Αποστολέας Θέμα: German Military Men 1/35 (Masterbox)  (Αναγνώστηκε 1590 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
German Military Men 1/35 (Masterbox)
« στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 01:21:17 μμ »
Πριν ξεκινήσω πρώτο μου post, να πω ότι οτιδήποτε δείτε σ'αυτό το θέμα, αλλά και σε όποιο άλλο θέμα πρόκειται να ανοίξω στο μέλλον, είναι αποτέλεσμα του modelclub και μόνο.
Είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς που ξανάπιασαν το αγχολυτικό χόμπι του μοντελισμού εξαιτίας του συγκεκριμένου φορουμ.

Και πάμε σε φωτό γιατί θέλω τις συμβουλές σας.

Έφτιαξα μία βάση από γύψο και σκόνη αγιογραφίας, έναν ξύλινο φράχτη και μερικά δέματα άχυρο και έφτασα εδώ:

Το ερώτημα είναι πως συνεχίζω για τη βάση? Σκέφτηκα να πασπαλίσω λίγο χώμα και λίγο γρασίδι, αλλά ζητάω τα φώτα σας για οποιαδήποτε συμβουλή.

Και λίγη σκηνοθεσία:

Ότι και να πείτε γιατις φιγούρες δεν πρόκειται να κάνω καμία βελτίωση  :), τις έχω κάνει για εξάσκηση.

Κρατήστε όρεξη για σχόλια σε άλλο θέμα που θα ανοίξω γιατί έχω προχωρήσει και σε φιγούρες ρητίνης.

Στις διαταγές σας για τη συνέχεια  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
Απ: German Military Men 1/35 (Masterbox)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 01:38:55 μμ »
Η φιγούρα είναι κάτι που πάντα με ιντρίγκαρε αλλά ποτέ δεν τόλμησα να πιάσω... (ακόμα τουλάχιστον). Οπότε θα σου πω την γνώμη μου σαν απλός θεατής. Λεπτομέρειες από τους expert που ευτυχώς εδώ μέσα έχουμε πολλούς και πρόθυμους να βοηθήσουν.

Η βάση σου μου αρέσει πολύ "σκηνοθετικά". Βρίσκω πολύ ωραία ιδέα τις μπάλες από άχυρο οι οποίες μου φαίνονται μια χαρά. Στο έδαφος παίξε λίγο με τονικότητες με γήινα χρώματα και βάλε λίγο χωματάκι. Εγώ θα πρόσθετα και λίγο γρασίδι στις βάσεις του φράχτη αλλά και ελαφρά διασκορπισμένο άχυρο.

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 03:24:31 μμ »
Καλωσήρθες!

Ανακατεύεις χώμα με ατλακόλ και ίσως λίγο σκόνη αγιογραφίας για να κάνεις το έδαφος. μην το αφήσεις έτσι γιατί ο γύψος σου έχει σκάσει για τα καλά...Μάλλον δεν είναι καλλιτεχνίας!
Μετά βάφεις το έδαφος με διάφορες αποχρώσεις για να δείξει το χώμα, εγώ βάφω wash με ακρυλικά αλλά και λάδια ζωγραφικής.
Θα έβαζα στην συνέχεια γρασίδι αφού έχω απλώσει ατλακόλ και επίσης βάψε τις μπάλες με χρώματα μπέζ-καφέ για να μοιάζουν με άχυρο.

Κατα τα άλλα πολύ ωραία σκηνοθεσία και πετυχημένος φράχτης!

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 08:27:13 μμ »
Ανακατεύεις χώμα με ατλακόλ και ίσως λίγο σκόνη αγιογραφίας για να κάνεις το έδαφος. μην το αφήσεις έτσι γιατί ο γύψος σου έχει σκάσει για τα καλά...Μάλλον δεν είναι καλλιτεχνίας!
Μετά βάφεις το έδαφος με διάφορες αποχρώσεις για να δείξει το χώμα, εγώ βάφω wash με ακρυλικά αλλά και λάδια ζωγραφικής.
Θα έβαζα στην συνέχεια γρασίδι αφού έχω απλώσει ατλακόλ και επίσης βάψε τις μπάλες με χρώματα μπέζ-καφέ για να μοιάζουν με άχυρο.

Για να φτάσω στη βάση ως έδω, ακολουθώντας πρακτικές που διάβασα στο φόρουμ, έκανα ένα μίγμα από ατλακόλ, γύψο καλλιτεχνίας (έτσι μου είπανε  :mrgreen:), ατλακόλ και τριμένο φελιζόλ και σκόνη αγιογραφίας.
Τα σκασίματα θα τα καλύψω, είτε με γύψο, είτε με στόκο, είτε με χώμα.

Το ερώτημα όμως είνα πως να προχωρήσω?

1. Να βάψω με ακρυλικά σε γήινες τονικότητες, να κάνω κάποια wash και μετά να πασπαλίσω χώμα και γρασίδι ή

2. να πασπαλίσω με χώμα και μετά να βάψω?

Επειδή τα ερωτήματα δεν έχουν να κάνουν με φιγούρες, ας πάει το θέμα όπου πιστεύει ο admin ότι ταιριάζει (στα Διοράματα ??)

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 11:35:39 πμ »
πρώτα χώμα και μετα βαψιμο....με ακρυλικα και λαδια...και μετα γρασιδι.

Tags: