Αποστολέας Θέμα: COMET 1/35  (Αναγνώστηκε 2487 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
COMET 1/35
« στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 05:59:47 μμ »
Kαλη χρονια σε ολους και καλα μοντελα  ::salut:

Εδω εχουμε μια περιπτωση μικρου- μεγαλου αδελφου παλι σε βρεταννικη εκδοση. Βλεπωντας και συζητωντας  με τον Δημητρη το μικρο του μπιμπελο και με δεδομενη την γνωμη οτι ειναι ισως το πιο ομορφο αρμα των βρεταννων ειπα να βελτιωσω το δικο μου που χαριν παραγωγης ειχε μεινει στο ραφι εχωντας τα βασικα απο τα βαψιματα. Ετσι λοιπον θα του προσθεσω κεραιες και φθορες, σκονισματα κλπ που επρεπε να εχει αλλα ειπαμε .... γραμμη παραγωγης = οχι ποιοτητα  :mrgreen:

Το κιτ ειναι εξαιρετικο και η εφαρμογη απροβληματιστη. Για τα σηματα δεν το εψαξα ιστορικα θελω την γνωμη σου Δημητρη. Επισης να πω οτι εχει και το καλλυμα του ασπιδιου σε ριτινατο κομματι αλλα τοτε που το πηρα δεν ειχε κυκλοφορησει ακομη επισης απο την Μπρονκο.

Και καποιες φωτο απο το αρμα, προχειρες καθως μετα τις εργασιες θα ειναι κανονικες για παρουσιαση.

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1020575.jpg[/IMGt][IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1020572.jpg[/IMGt][IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1020576.jpg[/IMGt]

Και εδω ολη η οικογενια  :mrgreen:

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1020573.jpg[/IMGt]

Και εδω οι μεγαλοι αντιπαλοι που μαλλον δεν προλαβε να πολεμηση  :twisted:

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1020574.jpg[/IMGt]
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: COMET 1/35
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 08:50:50 μμ »
Ωχ!Τι εγινε κι αλλο εγγλεζικο;Μετα την σοβιετικη λαιλαπα ξεκιναει η επελαση της Ελαφρας Ταξιαρχειας (αφου τα αγγλικα τεθωρακισμενα ηταν φορεις της παραδοσης του Ιππικου) :D Θα μετονομαστει το forum σε Η.Μ.M.C. Her Majesty's Model Club  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Kαλη αρχη στο update σου Δημητρη ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 08:54:34 μμ »
Εχε πιστη, θαρθουν τα καλυτερα  :mrgreen:

Υ.Γ παντως εχω και μια τριλογια πανθηρες απο πισω του για να μην ξεχνιωμαστε  :twisted:
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 09:06:24 μμ »
Πραγματι,στην φωτο σου φαινεται σαν οι Πανθηρες να το επιτηρουν τροπο τινα "Κατσε καλα  μικρε Τομ"  :D

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 11:11:15 μμ »
Kαλοοο  ::icon_thumright::

Παντως, αν και ισαξιο του πανθηρα που ηταν ηδη παλιο αρμα  θα ηταν παρωχημενο αν ερχοταν η σειρα Ε  ::pop::
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 04:29:57 πμ »
Oντως! ::icon_thumright::Αντε για να δουμε λοιπον το Εγγλεζακι...

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 09:33:02 πμ »
Τα σήματα δείχνουν σωστά: Ο συνδυασμός του κόκκινου 52 με το σήμα της 11ης ΤΘ μεραρχίας τοποθετούν το άρμα σου στο 3ο Royal Tank Regiment. Φυσικά, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτοί είχαν άρμα με το όνομα "Celerity" και πολύ περισσότερο αν το όνομα αντιστοιχούσε στον αριθμό κυκλοφορίας.

Παντως, αν και ισαξιο του πανθηρα που ηταν ηδη παλιο αρμα  θα ηταν παρωχημενο αν ερχοταν η σειρα Ε  ::pop::

Ισάξιο του Πάνθηρα δεν το λες - η κεκλιμένη θωράκιση και τα εξαιρετικά οπτικά του Πάνθηρα τον έκαναν να υπερέχει σημαντικά. Σίγουρα πάντως ήταν το καλύτερο άρμα των Βρεταννών.

Για τη σειρά "Ε": Μάλλον τα μαστόδοντα αυτά, δεν είχαν καμμία τύχη, καθώς απετέλεσαν καθαρή σπατάλη (πολύτιμων) πόρων. ʼλλωστε δεν είναι τυχαίο που κανένα από αυτά (εκτός ίσως από το Ε-10), δεν εξελίχτηκε σε κάποιο σύγχρονο άρμα, όπως έγινε με αρκετά από τα πειραματικά αεροπλάνα των Γερμανών.

Τώρα για το αν πολέμησε: Πρωτοδόθηκε σε μάχιμες μονάδες τον Ιανουάριο του'45. Είδε λοιπόν 4-5 μήνες δράσης. Αυτό που δεν πρόλαβε να δει μάχη ήταν το Centurion

Καλό...... reset Δημήτρη::icon_thumright::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 12:35:31 μμ »
Από ότι φαίνεται, το CELERITY είχε πινακίδα Τ335335

edit: Δες και αυτό

Καλή συνέχεια!  ::icon_thumright::
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 08:58:09 μμ »
Ω!!! Φιλε μου αυτα λατρευω  ::salut::

Θα αλλαξω τα σηματα στην σωστη θεση πισω και θα προσθεσω τις 2 πλακες  αλλα μια και δεν εχω τα νουμερα θα αφαιρεσω  το Celerity

Για τα καλλυματα πισω δεν μπορω να κανω κατι μια και βλεπω ειναι σε 2 κομματια  :?  Γινεται ασφαλως, αλλα δεν εχω τοσο μερακι για τα αγγλικα και τρεχω μια πολυ δυσκολη σκρατς  μετατροπη σε ενα 251 με τις Τ- 34 ρουκετες πανω, και ειχα πει βλεπωντας το μικρο αδελφο να κανω ενα διαλλειμα. Αν και περασαν αρκετα χρονια που τοκανα κατι θυμαμαι που η bronco εδινε και τα ξεχωριστα καλλυματα... τωρα ομως  :mrgreen:

Ευχαριστω παρα πολυ για τις φωτο  ::proskino::

Υ.Γ το edit δεν μου ανοιγει
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 09:09:22 μμ »
Ευχαριστω παρα πολυ για τις φωτο  ::proskino::
Υ.Γ το edit δεν μου ανοιγει
Να 'σαι καλά, χαρά μου που σου φάνηκε χρήσιμο! Το edit είναι ένα pdf, κάνε πάνω στο link δεξί κλικ και save as... για να το σώσεις στο δίσκο σου και να το δεις από εκεί. Αλλιώς, δώσε μου με πμ ένα mail για να στο στείλω.

Καλή συνέχεια!
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 01:28:28 πμ »
Το ανοιξα  ::icon_thumright:: Και παλι ευχαριστω.

Δημητρη, απο αποψεως οπλου και ευκινησιας το ειπα. Η σειρα Ε εκτος απο το Ε 100 και 75 δεν ηταν βαρια [ για τους Γερμανους ] Το Ε 50 πιστευω θα εκανε θραυση....καθ οτι  ηταν ο διαδοχος του πανθηρα  ::eusa_pray:: ::eusa_pray::

[ αλλα σε μια αλλη ζωη  ::angel4:: ]

Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 11:33:39 πμ »
Μετα τις πολυτιμες φωτο απο τον φιλο Γιωργο, αποφασισα τα εξης.
Να κανω δυο κομματια το καλλυμα [ Tελικα με επιασε φαγουρα .... ]
Να'' φαω'' το κομματι που ειναι στο πισω μερος του πυργου και που δεν ειναι στο αρμα.
Να μπει και ενα τριτο κιτρινο τριγωνο στο πισω μερος.
Να κανω τα μαξιλαρακια στα εσωτερικα των θυριδων του πυργου. [ στο περιπου γιατι δεν εχω φωτο ]
Να κανω παντρεμα νουμερων για να γινει το 355355.
Ν προστεθουν οι πλακες στο πισω μερος του σκαφους. και να δω τι μπορω να κανω με τα κομματια πανω απο τα φωτα γιατι ειναι πολυ μικρα
Για τα τριγωνα στα πλευρα του πυργου  που δεν ειναι στο σωστο υψος λεω να τα αφησω

Και μια ιδεα τι γινεται
Μαξιλαρακια θυριδων [ ακολλητα ακομη ]

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1040570.jpg[/IMGt]

Εγινε τονισμος γραμμωσεων στα ανοιγματα και στις εσοχες

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1040572.jpg[/IMGt]

Ξυλωμα καλλυματος και φαγωμα του πυργου.

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1050573.jpg[/IMGt]
Πραβινος Δημητριος

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 11:56:00 πμ »
Τα μαξιλαράκια στη θυρίδα του πυροβολητή είναι σωστά ::icon_thumright::

Στη θυρίδα του διοικητή, πρέπει να αφαιρέσεις ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι από την εμπρός/επάνω γωνία (και στα δύο φύλλα). Στο κενό που προκύπτει, έμπαινε ένας μικρός περιστρεφόμενος μοχλός που ασφάλιζε τη θυρίδα όταν έκλεινε. Ίσως καταφέρω να βγάλω φωτό από ένα βιβλίο, οπότε θα σου στείλω με ΠΜ (γιατί από αυτά που (περι)γράφω μάλλον δεν θα καταλάβεις και πολλά ::glossa::)

Πρόταση: Να φουσκώσεις λιγάκι (μάλλον με εποξικό) τα μαξιλαράκια (βάφονται red leather). Aν φαίνεται μέρος του εσωτερικού, να το βάψεις dull aluminium

Καλή συνέχεια

ΔΚ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 12:29:11 μμ »
Ευχαριστω  :mrgreen: :mrgreen:

Εχω υπ οψιν απο αλλα μοντελα τον μοχλο που ασφαλιζει τις θυριδες. ειναι σε σχημα Γ θα προσπαθησω να το κανω
Οπου η βαση ειναι κυκλικη [προφανως κανα ρουλεμαν για απροσκοπο γυρισμα, αν και μου φαινεται πολυτελεια και το σκεπτομαι αυτο ως μηχανικος  :mrgreen: ] και ενα μικρο παραλληλογραμο που επιανε το αλλο φυλλο. αυτο σχηματιζει ενα Γ με μικρο στελεχος βασης για να πιανει την διαφορα του εσωτερικου κομματιου που ειναι στο ενα φυλλο για να εδραζει σωστα το αλλο.
Για στοκο ορθως το αναφερεις. Απλα χαριν φωτο τα εβαλα. Παντως αν και δεν φαινεται καθαρα στην φωτο εγινε σκαλισμα δικην τυχον ζαρες, και εγινε σκαλισμα να εδραζει το χερουλι απο p.e.
Αν καταφερεις, παντως στειλε φωτο. Θα περιμενω.

Oτι βλεπεις λεγε   ::sprechende_015::
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 12:53:38 μμ »
http://gwulo.com/node/1771

Bρηκα αυτη τη φωτο αλλα δεν με βοηθαει πολυ γιατι μαλλον δεν εχει μαξιλαρακι  :?
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 01:07:54 μμ »
Mαλλον βρηκα μια ακρη εδω απο την φωτο  με το σετ της Εντουαρτ  που δειχνει  με  p.e πως ηταν

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/1853_35919_05.jpg[/IMGt]
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 01:32:14 μμ »
Γίνεται πολύ ωραίο Δημήτρη!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 01:53:30 μμ »
Eυχαριστω  :mrgreen: Αλλα ελπιζω να μην μπερδευτηκες με την φωτο γιατι δεν ειναι το δικο μου  :? [ θα αλλαξω την διατυπωση  :oops: ]

Δεν ειχα υπ οψιν μου οτι το συνκεκριμενο εχει τοσο πολυ δουλεια και λεπτομερια αμα θελει καποιος να κανει ενα πληρες  και σωστο αρμα.

Η φωτο με το σετ της Εντουαρτ με προσγειωσε και μια και εχω ενα δυσκολο και ανοικτο θεμα να ολοκληρωσω δεν θα επενδυσω χρονο και χρημα ενεκα οτι το κιτ ειναι ηδη φτιαγμενο.
Θα κανω καποια πραγματα στο  πισω μερος και θα κλεισω τις θυριδες..... Ενα καλο σκονισμα- λασπωμα και στην θεση του.

Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 03:39:18 μμ »
Πολύ λεπτομέρεια καί μπραβο γιά την προσπάθεια αλλα το βαψιματάκι νομιζω οτι δεν ειναι αναλογο με την υπερλεπτομερεια
αυτο το λεω γιατι μίλησες για σωστό και πλήρες  μοντέλο ειδάλως προέχει  η ευχαρίστηση της κατασκευής και περι ορέξεως κολοκυθόπιτα
καλη συνεχεια

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 03:43:16 μμ »
Ας την Eduard να βγαζει οτι θελει.
Μια χαρά εισαι.  ::icon_thumright::
Προχώρα  ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 06:13:52 μμ »
H Eduard το δίνει όπως πρέπει - οπότε δεν χρειάζεσαι πλέον τη φωτό μου. Στο διάτρητο κομμάτι, προσαρμοζόταν (οptional) το μαξιλάρι. Αλλά, αφού το πήρες απόφαση να κλείσεις τις θυρίδες.......

Αυτό που το στολίζει και θα ήθελα να έχω βάλει και στο δικό μου (αλλά ατύχησα με τα συρματάκια που δοκίμασα), είναι το σκοπευτικό του αρχηγού. Καθώς αυτό ήταν κόκκινο, σπάει αρκετά τη μονοτονία του πράσινου. Αν μπορείς να το βρεις (ή να το φτιάξεις) θα προσθέσει πολύ

ΔΚ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 07:45:00 μμ »
Δημητρη, Γιωργο, ευχαριστω.

Φιλε leon g το βαψιματακι ειναι πριν απο καμμια 10ρια χρονια [ πανω κατω ] Τοτε δεν εδινα και πολυ σημασια απλα εκανα τα βασικα, και φυσικα τιποτα αλλο, και βουρ για το επομενο. Ετσι εχω καμμια 150+  μια και ηθελα να κανω συλλογη. [ Αν δεν με πιστευεις ρωτα τον Θειο που ταχει δει  :mrgreen: ]

Απο κει και περα. Η λεπτομερια σε ενα μοντελο πλεον παιζει αρκετο ρολο για μενα, Το βαψιμο ειναι κατι το  σχετικο σε ενα μονοχρωμο αρμα. Εχει να κανει με το στυλ του καθενος. Σε αλλους αρεσει, σε αλλους δεν αρεσει. Αν το εκανα και το εβαφα τωρα θα τοκανα αλλιως. Βεβαια, θα μπορουσα να το ξαναβαψω με πολυ προσοχη κλπ κλπ .Ο.Κ
Αλλα αν διαβασες πιο πανω, το μοντελο το ξαναπιασα για διαλλειμα απο κατι αλλο και μετα απο το μοντελο του Δημητρη ειπα να το σκονισω και εγω. Τωρα με τις φωτο του Γιωργου ε, με επιασε ο πειρασμος  :mrgreen: Και για να μην νομιζεις οτι λεω παραμυθια δες στο MIG αυτο που φτιαχνω που ειναι πολυ απαιτητικο και χρονοβορο. [  και πιστεψε με ο χρονος μου ειναι λιγος ]

http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=8520

Υ.Γ αν αγοραζα το σετ της Εντουαρτ και ελεγα αμαν θα το κανω θα το ξαναβαφα  ::salut::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 07, 2011, 11:09:06 μμ »
Eπειδη δεν εχω πολλες γνωσεις για τα αγγλικα αρματα και δεν μπορω να σου προτεινω κατι  :wink: απλα σου ευχομαι καλο διαλειμμα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 08, 2011, 12:07:06 πμ »
Φιλε svyatoslav ευχαριστω  ::icon_thumright

Υ.Γ περιμενω το συριακο  ::eetsmakelijk::
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 08:33:36 μμ »
Και μερικες φωτο απο τα σκονισματα και τις αλλαγες που εκανα. Βασικα το κιτ ειναι πολυ καλο, αλλα τωρα που το βλεπω θελει αρκετη δουλεια σε καποια σημεια.  Επισης αξιο αποριας ειναι οτι η εταιρια δινει μονο 2 τριγωνα σηματα ενω επρεπε να ειναι τρια...
Βρηκα ενα απο τα αποθεματα, αλλα ειναι πιο λεπτο. Το εβαλα για να υπαρχει  :mrgreen: Τελος παντων θελει πολυ δουλεια ακομη για να ερθει σε ενα καλο επιπεδο  ::mpr::  Επισης εκανα μιξη στα νουμερα και τα αλλαξα θεση πισω για να ειναι τουλαχιστον τα νουμερα σωστα δηλαδη το Τ 335335. Τα πισω σηματα ευτηχως εχω πολλα απο αυτα τοθετηθηκαν αναποδα πανω στα παλια. [ γιαυτο ειναι και στραβα  :mrgreen: ]

[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1050574.jpg[/IMGt][IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1090583.jpg[/IMGt][IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1090590.jpg[/IMGt][IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1090587.jpg[/IMGt][IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/P1090588.jpg[/IMGt]

Kαποια στιγμη θα το ξαναπιασω για μερικα πραγματα ακομη  ::cofee_proi::

Πραβινος Δημητριος

Tags: