Αποστολέας Θέμα: Sherman Calioppe Germany March 1945  (Αναγνώστηκε 1649 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pasxalis1987

• Scale 1/144
  • *
Sherman Calioppe Germany March 1945
« στις: Ιανουαρίου 20, 2011, 11:09:11 μμ »

Παιδια πρωτο διοραμα, πρωτο μου ποστ....Το ξερω οτι εχει (αρκετες θα ελεγα) ατελιες....Οπως και να'χει περιμενω σχολια ....

Προσθεσα ακομη μια για να δειτε τι εκανα με την μικρη γεφυρα και το ρυακι....

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Απ: Sherman Calioppe Germany March 1945
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 09:41:51 πμ »
φιλε πασχαλη διοραματας δεν ειμαι αλλα πιστευω οτι το εδαφος ειναι εκτος πραγματικοτητας θα σου προτεινα να δεις καμμια φωτογραφια της περιοδου οσο για το αρμα νομιζω οτι θελει περισσοτερη μπιχλα καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 12:25:33 μμ »
Φιλε μου αφου αποφάσες να μπεις στο χωρο το διοράματος καλωσορισες και καλή δυναμή.
Νομίζω οτι για πρωτη προσπάθεια εκανες καλό ξεκίνημα.

Βασικά πιστέυω οτι αυτό που φαινεται στις φωτό ειναι ακομα μισοτελειωμένο.
Σαν στησιμο εισαι ΟΚ κοιτα να πατα καλά το αρμα στο χωμα.
Θέλεις ακόμα αρκετή δουλίτσα μεχρι να τελειώσεις αν θες βοήθεια για το Know how...απλά ρωτα.
Περισσοτερη πρασινη βλάστηση... και σιγουρα φιγούρες.
Το έδαφος θελει βαψημο κλπ κλπ

Πάντως μην το αφήσεις γιατί εχεις εφεση ... πιστέυω και την βαση μην την αφήσεις ετσι βρες μια κορνίζα καλής ποιότητας και τοποθετησε την γυρω γυρω προσθέτει πολύ.
 Έκανες ενα καλό ξεκίνημα μην το αφήσεις στη μέση τελείωσε το

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 12:46:58 μμ »
Εγώ θα σχολιάσω κάτιπάνω στην ειδικότητά μου, γιατί ούτε εγώ είμαι διοραματάς.

Έχεις ένα ρυάκι το οποίο φαίνεται να καλύπτεται από μια πέτρινη κατασκευή, όμως όλο το έδαφος ανάντι του ρυακιού δεν μας δείχνει από πού έρχεται αυτό. Αν υπονοείς ότι είναιόλο καλυμμένο στα ανάντι του, αυτές οι κατασκευές δεν απαντώνται σε φυσικά υδατορεύματα. Μάλλον θα σε μπέρδεψαν παρόμοιες φωτό σε περιβάλλον πόλης. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαζόσουν γέφυρα, ή ένα μικρό τεχνικό έργο όπου όμως θα κάλυπτε ένα μικρό κομμάτι του συνολικού ΜΗΚΟΥΣ του ρυακιού.

Συγγνώμη για τα πολλά λόγια, απλώς ήταν κάτι που κατά τη γνώμη μου το κάνει μη ρεαλιστικό στην πρώτη ματιά.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 01:39:20 μμ »
Παιδια ευχαριστω για τα σχολια!!!!  :oops:
Εμ...οσο αφορα το ρυακι...Απλα ηθελα να το προσθεσω.Τωρα κατα ποσο ευσταθει η ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα...Δεν πιστευω καπου στην Γερμανια να μην υπηρχε κατι τετοιο...αλλα οπως και να'χει...Η διαμορφοση του εδαφους εγινε με την ιδεα οτι ειναι δρομος/μονοπατι απο χωμα και προχωρα το αρμα κατα μηκος του δρομου με το ρυακι απο κατω.
Φιγουρες δεν νομιζω να βαλω....Αντε 2-3 απλα για να τις προσθεσω στο ολο σκηνικο.

αλλα η απορια μου εμενα ειναι. Πως θα μπορουσα να βαψω το εδαφος???Γιατι ηδη το εβαψα με αερογραφο σε μπεζ/οχρα χρωμα....

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 05:11:12 μμ »
Από οτι ειδα , το εδαφος σου είναι μισοτελειωμένο και το χρωμα του μοιαζιε με εδαφος Κύπρου οχι Γρερμανίας σιγουρα...

Βήμα πρώτο: Γύψος καλλιτεχνείας + Ατλακόλλα + κασιά ή υδατοδυαλιτό χρώμα καφέ πολύ σκουρο απο χρωματοπωλείο οχι πλαστικό ΠΡΟΣΟΧΗ. και Αμμο μπόλικη
Προμηθεύσου και γρασιδια της Noch έχει παρα πολλά ειδη διαλεξε τα πιο πράσινα σε διαφορα ύψη (αν θες να βαλεις και καποιο δεντράκη _που θα επρεπε κατα τη γνωμη μου_ προμηθέυσου τα κατάλληλα) .
Βήμα δευτερο: Σε δοχείο μια χρήσεως ανακατεβεις νερό  αμμο ατλακόλλα και γυψο και βαζεις το χρώμα (κασιά η υδατοδιαλυτό καφε). Το μιγμα δεν πρέπει να είναι πολύρευστο για να μπορείς να το δουλέψεις με σπατουλα πινελο και νερο.
Βήμα  τρίτο: με χαρτοταινια οριοθετείς τα ορια του διοράματος, και απλώνεις με σπατουλα κουτάλι και πινέλο στη βαση το υλικό δεν πηραζει που εχεις βαλει ηδη αντικείμενα επανω στη βαση. μπορείς να  το δουλέψεις με βρεγμενο πινέλο για να φερεις το υλικό έκί που σε βολέυει.
Βήμα τεταρτο: εχεις ετοιμα απο πρίν κομμένα κομματια απο τα γρασιδια για να τα τοποθετήσεις επάνω κα οτι αλλο μπορεί να κολληθει εκείνη τη στιγμή συμφωνα με  οτι νομίζεις εσύ... ,πασπαλίζεις αμμο αν θες πριν βαλεις το γρασιδι , και οπως αυτό στεγνώνει μπορείς να κανεις ροδίες η σημαδια απο ερπύστριες κλπ κλπ....

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 05:24:47 μμ »
Μετα μπορείς  να βάψεις το εδαφος με σκουρο καφε αφου αναφέρεσαι σε Γερμανια κανεις και wash με λαδακι σκουρο καφε και ελαφύ στεγνο πινέλο με ανοικτα καφε ακρυλικα η humbrol. Το γραδιδι grass green της humbrol . Μπορείς να απλώσεις και ξεραμένα φυλλα και αλλα υλικά και να τα κολήσεις μς ματ βερνικια...δουλεψε το .
Το τοιχακι και το ρεμα ειναι μια χαρα, πες οτι είναι σκεπασμενος αγωγός που γίνεται ανοικός να ξεμπερδευεις, απλώς για νερο δεν ξερω τη σε βολέυει να χρησιμοποιησεις υπάρχουν πολλά υλικά διαθέσημα... ποιο εντονες φωτοσκιάσεις στο τοιχακη με πινέλο ..

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 05:32:14 μμ »
Εμ...το τι εκανα ακριβος ηταν το εξης.
Πηρα φελιζολ, εκανα το επιπεδο και το υψωμα πιο πισω και τα εβαλα μαζι με κολλα. επισης, ο πετρινος τοιχος που σχιματιζεται ειναι απο γυψοσανιδα η οποια εχει χαραχθει.
Μετα, εβαλα στοκκο (ερχοταν σε σκονη και αναμυξα με νερο) και το εβαλα πανο απο το φελιζολ για να καλυψω κενα κοκ.
Στην συνεχεια εβαλα μοντελιστικο χωμα/σκονη απο citadel και οταν στεγνωσε ο στοκκος, κολλυσε και αυτο.
το δεντρακι που φαινεται απο πισω ειναι κλονι απο θυμαρι.
Στην συνεχεια εβαψα με τον αερογραφο το εδαφος, σε μπεζ/οχρα χρωμα, και μετα τοποθετοισα πρασινο και πετρες τοπικα ομως, γιατι μην ξεχναμε οτι ηθελα να δωσω την εντυπωση οτι ειναι δρομος απο χωμα.....οποταν δεν θα υπηρχε πυκνη/πιο πυκνη βλαστηση....
Και για νερο, εβαλα ενα κομματι ναυλον και εχυσα πανω water effect απο citadel....
.....αυτα!!!!
....Εμ...δεν ξερω πως θα επρε να εβαφα το εδαφος...Και ηδικα τον Μαρτιο που ειναι ανοιξη....Ναι ομολογω οτι εδω στην Κυπρο περιπου ετσι ειναι...
Τι προτεινεται να κανω επιπλεον στο εδαφος?Απο αποψης χρωματος γιατι δεν θελω να το βαριφορτωσω με βλαστηση...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 05:34:37 μμ »
Μετα μπορείς  να βάψεις το εδαφος με σκουρο καφε αφου αναφέρεσαι σε Γερμανια κανεις και wash με λαδακι σκουρο καφε και ελαφύ στεγνο πινέλο με ανοικτα καφε ακρυλικα η humbrol. Το γραδιδι grass green της humbrol . Μπορείς να απλώσεις και ξεραμένα φυλλα και αλλα υλικά και να τα κολήσεις μς ματ βερνικια...δουλεψε το .
Το τοιχακι και το ρεμα ειναι μια χαρα, πες οτι είναι σκεπασμενος αγωγός που γίνεται ανοικός να ξεμπερδευεις, απλώς για νερο δεν ξερω τη σε βολέυει να χρησιμοποιησεις υπάρχουν πολλά υλικά διαθέσημα... ποιο εντονες φωτοσκιάσεις στο τοιχακη με πινέλο ..

δοκιμασα να το κανω γουος με raw amber αλλα βγηκε απαισιο!!!!
Οπωταν να το βαψω απο πανω με τον αερογραφο καφε σκουρο....και να κανω drybrash το υψωμα απο πισω???
ξεραμενα φυλλα που μπορω να βρω?Η πως να τα κανω???

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 05:44:10 μμ »
Το εδαφος σου είναι ετσι και αλλιώς ειναι σε αρχικό σταδιο και θελει δουλειά, οπότε εγω συνιστώ να δουλέψεις με τα βήματα που σου γραφω για να τελειώσεις ταυτόχρονα και την βλάστηση και μετα δουλέυεις με αερογραφο τα καφε και τα πρασινα ....
Ρωτα σε μαγαζια Ιπποκρατους η ΜΙΝΙΑΤΟΥΡ ΑΡΤ 3ης Σεπτεμβρίου για φυλλα αν δεν βγαλείς ακρη ιντερνετ και τα λεμε...
για εναλλακτικές

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 09:44:19 μμ »
Το εδαφος σου είναι ετσι και αλλιώς ειναι σε αρχικό σταδιο και θελει δουλειά, οπότε εγω συνιστώ να δουλέψεις με τα βήματα που σου γραφω για να τελειώσεις ταυτόχρονα και την βλάστηση και μετα δουλέυεις με αερογραφο τα καφε και τα πρασινα ....
Ρωτα σε μαγαζια Ιπποκρατους η ΜΙΝΙΑΤΟΥΡ ΑΡΤ 3ης Σεπτεμβρίου για φυλλα αν δεν βγαλείς ακρη ιντερνετ και τα λεμε...
για εναλλακτικές

Κυπρο μενω  :) οποταν θα το ψαξω στο διαδυκτιο....αν μπορεις πες μου καμια ιστοσελιδα που να τα προσφερει αυτα τα πραγματα (φυλλα) στο ταχυδρομιο μου...
Εμ...Σχετικα με το εδαφος. Οπως ειναι μεχρι στιγμης, απλα να το βαψω?Η να προσθεσω επιπλεον γυψο με χωμα και μετα να το βαψω?

Tags: