Αποστολέας Θέμα: SAN FELIPE  (Αναγνώστηκε 7123 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: SAN FELIPE
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 08:33:25 μμ »
Καλησπέρα σε όλους
Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον KWSTAS και τον KOSTIS PAP για τα καλά λόγια και τα θετικά σχόλια.
Σχετικά με τις παρατηρήσεις έχω να πω τα εξής.
Ξεκίνησα τον μοντελισμό εδώ και τέσσερα χρόνια αρχίζοντας με το Bismarck και συνεχίζοντας με το  Amerigo Vespucci  και τέλος με το San Felipe.
Έκανα τις κατασκευές ακολουθώντας τις οδηγίες και τις προδιαγραφές των, βασιζόμενος στο προσωπικό μου αισθητήριο . Δεν είχα καμία επαφή με άλλους κατασκευαστές μοντέλων παρά μόνο με τον Paul Bateman μέσω της ιστοσελίδας του (βλ. προηγούμενη αναφορά μου σε αυτόν)
Ο στόχος μου ήταν να κατασκευάσω κάτι ωραίο που να αποτελεί κόσμημα για το σπίτι μου και να με ικανοποιεί προσωπικά και αυτό αισθάνομαι ότι το έχω πετύχει.
Σίγουρα έχω κάνει κάποιες απλουστεύσεις τις οποίες κανείς από τους μη μοντελίστες δεν ήταν δυνατόν να αντιληφθεί.
Επίσης ούτε εγώ έδωσα τόσο μεγάλη σημασία σε αυτό.
Τώρα βλέπω ότι οι φίλοι του modelclub τα ψάχνουν και τα επισημαίνουν και καλά κάνουν.
Στο επόμενο μοντέλο μου που σίγουρα θα είναι κάποιο ιστιοφόρο (έχω αδυναμία σε αυτά) θα λάβω υπ' όψιν μου τις πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις σας και ευχαριστώ γι' αυτές.
Σχετικά με το βύθισμα και τον αφρισμό για να είμαι ειλικρινής αυτές ήταν αποφάσεις του καλλιτέχνη - φωτογράφου που έκανε το photo shop και δεν είχα κάποια πληροφόρηση για να τον κατευθύνω διαφορετικά.
Συμφωνώ ότι ένας model constructor πρέπει να εστιάζει στο κατασκευαστικό μέρος του μοντέλου.
Αλλά και η φωτογράφιση παίζει σημαντικό ρόλο διότι το πραγματικό μοντέλο θα το δουν 10-15 άτομα που θα επισκεφθούν το σπίτι μου ενώ τις εικόνες είτε σε φωτογραφικό χαρτί είτε σε καμβά θα τις δει ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός φίλων ή συναδέλφων που τις δέχονται σαν δώρο και με ικανοποίηση βλέπω να κοσμούν τους τοίχους των σπιτιών των ή των γραφείων των.
Τέλος είμαι σίγουρος ότι η επαφή με τα μέλη του modelclub και η παρακολούθηση των κατασκευών των θα είναι μια πολύ καλή πηγή πληροφόρησης και ευχαριστώ το KOSTIS PAP που με έφερε σε επαφή με το club.
Καλό βράδυ σε όλους
Chemist

Tags: