Και με τον σημερινό καλό καιρό έπεσαν και τα δύο χέρια βασικού χρώματος με ενδιάμεση παύση 6 ωρών όπως λένε ότι θέλουν τα White Ensign.

Τα επιμέρους τμήματα έχουν βαφεί, οπότε μόλις στεγνώσει το χρώμα θα ακολουθήσει η βαφή των φωλέων του ΣΠ και η τελική συναρμολόγηση για να αρχίσουν μετά τα δύσκολα.
Φθορές -που δεν θα κάνω πολλές καθώς το αεροπλάνο θα είναι υποτίθεται της ημέρας της επίθεσης του Pearl Harbor οπότε και σχετικά καινούργιο-
wash με Burned Umber (; ή μαύρο; οι ειδικοί τι λένε; ), και νομίζω ότι τα πριτσίνια θα χρειαστούν ένα χέρι στεγνό πινέλο για να δείξουν.
Το ερώτημα εδώ είναι... Με τι χρώμα το στεγνό πινέλο; Ασημί; Γκρι ανοιχτό; Μάλλον προς το ασημί θα πάω.
Η πρώτη μου επαφή με τα enamel της White Ensign μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Καλό στρώσιμο, γρήγορο στέγνωμα στην αφή, καλή καλυπτότητα και σχετικά εύκολο καθάρισμα του αερογράφου με άοσμο νέφτι.
ΔΕΝ διαλύονται με άοσμο νέφτι αλλά ΟΥΤΕ και με το Revel Color Mix το οποίο τα κάνει σαν λάστιχο!!!
Τελικά διαλύθηκαν τέλεια με το διαλυτικό για τα χρώματα της Humbrol (Humbrol Enamel Thinner) !
Ξέρω ότι πολλοί θα σχολιάσετε τον κινητήρα. Δεν έκανα καμιά βελτίωση καθώς δεν έχω ακόμα την απαραίτητη εμπειρία και δεν έχω ιδέα πως και τι!
Ουσιαστικά είναι βαμμένος ασημί με χοντρό χέρι μαύρο wash στους κυλίνδρους. Η έλικα έχει περαστεί με στεγνό μεταλλικό χρώμα Metalcote της Humbrol.
Αυτά προς το παρόν...