Αποστολέας Θέμα: DCC CONTROLLER + ΣΥΣΤΗΜΑ  (Αναγνώστηκε 8803 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
DCC CONTROLLER + ΣΥΣΤΗΜΑ
« στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 03:54:50 μμ »
Παιδια οπως εχετε δει σε αλλο post μου φτιαχνω μια διγραμμη μακετα.
Προς το παρον την εχω σε Analog DC, αλλα πρεπει να περασω σε dcc για να μπορω να τρεξω 2 τραινα ταυτοχρονα, με ηχους κτλπ.

Ερωτηση: Τι σύστημα να προτιμησω? Το πιο απλο... Θέλω να ελεγχω ηχους και δυο διακλαδώσεις. Τα φωτα θα τα ελεγχω manualy.

Ευχαριστώ για την βοηθεια... ειμαι χαμένος και δεν θέλω να πεταξω λεφτα σε options που δεν τα χρειαζομαι... Στην Ιπποκρατους δεν βοηθανε καθολου... θελουν απλα να κανουν την μεγαλυτερη δυνατη μπαζα!!!!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: DCC CONTROLLER + ΣΥΣΤΗΜΑ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 07:27:03 μμ »
Παιδια οπως εχετε δει σε αλλο post μου φτιαχνω μια διγραμμη μακετα. Προς το παρον την εχω σε Analog DC, αλλα πρεπει να περασω σε dcc για να μπορω να τρεξω 2 τραινα ταυτοχρονα, με ηχους κτλπ.
Ερωτηση: Τι σύστημα να προτιμησω? Το πιο απλο... Θέλω να ελεγχω ηχους και δυο διακλαδώσεις. Τα φωτα θα τα ελεγχω manualy.
Ευχαριστώ για την βοηθεια... ειμαι χαμένος και δεν θέλω να πεταξω λεφτα σε options που δεν τα χρειαζομαι... Στην Ιπποκρατους δεν βοηθανε καθολου... θελουν απλα να κανουν την μεγαλυτερη δυνατη μπαζα!!!!

Roco και Piko με σειρά ποιότητος γι' αυτό που θες.Θα χρειαστεί να πάρεις το φθηνότερο σύστημα που να σου παράσχει αυτά.
Τα φώτα πώς έχεις σκοπό να τα ελέγχεις?

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 07:41:22 μμ »
τα φωτα (στα κτηρια, σε εξωτερικους χωρους,κτλ,) με απλους διακοπτες.  Με ψηφιακο τροπο δεν ξερω πως γινεται... lack of information...

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 08:42:06 μμ »
τα φωτα (στα κτηρια, σε εξωτερικους χωρους,κτλ,) με απλους διακοπτες.  Με ψηφιακο τροπο δεν ξερω πως γινεται... lack of information...

Sorry, αλλά όπως το είπες φανταζόμουνα τα φώτα των μηχανών και των βαγονιών (τα οποία, θα τα ελέγχεις από το ψηφιακό σύστημα).
Ο έλεγχος των φώτων του διοράματος , μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστή , αλλά δεν νομίζω ,ότι πρέπει να σε απασχολήσει επί του παρόντος.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 09:47:44 μμ »
μηπως εχεις βρει κανενα site για τα digi sets της ROCO η της PIKO? Στειλε μου pm αν εχεις κατι να προτεινεις..
Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 09:53:08 μμ »
Rocooooooooooo, πιστευω καλυτερο απο piko. Υπερεχει στο οτι εχει οθονη ωστε να βλεπεις τις βασικες λειτουργειες, και δευτερον περισσοτερες δυνατοτητες ρυθμισεων. Ειδικα την ελλειψη οθονης δεν μπορω να την χωνεψω. Roco μπορεις να παρεις με 60-90 ευρω απο ebay.

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 09:26:54 μμ »
Καλησπέρα, εγώ ψηφιζω pico, επειδή μπορεί να δουλέψει και αναλογικές μηχανές, βάζοντας την διεύθυνση 0.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 10:34:08 μμ »
Αναλογικο και ψηφιακο μαζι? Πως κατευθυνεις τα αναλογικα?

Αποσυνδεδεμένος ppantos

• Scale 1/48
  • *
    • My channel
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 10:36:39 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 07:34:51 πμ »
Καλησπέρα, εγώ ψηφιζω pico, επειδή μπορεί να δουλέψει και αναλογικές μηχανές, βάζοντας την διεύθυνση 0.

Και οταν θελησεις να παραμετροποιησεις της δυνατοτητες του Decoder τι θα κανεις με το Piko;Θα δωσεις αλλα 400 ευρω για να παρεις το ακριβοτερο συστημα της;

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 09:11:29 πμ »

Και οταν θελησεις να παραμετροποιησεις της δυνατοτητες του Decoder τι θα κανεις με το Piko;Θα δωσεις αλλα 400 ευρω για να παρεις το ακριβοτερο συστημα της;
Αυτή είναι η ιδέα .Να σε βάλει στο "τριπάκι" και να στα παίρνει σιγά σιγά. :mrgreen:
 Γι'αυτό, πρώτα ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ τι θέλουμε , ρωτώντας , διαβάζοντας κλπ κλπ , και μετα ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ. :wink:
Αν μετά αλλάξουν οι ανάγκες μας ( δεν είμαστε προφήτες να ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον)δεν σημαίνει οτι έιχαμε κάνει λάθος επιλογή όταν την κάναμε :)
Ειναι σα να αγοράζεις ενα αυτοκίνητο για τέσσερεις ανθρώπους(αντρας-γυναίκα και δύο παιδιά) και μετα απο κάποιο Χ χρονικό διάστημα σου'ρχονται δίδυμα.Τι κάνεις ? Γκαντεμιάζεις την αγορά σου ή το πουλί σου???? :lol: Ή απλά αγοράζεις πούλμαν???  ::glossa::
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 11:11:33 πμ »
ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ!! Τωρα μπερδευτικα τελειως.. Παιδια εχω μια διγραμμη μακετα 1.80* 1.20 με δυο διακλαδωσεις. Θελω να τρεχω δυο τρενα και να μπορω να αλλαξω ψηφιακα τις διακλαδωσεις. Τα τρενακια μου θα εχουν ηχο και καπνο ( ωχ τα λεφτα μου....). Τι να παρω? & γιατι?
Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 12:00:06 μμ »
ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ!! Τωρα μπερδευτικα τελειως.. Παιδια εχω μια διγραμμη μακετα 1.80* 1.20 με δυο διακλαδωσεις. Θελω να τρεχω δυο τρενα και να μπορω να αλλαξω ψηφιακα τις διακλαδωσεις. Τα τρενακια μου θα εχουν ηχο και καπνο ( ωχ τα λεφτα μου....). Τι να παρω? & γιατι?
Ευχαριστω
Αν είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος οτι θές μόνο αυτά ? >>>>>ΡΙΚΟ
Αν όμως θέλεις να ρυθμίσεις επιταχύνσεις/επιβραδύνσεις κλπ κλπ?   >>>>ROCO
Aν θέλεις να είσαι καλυμένος για οτιδήποτε θελήσεις ? >>>>  Uhlenbrock Intellibox ή παρόμοιο (TRIX - Fleischman - LENZ ::salut::......) ή όπως αλλοιώς το ονομάζει η κάθε εταιρεία .

Είναι σχετικό το τι θα αγοράσεις και τι διαθέτει το κάθε σύστημα , με τα $$$$ που διαθέτεις. Για παράδειγμα, αν το ΡΙΚΟ κάνει 100Ε και το ROCO 120Ε τότε με κλειστά μάτια ROCO.Μιλάμε ΠΑΝΤΑ για DIGITAL. Καλά ψώνια.......
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:01:03 μμ »
Ευχαριστω
Πρόταση, χωρίς να μπαίνω στην τσέπη του καθενός: Με δυόμισυ κατοστάρικα παίρνεις το digi 1 της piko(60Ε) με 2 digifern (κοντρόλ)(120Ε) τον Τ3 μετασχηματιστή (28VA)(30Ε), 2 μαγνητικές κλειδαριές(30Ε) (δεν ξέρω αν ήδη έχεις) και 1 ψηφιακό δέκτη για τις 2 μαγνητικές(30Ε). Έτσι θα έχεις 1 κοντρόλ για κάθε μηχανή, χωρίς να  χρειάζεται να προγραμματίζεις τις διευθύνσεις των μηχανών κάθε λίγο και λιγάκι.

Μπορείς με αυτά τα 2 κοντρόλ να αλλάζεις 8 (4+4) διακλαδώσεις (μέχρι και 9999) μόνο με έναν αρχικό προγραμματισμό πατώντας  κόκκινο-πράσινο.

Μείον το ότι δεν έχουν οθόνη αλλά αφού θες μόνο 2 τραίνα και τα έχεις προγραμματίσει στα 2 digi fern, θα παίζεις μόνο με τις ταχύτητές τους ή μπορείς να κρατάς εσύ το ένα (1 μηχανή) κι ο φίλος σου το άλλο (2 μηχανή) και να κινείσαι στο χώρο όπου θέλεις. Yπόψιν ότι δεν έχουν καλώδια, απλά πρέπει να "βλέπουν" το digi 1.

Εννοείται ότι έχουν και κουμπιά για ήχους.

Νομίζω ότι είναι μια οικονομική λύση... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:08:55 μμ »
Ρίξε μια ματιά και στο νέο Mobile Station II της Marklin το οποίο είναι συμβατό με DCC, μπορεί να χειριστεί μέχρι δέκα μηχανές με 16 functions η καθεμιά. Το κόστος του είναι περιπου 80-90EUR αλλά θα πρέπει να υπολογίσεις άλλα 50EUR για το κουτί σύνδεσης με τις γραμμές και ένα τροφοδοτικό 19Volt 2Α ή μεγαλύτερο. Δεν σου λέω να πάρεις και τροφοδοτικό Marklin γιατί είναι ακριβό (60EUR).
ʼρα σύνολο μιλάμε για 180-200EUR.

Μπορείς επίσης να ψάξεις για το Mobile Station I της Trix (δίγραμο DCC) όμως γιατί αυτό της Marklin δεν είναι συμβατό με DCC. Αυτό θα σου βγει φθηνότερο περίπου 30-40EUR. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι κοινά.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:23:25 μμ »
Κτυπας αυτο με 99 ευρουδακια με τα μεταφορικα και αλλα 25 ευρω ενα decoder για διασταυρωσεις και εισαι komple. Δεν θες τιποτα αλλο, και με περισσοτερες δυνατοτητες απο της Piko και σε ρυθμισεις και με την οθονη σου.

http://cgi.ebay.de/Roco-Multimaus-10810-Digitalset-m-Verstarker-u-Netzt-/250775382175?pt=DE_Modellbau_Modelleisenbahnen&hash=item3a6360a89f

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:25:17 μμ »
Α και κάτι ακόμα.... Το Mobile Station II μπορεί να χειριστεί μέχρι 320 ψηφιακά εξαρτήματα όπως ψαλίδια κτλ. ενώ το παλιό όχι.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:34:47 μμ »
 Αν θες να γλυτωσεις και αλλα χρηματα, δεν παιρνεις τον decoder για τα κλειδια που ουτως η αλλιως ειναι μπελας για να δουλεψεις, και παιρνεις 2 απλους διακοπτες για να αλλαζεις τα κλειδια.
Ειναι πολυ πιο πρακτικο ειδικα σε μικρη μακετα που την εχεις μπροστα σου.

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:37:40 μμ »
Κτυπας αυτο με 99 ευρουδακια με τα μεταφορικα και αλλα 25 ευρω ενα decoder για διασταυρωσεις και εισαι komple. Δεν θες τιποτα αλλο, και με περισσοτερες δυνατοτητες απο της Piko και σε ρυθμισεις και με την οθονη σου.

http://cgi.ebay.de/Roco-Multimaus-10810-Digitalset-m-Verstarker-u-Netzt-/250775382175?pt=DE_Modellbau_Modelleisenbahnen&hash=item3a6360a89f

Συμφωνώ απόλυτα οικονομικά, αρκεί να ξέρει να χειρίζεται το ebay!

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 02:53:26 μμ »
Παιδια και κατι ακομα, στις γραμμες εχω ενα αναλογικο της Piko (απο starter set), και ηρθε η ωρα να κολλησω τον σταθμο (Η κλεμα ειναι μπροστα απο τον σταθμο). Βαζοντας για παραδειγμα το digital της Roco, τι καλωδια θα πρεπει να περασω στις γραμμες. Το αναλόγικο της PIKO ειναι πανω σε μια κλεμα της PIKO που ακουμπα στις γραμμες. Θα μπορουσα απλα να κοψω το καλωδιο σε ενα σημειο και να ενωσω το καινιουργιο στο υπαρχον?

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 04:07:55 μμ »
Φίλε με το σύστημα της piko, επιταχύνεις, επιβραδύνεις, έχεις 12 διαφορετικά functions, (τι θα βάλεις σε αυτά δκό σου θέμα,  ανάλογα με τι decoder έχεις).Εγώ το χρησιμοποιώ με decofder loksound. Aν θέλω να αλλάξω διεύθυνση στη μηχανή, γίνεται με το χειριστήριο της piko, για πιό πολλές αλλαγές έχω τον προγραμματιστη της esu. Για τα αναλογικά απλά βάζω διεύθυνση 0 και επιταχύνω ή επιβραδύνω με τα βελάκια, οπώς και στις ψηφιακές.

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 04:09:40 μμ »
Οσο για την ένωση, εγώ κόλλησα τα καλώδια πάνω στις γραμμές, κατευθίαν από το μάτι που δέχεται το ψηφιακό σήμα.

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 04:12:55 μμ »
Επίσης για τον χειρισμό κλειδιών, οι οδηγίες της piko είναι αρκετά ασαφείς, πλήν όμως από το καάστημα που πήρα το σύστημα, μου έδωσαν αναλυτικές οδηγίες δικές τους (στα ελληνικα), και έκανα τη δουλειά μου αμέσως.
Αν θες και επιτρέπεται μπορώ να σου πω το κατάστημα.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 04:36:28 μμ »
για πιό πολλές αλλαγές έχω τον προγραμματιστη της esu.

Αυτο ακριβως αποφευγεις με της Roco.Γιατι να δωσει 130 ευρω παραπανω;

Kolovel, ναι μπορεις να κοψεις τα καλωδια και νε ενωσεις το ψηφιακο. Η κολλας τα καλωσια απευθειας στις γραμμες οπως αναφερθει παραπανω.

Αποσυνδεδεμένος SPHLIOS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 10:17:57 μμ »
Δηλαδή φίλε railway με το βασικό σύστημα Roco, που έχουν π.χ. τα startet sets, μπορείς να προγραμματίσεις τον decoder προσθέτοντας δικούς σου ήχους και functions;
Ρωτάω γιατί δεν το έχω δουλέψει καθόλου.

Tags: