Αποστολέας Θέμα: Καλησπερα και απο εμενα!!!!! Ερωτηση για Marklin (SBB EE 3/3 ROCO)  (Αναγνώστηκε 2089 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aemas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΕΡΝΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
 ::salut::Καλησπερα και απο εμενα!Λεγομαι Βασιλης απο ΒΟΛΟ  ειμαι 37 χρονων και λατρεις του μοντελισμου και των Simulations γενικα και συγκεκριμενα με τηλ/να Αεροπλανα και τρενα.Ειχα την τυχη να μεγαλωσω στο εξωτερικο (Ελβετια) και να κατοικω 1,5 μετρο απο τις κυριες γραμμες (ενος πολυσυχναστου σταθμου τις Βερνης με θεα τον χωρο σταυθμεσης).Οπως καταλαβαινεται αρκετες ωρες της ημερας τις περνουσα στο παραθυρο χαζευοντας την καθε κινηση!,σε μια χωρα με μεγαλη παραδοση στα τρενα.Ειμαι στην Ελλαδα απο το 1998 και ξαναασχοληθηκα με τρενα αυτην την φορα με MARKLIN HO AC πιο παλια με LIMA .Ειμαι σε αναζητηση χορου και χρονου για την πρωτη μου μακετα!(εντως Ελλαδας)προς το παρων εχω γραμμες Marklin C-gleisen και τρενα  κατα κυριο λογο Ελβετικα θεματα , θελω επισης να παρω και Ελληνικα θεματα AC digital και ακουω γνωμες?
Επισης θα ηθελα βοηθεια, αγορασα μια μηχανη τις  ROCO για MARKLIN την SBB EE 3/3 με νουμερο 68665 Digital με επιλογη απο/συμπλεξης των βαγονιων.Οσο την δουλευα με το συστημα Delta digital ολα καλα τωρα που πηρα το Mobile station 60652 ακολουθησα τις οδηγιες για τον προγραματισμο και τον κωδικο τις ROCO για την περιπτωση αυτη και δεν μου δουλευει η απο/συμπλεξη καθολου.Αν καποιος ειχε αναλογο προβλημα και γνωριζει  :D!!!!
Ελπιζω να μην σας κουρασα  :oops: ειμαι σχετικα καινουργιος με την τεχνολογια Digital και εχω πολλα να μαθω.Ευχαριστω
Καλη Χρονια σε ολους με υγεια !!!!!!!!  :lol:

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: Καλησπερα και απο εμενα!!!!! Ερωτηση για marklin (SBB EE 3/3 ROCO)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 10:19:01 πμ »
Καλώς μας ήλθες!
Ελπίζω κάποιος γνώστης των Maerklin-νικών θεμάτων να γνωρίζει το πρόβλημα και την λύση του και να σου απαντήσει.

Και πάλι καλώς όρισες.

Jimmy.k

Υ.Γ. Αυτό το : "...γεννήθηκα στην Ελβετία και επέστρεψα στην Ελλάδα το 1998..., ήταν μαχαιριά στην καρδιά.... :wink:

Αποσυνδεδεμένος angkouf

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 10:35:08 πμ »
(Αυτό το : "...γεννήθηκα στην Ελβετία και επέστρεψα στην Ελλάδα το 1998..., ήταν μαχαιριά στην καρδιά..)
Δημητρη εγω να δεις ποσες φορες του το εχω πει. Αλλα ο ατιμος ο νοστος.
Βασιλη καλως ορισες. ::salut:: ::welcome_model::
Αγγελος  ::fahr01::

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 08:06:52 μμ »
Ένα μεγάλο καλοσόρισες και από εμένα. Στο θέμα που έθειξες.... με ποιον κωδικό έκανες register την μηχανή σου στο mobile station?
Αν είναι ο 36330 από την βάση δεδομένων του mobile station τότε το coupler πρέπει να δουλεύει με το f1 ή το f2.
Επείσης το mobile station που έχεις είναι αυτό με το 1ambere έξοδο ή αυτό με τα 1,9ambere? Μπορεί να είναι θέμα ρεύματος και να μην
δουλεύει το coupler. Εμένα δεν μου δουλεύει σε μηχανή ποθ το έβαλα extra όταν έχω αναμένα και τα φώτα και τους ήχους ταυτόχρονα.
Το δοκίμασα με central centation και δουλεύει άψογα. Οπότε μπορεί να είναι θέμα ρεύματος.

Αποσυνδεδεμένος zevgolis

• Scale 1/144
  • *
    • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 11:20:13 μμ »
Gruezi miteinand ή καλώς ήλθες ελληνιστί...
χρειαζόμαστε στην πατρίδα  άτομα σαν και εσένα (παρότι συμφωνώ απολύτως με τους προλαλήσαντες) για τη διάδοση της σιδηροδρομικής μοντελιστικής ιδέας, αν και ο Βόλος φημίζεται για τα τρένα του. Εδώ θα βρεις πολύ βοήθεια από τους συμφορουμίτες και διάθεση. Ο συνδυασμός  Roco και Maerklin δεν μου κάθεται καλά. Πίστευα ότι θα μας έλεγες για την ελβετική HAG, που αναμφίβολα φημίζεται για τα (ακριβά) μοντέλα της. Παρότι διαθέτω Maerklin C και τηλεδιοίκηση, χρησιμοποιώ το ψηφιακό σύστημα της ECoS (ESU)   και όχι το Mobile station. Prosit Neues Jahr!

Αποσυνδεδεμένος aemas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 06:53:40 μμ »
Ένα μεγάλο καλοσόρισες και από εμένα. Στο θέμα που έθειξες.... με ποιον κωδικό έκανες register την μηχανή σου στο mobile station?
Αν είναι ο 36330 από την βάση δεδομένων του mobile station τότε το coupler πρέπει να δουλεύει με το f1 ή το f2.
Επείσης το mobile station που έχεις είναι αυτό με το 1ambere έξοδο ή αυτό με τα 1,9ambere? Μπορεί να είναι θέμα ρεύματος και να μην
δουλεύει το coupler. Εμένα δεν μου δουλεύει σε μηχανή ποθ το έβαλα extra όταν έχω αναμένα και τα φώτα και τους ήχους ταυτόχρονα.
Το δοκίμασα με central centation και δουλεύει άψογα. Οπότε μπορεί να είναι θέμα ρεύματος.
::salut::Καλως σε βρηκα και εσενα ευχαριστω για τον χρονο σου.Εχω με 1ambere αλλα και το DELTA που εχω και αυτο δουλευει με 1ambere εκει κανενα προβλημα. Η ROCO  :evil:αναγραφει με αυτον τον κωδικο να κανεις register   με τον 36330 και δεν δουλευει καθολου μαλλον ολα τα αλλα δουλευουν εκτος απο αυτο.Δεν ξερω δεν αναγραφεται πουθενα μπορει να το δοκιμασω μονο του σε γραμμη χωρις τιποτα αλλο επανω Θα ενημερωσω Ευχαριστω παντως!!!!

Αποσυνδεδεμένος aemas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 19, 2011, 07:23:02 μμ »
Gruezi miteinand ή καλώς ήλθες ελληνιστί...
χρειαζόμαστε στην πατρίδα  άτομα σαν και εσένα (παρότι συμφωνώ απολύτως με τους προλαλήσαντες) για τη διάδοση της σιδηροδρομικής μοντελιστικής ιδέας, αν και ο Βόλος φημίζεται για τα τρένα του. Εδώ θα βρεις πολύ βοήθεια από τους συμφορουμίτες και διάθεση. Ο συνδυασμός  Roco και Maerklin δεν μου κάθεται καλά. Πίστευα ότι θα μας έλεγες για την ελβετική HAG, που αναμφίβολα φημίζεται για τα (ακριβά) μοντέλα της. Παρότι διαθέτω Maerklin C και τηλεδιοίκηση, χρησιμοποιώ το ψηφιακό σύστημα της ECoS (ESU)   και όχι το Mobile station. Prosit Neues Jahr!

::salut:: Gruezi και σε εσενα  und ein guten neuen jahr εισαι γερμανοφωνος η γνωριζεις και ελβετικη διαλεκτο??? O Βολος δυστηχως ειναι μια πολη με πολλες δυνατοτητες αλλα ολα πανε χαμενα.αλλη ιστορια αυτη Τωρα συνδυασμός  Roco και Maerklin προεκυψε λογο καλης τιμης για την συγκεκριμενη μηχανη οσο για τις  HAG η τιμες ειναι απαιχτες και χωρις digital αλλα με μεγαλη λεπτομερεια και ακριβια στα scale μοντελα :mrgreen:Να σαι καλα και ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος aemas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 06:43:50 μμ »
(Αυτό το : "...γεννήθηκα στην Ελβετία και επέστρεψα στην Ελλάδα το 1998..., ήταν μαχαιριά στην καρδιά..)
Δημητρη εγω να δεις ποσες φορες του το εχω πει. Αλλα ο ατιμος ο νοστος.
Βασιλη καλως ορισες. ::salut:: ::welcome_model::
Αγγελος  ::fahr01::
::salut:: Γεια σου Αγγελε  :lol: εμεις τα λεμε και απο κοντα καλως σε βρηκα φιλε!
Οποιος ηταν στην Ξενιτια ισως σας διαφωτισει ποσο ευκολα ειναι και εκει!

Αποσυνδεδεμένος aemas

• Scale 1/144
  • *
Απ: Καλησπερα και απο εμενα!!!!! Ερωτηση για Marklin (SBB EE 3/3 ROCO)
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 08:08:06 μμ »
 :lol: Το προβλημα λυθηκε και ηταν απλα  οτι με τον κωδικο που αναφερει η ROCO τον 36330 δεν λειτουργουν τα f1-f4 ,την προγραματισα με παρομοιο κωδικο και δουλευουν ολα καλα
Ευχαριστω ολους για το ενδιαφερων!!!!!! ::salut::

Tags: