Αποστολέας Θέμα: Χρώματα για επρυστριες και ελαστικά τροχών αρμάτων  (Αναγνώστηκε 1310 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cinefilos

• Scale 1/144
  • *
Χρώματα για επρυστριες και ελαστικά τροχών αρμάτων
« στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 11:00:20 πμ »
Τι χρώματα χρησιμοποιείτε για τις ερπήστριες και τα ελαστικά των τροχών?
Είμαι νέος στα άρματα και συγκεκριμένες προτάσεις (είδος χρώματος, εταιρείες) θα με βοηθούσε πολύ!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
Απ: Χρώματα για επρήστριες και ελαστικά τροχών αρμάτων
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 11:39:25 πμ »
Καλημερα και κάλος ήρθες στην λάσπη ::fahr09::

τους εδαφιαίους  τους βάφεις με  tire black gunze , με το πολύ κάλο σετακι(2 χρώματα ) δεν θυμάμαι τα ονόματα ή με ενα σπασμένο μαύρο με λίγο γκρι.
Για τις ερπύστριες εξαρτάτε την περίοδο και αν είναι ρωσικό η αμερικάνικο κτλ. σαν βασικό χρώμα για σύγχρονα να εχεις σαν βάση μαυρο και πέρασμα στα μεταλλικά μερί με στεγνό πινέλο με gun metal η ΚΑΤΙ αντίστοιχο 
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος cinefilos

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 11:57:07 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, πολύ χρήσιμή! Με γερμανικά λέω να ασχοληθώ αρχικά (ήδη έχω συναρμολογήσει-ασταρώσει κλπ το Panzer III-Ausf L στην 1/35 της Tamiya -θα κάνω την έκδοση με το βασικό panzer gray-).
Τα metaliser (πχ της Model Master -Gun Metal, Steel-) μπορούν να περαστούν και με πινέλο? Aν όχι μπορώ εναλλακτικά να χρησιμοποιήσω κάποιο enamel πχ της Humbrol?
Γενικά το πρώτο μου άρμα σκέφτομαι να το κάνω χωρίς πολλά σκονίσματα, λασπώματα κλπ, το θέλω ...εργοστασιακό! Έχω την αίσθηση βέβαια οτι πολλές φορές και τα πολλά wheathering και λασπώματα σε άρματα που δεν θα μπούν σε διόραμα,
γίνονται όχι και τόσο για λόγους ρεαλισμού αλλά για καλυφθούν λάθη και ατέλεις στην κατασκευή και το βάψιμο. Έτσι πιστεύω θα δώ καλύτερα τι δεν έχω κάνει σωστά γενικά σε όλα τα στάδια της κατασκευής.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 18, 2011, 02:20:48 μμ »
καλώς ήλθες στον θαυμαστό κόσμο του αρματικού μοντελισμού!...για τα λάστιχα προσωπικά χρησιμοποιώ τα "πινελάτα" vallejo απο την σειρά της "panzer series", αν θυμάμαι καλά .Συγκεκριμένα έχει δύο αποχρώσεις, το dark rubber και light rubber.Για το βάψιμο της ερπύστριας χρησιμοποιώ απο την ίδια σειρά της vallejo το truck primer αλλά και το  αντίστοιχο παλιό της Humbrol που έχω την εντύπωση ότι δεν κυκλοφορεί ποια . 'Oπως και να έχει, μπορείς να κάνεις δικές σου μίξεις με γήινα χρώματα όπως dark earth, flat earth, brown και ακόμη ποιο ανοικτούς τόνους, όπως επίσης μπορείς να προσθέσεις και τόνους σκουριάς όπως red brown, dark rust, light rust κλπ Τα pigments στο κάτω μέρος του σκάφους και στους τροχούς/ ερπύστριες δεν χρησιμοποιούνται για να καλύψουμε τα λάθη μας αλλά για απόδοση ρεαλισμού ακόμη και όταν δεν υπάρχει βάση.Δουλεύουν και συνεργάζονται περίφημα με τα παραπάνω χρώματα αρκεί να ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιήσεις (δες π.χ. πρόσφατη δουλειά του philio στις ερπύστριες του  valentine) ...Τέλος ο γραφίτης σε μολυβάκι ή ακόμη και ξύσμα απο αυτό κάνει μια χαρά δουλειά για την απόδοση του γυμνού μετάλλου στα πέδιλα της ερπύστριας...

Tags: