Αποστολέας Θέμα: GMC 1/35  (Αναγνώστηκε 3147 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος τζανακακης θανασης

  • Scale 1/72
  • *
  • Μηνύματα: 257
  • Age: 56
  • Τόπος: κιλκις
  • modelclub.gr
Απ: GMC 1/35
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 01, 2021, 10:55:37 μμ »
πολυ ωραιο το βαψιμο στο gmc ..η βαση ετοιμη η σκρατς?

Αποσυνδεδεμένος τζανακακης θανασης

  • Scale 1/72
  • *
  • Μηνύματα: 257
  • Age: 56
  • Τόπος: κιλκις
  • modelclub.gr
Απ: GMC 1/35
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 01, 2021, 10:55:53 μμ »
πολυ ωραιο το βαψιμο στο gmc ..η βαση ετοιμη η σκρατς?

Αποσυνδεδεμένος kostasgk

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 60
Απ: GMC 1/35
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 02, 2021, 09:19:09 πμ »
Καλημερα.

Ευχαριστω πολυ οποιον σχολιασε θετικα, η αφιερωσε χρονο να δει το μοντελο μου, υστερα απο τοσο πολυ καιρο. Ευχαριστω και το site, που και αυτο δεν με <<ξεχασε>>, μετα απο δεκα χρονια και οι κωδικοι μου ισχυαν ακομα.

Η βαση ειναι Miniart coblestone section, το μοντελο TAMIYA (1998 νομιζω), η φιγουρα TAMIYA (εκανα κοπτοραπτικη), απο ενα κουτι με φιγουρες TAMIYA που ειχα κρατησει απο το 1990 (μαλλον απο το TAMIYA Μ3 του τοτε). Αυτα ειχα στο stock.

Θα θεωρουσα ιδιατερη αγενεια να μην απαντησω στις ερωτησεις που μου εκαναν παραπανω αφου εδωσαν σημασια στο μοντελο μου.

Ομως εγω ενα μοντελο καταφερα να τελειωσω μετα απο τριαντα χρονια (με πολλες παραδοχες), οποτε ουτε καταλληλος, ουτε εμπειρος, ουτε γνωστης των τεχνικων ειμαι. Οποτε απαντω, οσο μπορω, αλλα παρακαλω σημειωστε, οτι οσα αναφερω ειναι η δικη μου προσεγγιση (ισως και η τυχη του πρωταρη, ελπιζω να μην ειναι...) και οσοι δωσουν σημασια, ας το κανουν με ιδιαιτερη επιφυλακτικοτητα και προσοχη. Αλλωστε φτιαχνω τα μοντελα (μοντελο δηλαδη), με αυτον τον τροπο, γιατι ετσι μονο μπορω και ετσι ειχα μαθει, μακαρι να ημουν πιο εμπειρος.

Βαφω το μοντελο με ακρυλικα.
 
Περναω το μοντελο ενα χερι ακρυλικο βερνικι, για προστασια.

Καποτε εμπειροι εδω, μου περιεγραψαν και το φωτισμα - σκουρημα των panel και των ακμων με τον αερογραφο και οταν το εκανα σε αλλο μοντελο που εφτιαχνα (και δυστηχως καταστραφηκε απο ατυχημα στην αποθηκη), το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο, κανοντας μετα σε αυτο, οσα περιγραφω κατωθι.
Κανω wash διαδοχικα με μαυρο και burned sienna λαδι ζωγραφικης (να μεινει σε ολες τις επιφανειες του μοντελου) και μετα οταν στεγνωσει dry brush με στεγνο πλακε πινελλο με λευκο λαδι ζωγραφικης στις επιφανειες, ωστε να φωτισουν.

Περναω ξανα το μοντελο ενα χερι ακρυλικο βερνικι, για προστασια του φωτισματος.

Κανω dry brush με ενα μυτερο πινελλο με με λευκο λαδι ζωγραφικης στις ακμες και οτι εξεχει (πριτσινια, handles, κτλ.) ωστε να φωτισουν.

Μετα κανω pin wash διαδοχικα με μαυρο και burned sienna λαδι ζωγραφικης, σε οποια επιφανεια η εξοχη εχει ξανοιξει υπερβολικα, με βαση την δικη μου αισθητικη και αφου στεγνωσει, ξανα dry brush με ενα μυτερο πινελλο με με λευκο λαδι ζωγραφικης. Εγω παντα χρειαζομουν αρκετες τετοιες διαδικασιες για να εχω μια <<αισθητικη ισσοροπια>>.

Οπλα, μουσαμαδες, κτλ. τα <<ξανοιγω>> στις ακμες με ξανοιγμενο το χρωμα που τα εβαψα (η μαυρο - silver για τα οπλα), ωστε να μην <<ασπρισουν>> υπερβολικα.

Εγω αυτα κανω απο την αρχη (καποτε ειχα χρονο και ηρεμο μυαλο και εφτιαξα αρκετα μοντελα, τοτε το προτυπο ηταν ο Francois Verliden). Εαν ηξερα θα ακολουθουσα και τις νεες τεχνικες (σκονες, λερωματα, κτλ.), που εχουν εξελιξει το hobby,  αλλα οταν φτιαχνεις ενα και μοναδικο μοντελο για να εχεις, δεν ρισκαρεις.

Σημειωνω ξανα, οποιος υπολογισει τα παραπανω, να το κανει με καθε επιφυλαξη.

Εαν δεν απαντησω ξανα συντομα, παρακαλω μην με παρεξηγησετε, δεν εχω ιδιαιτερο χρονο. Ελπιζω καποτε να φτιαξω ολα τα μοντελα που εχω (πηρα αρκετα νεα κιτ πριν δεκα χρονια απο πολλες διαφορετικες εταιριες και η ποιοτητα και λεπτομερεια ειναι πια σε αλλο επιπεδο), ασχολουμενος με το καλυτερο σπιτικο hobby του κοσμου, κατ¨εμε τουλαχιστον.

Κωστας

Tags: