Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή πίστας  (Αναγνώστηκε 3132 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
Κατασκευή πίστας
« στις: Δεκεμβρίου 26, 2010, 10:13:43 μμ »
Γειά σας και χαρά σας. Λέγομαι Βασίλης Γαλάνης και έχω αγοράσει εδώ και 4 χρόνια ενα σετ digital της Scalextric ,TRIPLE RIVALS, καθώς και δυό έξτρα αυτοκίνητα digital ,ΜΙΝΙ COOPER KAI  MERCEDES SLR . Το σετ το είχα στήσει για 10 ημέρες το 2007-βλέπετε μ'έφαγε ο γιός μου τότε- και μετά το μάζεψα στο κουτί του.Θέμα χώρου δεν υπάρχει διότι στο σαλόνι είναι ήδη μια μακέτα με digital τραίνα ΗΟ 3,5μ Χ 1,3μ σαν αναπόσπαστο μέρος του σαλονιού,της οποίας "πίνουμε το αίμα"  :lol: τακτικότατα μαζί με το γιό μου,και υπάρχει και μια βεράντα roof-garden 100 τμ. ::icon_thumright::
Βλέπετε δεν είμαι και πολύ του σπόρ ,πάω πιο πολύ στα τραίνα και κατέχω αρκετά(έτσι λέω :lol:) απο μοντελισμό.

Τώρα σκέφτομαι να στήσω τη πίστα. Οχι άμεσα ,αλλά σιγά σιγά.ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
Εχω κάποιες - ΒΑΡΕΤΕΣ - ερωτήσεις και θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια.Εχω ήδη 4 κομάτια MDF 8mm   2μ χ 1,2μ καθώς και πόδια στήριξης- δηλαδή προβλέπω αρκετά μεγάλη πίστα. 
1. Πάνω στο MDF να την ασφαλίσω με κλιπσάκια Ζ τη πίστα της SCALEXTRIC ή υπάρχει κάποιο άλλο κόλπο? -πάντα με προοπτική προέκτασης.
2. Που μπορώ να βρώ έτοιμα φώτα κολώνες σε 1:32 για να τη φωτίσω? Για ιδιοκατασκευή έχετε καμμιά ιδέα/ σχέδιο/ site ?
Κάθε άλλη συμβουλή ευπρόσδεκτη.

WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Κατασκευή πίστας
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 01:57:36 πμ »
Βασίλη Χρόνια Πολλά/Καλά και να χαίρεσαι την οικογένεια ::icon_thumright::

Καλή (ξανά)αρχή με τα SlotCars... για να σε δούμε θα είσαι τόσο καλός όσο και με τα τρένα :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 09:11:43 πμ »
Xρόνια σου πολλά και εσένα Μάνο. Βλέπεις ο πιτσιρικάς-11 ετών τώρα,παρα κάτι ψιλά-γουστάρει και slot cars, ........το καθίκι :mrgreen:
Τη πίστα λέω να τη βάλω στο roofgarden αν θυμάσαι.
Με βλέπω βέβαια στο αστ. τμήμα αν φύγει :mrgreen: κανα αμάξι και σκάσει  :mrgreen:σε κάποιο παρκαρισμένο απο κάτω αυτοκίνητο.Είναι και ψηλά ο 3ος ,ξέρεις.

ΥΓ: Στα τραίνα ΔΕΝ είμαι καλός,απλά ανεκτός :mrgreen:
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος alexis in greece

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 09:52:10 πμ »
Χρόνια πολλά κσι καλώς όρισες.
Αν η πίστα μένει μόνιμα ξαπλωμένη σε επίπεδη επιφάνεια καλά είναι να την αφήσεις έλεύθερη για να απορροφώνται οι θερμικές διαστολές.
Επίσης προσοχή να μη την βλέπει ο ήλιος κάνει απίστευτη ζημιά.Στο εξοχικό μας έχω μια μόνιμη πίστα τεσάρα 17 μέτρα στην πιλωτή.
Το πρώτο καλοκαίρι την κάρφωσα νια να αντιμετωπίσω το ανασήκωμα που προκαλούσε ο ήλιος 5-7 το απόγευμα.Τον χειμώνα την σκέπασα καλά και το επόμενο καλοκαίρι μερικά κομμάτια,στην μεγάλη ευθεία που είναι 4,90 μέτρα,είχαν σπάσει και αρκετά είχαν πετσικάρει.
Ενδεικτική φωτό

Η πίστα στο Μάτι
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12584.0.html

Εδώ θα πάρεις μερικές ιδέες,επίσης γιατί δεν ανεβαίνεις καμμιά βόλτα μαζί με τον γιό σου το club είναι κοντά στην έξοδο της Αττικής Οδού Πλακεντία.

http://www.modelteam.gr/index.php?topic=9345.30

Για τα φώτα είχα αγοράσει από πλανόδιο κάτι λαμπάκια με μπαταρία και σπιράλ,θα ανεβάσω φωτό .

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 07:13:52 πμ »
ερωτήσεων συνέχεια.............

1. Αν βαφτεί η πίστα με τι χρώμα βελτιώνεται η πρόσφυση?
2. Βελτιώνεται η πρόσφυση με έξτρα μαγνήτες ή κάνει κακό στα μοτέρ?
3. Βελτιώνεται η πρόσφυση με έξτρα βάρος ανάλογα με το αν υπερστρέφει(βάρος μπροστά) ή υποστρέφει(βάρος πίσω) ? Ζορίζονται τα μοτέρ?
4. Πώς "αγριεύω" τη πίστα, χωρίς να τη χαλάσω με χαρακιές, για να δίνει καλύτερη πρόσφυση αρα και κράτημα? Να βάλω συρματόβουρτσα??? :mrgreen:
5. Γενικά,πώς αυξάνουμε το κράτημα της πίστας? - ΟΧΙ του αυτοκινήτου.
6. Το MINI έχει το καλύτερο κράτημα επειδή είναι κοντό?

Να με συγχωρείς για τις ερωτήσεις αλλά τα αμάξια δεν κρατιούνται στη πίστα.................Ασε δε, αν φύγει και κανένα απο το roof-garden την έβαψα.Ξέρω ,θα βάλω μεγάλο δίχτυ γύρω-γύρω να πιάνω πολλά ψάρια............ :lol:

Τώρα είναι στημένη στό πάτωμα του σαλονιού και περιμένει μια.........στραβή!!!! Ευτυχώς δεν έχω κατοικίδιο αλλά έχω γυναίκα και παιδί. :lol:
Φωτό στό επόμενο post.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΥΓ: Με ψάξιμο στο διαδίκτυο είδα αρκεταά ενδιαφέροντα αλλα αυτό που ξεχωρίζει είναι ο JIM SWIMS χωρίς τα Ι.
http://i47.photobucket.com/albums/f167/jmswms/Targa%20Florio/Overview.jpg

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 10:50:51 πμ »
1. Αν βαφτεί η πίστα με τι χρώμα βελτιώνεται η πρόσφυση?
Βεβαίως,αφού όμως πρώτα την περάσεις με αστάρι για πλαστικό .Βάψιμο με ρολό,το επίπεδο της πρόσφυσης εξαρτάται από την αγριάδα του χρώματος.Φαντάζομαι ότι θα έχεις πιο εύκολη πρόσβαση στα μαγαζιά του Πειραιά με ναυτιλιακά,είναι μια έρευνα που πολύ καιρό θέλω να κάνω
άμα βρείς κάτι σφύρα.Επίσης καλό είναι να ξεκινήσης από άγρια επιφάνεια την οποία να λειαίνεις ανάλογα με τις επιθυμίες σου

2. Βελτιώνεται η πρόσφυση με έξτρα μαγνήτες ή κάνει κακό στα μοτέρ?
Βελτιώνεται,αλλά:
-Τα αυτοκίνητα αντιδρούν  απότομα και άμα το χάσεις είναι αδύνατο να το προλάβεις
-Λόγω καλύτερης πρόσφυσης οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες,άρα οι έξοδοι προκαλούν μεγαλύτερες καταστροφές σε αυτοκίνητο-περιβάλλοντα χώρο
-δεν απολαμβάνεις τα γλυστρήματα
Να λάβεις υπ΄οψη σου ότι:
 τα περισσότερα club  στην Ευρώπη δουλεύουν χωρίς μαγνήτες.
-οι αγώνες γίνονται χωρίς μαγνήτες
-μαθαίνεις να οδηγείς καλύτερα
-το μειονέκτημα είναι ότι η αφαίρεση του μαγνήτη αποκαλύπτει τα ελατώμματα του αυτοκινήτου.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 11:23:41 πμ »
3. Βελτιώνεται η πρόσφυση με έξτρα βάρος ανάλογα με το αν υπερστρέφει(βάρος μπροστά) ή υποστρέφει(βάρος πίσω) ? Ζορίζονται τα μοτέρ?
Βεβαίως,αλλά όχι και μαγνητες και  βάρη

4. Πώς "αγριεύω" τη πίστα, χωρίς να τη χαλάσω με χαρακιές, για να δίνει καλύτερη πρόσφυση αρα και κράτημα? Να βάλω συρματόβουρτσα??? :mrgreen:
5. Γενικά,πώς αυξάνουμε το κράτημα της πίστας? - ΟΧΙ του αυτοκινήτου.
Μόνο με βάψιμο όχι συρματοβουρτσα,η αγορά άλλης πίστας(Ninco),όμως το σημαντικό είναι η οδήγηση που βελτιώνεται μόνο με προπόνηση,θα δεις ότι βελτιώνοντας την οδήγησή σου θα απολαμβάνεις την πίστα και όπως είναι.
Μια καλή μέθοδος που χρησιμοποίησα όταν ήμουν αρχάριος ήταν η εκπαίδευση στην ακρίβεια στο φρενάρισμα.Είχα φτιάξει μια μεγάλη ευθεία,
είχα τραβήξει μια γραμμή και προσπαθούσα μετά από φουλ επιτάχυνση να σταματάω ακριβώς στην γραμμή,με βοήθησε πολύ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 11:49:13 πμ »
6. Το MINI έχει το καλύτερο κράτημα επειδή είναι κοντό?
Γενικά τα κοντά αυτοκίνητα θεωρούνται δύσκολα,δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο.
Εχει καλύτερο κράτημα σε σύγκριση με ποιό?Ενας λόγος θα ήταν η απόσταση του μαγνητη από την πίστα,όσο πιο κοντά τόσο ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο.

Οι πίστες rally του Club

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 11:56:25 πμ »

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 01:57:02 μμ »
Να και μερικές απο τη δική μου ............πρόχειρα,πολύ πρόχειρα τοποθετημένη..........στο σαλόνι κάτω απο την μακέτα του τραίνου.Σχόλια για τις φωτό ΔΕΝ θέλω διότι χειρότερες δεν γίνονται.Δεν το πολυπάω το σπόρ......διατί να το κρύψωμεν άλλωστε?

Το ΜΑΖΕΡΙ

Ο ΣΤΟΛΟΣ.......... :lol:

ΤΡΑΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ?????? :lol:
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΕΙΑ =4,5Μ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕΤΗ  3,3Μ και έπονται τροποποιήσεις σε στύλ targa florio....νομίζω καταλαβαίνεις.

ΥΓ: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου

Βασίλης Γαλάνης

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 29, 2010, 02:13:42 μμ »
Ωραίες σαν πίστες αλλά απο ντεκόρ................δεν είναι και στα καλύτερά τους. Μπορώ να βοηθήσω ως τραινομοντελιστής (στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις... :mrgreen:) να βελτιώσουμε το τοπίο ? Κάπως έτσι λέω, αν και είχα ξεχάσει να βάλω τα γυαλιά μου.... :lol:

Tags: