματος της παραλλαγης και μετα με ενα σκουρο γκρι η καφε συμπληρωσε απο πανω σε ποσοστο περιπου 70%.. Ενα φιλτρο με το βασικο μετα θα σου δωσει ενα πολυ δυνατο συνολο.
Προταση με καλη διαθεση και μονο. καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 06:21:42 μμ »
Σ'ευχαριστώ για την ιδέα σου. Το γνωρίζω και αυτό το είδος εκδορών, απλά είναι το δεύτερο μοντέλο που κάνω εκδορές και ακόμα δοκιμάζω διάφορες τεχνικές και προϊόντα μέχρι να καταλήξω. Σίγουρα θέλω να δοκιμάσω και αυτό το είδος εκδορών όπως επείσης και εκδορές με hairspray. Όλα αυτά όμως σε απόμενα μοντέλα, σταδιακά και σιγά σιγα.

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 04, 2011, 08:22:31 μμ »
Ένα ακόμα υπέροχο μοντέλο έφτασε στο τέλος του και επάξια θα πάρει μια θέση δίπλα στα υπόλοιπα.

Τα χώματα, λάσπες, σκόνες έγιναν με προϊόντα Mig.

Το μόνο που με χάλασε είναι οι ερπύστριες βινιλίου ή όπως αλλιώς λέγονται, που σε διάφορα σημεία ξεφλούδιζαν. Αν κάποιος ξέρει πως μπορώ να το αποφύγω αυτό σε μελλοντικό μοντέλο και να έχω καλύτερο αποτέλεσμα, ας μου πεί.

Περιμένω τα σχόλειά σας, τις απορείες σας και όποιες παρατηρήσεις σας.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 04, 2011, 08:42:49 μμ »
Ωραια δουλεια φιλε μου,μπραβο! :wink: Δυστυχως ενα απο τα προβληματα που δημιουργουν αυτου του τυπου οι ερπυστριες ειναι και αυτο που βιωσες... :( Γι αυτο εγω προσωπικα προτιμαω τις κομματι-κομματι.Μονη λυση στο προβλημα ειναι το βαψιμο και η παλαιωση να γινουν μετα απο την μονιμη τοποθετηση τους με οτι δυσκολιες συνεπαγεται αυτο εκτος κι αν καποιος φιλος εχει να προτεινει κατι αλλο...Αν θες την συμβουλη μου στην αριστερη ερπυστρια στο σημειο επαφης με τον κινητηριο τροχο "προσθεσε" αλλο ενα δοντι αναμεσα στα πεδιλα ωστε να κατεβει λιγο πιο κατω κ να αποδιδεται καλυτερα η αισθηση του βαρους της. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 04, 2011, 09:16:56 μμ »
αυτό που μ'αρεσε είναι τα "ζωντανά" χρώματα της παραλλαγής που τονίστηκαν ακόμη καλύτερα απο το προσεκτικό highlighting, όπως και τα χρώματα στο εσωτερικό της ανοικτής θυρίδας του κινητήρα. To δε chipping είναι πολύ ενδιαφέρον και χωρίς υπερβολές.Το σκόνισμα τόσο επάνω στο σκάφος όσο και στο κάτω μέρος αυτού, θα μπορούσε να είναι πιο προσεκτικό , κάτι που θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις για το manipulation αυτής της τεχνικής για να έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον .Οι δε ερπύστριες  μαζί με τις spare trucks δυστυχώς μιας που είναι βινύλιου δεν "παλεύονται" εύκολα, μιας που είναι χοντροκομμένα κομμάτια χωρίς ιδιαίτερη λεπτομέρεια λόγω της κατασκευής τους απο αυτό το υλικό. Όμορφη δουλειά σε ένα κιτ που έχει ξεπεραστεί στο θέμα λεπτομέρειας υπο κλίμακα εδώ και καιρό απο την Dragon .

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 04, 2011, 09:23:55 μμ »
Ωραία δουλειά...

Για τις ερπύστριες βινυλίου έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής σε τρεις περιπτώσεις ότι αν τις βάψω το πρώτο χρώμα με έναμελ πινελάτο δεν φτύνουν χρώμα μετά... Έχω ερπύστριες βαμμένες δύο χρόνια τώρα χωρίς να έχω τελειώσει το άρμα και τις περιφέρω χωρίς να μου πετάξουν χρώμα.

Θα το ξαναδοκιμάσω και σε άλλες βινυλένιες / λαστιχένιες ερπύστριες και θα δω...
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 05, 2011, 04:29:48 μμ »
Σας ευχαριστώ για το ενδαφέρων σας.

Αν θες την συμβουλη μου στην αριστερη ερπυστρια στο σημειο επαφης με τον κινητηριο τροχο "προσθεσε" αλλο ενα δοντι αναμεσα στα πεδιλα ωστε να κατεβει λιγο πιο κατω κ να αποδιδεται καλυτερα η αισθηση του βαρους της.
Διορθώθηκαν οι ερπίστριες και τώρα δείχνουν πολύ καλύτερα. Απλά είχαν ανασηκωθεί από την κόλλα που είχα βάλει όταν έβγαλα τις φωτογραφίες και δεν το είδα. Ένα μανταλάκι όλη τη νύχτα στην κάθε πλευρά διώρθωσε την κατάσταση. Παριπτώντος είχα προσπαθήσει στο παρελθόν να κολλήσω με δίαφορες κόλες τέτοιου είδους ερπύστριες αλλά πάντα ξεκολλούσαν και χθές σε αυτό το μοντέλο εντελώς πειραματικά δοκίμασα να τις κολλήσω στο άρμα με την κόλλα της Revell την Contacta Clear που είναι για τα διαθανοί κομμάτια και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.

Για τις ερπύστριες βινυλίου έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής σε τρεις περιπτώσεις ότι αν τις βάψω το πρώτο χρώμα με έναμελ πινελάτο δεν φτύνουν χρώμα μετά... Έχω ερπύστριες βαμμένες δύο χρόνια τώρα χωρίς να έχω τελειώσει το άρμα και τις περιφέρω χωρίς να μου πετάξουν χρώμα.
Έχεις δίκιο. Έχω φτιάξει στο παρελθόν ένα M60 και είχα βάψει στο χέρι με humbrol enamel τις ερπύστιες και δυο χρώνια μετά είναι μια χαρά. Ενώ εδώ είχα βάψει με ακρυλικό της Life Color. Λάθος μου, δεν το σκέφτηκα καθόλου.

Tags: