Αποστολέας Θέμα: Ψαράς-τραίνο σημειώσατε 2!!!!  (Αναγνώστηκε 15641 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: Ψαράς-τραίνο σημειώσατε 2!!!!
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 07, 2011, 11:55:01 μμ »
τι να πω συνονοματε ο καλος μηχανοδηγος στις ραγες φαινεται :mrgreen:
καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 14, 2011, 11:20:44 μμ »
Αγαπητέ Δημήτρη, δεν ξέρω για μένα, αλλά εσύ σίγουρα είσαι!!!!! Εγώ μπορεί να το εκτροχιασω μέχρι το τέλος!!!! :lol: :lol: :lol:
Λίγα πράγματα προσπάθησα να διορθώσω τα κοψίματα αλλά οι δαχτυλαρες μου μάλλον δεν τα καταφέρνουν καλά!!!! Μπήκαν τα τζαμιά εκεί που χρειάζεται, ελπίζω με το μαύρο που θα βαφτεί γύρω γύρω το τζάμι να μην φαίνονται τα κοψίματα τόσο έντονα, να χαθούν κοινός!!!!! ::pop:: Έγραψα το λογότυπο στο μακό του μηχανοδηγού, βάφτηκε ακόμα ένας τύπος που μιλάει στον ασύρματο!!!!ο πυροσβεστήρας στην θέση του!!!

θα κλείσω την καμπίνα στην συνέχεια και πρέπει να αρχίσω και την υπόλοιπη μηχανή, καθώς και την γέφυρα!!!!
ετοιμάζω καλούπι από μπαλσα ώστε να χυτευσω εκεί μέσα γύψο για την απόδοση του μπετου!? καμιά πρόταση?
σχόλια, προτάσεις, διαφωνίες , κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά προς συζήτηση!
Θα επανερθω Δημήτριος!! ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 14, 2011, 11:51:35 μμ »
Το μπλοκ των τροχών θα ειναι σκέτη πρόκληση

Με τις υγείες μου!!!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 15, 2011, 12:07:53 πμ »
Το μπλοκ των τροχών θα ειναι σκέτη πρόκληση
Με τις υγείες μου!!!! :wink: ::salut::
Ωχ τροχοι ποσοι τροχοι
πραγματικα δεν θα τολμουσα να αρχισω κατι τετοιο αλλα αφου μπηκες στο χορο τωρα χορευε
και εγω θα χαζευω :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 17, 2011, 11:11:03 μμ »
Λοιπόν οι τροχοί είναι αρκετοί 8 η μηχανή, και άλλοι 8 στο βαγόνι? Δεν ξέρω αν θα φτιάξω βαγόνι μάλλον ναι!? Μιας και είναι έτοιμο και θα χρειαστεί λίγη μετατροπή!!!!
σήμερα και ενώ ήμουν σε αναζήτηση οχήματος για τον ψαρά, έπεσα πάνω σε αυτό.......

Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα ένα pick up! ʼλλα μάλλον μου καλό άρεσε και με μια μικρή αναζήτηση κατέληξα.....

Σε μια τέτοια εκδοχή εκτός και αν γουστάρω να μαζοχιστο παρά πολύ και το βάλω σε χειρουργείο ώστε να κατάληξη κάπως έτσι.......

::brancard:: Φυσικά θα το βάλω να υπογράψει πρώτα για παν ενδεχόμενο!!!!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 17, 2011, 11:45:08 μμ »
το τελευταιο μου αρεσει πιο πολυ γιατρε μου
 βουρ

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 18, 2011, 12:15:31 πμ »
Α, θα μας στείλεις αδιάβαστους! ʼντε καλά ώς τώρα -αυτό με τροχούς πώς σκέφτεσαι να το κάνεις;

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 18, 2011, 12:33:51 πμ »
Δημήτρη (DIM57) και εμένα μου αρέσει πολύ, το γουστάρω τρέλα είναι η αλήθεια μιας και κάτι τέτοιο έψαχνα, αλλά δεν τον βλέπω τον ασθενή να υπογραφή!!!! :(
Δημήτρη (dtg) έχω βρει σχεδία της μηχανής στο διαδίκτυο τα οποία αφού έχουν γίνει μετατροπή σε κλίμακα 1/72 θα βγει κατευθείαν το πατρόν του πλαισίου στο φύλλο πλαστικού και θα κοπεί. Τα υπόλοιπα φύλλο πλαστικού για τα κουζινέτα, αλουμινοφυλλο για τις σούστες, τροχοί ριτινενιοι από το βαγόνι που έχει γίνει στο παρελθόν υπάρχουν που είναι ακριβώς!!!! Σύρματα για καλωδιώσεις αναρτήσεις και ο θεός ας βάλει το χέρι του!!!! :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 18, 2011, 12:46:12 πμ »
να βαλεις τον ασθενη στο γυψο

αναρωτιεμαι αν θα ηταν πιο ευκολο να συναρμολογησεις  ενα σετακι τροχων και μετα να  κανεις καλουπακι για τα υπολοιπα εφτα

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 18, 2011, 01:17:24 πμ »
να βαλεις τον ασθενη στο γυψο

αναρωτιεμαι αν θα ηταν πιο ευκολο να συναρμολογησεις  ενα σετακι τροχων και μετα να  κανεις καλουπακι για τα υπολοιπα εφτα
Λες να μην τον ρωτήσω και καθόλου? ::glossa::
Λοιπόν όσο για τους τροχούς έχει γίνει παρανόηση μιας και τα μπλοκ των τροχών είναι δυο για την μηχανή (δηλ 8 τροχοί) και αλλά δυο για το βαγόνι!! Τα οποία είναι διαφορετικά μεταξύ τους, και του βαγονιού τα έχω καλούπι! Της μηχανής τώρα δεν είναι κακή ιδέα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει!!!
Τώρα για φόρτωμα σκέφτομαι κάτι τέτοιο.......

Βέβαια λεμέ και κάνα χαζό για να περνάει και η ώρα!!!! :lol: :lol: :lol: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 18, 2011, 09:59:37 πμ »
Ωραίος.Προχώρα κανονικά.
Για φόρτωμα μπορείς να βάλεις ότι φανταστείς.Μπάλσα για απομίμηση ξυλείας ή και καλαμάκια από σουβλάκια , καλαμάκια φραπέ για σωληνώσεις , κανένα θωρακισμένο όχημα , οι επιλογές άφθονες.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 19, 2011, 01:39:01 πμ »
Αγαπητέ Κώστα ευχαριστώ, η αλήθεια είναι ότι το φορτίο δεν με απασχολεί και πολύ αυτήν την στιγμή!!! Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα βρεθεί!!!
Τώρα για να γίνει μετατοπη σε pick up θα πρέπει να μεγαλώσω τα  μπροστινά φτερά συν όλων των άλλων!!! Μάλλον θα το επιχειρήσω!!! Προς το παρόν προχωράει η κατασκευή των καλουπιών, για την προκατασκευή της γέφυρας! Κατόπιν θα στηθεί γέρανος για την τοποθέτηση στην θέση τους!!!
Απο μπαλσακι λοιπόν το καλούπι, μόλις ετοιμαστεί θα πέσουν τα μπετά!!! :lol: :lol:

Μένει να ετοιμαστεί και το καλούπι για τις κολώνες!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 19, 2011, 08:45:39 πμ »
Mια πρόταση για οχήματα στην 1/72: Υπαρχουν και μεταλλικά με πολύ καλή λεπτομέρεια. Σου παραθετω 2 φωτό, μία με pickups και μια με 4Χ4.

Στην Αθήνα τέτοια αυτοκίνητα έχει το supermodel

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 19, 2011, 10:05:10 πμ »
Προχωρα ακαθεκτος. Moνο το SCRATCH ηδη λεει πολλα :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 20, 2011, 03:44:32 μμ »
Λοιπόν φιλέ svyatoslav αυτό κάνω! Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι ενδιαφέρων!!! :oops:
ramfighter, ευχαριστώ για την πληροφόρηση, τα γνωρίζω, το θέμα είναι ότι δεν έχω βρει αυτό που ζητάω, μέχρι τώρα τουλάχιστον!!! Η αλήθεια είναι ότι έχω δει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, για μελλοντικές δουλειές, μιας και το 1/72 το εχω ιδιαίτερη συμπάθεια!!! :wink:
Τώρα το ford δεν βάζει υπογραφή για να μπει στο χειρουργείο οπότε βρέθηκε αυτό.......

Δεν πειράζει θα μείνει για μελλοντική δουλειά!! :lol: :lol:

Τώρα τα μπλοκια προχωράνε με γοργούς ρυθμούς!!! Αφού γέμισε το καλούπι 4 φορές, βγήκαν ισάριθμα μπλοκια τσιμεντένια που θα αποτελούν την γέφυρα! Βέβαια θα χρειαστούν λίγο περιποίηση μιας και τον παράγοντα της υγρασίας δεν το έλαβα υπόψιν μου με αποτέλεσμα να σκευρωσει το καλούπι και αλλού να γεμίσει λίγο παραπάνω  με το φούσκωμα!!! Ελπίζω με τρίψιμο να έρθουν εκεί που τα θέλω.....Το βραδύ τώρα θα ρίξω και τις κολώνες της γέφυρας, μιας και το καλούπι ακόμα δεν είναι έτοιμο!!! :oops:

Τώρα στην παρακάτω φώτο φαίνεται το μήκος της γέφυρας το οποίο δεν είχα αντιληφθεί ότι θα βγει τόσο μεγάλο και θα το βάλω διαγώνια ώστε να κόψω το τελευταίο μπλοκ μπετου. Το βαγόνι είναι δανεισμένο από προηγούμενη δουλειά για τον χώρο που θα καταλαμβάνει μαζί με την μηχανή!!!

Αυτά τα ολίγα για τώρα!
Σχόλια, προτάσεις, διαφωνίες , κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά προς συζήτηση!
Θα επανερθω Δημήτριος!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 20, 2011, 09:55:53 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Όπως ανέφερα το απόγευμα τελείωσε το καλούπι από τις κολώνες και έπεσαν και τα μπετά!!! :lol: :lol:
Οπότε ορίστε και η πρόοδος μου σήμερα............

Βρέθηκε και το ξύλο, ένα νοβοπαν θαλασσής!!! Τώρα είμαι σε δίλημμα αν πρέπει να βάλω ολόκληρη την γέφυρα, και να δημιουργήσω και από τις δυο μεριές τις όχθες, η να κόψω την γέφυρα να μείνει μια όχθη και κατά συνέπεια να φτιάξω και την βάση πιο μικρή :!: :?: :? :? :?
Βέβαια πριν από όλα αυτά πρέπει να τακτοποιήσω τα κομμάτια να στέκονται ευθυγραμμισμένα και ίσια!!!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 20, 2011, 10:16:39 μμ »
Αν τοποθετήσεις διαγώνια την γέφυρα στη βάση και βάλεις και τις δύο όχθες μου φαίνεται καλό σαν σκηνοθεσία. Και οι δύο όχθες σε κάθε μεριά της παραλληλόγραμμης βάσης είναι λίγο βαρύ...

Τα βάθρα είναι πολύ ωραία, την φαγωμένη άκρη θα την βάλεις κατάντη ή ανάντη;

Επίσης θα μπορούσες να φτιάξεις ένα κοντό δικτύωμα με μεταλλικές ράβδους (τυποποιημένα μεγέθη/διατομές evergreen) να πατάνε στα βάθρα και να βάλεις μόνο το πάνω μέρος των κομματιών που έφτιαξες για το κατάστρωμα τις γέφυρας. (Φαντάσου το δικτύωμα να αποτελείται από ορθογώνια τρίγωνα 60,30 μοιρών με την γωνία των 60 μοιρών να πατάει στο κάθε βάθρο και οι γωνές των 30 μοιρών του κάθε τριγώνου να εφάπτονται στην κορυφή τους στομέσο της απόστασης των βάθρων)

Πολύ μου αρέσει, προχώρα...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 21, 2011, 06:45:48 μμ »
Αν τοποθετήσεις διαγώνια την γέφυρα στη βάση και βάλεις και τις δύο όχθες μου φαίνεται καλό σαν σκηνοθεσία. Και οι δύο όχθες σε κάθε μεριά της παραλληλόγραμμης βάσης είναι λίγο βαρύ...

Τα βάθρα είναι πολύ ωραία, την φαγωμένη άκρη θα την βάλεις κατάντη ή ανάντη;

Επίσης θα μπορούσες να φτιάξεις ένα κοντό δικτύωμα με μεταλλικές ράβδους (τυποποιημένα μεγέθη/διατομές evergreen) να πατάνε στα βάθρα και να βάλεις μόνο το πάνω μέρος των κομματιών που έφτιαξες για το κατάστρωμα τις γέφυρας. (Φαντάσου το δικτύωμα να αποτελείται από ορθογώνια τρίγωνα 60,30 μοιρών με την γωνία των 60 μοιρών να πατάει στο κάθε βάθρο και οι γωνές των 30 μοιρών του κάθε τριγώνου να εφάπτονται στην κορυφή τους στομέσο της απόστασης των βάθρων)

Πολύ μου αρέσει, προχώρα...  ::salut::
Αγαπητέ φίλε, πρωτα απο ολα να σε ευχαριστησω, για τα καλά σου λόγια και την γνώμη σου!!! Η γέφυρα τώρα θα τοποθετηθεί διαγώνια και ακριβώς διαγώνια θα τοποθετηθούν και οι όχθες η όχθη!! Όλο το υπόλοιπο θα καλυφθεί με ρητίνη για την απομίμηση του νερού! Τώρα η διάταξη της γέφυρας όπως θα κάτσουν τα βάθρα φαίνεται στις φωτογραφίες, δεν αλλάζει κάτι. Δυο φώτο για να δείξω τι εννοώ το μπλε το νερό που στην πραγματικότητα θα γίνει πράσινο, το καφέ για τις όχθες!!!

Δικτυώματα δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω, τα μπλοκια θα πατήσουν πάνω στα βάθρα! Απλά εκεί που αρχίζει και τελειώνει η γέφυρα θα καλουπωθεί για την βάση των μπετόν στην όχθη η στις όχθες αν θα γίνουν και από τις δυο πλευρές!? Γιατί από την κάτω γωνιά μάλλον η βάση του μπετου θα φαίνεται μονό!!!
Να είσαι καλά! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 21, 2011, 07:12:33 μμ »
Ωραία απομίμηση μπετόν.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 22, 2011, 03:50:03 πμ »
Ωραια το πας Μητσε
μπορεις αν θες να δωσεις βαθος και "απειρο" χρησιμοποιωντας μια οχθη μονο και απο την αλλη να συνεχισεις την γεφυρα φανταστικα κοβωντας λιγο την βαση

ετσι θα ειναι και λιγο μικροτερο στην πραγματικοτητα

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 22, 2011, 09:49:27 μμ »
Κώστα να είσαι καλά! Δημήτρη πράγματι έτσι θα γίνει με μια όχθη! Χθες στην προσπάθεια μου να καλουπώσω την βάση για το κατάστρωμα της γέφυρας συνειδητοποίησα ότι όχι όχθη δεν θα φαίνεται, αλλά ούτε και η βάση του μπετού!!!
Έτσι θα κοπεί το μπλοκ του καταστρώματος ακριβώς στην γωνία  και θα γίνει μια κολόνα ίσα ίσα για βάση για να σταθεί και στον αέρα!!!! Μόνο του δεν στέκεται, το βάρος του γύψου είναι υπολογίσιμο!!!! Έτσι θα μείνει και περισσότερος χώρος ώστε να διαμορφωθεί η παραλία του ποταμού! Μια βάρκα ίσως, ένα ζευγαράκι για ρομαντζαδα, η να χαίρεται τον έρωτα..... :wink::oops: :oops: σκέψεις που στο μυαλό μου φαντάζουν όμορφες! Δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα! :lol: :lol: :lol: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 23, 2011, 07:20:16 μμ »
Δημητρη αν καταλαβα εκτος απο τις βασεις και το καταστρωμα ειναι γυψος? βαλε μακετοχαρτο(και χαρασεται για αρμους και υφη) η πολυ σκληρο χαρτονι(υπαρχει με σκληροτητα ξυλου)  τεραστιο βαρος ο γυψος
οσο για τα υπολοιπα και ομορφα ακουγονται και ομορφα θα γινουν
καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 24, 2011, 12:16:33 πμ »
Δημήτρη πολύ σωστά έχεις καταλάβει, όλη η γέφυρα είναι γύψινη!!! Η βάση έχει γίνει ασήκωτη, αλλά τώρα δεν ξανακάνω γέφυρα από την αρχή :oops:, στο επόμενο θα έχω το νου μου!!!! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Τώρα έγινε η βάση στην ακτή την μια, κόπηκε το ένα κατάστρωμα, και η όχθη άρχισε να παίρνει μορφή! Χρειάζεται βέβαια ακόμα δουλειά αλλά  θα την στρώσω........

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 24, 2011, 12:40:22 πμ »
αυτο σκεφτομαι και εγω για το εργοστασιο τι να κανω με τον γυψο
βαρος και λερωμα παντου, :(
 αλλα ασχετο τωρα,ετσι που βλεπω τις εικονες μικρες φαινεται ο πεσμενος γυψος σαν αφροι στο μπλε ποταμι και ειναι ωραιο
αντε τα λεμε φιλε  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 24, 2011, 01:18:56 πμ »
αυτο σκεφτομαι και εγω για το εργοστασιο τι να κανω με τον γυψο
βαρος και λερωμα παντου, :(
 αλλα ασχετο τωρα,ετσι που βλεπω τις εικονες μικρες φαινεται ο πεσμενος γυψος σαν αφροι στο μπλε ποταμι και ειναι ωραιο
αντε τα λεμε φιλε  ::salut::
ʼσε την βρώμα, όσο σκέφτομαι ότι πρέπει να συμμαζέψω και να καθαρίσω τα ασυμμάζευτα, τα νεύρα μου γίνονται χορδές!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Tags: