Καπνιές , τις ξέχασα...

Πάω να βρω τα ταμιγιοκουτάκια με τις μαγικές σκόνες...

Θα πέσει και λίγο σκούρόχρωμη σκόνη αγιογραφίας και θα δέσουν και οι εξατμίσεις...
Νίκο τον φλογοκρύπτη δεν τον είχα προσέξει καθόλου αλλά τώρα δεν τολμώ να τον πειράξω γιατί ήδη σήμερα το μεσημέρι το πυροβόλο έσπασε στην βάση του και ξανακολλήθηκε...

Για τις ερπύστριες ο κος Γιώργος μου έιχε στείλει την εξής μέθοδο:
Επειδή οι ερπύστριες είναι από βινύλιο αν χρησιμοποιήσεις για βασικό Humbrol μπορεί αργότερα και όταν ακόμα προσπαθήσεις να τις περάσεις να πετάξουν, λόγω ελαστικότητας και σμάλτου, χρώμα και να ξέρεις ότι περνάνε και πολύ δύσκολα στο Μ47 αν έχεις κολήσει τους τροχούς (η γνώμη μου είναι ότι ο οδοντωτος και ο πρώτος πρέπει να μπούν μαζί με την ερπυστρια) γ'αυτό προτείνω να τις βάψεις με το XF-10 Flat Brown της Tamiya μετά wash με το 62 τις Humbrol, με μια μίξη μαύρου και γκρί τα πέδιλα, τα δόντια στεγνό πινέλο με κάποιο ασημί και τα πέδιλα (ή και όλόκληρες αν το θέλεις σκονισμένο) στεγνό πινέλο με το Naples Yellow της W&N. Επειδή μου έχουν περισσέψει κάτι σπρέι από τις προ αερογράφου εποχές έκανα το εξής:
Πρώτα έπλυνα τις ερπύστιρες με απορρυπαντικό για τα πιάτα, για να φύγουν τυχόν λαδίλες...
Αστάρι σπρέι
Σπρέι 27 γκρι για να συμπληρωθεί το αστάρι
Μαύρο γκλος σπρέι
Λάδι ζωγραφικής καμμένη σιένα και raw umber για τους συνδέσμους
Στεγνί πινέλο ασημί για τα δόντια
Στεγνό πινέλο το 94 της Humbrol στα πεδηλα
Παρκετίνη
Σπρέι ματ
Ξανά πλύσιμο με καμμένη σιένα όλη την ερπύστρια...