Αποστολέας Θέμα: Panther D (Sd.Kfz.171) w/ Zimmerit - Dragon 6428  (Αναγνώστηκε 5333 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Απ: Panther D (Sd.Kfz.171) w/ Zimmerit - Dragon 6428
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 02:50:36 μμ »
Πολυ ωραια συζητηση για τον πανθηρακι. Αλλα δεν εχω δει το μοντελο η το βιβλιο που λεει αυτα, οποτε βαση των ιστορικων στοιχειων, πανθηρας με zimmerit οχι Κουρσκ  ::eusa_naughty::
Επειδη στο Κουρσκ οι πανθηρες ηταν με διαφορετικα φαν απο αυτα που δινει το κιτ της  Dragon, παλι οχι Kουρσκ.

Ομως μια και το μοντελο εχει zimmerit και φαν Late D μπορεις να το τοποθετησεις η Ρωσσια φθινοπωρο 43 η Ιταλια 44 οπως πολυ σωστα ειπε ο nino.
Παντως αν και εχω πιασει την Dragon να εχει κανει πατατιες στο θεμα σηματων μεραρχιας, χρονου και τοπου, το συγκεκριμενο σχεδιο με το νουμερο 232 υπηρχε πραγματι το φθινοπωρο στην Ρωσσια σε υπηρεσια στην 15 Panzer Regimer, 11 Pz Div, !st Battalion και εχω ενα βιβλιο με καμμια 10ρια φωτο απο αυτο το αρμα [ ηταν στα μετοπισθεν και το ρυμουλκουσαν και το πηραν απο πολλες γωνιες !!! ] Αν θελεις να το κανεις ετσι οπως ηταν να σου στειλω φωτο.

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P2040615.jpg[/IMGt]

Y.Γ Σιγα η Dragon να μη βασιστηκε σε ενα βιβλιο που λεει τετοιο αρμα με zimmerit στο ΚΟΥΡΣΚ. Η μηπως να ειμαστε πιο προσεκτικοι  οταν θελωντας να βοηθησουμε με καλη καρδια κανουμε λαθη. Το κιτ της Italeri δεν εχει zimmerit [ Τουλαχιστον αυτο που εχω κανει εγω πριν πολλα χρονια, δεν ξερω αν εβγαλε κανενα ακομη ] και παρ οτι λαθος φαν αντε το βαζεις στην μαχη του Κουρσκ με αυτην την μοναδα. Οχι ομως και αυτο το κιτ.
Στην φωτο βλεπουμε αν καποιος θελει να κανει D στο Κουρσκ σωστο εκτος των αλλων πρεπει να παρει και το κιτ αυτο που εχει τα αρχικα φαν των πρωτων αρματων. Να ρωτησω τον φιλο them, ο τυπος που τοκανε για κουρσκ αλλαξε τα φαν? Ετσι για την ιστορια να δουμε αν εκανε καλη δουλεια  :wink: Αρματα βαμμενα καλα κανουν πολλοι, ιστορικα ομως οχι και τοσοι  :mrgreen:

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P9250416.jpg[/IMGt]

Καλά τα λές Δημήτρη ότι είναι της 11 Pz Div αλλά το pattern του zimmerit στους  πάνθηρες της συγκεκριμένης μονάδας, όπως καταγράφηκε το φθινόπωρο του '43, είναι εντελώς διαφορετικό απο αυτό που δείνει η Dragon.Πρόκειται για pattern  με μόνο κάθετες γραμμές και όχι οριζόντιες (και φυσικά είναι σε όλο το σκάφος και όχι μόνο στα side skirts που φαίνεται στην παρακάτω φωτό!):.....

καλή συνέχεια Κώστα στο υπέροχο θέμα που διάλεξες!..κάνε το όπως γουστάρεις αρκεί να το ευχαριστηθείς !!.... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:36:27 μμ »
 :mrgreen: Οπως ειπα Θαναση εχω καμμια 10αρια φωτο απο το αρμα. Για το zimmerit θα συμφωνησω αλλα ειναι κατι που δεν αλλαζει στο κιτ.
Τα νουμερα και η τοποθεσια που ηταν η συζητηση συμφωνουν. Και οπως ξερεις τα νουμερα ηταν τα ιδια στο οργανογραμα των μοναδων τα αρματα αντικαθαστοταν λογο απωλειων.
Μια και το Zimmerit δεν ειναι εργοστασιακο θεωρησα οτι ειναι καλο να αναφερω οτι γινεται ετσι με τα νουμερα της  Dragon, μιας και ανετα μπορει να ειναι ενα αρμα που αντικατεστισε το προηγουμενο 232 με αλλο pattern.

Δεν το ψειρησα πολυ μια και δεν ειναι απολυτα σιγουρο.  Αλλα παντα ειναι καλοδεχουμενη μια παρατηρηση απο εναν καλο γνωστη. Λαθος μου που δεν το διευκρινησα σε καθε περιπτωση  ::salut::.

Και να προσθεσω επι τι ευκαιρια οτι αυτη ειναι μια μοντελιστικη κουβεντα που ανεβαζει την ποιοτητα του φορουμ.  Οχι ανταπαραθεσεις για το ποιος εχει ταλεντο κλπ.
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:58:25 μμ »
  Μια και πιάσαμε την πανθηροσυζήτηση, να προσθέσω ότι εκτός απο το ζίμεριτ που ορθά επισημάνθηκε ότι είναι κάθετο και όχι οριζόντιο όπως προτείνει η DRAGON για το 232, το συγκεκριμένο άρμα  232 της 11ης Pz.Dv.  είναι  πιο πρώιμο και αυτό φαίνεται απο τη θυρίδα απόρριψης ακριβώς κάτω απο τα δυο κράνη κάτω απο την κουπόλα του κυβερνήτη, φαίνεται καθαρά στη παρακάτω φωτό

αλλά και απο ακόμη μια λεπτομέρεια , απο τον υποδοχέα σνόρκελ στο ντεκ της μηχανής που μόλις φαίνεται στην   φωτογραφία του 232  που προτάθηκε  αρχικά. Τώρα, γιατί και πως έχει ζίμεριτ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, η μόνη εξήγηση είναι ότι η 11η  μεραρχία  που ως γνωστόν απορόφησε τα υπολείματα  της 52 επ. Πανθήρων μετά το φιάσκο του Κούρσκ,  αναβάθμισε κάποια   απο αυτά με ζίμεριτ ή παρέλαβε το 232 μετά απο επισκευή/αναβάθμιση  εργοστασιακή, ξέρουμε ότι 16 πάνθηρες επέστρεψαν μετά την μάχη στην Γερμανία για ανακατασκευή . Το θέμα είναι της υπομονής και θέλει ψάξιμο αν θέλει κανείς να ακολουθήσει πιστά φωτογραφία εποχής,  αλλά  το κλείνω  μη ζαλίζουμε τον  Kozadogg, ένα μοντέλο είπε να κάνει ο άνθρωπος, δε θα κάνει διατριβή στους πάνθηρες  ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 03:58:50 μμ »
 ::spam_emoticon:: ::spam_emoticon:: ::spam_emoticon:: ::spam_emoticon::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 06:05:57 μμ »
Κώστα για να μην σε τρελάνουμε τελείως, θα σου στείλω κάτι σχετικό με πάνθηρες.

υ.γ. Ζίμεριτ στο Κουρσκ. Τι άλλο θα δούμε...

υ.γ.2   οι ερπύστριες DS είναι πολύ μαλακές και θέλουν ειδική μεταχείριση. Αν καταστράφηκαν, μάλλον θα πρέπει να αναζητήσεις βινυλίου και να τις ράψεις ήνα τις κολλήσεις με κυανοακρυλική.

υ.γ.3 Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούνε για σχοινί. Οποιος κατάλαβε, καταλάβε. ΤΕΛΟΣ.

Φιλικά

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:17:26 μμ »
 ::spam_emoticon::

Kαι σαν  γαιδαρος ηρθα στον ξενο αχυρώνα να ζαλίσω με την λανθασμένη γνώση μου το παλληκάρι
που γιά πρωτη φορά πιάνει αρμα   βππ :mrgreen: και αφου κάποιοι συνηθίζουν το"πείραξες το φίλο μου τώρα θα δεις"ειπα να μη μιλήσω,
αλλα τι να κανω οταν κάποιοι αλλοι στά prive forums τα λένε και γελάνε μαζί μας κατα δήλωση των ιδίων?
Συμφωνώ οτι οταν κάνεις chiπping with silver τι να πεις γιά σκοινιά και κρεμασμένους
και οποιος κατάλαβε, κατάλαβε χωρίς τέλος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:10:55 μμ »
Εχθες στην κοπη της πιτας μαζι με πολλους φιλους συνforumιτες λεγαμε για την πραγματικα ωραια και επικοδομητικη συζητηση που εγινε με αφορμη τον Πανθηρα του φιλου kozadogg.Ας μην την χαλασουμε τωρα με καβγαδες και πανω απ ολα να σεβαστουμε το θεμα του Κωστα και να μην το μετατρεψουμε σε ρινγκ. :evil:

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 07:20:06 μμ »
Κωστα χάρηκα που σε γνωρισα απο κοντά χθες στην κοπή της πιτας. Καλή επιτυχία στην κατασκευή σου , το θεμα ειναι πολυ ωραιο και ..προκλητικό  :wink:.
Εγω αυτο που θα σου πω ειναι, φτιαξ' το όπως νομιζεις εσυ και όπως σε αυχαριστεί εσενα για να γουσταρεις.

Ολα τα άλλα, ειναι να χαμε να λεγαμε.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 07:58:03 μμ »
Η χαρά είναι ολη δικιά μου Γιώργο :wink:
Σε ευχαριστώ πολύ :wink:

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 08:01:57 μμ »
Καλά φτιάξίματα Γιώργο.

Spoiler (hover to show)
type less model more

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 12:12:07 μμ »
Πανθηρας ξανα και για την ιστορια και οσουν εδιαφερει το θεμα.
 [Οσοι κανουν συλλογη  δουλειες αλλων,παρακαλω ας μην χαλανε το θεμα εκτος και αν εχουν αποψη που θελουν να την καταθεσουν επι του θεματος πανθηρα.]

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P2070612.jpg[/IMGt]

Πολυ σωστα το zimmerit εχει καθετες γραμμες. Οχι ομως καθετες πληρης στον πυργο οπως στο σκαφος. Επισης εχει βαση για Α/Α MG 34 παρ οτι early D.

Μηπως ειναι κανα συμμαζεμα με αλλο σκαφος και αλλο πυργο?  Εμμενω στην αποψη οτι τα νουμερα μενουν ιδια σε μια μεραρχια αλλα τα αρματα αλλαζουν. Επισης το βαψιμο ειναι κατα βαση ιδιο μια και στο βαφειο της μοναδας κατα βαση ιδια τα βαφανε.

Τα αρματα αυτα οπως πολυ σωστα αναφερθει ηταν υπολλειματα. Το zimmerit προστεθηκε μετα στην μοναδα γιαυτο ειναι αναρχο.
Στο θεμα αν η Dragon ειναι σωστη ως προς τα νουμερα και την παραλλαγη κατ εμε μια και ανοιξα το θεμα με την φωτο κατα βαση ειναι σωστη μια και δεν ξερουμε αν εχει και καμμια φωτο με αλλο αρμα με αυτο το νουμερο απο την 11 Pz Div το φθινοπωρο-χειμωνα του 43 προς 44.
Και σιγουρα επειδη μαλλον ζαλισαμε τον φιλο μας με ενα σορο πληροφοριες χρησιμες μεν αλλα πολυπλοκες δε, ας αποφασιση αν θελει να κανει το 232 η καποιο αλλο με αλλη παραλλαγη.

Καλη συνεχεια  ::salut::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 12:30:18 μμ »
το θέμα του τοπικ δεν είναι ούτε ξυλουργικές εργασίες (καρφώματα), ούτε χωματουργικές  .. παρακαλώ να κρεμαστε τα ντουφεκιά πάνω στα τζάκι.

και οποιος κατάλαβε, κατάλαβε ... με τέλος η χωρίς...

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 08:45:31 μμ »
Λοιποοοοόν.... ::salut::
Μετά απο ολη αυτήν την ελπίζω...εποικοδομητική διένεξη μικρό update στο κάτω μέρος του πάνθηρα
Αρχικά οι photos

Και μια φωτογραφία απο την άλλη πλευρά...Δεν νομίζω να μου πέτυχε αρκετά :evil: :?

Τι εχω κάνει εως τώρα....
Αρχικά βάφτηκε ενα γκρι σκούρο και αφου βερνικώθηκε περάστηκε λακ και έγιναν διάφορα γδαρσιματα.Αφού βερνικώθηκε και αυτό για να είμαι ήσυχος πέρασα σκέτη
σκόνη αγιογραφίας συγκεκριμένα οπρα ωμη και ασφαλίστηκε και αυτη με κάποιο fixer για να το εχω ως βάση για τα επόμενα.
Μετα απο αυτό περαστηκαν pigments διαλυμένα σε white spirit (europe dust,dry mud,light dust)
Μετά κάποιο ελαφρύ wash για να τονιστούν κάποιες λεπτομέρειες και ξανά σκόνες κατευθείαν απο το μπουκαλάκι (rubbel dust,europe dust).
Mετά και απο αυτό σειρά είχαν σκόνες διαλυμένες σε WS λίγη ποσότητα πάνω σε ενα πινέλο και φύσημα αυτού με τον αερογράφο πάνω στο πήγμα...
Ουφφφ αυτά...
Ελπίζω να κάναμε κάτι...Αναμένω σχόλια κτλ.... :wink:

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 10:07:15 μμ »
Μαλλον δεν πετυχε αν και οι φωτο εμενα τουλαχιστον δεν με βοηθουν.Πρεπει μαλλον να πας στην κλασσικη διαδικασια.
Αντιγραμμενη απο τον Alex:
Τράβα στον κήπο σου και πάρε χώμα.
Μετά πήγαινε και πάρε ατλακόλ.
Μετά πήγαινε και πάρε νερό.
Μετά πάρε ένα σουρωτήρι σαν αυτό που έχει η γυναίκα σου για το χαμομίλι και κοσκίνισε το χώμα.
Σκόνη καφέ, κατά προτίμηση στην απόχρωση dry και wet mud της Mig Productions

Εκτέλεση
Ανακάτεψε το κοσκινισμένο χώμα, με το νερό και την ατλακόλ, έτσι ούτως ώστε να γίνει σαν γιαούρτι. Ρίξε και την σκόνη Dry Mud στο μείγμα, για να πάρει την απόχρωση και μετά με ένα παλιό πινέλο, ξεκίνα να λασπώνεις το μοντέλο ξεκινώντας από τα πλαϊνά μέρη του πήγματος. Ρίξε λάσπη μετά στο εμπρός μέρος και στο πίσω, στα σημεία που θα πετάγεται η λάσπη, όταν θα κινείται το άρμα. Ψάξε και δες μερικές φωτογραφίες από αντίστοιχες κατασκευές και θα καταλάβεις!
Μετά ανακάτεψε την σκόνη wet mud με τουρπετίνη και πέρασε την σαν φρέσκια λάσπη, στα χαμηλότερα σημεία του άρματος.
Οταν στεγνώσουν όλα αυτά, πλάκωσέ τα με διάφορα wash!
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 12:34:46 πμ »
H ανωτερω συνταγη του φιλου sgt-major ειναι γενικα σωστη.Το θεμα μονο ειναι που εχεις το μυαλο σου να τοποθετησεις το μοντελο σου.Αν ειναι λ.χ. ανοιξη ή φθινοπωρο στην Ουκρανια νομιζω οτι καλυπτεσαι και με το παραπανω,αν ομως ειναι καλοκαιρι παμε αλλου...Το καλοκαιρι στην στεπα δεν υπηρχε λασπη μονο μια παχια κιτρινωπη σκονη σαν πουδρα (ο Οττο Καριους τα λεει) που καλυπτε ανδρες και μηχανες οποτε το "λερωμα" πρεπει να ειναι εντελως διαφορετικο... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 01:28:45 πμ »
Δεν ξέρω βρε Κώστα αν θες να αναπαραστήσεις κάργα λασπουριά (οπότε μάλλον δεν
σου πέτυχε )αλλα μια χαρά μου φαίνεται και έτσι .Ρεαλιστικότατο αποτέλεσμα.
Ειδικά στην πρώτη φώτο είναι τέλειο :wink:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 10:15:10 πμ »
Καλη και πολυπλοκη προσπαθεια, αλλα ο φιλος Ernst  το εθεσε σωστα. Τι εχεις στο μυαλο σου να αναπαραστησεις σχετικα με την εποχη που θα ειναι χρονικα τοποθετημενο το αρμα.
Αν ειναι για πολυ λασπη, χειμωνα, η καλοκαιρι. Ιταλια η Ρωσσια ?

Παντως το '' κακο ''  στα βαρεα γερμανικα αρματα ειναι οτι αν μπουν οι τροχοι και οι ερπυστριες λιγα πραγματα φαινονται στο βαθος και θελεις καλη φωτογραφηση για να φανουν. Εαν δε, μπουνε και οι ποδιες....παει η δουλεια, δε φαινεται τιποτα. Οποτε μη χολοσκας αν η δουλεια ειναι καλη η οχι.
Τωρα αμα θελεις ομως να ειναι καλη σε ρεαλιστικο επιπεδο πρεπει να αναπαραστησεις και τον ογκο της λασπη που κολλουσε και συσσωρευοταν σε διαφορα σημεια και που ολα τα αρματα ειχαν χειμωνα -καλοκαιρι. Ετσι που το βλεπω το αποτελεσμα  δεν μπορω να πω κατι, παντως λασπουρια δεν ειναι.
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 11:08:44 πμ »
Κώστα αν και τελείως ετεροχρονισμένα, αξιώθηκα κι εγώ να σου γράψω σχόλιο για για τον πάνθηρα: Κατ' αρχάς καθαρή κατασκευή και περιποιημένη :!: Κατά δεύτερον, αν και τελικά κάπου "το 'χασα" και δεν κατάλαβα με όλη αυτή τη συζήτηση περί μονάδων, θεάτρων και μαχών, ποιο πρωτότυπο, ποια εποχή, και σε ποιό θέατρο επιχειρήσεων, θα αναπαραστήσεις τελικά, θεωρώ πως η δουλειά που έχεις κάνει στο κάτω μέρος του πήγματος είναι πάρα πολύ καλή και μοιάζει σαν να είναι λάσπη πολυκαιρισμένη σε άρμα που "έτρεξε" αρκετά χιλιόμετρα πορεία, απο την τελευταία φορά που βούτηξε στη λάσπη.
Όσο για τις ερπύστριες, δεν ξέρω τι έχεις αποφασίσει να κάνεις, πάντως άν θέλεις να αποφύγεις το πολύ βαρύ λάσπωμα, νομίζω πως οι μεταλλικές κομμάτι-κομμάτι (δυστυχώς πανάκριβες ::dontknow::) είναι η καλύτερη επιλογή από άποψη αληθοφάνειας (ειδικά αν δεν τοποθετήσεις όλα τα ασπίδια).

Όπως και να 'χει, καλή συνέχεια και το κυριότερο καλή διασκέδαση  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 06:45:00 μμ »
Κώστα , μιας που η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή  , για το θέμα χώμα - λάσπη δες τι κάνει εδώ ο Rinaldi σε ένα Hetzer και θα καταλάβεις πολύ καλά την τεχνική!...:

http://www.fototime.com/ftweb/bin/ft.dll/pictures?userid={F9F3E062-FE3B-4434-9898-193F749A47C4}&AlbumId={D01D4D9D-6BD8-4F3F-B9B3-B817CD515647}&GroupId={A3661565-3F51-4380-9694-41E7DA72DBE8}&nt=a

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 09:18:28 μμ »
Κώστα , μιας που η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή  , για το θέμα χώμα - λάσπη δες τι κάνει εδώ ο Rinaldi σε ένα Hetzer και θα καταλάβεις πολύ καλά την τεχνική!...:

http://www.fototime.com/ftweb/bin/ft.dll/pictures?userid={F9F3E062-FE3B-4434-9898-193F749A47C4}&AlbumId={D01D4D9D-6BD8-4F3F-B9B3-B817CD515647}&GroupId={A3661565-3F51-4380-9694-41E7DA72DBE8}&nt=a

Ετσι σωστα και αν επιπλεον θελεις περισσοτερο ογκο στη λασπη σου ανακατεψε ατλακολ και λιγο χωματακι σε πηκτο μειγμα και "κολλα το επανω στο πηγμα" μετα το στεγνωμα
βαφεις οπως ειδες στο λινκ του Θαναση (στο τελος αν θελεις υγρη λασπη βαφεις με ενα γυαλιστερο βερνικι)  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kozadogg

• Scale 1/48
  • *
  • Κώστας Κοζαδίνος
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 09:18:17 μμ »
Πρώτα απ'ολα να ζητήσω συγνώμη :oops: διότι καθυστέρησα να απαντήσω στα σχόλια σας και δευτερον να σας
ευχαριστήσω για τον χρόνο που αναλώσατε για να μου δώσετε πολυτιμες συμβουλές :oops:
Τώρα οσον αφορά τον πάνθηρα...
Σκοπός μου ήταν και είναι να φτιάξω ενα θέμα Β.Π.Π μιας και δεν το είχα επιχειρησει εως τώρα και θέλω να πειραματιστώ
σε τεχνικές τις οποίες τις συναντάς στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους σε τέτοιου είδους θέματα.
Οπότε οσον αφορά την ιστορική ακρίβεια του build σίγουρα όταν θα τελειώσει δεν θα μπορεί να ζητήσει δάφνες ιστορικής ακρίβειας.
Θα είμαι ευχαριστημένος όταν τελειώσει να είναι όμορφο οπτικά και να ικανοποιει αυτόν που το βλέπει.
Για το κάτω μέρος του πήγματος δεν είχα σκοπό να αναπαραστήσω βαριά λασπομένο αρμα αλλά απλά ενα έντονο σκόνισμα.
Οπότε μετά απο κάποιες συμβουλές του φίλου Περικλη (sgt-major) προχώρησε με λίγες σκόνες σε διαφορετικές τονικότητες και κάπου εκει
σταμάτησε.
Φωτογραφίες θα ανεβάσω μαζί με ρόδες και ερπύστριες
Σας ευχαριστώ πολύ για το support :wink:
Κώστα , μιας που η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή  , για το θέμα χώμα - λάσπη δες τι κάνει εδώ ο Rinaldi σε ένα Hetzer και θα καταλάβεις πολύ καλά την τεχνική!...:

Θανάση πάρα πολύ ωραίο το link
Σε ευχαριστώ πολύ :wink:

Tags: