Αποστολέας Θέμα: Ποιο είναι το πρώτο κιτ που φτιάξατε??  (Αναγνώστηκε 16646 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Ποιο είναι το πρώτο κιτ που φτιάξατε??
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 12:44:16 μμ »
Το Airfix σου δίνει κομμάτια για Strikemaster!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 12:50:44 μμ »
http://www.fortunecity.com/meltingpot/portland/971/Reviews/50s/strikemaster-m.htm

Αυτο εδω ειναι και μολις "επιασα" οτι ειναι εξελιξη του Provost/JetProvost, επαθα την πλακα μου!
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 06:16:08 μμ »
Πριν πααααρα πολλαααα χροοονια

AIRFIX BF-109  (φυσικά στην 1/72!)

Πριν τρία χρόνια (όταν ένα φόρουμ με κάτι.... περίεργους μου ξανάφερε την λόξα ::glossa::) ένα Pz.II της Ταμίγια. Εφταιξε η θητεία στα ΤΘ για την μεταστροφή ::fahr09::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 07, 2011, 06:05:50 μμ »
προηγήθηκε το 1959 ένα F-86D της  Revell, και το δεύτερο το 1960 το Midway, (αφού μήνες το χαλβάδιαζα στην βιτρίνα του "μικρού" Λαμπρόπουλου, Αιόλου και Σοφοκλέους)

STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 07, 2011, 06:12:50 μμ »
Σιγά μη θυμάμαι...
Πιάνεται ότι βοηθούσα τον πατέρα μου να συναρμολογήσει ένα F-4 στην 1/32 (να ήταν Airifix? έτσι νομίζω γιατί δεν υπήρχαν και πολλές άλλες επιλογές τότε - ίσως Revell) κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1970? Το έχω ακόμη!!!
Ποιο έφτιαξα πραγματικά μόνος μου δεν θυμάμαι φυσικά.

Edit: αυτό εδώ το Revell F-4J είναι τελικά.

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 07, 2011, 06:21:48 μμ »
τα πρωτα μοντελα τα εφτιαξα τα Χριστουγεννα του 1983 και ηταν το Cutty Shark(πλαστικο,κλιμακα-εταιρεια δεν θυμαμαι) και το USS SARATOGA στην 1/700(κλιμακα-εταιρεια δεν θυμαμαι)
Αμα δω τα κουτια ισως τα θυμηθω(γι'αυτο αμα τα εχει καποιος σε φωτογραφια........)  :wink:
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #81 στις: Ιουνίου 08, 2011, 05:04:46 μμ »
mig-29 italeri 1/144...δωρο μου το εκαναν..

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #82 στις: Ιουνίου 09, 2011, 12:09:25 πμ »
Το πρώτο μοντελάκι που έφτιαξα βαμμένο, (όχι το πρώτο που έφτιαξα γενικώς) ήταν αυτό:
Αυτό έγινε τα Χριστούγεννα του 1991, με τις συμβουλές ενός καλού φίλου, ο οποίος δεν ασχολείται πλέον. Το μοντελάκι υπάρχει ακόμη :lol: :lol: :lol:, απλώς κάποια στιγμή, έγινε μια δοκιμή του αερογράφου στο πράσινο, με καλό αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα διατηρεί την παλιά του μορφή:

Το βλέπεις και κλαίς...με την καλή έννοια πάντα.... :twisted:

Αποσυνδεδεμένος ΜΗΤΣΑΡΑΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΑΛΛΙΘΕΑ
« Απάντηση #83 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 05:02:06 μμ »
ηταν πριν 30 χρονια σε ηλικια 14 ετων ενα j35 saab dragen σε κλιμακα 1/72..απλα τελειο!!!!!!!!! το εχω ακομα κ θυμαμαι τα νιατα μου!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 04:15:52 μμ »
Αχχχχχ !!!!  :) καλή ερώτηση και νοσταλγική.

Δυστυχώς περάσαν πολλά χρόνια και είναι αδύνατον να θυμηθώ τι μοντελάκι έφτιαξα την πρώτη φορά. Αεροπλάνο ήταν σίγουρα......και στην 1/72 ακόμα πιο σίγουρα......αλλά ποιό συγκεκριμένο μοντέλο αποκλείται να θυμηθώ  :lol:

Μου θυμίζει το σκηνικό, με εμένα στο περιπτερο και να βλέπω το πρωτο τευχος του airplane με το καλής ποιότητας f-117. Γύρω στο '95 96 9φεύγα;  72άρι και αποτέλεσε την αρχή του τέλους μου  :!: Και του δικού του βέβαια για άγνωστες αιτίες που δεν συγκρατώ. Πάντως χαρακτηριστικο ήταν οτι ξέχναγα τον τύπο του συνεχως(f-***) μιας και το θεωρούσα πολύ πειραματικό, με το b-2 να το έχει ξεπεράσει. ΔΙκό μου σκεπτικο μην το ψάχνετε. Μετά ήρθε ένα f-111 (144) και μια perry που στα οποία το πρώτο πέτυχε αρκετά, η άλλη σε βάθος χρόνου φτιάχτηκε, αλλα ξέχασα να βαψω κατι τις και μετά έτρεχα.  :mrgreen:

Χμμμμ... αν θυμαμαι καλα ηταν το...

Messerschmitt 262A-1a/A-2a (1974 / 1975) της Matchbox. Ζουσα στη Γερμανια, το κολλησα με υγρη UHU και το αφησα αβαφτο γιατι οι οδηγιες συναρμολογισης το εδειχναν Γκρι..... :oops: :oops: :oops:

Αυτό ταιριάζει και με το f-4 (RAF) της ίδιας σειρας περιοδικού, που έδιναν σε 72αρι. Το οποίο χώρια απο το οτι τα κομμάτια του (τα πήρα σε 4 δόσεις) τα είχα βγάλει 1 προς 1 απο το πλαστικο πλαίσιο, μέχρι και το ποιο μικρό, αναρωτήθηκα το γιατί οταν στο τέλος πηρα την καρτελα οδηγιών. Εντυπωσιάστηκα απο τον οπλισμό του και τις χαλκομανίες, ε και μετά όλο χαρά πήγα και το κόλλησα με uhu! Μετά ήρθε η 2η απορία, το πως βάφουμε, και πως χρωματίζονται οι λεπτομέριες(φορεις, κινηρήρες και η μισητές ρόδες). Το δε κοκπιτ, βάφτηκε με τον πιλότο μαζί, του στυλ: μια πινελιά για το κάθισμα και τον πιλότο μαζί και όποιον πάρει ο χάρος.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ που έβγαλα, οτι  απο τότε κατάλαβα τη  λοξα μου με τα πολλά φρούτα και παράξενους συνδυασμούς, το wash/φθορά (γινόταν με μολύβι και δαχτυλιά προς τη σωστή φορά, στα σημεία που πίστευα οτι  το σήκωνε) και τη σημασία του καιιι οτι στα μοντέλα τα πράγματα πρέπει να γίνονται με τη σωστή σειρά, οχι τη στανταρ αναγραφόμενη πάντα, αλλά αυτή που εξυπηρετεί το μοντελάτορα. Έπειτα διακόπηκε το χομπι.
 ::salut::
Επιστροφή στο παρον, με τη 2η θητεία μου  στα μοντέλα πριν 3 χρονάκια περίπου που ξαναπήρα ενα night hawk.

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 08:01:02 μμ »
Χρονικά πρέπει να ήταν κάπου το '92, ένα ανοιξιάτικο μεσημέρι, όταν με έπιασε ο πατέρας μου και μου είπε πως ήταν καιρός να με μυήσει μοντελιστικά. Μου έδωσε ενα X-Acto, μερικά ντουκόχαρτα, κόλλα σωληναρίου παχύρευστη και ένα κιτ Γιαπωνέζικου αεροσκάφους στην 1:72. Το αεροσκάφος αν δεν κάνω λάθος είναι το Kawasaki Ki.61 Hien "Tony" το οποίο ήταν και το πρώτο και τελευταίο μέχρι στιγμής αεροσκάφος του Β'ΠΠ που κατα κάποιο τρόπο ολοκλήρωσα.  :mrgreen:  Ποιο κιτ ακριβώς θα σας γελάσω, γιατί λόγω στοκ και έλλειψης χώρου ο πατέρας μου πέταγε τα κουτιά και εγώ το συγκεκριμένο το παρέλαβα μέσα από άλλο κουτί με τις οδηγίες μόνο. Πιθανολογώ πως ήταν παλιό κιτ της Fujimi πάντως. Φυσικά υπάρχει ακόμη και φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, άβαφο και αστοκάριστο όπως πριν 20 χρόνια.  :)

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 08:34:14 μμ »
Revell απο την εποχη του λιθου ειναι! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 10:30:32 μμ »
Ήταν 1993 όταν έφτιαξα το πρώτο μοντέλο από ένα παιχνιδάδικο της γειτονιάς μου, μάλιστα είχα πάρει και κόλα για μοντέλα για την κατασκευή
F-14 Tomcat  1/144 αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι εταιρία ...

Το μοντελάκι δεν υπάρχει πλέον

Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #88 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 01:26:27 πμ »
Matchbox φυσικά και συγκεκριμένα το Hawker Tempest! Επόμενες κατασκευές Spitfire, Stuka, 109, 110 κτλ, πάλι φυσικά από την Matchbox, την εποχή που είχαν και την διάφανη ζελατίνα στο πίσω μέρος του κουτιού για να βλέπεις τα πλαίσια!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #89 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 09:30:09 πμ »
Αν και έχουν περάσει από τότε 37 χρόνια, οπότε η μνήμη δεν βοηθά και ιδιαίτερα, σίγουρα πάντως ήταν άρμα της Matchbox (από αυτά που έδινε και την βάση έτοιμη) και σίγουρα ήταν γερμανικό αλλά δεν θυμάμαι τύπο.
Πήγαινα Τετάρτη Δημοτικού και είχαμε τότε στο πρόγραμμα (εξαήμερο βέβαια) μια ώρα χειροτεχνία, όπου οι περισσότεροι ασχολούνταν με ξυλογλυπτική.
Με δύο φίλους, "ανακαλύψαμε" ένα ψιλικατζίδικο που πουλούσε "συναρμολογούμενα", οπότε αρχίσαμε και μετά δεν είχαμε σταματημό...
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος airmakis48

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αμπελόκηποι,Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #90 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 08:04:47 μμ »
 Συγκινητικό θέμα παιδία,το πρώτο μου μήνυμα εδώ και σε θέμα που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.Εν´έτη 1982 λοιπόν και σε ηλικία 11 ετών ,ήταν ένα FW-190 A6 σε 1/72 από την Ελληνική (νομίζω) LYRA.!!! Φυσικά άβαφο ,μπόλικη UHU, την καθάριζαν όμως με το νυχάκι και καμάρι μετά για το αποτέλεσμα.Έτσι να θυμόμαστε τα Π.Χ χρόνια .

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #91 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 09:09:38 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #92 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 09:13:02 μμ »
1983η84 matcbox 72αρη μαχητικο κολλα UHU αστοκαριστο χωρις χρωματα ωραια χρονια τοτε.

Αποσυνδεδεμένος mirmidon

• IPMS Hellas 1290
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KOH SAMUI
  • Ντριτζτ Ντο Ερντεν
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 09:21:29 μμ »
οταν κυκλοφορησε το περιοδικο ο αρχοντας των δαχτυλιδιων , πριν 10 περιπου χρονια ειχε τα γκομπλιν , τα ξωτικα κ τους γκοντοριανους. απο πετουμενο το dark eldar  raider - warhammer 40000 - citadel  πριν 3 χρονια 8) ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 09:29:21 μμ »
καλοκαιρι του 82-83 σπιτφαιρ 1/72 κολλα uhu στο μικρο κιτρινο σωληναριο αβαφο.αλλες ωραιες εποχες.τι μου θημησατε τωρα!!

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 10:02:10 μμ »

νηπιαγωγειο ,1986 αγορασμενο απ τον Κλαουδατο νομιζω ή απ'τον Σκλαβενιτη στο Περιστερι,κολλα μοντελιστικη σε γυαλινο βαζακι,δεν θυμαμαι καν μαρκα αλλα νομιζω ειχε μπλε ετικετα. Αβαφο αλλα ειχα βαλει τις χαλκομανιες.θυμαμαι που μου ειχε κανει εντυπωση το θαλασσι χρωμα του πλαστικου

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 11:13:43 μμ »
Έτος 1977 κάποιο τζιπ  με έναν sam νομίζω, μερικώς βαμμενο με πινέλο,άλλες λεπτομέρειες  δεν........  !!!
Και πειστήριον του εγκλήματος παρακαλώ........

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 11:50:39 μμ »
Χα, χα. Μάλλον ήταν το Land Rover με τον Bristol Bloodhound της Airfix, όπως μοιάζει στη φωτό.

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 12:25:06 πμ »
Χα, χα. Μάλλον ήταν το Land Rover με τον Bristol Bloodhound της Airfix, όπως μοιάζει στη φωτό.
Σαν να έχεις δίκιο !!!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος thunderflash

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 11:42:14 πμ »
Αν θυμαμαι καλα,αυτη η Vincent της matchbox,ηταν το πρωτο μου μοντελο το 1987.Αιτια της ενασχολησης με το χομπυ ενας γειτονας με αμμετρητα Matchbox μοντελα(διοραματα- armour- αβαφα,72 αν θυμαμαι καλα) .Αεροπλανας ειμαι,μην αναρωτηθειτε γιατι ξεκινησα μ'αυτο  ::glossa:: (μετα απο τοσα χρονια ουτε εγω ξερω).

Υ.Γ.Παντως αξιωθηκα να κρατησω ολες μα ολες τις "οδηγιες" κατασκευης,απο ολα τα μοντελα που εχω πιασει στα χερακια μου......2 μετακομισεις ειναι αυτες γαρ.............
....Το πουλακι τσιου,το γκολακι πιου,το μοντελακι τι;......

Tags: