Aν δεν μετρησω ενα matchbox p-38 1/144 που ενωνε με κλικ και το κολλησα με uhu περιπου 10 χρονων, το πρωτο πραγματικο μοντελο που εφτιαξα και ειχα παρει και τα βασικα συνεργα ηταν αυτο.

Ηταν καλοκαιρι 91 οταν ενας κολλητος που ο πατερας του εκανε διανομη τυπου εσκασε μια μερα με ενα περιοδικο-τομο Model Kit (το εχω ακομα). Εκανε καυσωνα κι εμεις καθομασταν στο τραπεζι της αυλης αναυδοι με αυτα που βλεπαμε. Καμια σχεση με τα ''αεροπλανακια'' που λεγαμε, αυτα ηταν σαν ''κανονικα''. Εγω ημουν 12 στα 13 και επειδη δεν με αφηναν να κατεβω Πειραια μονος μου, εστειλα τον πατερα μου να μου παρει το f-15 της academy το οποιο παιζει να σκεφτηκα σαν αγορα πιο πολυ και απο το αυτοκινητο μου

. Μαζι με εμενα κολλησαν και οι υπολοιποι της παρεας, σιγα σιγα πηγαιναμε και μονοι μας στην υπογα του Μακρυγιαννη και σηκωναμε τα Monogram και Academy. Στο τσακιρ κεφι fujimi, η Tamiya-Hasegawa δεν ηταν ουτε για τα μουτρα ουτε για την τσεπη μας

.
Για την ιστορια το F-15 ενω πηγαινε πολυ καλα επεσε θυμα υπερβολικου ζηλου στην κολλα. Ειχα διαβασει οτι πρεπει να βαλω ενα βαρυδι ψαρεματος στο ρυγχος, το οποιο και εγινε. Ελα ομως που εριξα ενα τονο κολλα πλαστικου για ''να το κολλησω'' και το αποτελεσμα ηταν ενα ρυγχος απο πινακα του Νταλι...

Ειδα μετα απο 24χρονια φωτο των sprue στο internet. Θα σας φανει περιεργο αλλα ειναι απιστευτο πως μεσα σε μια στιγμη ηρθαν στο μυαλο μου η κινησεις που εκανα κατα την συναρμολογηση. Κατι ακομα που μου εκανε εντυπωση τωρα που το ξανασκεφτηκα ηταν τα χρηματα που χαλαγαμε. Ενα κιτ της Monogram ή Academy αρχες προς μεσα 90ς εκανε γυρω στις 3000 δρχ. Πρακτικα ηταν ενα μεροκαματο βασικου μισθου. Βαλε χρωματα-κολλες κτλ τις 4000 τις πιαναμε σιγουρα. Τα χαρτζιλικια μας δεν ηταν και τιποτα φοβερο 200-300 δρχ την ημερα για το σχολειο και κανα 2 χιλιαρικα το ΣΚ για να παμε βολτα. Που διαολο τα βρισκαμε τα σκασμενα?