Αποστολέας Θέμα: ''Talos The Guard Of The Gods'' Uss Chicago CG 11 1/500 Monogram  (Αναγνώστηκε 11406 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
''Talos The Guard Of The Gods'' Uss Chicago CG 11 1/500 Monogram
« στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 02:16:00 μμ »
Eίχα σκεφτεί άλλο τίτλο....αλλά για να μην με πάρουν με τις πέτρες ,θα τον παραθέσω εδώ......
Μετατροπή σε Uss Chicago CG 11 από Uss Chrepi ...o αριθμός δεν έχει σημασία :mrgreen:

Εντάξει τα παραλέω.Το κιτ είναι της Μονογκραμ ,αλλά το καλούπι είναι της Revell .... μαντέψτε χρονολογία .......1976 :( :( :(
Πράγμα που από μόνο του το κάνει συλλεκτικό και που για την εποχή του μάλλον θα ήταν σουπερμπ!!!
Παραθέτω φωτο από τη συσκευασία για να πάρετε μιαν ιδέα του τελειωμένου μοντέλου.

Και ορίστε και μερικές του πραγματικού πλοίου.........ιδού η ομορφιά της ασχήμιας..... :mrgreen: :mrgreen:

Αρχισα λοιπόν και εγώ σιγά σιγά να ψάχνω στο νετ για όλες αυτές τις φωτο που μαζί με αρκετές  άλλες μου έδωσαν να καταλάβω οτι για να σταθεί το συγκεκριμένο μοντέλο θέλει πολύ πολύ δουλειά........έκανα το σταυρό μου λοιπόν ,έγραψα και του Ιndy τα ανάλογα μηνυματάκια για ψυχολογική υποστήριξη και όχι μόνο.....(να σε καλά ρε φιλαράκι)!!!

και το αποτέλεσμα μέχρι τώρα είναι αυτό.......να προσθέσω οτι όλα τα κομμάτια του πλοίου θέλουν ''χέρι''

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας ,θα συνεχιστεί με πολλές φωτο του πραγματικού και στα επιμέρους σημεία του πλοίου καθώς και με τη συνέχεια της κατασκευής και του βαψίματος του μοντέλου...Να είστε όλοι καλά και keep modeling.... ::salut:: ::salut:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
Απ: Uss Chicago CG 11 1/500 monogramm
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 02:23:14 μμ »
Χρέπι κιτ για ένα απαίσιο θέμα... :twisted: :twisted: :twisted:
Καπετάνιε χαρά στο κουράγιο σου να ασχοληθείς :mrgreen:
Το μόνο που μπορώ να συνεισφέρω είναι ψυχολογική υποστήριξη (όπως πολύ σωστά ανέφερες)
Οπότε, απάνω του να φεύγει από τη μέση ::M16::
Καλή συνέχεια ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 03:28:37 μμ »
Σταμάτη το συγκεκριμμένο κιτ στα χέρια σου θα γίνει σούπερ...

Είναι ωραίο σκαρί αλλά με τις μετατροπές τα έκαναν χάλι.. ούτε χώρο για γιουτίλιτι δεν άφησαν...  :mrgreen: :mrgreen:

Αν και υποψιάζομαι ότι στο ΕΒΑΥ θα έπιανε κάμποσα άφτιαχτο...  :wink:

Καλή συνέχεια...

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 03:32:32 μμ »
Καλά βαψίματα,Σταμάτη ::salut::
Πολύ επιβλητικό, μου αρέσει πολύ το σκάφος...με τό βαψιματάκι που θα του κάνεις θα γίνει κουκλί.
 ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 02, 2011, 06:44:57 μμ »
Καλα τελειωματα Σταματη!!! Πολυ τολμηρο και ωραιο θεμα που στα χερια σου σιγουρα θα εκτοξευθη!(τωρα να πω οτι εισαι για δεσιμο?......αλλα αστο καλυτερα, δεν το λεω!)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 03, 2011, 11:37:16 πμ »
Παιδιά σας ευχαριστω πολύ!!!Τα σχολιά σας με γεμίζουν αισιοδοξία για τη συνέχεια που προβλέπεται μακρά.
Εχω ένα θέμα με την κεραία του ραντάρ που βρίσκεται στην υπερκατασκευή του πίσω φουγάρου.Το συγκεκριμένο κομμάτι του κιτ είναι το χειρότερο από όλα όσα θέλουν βελτίωση.
Γιάννη δίκιο έχεις φίλε ...εκεί που ήμουν έτοιμος να πάρω τα χάπια μου..... τα έκοψα για να φτιάξω τις συγκεκριμένες αντένες... :mrgreen: :mrgreen: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:43:24 μμ »
Καλή συνέχεια και από μένα Captain
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 02:01:50 μμ »
...εκεί που ήμουν έτοιμος να πάρω τα χάπια μου.....

Δεν έχεις ανάγκη από χάπια εσύ.... Βγες μια βόλτα στο Λιστόν, κάνε μια βόλτα στα μουράγια και γύρνα ήρεμος στον πάγκο σου (όπως κάθε σωστός κατεργάρης :mrgreen:)

Καλή συνέχεια φίλε

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 12:44:55 μμ »
Βασίλη ,σε ευχαριστώ πολύ φίλε!!!

Δημήτρη ,πατριωτάκι μου,έτσι φίλε είναι  οπως τα λες!!!Μετά από καφεδάκι ή ουζάκι και με γεμάτες μπαταρίες ,βλέπεις αλλιώς τα πράγματα!!Σε ευχαριστώ φίλε.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
Απ: Uss Chicago CG 11 1/500 Monogram
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 07:20:23 μμ »
Παράλληλα με το Αβέρωφ προχωράει κατασκευαστικά και αυτό.

Εδώ φαίνονται οι γερανοί του πλοίου ,στο κιτ απλά δεν υπάρχουν.

Εδω ο εκτοξευτής πυραυλων Τartar .Το γκρι πλαστικό είναι  του κιτ και ηταν σε ένα κομμάτι.Κόπηκε στα τρία και βελτιώθηκε.

Με κομάτια από πλαίσια φωτοχαραγμένων έγινε βελτίωση και στους ιστούς του πλοίου.

Και μια πανοραμική.
Τέλος μερικά πρόχειρα σχέδια για την κατασκευή του ραντάρ που δεσπόζει στο πίσω φουγάρο.  

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για το χρόνο σας...συνεχίζεται παραλληλα μεταξύ άλλων.!!!

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 09:27:52 μμ »
παραγωγικότατο σε βλέπω Σταμάτη! καλή συνέχεια και σε αυτό το πρότζεκτ  :wink: ::salut::
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 12:10:14 μμ »
Καπετάνιε απορώ πώς τα καταφέρνεις με αυτό το ανεκδιήγητο κιτ (να μην μιλήσω για το θέμα)... :?
Μπράβο για τις βελτιώσεις και καλό κουράγιο για να προχωρήσεις ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 22, 2011, 05:05:51 μμ »
Θεόφιλε,σε ευχαριστώ φίλε ,αν και απέχω πολύ από τους ρυθμούς μου!!!

Γιάννη γιατί το λες αυτό   :mrgreen:   είναι πολύ καλή βάση για βελτίωση!!!Σε ευχαριστώ φιλαράκι.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 23, 2011, 07:48:25 μμ »
Ωραίος Κάπταιν.Πολύ μ' αρέσει το θεματάκι. ::salut::
Έχω κάνει ένα σχέδιο του ασχημόπαπου όταν υπηρετούσα στο ναυτικό.Όταν ανέβω πατάρι θα το κατεβάσω και θα το σκανάρω να στο στείλω.Είχα σαν πρωτότυπο φωτό του πραγματικού από την εγκυκλοπαίδεια της Jane's.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 25, 2011, 06:26:41 μμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλε Κώστα ,θα ηθελα πολύ να δω το σχεδιο φίλε!!!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 20, 2011, 04:00:42 μμ »
Καλησπέρα ,σε όλους!!!
Ενώ βρίσκομαι σε αναμονή για τα φωτοχαραγμένα του Scharnhorst,προχώρησα λίγο το Σικάγο.
Για πρώτη φορά επιχείρησα να κάνω wash με ακρυλικό.Δεν ξέρω τι συναίβει αλλά για πρώτη φορά η παρκετίνη με πρόδωσε.
Σε συνδιασμό με το HU 128 το οποίο ήταν σατινέ, το wash που αρχικά έκανα με λάδι και διαλυτικό μου έβγαζε το χρώμα.
Οπότε το ακρυλικό wash ήταν μονόδρομος.Το αποτέλεσμα δε μου άρεσε καθόλου.Το χρώμα έκανε οτι ηθελε λερώνοντας αρκετά άσχημα το γκρι.
Κουράγιο για βάψιμο από την αρχή δεν είχα......την κατάσταση διόρθωσε λίγο το στεγνό πινέλο με λευκό λάδι αναμειγμένο με το βασικό γκρι.
Οπότε ''θαυμάστε'' άφοβα κι κράξτε με την καρδιά σας. :mrgreen: ::salut::

Τα χρωματα που χρησιμοποίησα ,128 hu Compass Grey και Adaptus Grey από citadel ακρυλικό για τα καταστρώματα και μαυρο ακρυλικό για τα Ισαλα.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την προσοχή σας! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 20, 2011, 04:07:08 μμ »
Σταμάτη πες μας σε παρακαλώ δυο λόγια για τη θάλασσα.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 20, 2011, 04:16:21 μμ »
Γιώργο καλησπέρα φίλε ,Η θάλασσα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.Το πλοίο πατάει σε φυλλο φελιζόλ το οποίο έχει επενδυθεί με πλαστικό πηλό .Εχω διαμορφώσει όλη την επιφάνεια του πηλού, πατόντας την με σκληρό πινέλο.Τα απόνερα του πλοίου τα έχω κάνει με το χέρι και πάλι η τελική διαμόρφωσει έχει γίνει με το πινέλο.
Ολη  η θάλασσα θα βαφτεί μέ κάποιο γκρι ακρυλικό και από πάνω από αυτό θα γίνουν αποχρώσεις του μπλε μαυρου πράσσινου με χρώματα ακουαρέλας.
Σε κάποιες από τις κατασκευές μου έχω παρουσίασει τον τρόπο κατασκευης της θάλασσας βήμα -βήμα.....

Το πλοιο ,οι υπερακατασκευές ,τα φουγάρα δεν έχουν κολληθεί ακόμα στη θέση τους απλά στέκονται για την φωτογράφιση.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 20, 2011, 08:14:50 μμ »
Καπετάνιε δεν βλέπω κακοτεχνίες, όσο κι αν γκρινιάζεις εσύ ::glossa::
Ατυχήματα με το wash συμβαίνουν σε όλους, εσύ πάντως μάλλον υπερβάλλεις λόγω τελειομανίας :mrgreen:
Βέβαια δεν ξέρω και πόσο διαφορετικό το φανταζόσουν (με τα σύγχρονα δεν έχω και πολλή σχέση...) :roll:
Ενδιαφέρον εφέ οι "λεκέδες" στο κατάστρωμα, επίσης βλέπω ετοιμάζεσαι για μια ακόμα δραματική "θάλασσα" :wink:

Καλή συνέχεια και καλή Ανάσταση ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 20, 2011, 08:17:22 μμ »
Μια χαρά είναι.... Μη σου πω ότι σηκώνει πολύ μουτζούρα ακόμα μιας κι έκαιγε μαζούτ το μασίνι...

Προχώρα ακάθεκτος... Φουλ πρόσω λέμε...  ::salut:: ::salut::

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 20, 2011, 11:06:32 μμ »
Σταμάτη είναι μια χαρά και ο φίλος Νίκος έχει δίκιο για την μουτζούρα. Ξέρεις πολλές φορές δεν μας αρέσει αυτό που φτιάχνουμε γιατί το θέλουμε στα μάτια μας ακόμα καλύτερο.
Περιμένουμε να δούμε και την θάλασσα.
Βασίλης και Μαρία Φρεντερίκα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 21, 2011, 03:11:00 πμ »
Σταματη μην αγχωνεσαι!!!....Δεν βλεπω τιποτα "στραβο" στις φωτο!!! Καλη συνεχεια φιλε!!!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 21, 2011, 04:53:38 πμ »
Γιάννη ,Νικόλα ,Βασίλη ,Μαρία,Γιάννη σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου για το κουράγιο και για τα καλά σας λόγια ,είστε πολύ ευγενικοί .
Για το διοραματάκι αυτό ετοιμάζω μία εκπληξη ,αρκεί να μου πάνε όλα οπως τα φαντάζομαι.Ελπίζω με τούτα και με τα άλλα το τελικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο.
Καλη Ανάσταση σε όλους ,αν και θα τα ξαναπούμε ,πρίν.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 21, 2011, 09:51:05 πμ »
Σταμάτη αν θες να το κάνεις να φεύγει βλήμα από κάποιον εκτοξευτήρα έχε κατά νου ότι ο αντίστοιχος κατευθηντήρας θα πρέπει να είναι στραμμένος όπως και ο εκτοξευτής, στην ίδια γωνία. Τα ραντάρ (μαύρες κεραίες) στρέφουν συνέχεια, δεν είναι ανάγκη να είναι στην ίδια γωνία γιατί δεν εγκλωβίζουν τον στόχο παρά μόνο υπόδειξη κάνουν...  :wink: :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 21, 2011, 11:26:42 πμ »
Σταμάτη αν θες να το κάνεις να φεύγει βλήμα από κάποιον εκτοξευτήρα έχε κατά νου ότι ο αντίστοιχος κατευθηντήρας θα πρέπει να είναι στραμμένος όπως και ο εκτοξευτής, στην ίδια γωνία. Τα ραντάρ (μαύρες κεραίες) στρέφουν συνέχεια, δεν είναι ανάγκη να είναι στην ίδια γωνία γιατί δεν εγκλωβίζουν τον στόχο παρά μόνο υπόδειξη κάνουν...  :wink: :wink:
Ωραία ιδέα Φίλε Νίκο
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα

Tags: