Αποστολέας Θέμα: Πρώτο μου διόραμα  (Αναγνώστηκε 1930 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Συρίγος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Πρώτο μου διόραμα
« στις: Αυγούστου 08, 2011, 12:05:32 πμ »
Γεια σας και απο εμενα παιδια! ::salut::
καταρχην συνχαρητηρια σε ολους και στο site,ειδα τρομερες δουλειες εδω μεσα και ετσι να μαι και εγω εδω.
Είμαι ο Νίκος  και ανακαλυψα οτι πασχω απο μοντελοφρενεια στα 28 μου, πριν απο 3 μηνες δλδ  :oops:
ασχολουμε με τη ζωγραφικη, γλυπτικη, μουσικη και στο μελλον καποια στιγμη θελω να μπορω αυτο που σκεφτομαι να το μετατρεπω σε βινιετα (οπως το λετε και εσεις, απο εδω το εμαθα)και πιστευω οτι αυτος ειναι και ο βασικος σκοπος και στοχος στη τεχνη γενικα.
Αυτα τα ολιγα για μενα.
οπως λεει και ο τιτλος σας παραθετω την πρωτη μου αποπειρα να αποτυπωσω κατι φυσικο σε μικρο μεγεθος ::glossa:: (ακομα δεν μπορω να μαθω πως δουλευονται οι κλιμακες  1/35 1/45 κτλπ οποτε σκεφτηκα να κανω κατι που να μην εχει φιγουρες πολλες και να βασιστω στο ματι μου γενικα)

ξεκινησα ενα σπιτακι για αρχη με βαση καποιων οδηγιων στο youtube απο καποιο τυπο στην αμερικα  :roll: και συνεχισα σιγα σιγα.συγνωμη για την ποιοτητα των φωτογραφιων δεν εχω ακομα καλη camera αυτες ειναι απο κινητο. περιμενω τα σχολια σας  :mrgreen: :mrgreen:

1

2

3

4

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: πρώτο μου διόραμα
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 08, 2011, 12:47:17 πμ »
Μιά χαρά σε βρίσκω φίλε Νίκο, για πρώτο διόραμα
Καλή αρχή και ακόμα καλύτερη συνέχεια στο ωραίο μας hobby :!:
Ανέβασε μόνο καλύτερες φωτό γιατί στραβωθήκαμε :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 08, 2011, 12:59:30 πμ »
Μιά χαρά σε βρίσκω φίλε Νίκο, για πρώτο διόραμα
Καλή αρχή και ακόμα καλύτερη συνέχεια στο ωραίο μας hobby :!:
Ανέβασε μόνο καλύτερες φωτό γιατί στραβωθήκαμε :mrgreen:

ΜΦΧ

Σε ευχαριστω πολυ!!!!! δυστηχως δεν εχω ακομα camera ειναι απο το κιν μου  :(  αλλα θα προσπαθησω να βγαλω στον ηλιο ισως βλεπονται καλητερα  :?

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 08, 2011, 01:04:54 πμ »
...θα προσπαθησω να βγαλω στον ηλιο...
Σωστός...
Βγάλε τις φωτό με ήλιο και χωρίς καθόλου ζουμάρισμα και θα βγούν μια χαρά :wink:

ΜΦΧ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 09, 2011, 07:28:26 μμ »
με λιγο περισσοτερο φως  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Πρώτο μου διόραμα
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 09, 2011, 07:43:45 μμ »
Σαφώς καλύτερες φωτό

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 09, 2011, 11:14:11 μμ »
Πολύ καλύτερα και πολύ όμορφο το σκηνικό!!!Θα ήθελα ενα κοπάδι προβατάκια να βοσκούν!!!με τον βοσκό κάτω από το δεντρό!!!! :wink:
Καλή συνεχεία φιλέ στο επόμενο!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 10, 2011, 02:32:06 μμ »
Καλη αρχη. Μακαρι και το δικο μου πρωτο διοραμα να ηταν τοσο καλο ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 10, 2011, 06:04:07 μμ »
παιδια ευχαριστω πολυ :oops:!!!! φιλε dmoshid το σκεφτηκα και εγω να βαλω καποια παρασταση με καποιες φιγουρες απλα δεν ξερω καν σε τι κλιμακα ειναι και νομιζω οτι δεν θα στεκουν καλα εκτος και αν τισ φτιαξω εγω πραγμα που το ψαχνω αλλα ειμαι ακομα πολυ νυχτομενος :roll: ελπιζω να με διαφωτισετε πως λειτουργει το πραγμα με τις κλιμακες για να ειμαι πιο ακριβης.πχ αν θελω να κανω ενα διοραμα και να βαλω μια κολονα της ΔΕΗ πρεπει να τη μετρησω την κανονικη πρωτα το υψος πλατος κλπ και μετα να παρω αυτο το πρασινο χαρτη που βλεπω σε καποιες φοτο που ειναι για χαραγμα και να προσαρμοσω εκει τις διαστασεις?η ειπαρχει καποιος αλλος τροπος?συγνωμη για τις χαζες ερωτησεις μου :oops:

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 10, 2011, 06:22:11 μμ »
  Φίλε gogos198310 καλησπέρα και από μένα για πρώτο διόραμα είναι πολύ καλό έβαλες και νερό και καταράκτη καλή προσπάθεια . Όσον αφορά τις κλίμακες τα πράγματα είναι εύκολα , έστω ότι δουλεύεις στην 1:35 και θέλεις να αποδόσεις κάτι που στην πραγματικότητα είναι 3,5 μέτρα δηλαδή 350 εκατοστά κάνεις μια διαίρεση το 350 :35=10 άρα στο διόραμα πρέπει να έχει μέγεθος 10 εκατοστά , αντίτροφα τώρα άν δουλεύεις το διόραμά σου σε μια άγνωστη κλίμακα και έχεις φτιάξει κάτι που είναι ας πούμε 2 εκατοστά ( ένα τραπέζι π.χ. )πρέπει να μετρήσεις ένα κανονικό τραπέζι π.χ. αν είναι 70 εκατοστά διαιρείς το 70:2=35 έτσι η κλίμακά σου είναι 1:35 . Βασικά πρέπει να μετράς γνωστά αντικείμενα με σχεδόν σταθερά μεγέθη       ( π.χ. οι πόρτες έχουν ύψος σχεδόν 2,2 μέτρα ) . Ελπίζω να σε βοήθησα . Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις . ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 10, 2011, 07:22:58 μμ »
φιλε repetan σε υπερευχαριστω !!! χρησιμοτατη η διατυπωση σου!!!! εγινε copy paste στο wordpad και εσωθει!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 10, 2011, 08:30:41 μμ »
παιδια ευχαριστω πολυ :oops:!!!! φιλε dmoshid το σκεφτηκα και εγω να βαλω καποια παρασταση με καποιες φιγουρες απλα δεν ξερω καν σε τι κλιμακα ειναι και νομιζω οτι δεν θα στεκουν καλα εκτος και αν τισ φτιαξω εγω πραγμα που το ψαχνω αλλα ειμαι ακομα πολυ νυχτομενος :roll: ελπιζω να με διαφωτισετε πως λειτουργει το πραγμα με τις κλιμακες για να ειμαι πιο ακριβης.πχ αν θελω να κανω ενα διοραμα και να βαλω μια κολονα της ΔΕΗ πρεπει να τη μετρησω την κανονικη πρωτα το υψος πλατος κλπ και μετα να παρω αυτο το πρασινο χαρτη που βλεπω σε καποιες φοτο που ειναι για χαραγμα και να προσαρμοσω εκει τις διαστασεις?η ειπαρχει καποιος αλλος τροπος?συγνωμη για τις χαζες ερωτησεις μου :oops:
Αγαπητέ δεν είναι ανάγκη να μπουν σε αυτό!!!!Στο επόμενο!!! ʼπλα σκέψη που μου ήρθε αυθόρμητα ήταν!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Όσο για τις κλίμακες ο φίλος repetan με έχει καλύψει πλήρως!!!!
Για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαστε πάλη!!!! Καλή συνεχεία!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 17, 2011, 08:05:38 μμ »

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 18, 2011, 07:47:02 μμ »
συνονόματε -Νίκος σωστά; πολυ όμορφο ξεκίνημα!
ο μπάρμπας απο αμέρικα είναι ο papatom;δες στα διοράματα εδώ στο modelclub ,παλιότερες δουλειές του Ανθιμου , νομίζω πως ταιριάζετε θεματολογικά. ::hi::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 18, 2011, 08:59:04 μμ »
...ελπιζω να με διαφωτισετε πως λειτουργει το πραγμα με τις κλιμακες για να ειμαι πιο ακριβης.πχ αν θελω να κανω ενα διοραμα και να βαλω μια κολονα της ΔΕΗ πρεπει να τη μετρησω την κανονικη πρωτα το υψος πλατος κλπ και μετα να παρω αυτο το πρασινο χαρτη που βλεπω σε καποιες φοτο που ειναι για χαραγμα και να προσαρμοσω εκει τις διαστασεις?
Αυτό το πράσινο (το επονομαζόμενο και cutting mat η ελληνιστί επιφάνεια κοπής :mrgreen:) δεν έχει να κανει με τις κλίμακες. Βασικά το χρησιμοποιούμε για να μπορούμε πάνω του να κόβουμε χωρίς το φόβο να τραυματίσουμε το τραπέζι μας :wink:
Τώρα με τις κλίμακες. Γενικότερα στο μοντελισμό υπάρχουν κάποιες στάνταρ κλίμακες που έχουν καθιερωθεί και σε αυτές κατασκευάζουμε τα μεμονωμένα μοντέλα ή τα διοράματα μας. Όταν λέμε ότι ένα μοντέλο αντικειμένου ή φιγούρα είναι στην "τάδε" κλίμακα, σημαίνει πως είναι "τάδε" φορές μικρότερο από το πραγματικό. Δηλαδή όταν λέμε πως ένα μοντέλο αυτοκινήτου είναι στην 1/24 κλίμακα, σημαίνει πως αν το πραγματικό είναι 4,5 m (450 cm) το μοντέλο θα είναι 24 φορές μικρότερο δηλαδή 450cm/24=18,75cm. Ή αν μία φιγούρα ενός στρατιώτη είναι στην 1/35 κλίμακα, σημαίνει πως αν δεχτούμε πως ο μέσος άνδρας είναι 1,75m (175cm) τότε η φιγούρα θα είναι περίπου 5cm. Πάντως ο γενικότερος κανόνας λέει πως, αν αποφασίσουμε να φτιάξουμε ένα διόραμα πχ στην 1/48 κλίμακα, θα πρέπει όλα τα αντικείμενα που θα αναπαραστήσουμε θα πρέπει να είναι 48 φορές μικρότερα από τα πραγματικά αντίστοιχα τους, δηλαδή μετράμε ότι θέλουμε να αναπαραστήσουμε και το διαιρούμε διά 48 :wink:
Αυτό ::arrowred::http://jbwid.com/scalcalc.htm είναι ένα χρήσιμο εργαλειάκι, από αυτά που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, για μετατροπή διαστάσεων σε ότι κλίμακα θέλουμε :!:
Ελπίζω να βοήθησα και να μή σε έμπλεξα χειρότερα :roll:

ΜΦΧ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 19, 2011, 01:09:16 πμ »
ο μπάρμπας απο αμέρικα είναι ο papatom;δες στα διοράματα εδώ στο modelclub ,παλιότερες δουλειές του Ανθιμου , νομίζω πως ταιριάζετε θεματολογικά. ::hi::
γεια σου φιλε  kami τις βλεπω τςρα τις δουλειες του Ανθιμου και εχω παθει πλακα  :? βασικα αυτος που ειδα το σπιτακι ειναι αυτος

γεια σου και σενα φιλε blitz πολυ χρισημες οι συμβουλες σου οπως και του repetan ο μετατροπεας τρελο gatzetaki ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 20, 2011, 02:42:42 μμ »
 Φίλε gogos198310 καλημέρα  , είδα το γκατζετάκι που σου πρότεινε o Blitz-X αρκετά χρήσιμομο μόνο παρατήρησα ότι αν του δώσεις δεκαδικό σου βγάζει την κλίμακα μόνο για το δεκαδικό μέρος :? , για να γίνω πιο κατανοητός αν του δώσεις διάσταση πραγματικού 12 cm στην 1:16 θα σου δώσει 0,75 cm  σωστά , αν του δώσεις όμως διάσταση πραγματικού 12,6 cm στην 1:16 πάλι θα σου δώσει 0,375 cm  που είναι η κλίμακα μόνο για το δεκαδικό κομμάτι το 6 δηλαδή . Προτείνω λοιπόν ένα κομπιουτεράκι και μια απλή διαίρεση , δηλαδή διάσταση πραγματικού 3,45 m = 345 cm : 16 ( κλίμακα π.χ. 1:16) = 21,56 cm διάσταση μοντέλου . Πιστεύω ότι ούτε ο Blitz-X το έχει προσέξει αυτό που σου είπα . Οπότε καλά τα γκατζετάκια αλλά με προσοχή στην λεπτομέρεια  :wink:::salut::

Tags: