Αποστολέας Θέμα: Ju-87B Italeri 1/48  (Αναγνώστηκε 4086 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος beerman63

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
Ju-87B Italeri 1/48
« στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 12:30:08 μμ »
καλημερα και καλως σας βρηκα.μετα απο μια εικοσαετια περιπου ειπα να ξανασχοληθω μετον μοντελισμο.φτιαχνω ενα ju-87 1/48 της italeri.ξερει κανεις που μπορω να βρω χρωματιστες φωτο του πιλοτηριου?ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια

jkbsprint

• Επισκέπτης
Απ: ju87b italeri 1/48
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 12:33:35 μμ »
 Καλημερα και καλως ηρθες. Δοκιμασες να βαλεις στην αναζητηση εικονων στο Google ''JU 87 cockpit"? Θα βρεις πιστευω αρκετα πραγματα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 12:36:29 μμ »
ευχαριστω πολυ

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 08:56:19 πμ »
Γειά χαρά και από εμένα και καλή αρχή.
Επειδή ίσως να δυσκολευτείς να βρείς έγχρωμες φωτό original του ΒΠΠ, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο www.hyperscale.com πολύ καλό μοντελιστικό site με μεγάλο gallery οπου αρκετές κατασκευές εξηγούνται αναλυτικά, χρώματα κλπ. Αν το γνωρίζεις ήδη ζητώ συγνώμη.
Επίσης τα βιβλία της Squadron, Ju87 Stuka in Action και της Kagero:
http://www.squadron.com/SearchResults.asp?offset=0
Μπορείς να τα κατεβάσεις και από το ιντερνετ αλλά αυτό δεν στο είπα... :roll:
Ότι άλλο θέλεις ρώτα ελεύθερα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 12:32:09 μμ »
καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.εχει φτιαξει κανεις το ju-87B 1/48 της italeri?εχω προβλημα με την εφαρμογη του ρυχγους στην ατρακτο.θελω να δω αν κανω εγω κατι λαθος η ειναι θεμα καλουπιου.ευχαριστω πολυ

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 12:39:26 μμ »
Βαλε καμια φωτο τα κομματια να δουμε, για να καταλαβουμε το προβλημα.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 01:16:50 μμ »
καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.εχει φτιαξει κανεις το ju-87B 1/48 της italeri?εχω προβλημα με την εφαρμογη του ρυχγους στην ατρακτο.θελω να δω αν κανω εγω κατι λαθος η ειναι θεμα καλουπιου.ευχαριστω πολυ

Επειδη το εχω ξεκινησει μαλλον θα εννοεις τα 3 κομματια που απαρτηζεται ολη η μουρη ? Αυτο το σημειο θελει προσοχη βασικα να κολλησεις με προσοχη τα 3 αυτα κομματια για να σου κατσει σωστα στην ατρακτο γιατι δεν εχει οδηγους και παει χυμα αλλα καθεται δεν υπαρχει προβλημα.
Δανειζομαι μια φωτο απο ενα παιχτη που το φτιαχνει στο αρμοραμα για να σου δειξω τι εννοω.
Εκει που ειναι τα βελακια ειναι η ενωση του επανω στην ατρακτο χωρις οδηγους και τα νουμερα ειναι τα κοματια που αποτελειτε η μουρη.

http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=167299&page=1

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 01:37:31 μμ »
αυτο το σημειο ακριβως ειναι δεν μου καθοταν με τιποτα.μου αφηνε  μεγαλα κενα απο την μια πλευρα.του εβαλα αρκετο στοκο για να το συνεφερω οταν τι τριψω 8α σας πω τι εγινε.σας ευχαριστω ολους γιατην αμεση ανταποκριση

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Ju-87B Italeri 1/48
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 04, 2011, 07:16:31 μμ »
Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια συμβουλή σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω κι εγώ μ' αυτό το κιτ;

Spoiler (hover to show)

Στο δικό μου κιτ το αλεξινέμιο έχει ραγίσει. Είναι ακόμα μέσα στο σακουλάκι του (όπως και όλα τα κομμάτια, το είδα μόλις το άνοιξα) και έχει κοπεί απ' το πλαίσιο και έχει ραγίσει. Επικοινώνησα με την Italeri των οποίων η απάντηση ήταν ευγενική μεν, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δε και στην ουσία μου πρότειναν να απευθυνθώ στον τοπικό αντιπρόσωπο, ο οποίος αν δεν απατώμαι είναι ο κύριος Καλφάκης.
Επειδή καθώς αντιλαμβάνομαι, εάν προσπαθήσω να λύσω το πρόβλημα με το κατάστημα απ' το οποίο το αγόρασα ή με τον εισαγωγέα, θα πρέπει κάποιος να φορτωθεί ένα ελαττωματικό κιτ, προσπάθησα να επικοινωνήσω με την εταιρία για να προμηθευτώ μόνο το επίμαχο κομμάτι. Υπάρχει άλλος τρόπος πέρα απ' την επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο ή τον πωλητή;

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 04, 2011, 07:28:44 μμ »
Aftermarket vacuform canopy στην χειρότερη!!!
Αλλιώς προσπάθεια επισκευής (αν και δύσκολο)
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 04, 2011, 07:37:02 μμ »
Έλα Μήτσο, δεν πρόλαβα να το σβήσω.
Επικοινώνησα με τον εισαγωγέα (Καλφάκης) και ο Χρήστος -πολύ εξυπηρετικός- με καθοδήγησε. Όλα οκ, θα λυθεί το ζήτημα, με υπομονή βέβαια, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν θα το ξεκινούσα σήμερα έτσι κι αλλιώς. Αν μπορεί κάποιος admin να διαγράψει τις άσχετες δημοσιεύσεις ή εάν μείνουν, ας μείνουν για να φαίνεται πόσο πρόθυμοι ήταν οι άνθρωποι να βοηθήσουν,

Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 04, 2011, 07:41:31 μμ »
Νάσο δεν θα χρειαστεί τίποτα άλλο εκτός από το e-mail που συζητήσαμε.Επίσης να ενημερώσω πώς για όποιο πρόβλημα υπάρχει σχετικά με κιτ της ITALERI η διαδικασία είναι μια φωτογραφία του κομματιού που υπάρχει πρόβλημα και ένα e-mail στο kk@kalfakis.gr με τα στοιχεία σας  ή ένα ΠΜ σε μένα .Η Κ.Καλφάκης Ο.Ε.  είναι η επίσημη αντιπροσωπία για την ITALERI στήν Ελλάδα.
    Φιλικά Χρήστος Αποστολόπουλος (a.k.a.  FOU)  ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 04, 2011, 07:52:57 μμ »

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 22, 2011, 02:28:26 μμ »
Παρέλαβα χτες από το τοπικό μοντελιστικό κατάστημα (ΚΛΙΜΑΞ - Αντώνης Αστρινάκης) το πλαίσιο με τα διαφανή κομμάτια του Stuka. Χωρίς καμία χρέωση και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (δεν είχα καν πιάσει το μοντέλο έτσι κι αλλιώς), ο κύριος Καλφάκης φρόντισε ώστε να αντικατασταθεί το ελαττωματικό πλαίσιο.
Θεωρώ ότι με τον ίδιο τρόπο που γκρινιάζουμε όταν δεν εξυπηρετούμαστε, πρέπει να αναδεικνύουμε τις περιπτώσεις άψογης εξυπηρέτησης από πλευράς εισαγωγέων. Και αυτή είναι σίγουρα μία τέτοια.

Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Καλφάκη καθώς και τον Χρήστο που φαντάζομαι ότι μερίμνησε για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης.

Καλό Πάσχα!

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 22, 2011, 02:42:53 μμ »
Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδουμε τις ευχές για καλό Πάσχα. ::salut:: Χρήστος
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 22, 2011, 10:55:50 μμ »
Και επί τη ευκαιρία, μήπως βρίσκονται σε κανέναν σας τίποτα φωτογραφίες απ' τον κινητήρα αυτής της έκδοσης του Stuka (Ju 87 B-2);

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 05, 2011, 05:21:17 μμ »
Αν δε κανω λαθος φορουσε τον jumo 211D.
αμα θες και αλλες πες μου(κατι πρεπει να εχω)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 05, 2011, 05:39:36 μμ »
Να 'σαι καλά φίλε μου, αλλά βρήκα κ σχεδόν τον έχω τελειώσει! Ευχαριστώ πολύ πάντως!!! :)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 17, 2011, 10:13:06 πμ »
Μία ερώτηση προς τους βιβλιογραφολάγνους please;
Το Stuka στο κάτω μέρος των καλυμμάτων του κινητήρα έχει ένα πραγματάκι σαν σκάλα, που συμμετέχει και με κάποιο τρόπο στην ανάρτηση της βόμβας στην κοιλιά. Όταν το ένα κάλυμμα του κινητήρα κατεβαίνει για συντήρηση, αυτό το εξάρτημα βγαίνει ή παραμένει στο σταθερό κάλυμμα;
Να δείξω λίγο τι εννοώ;
Click to see the original size.

Αυτό το άβαφτο πραγματάκι κάτω απ' τον κινητήρα. Τι το κάνω;
Ευχαριστώ.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 17, 2011, 10:22:02 πμ »
Καλημέρα ο κοιλιακός φορέας είναι ενσωματωμένος με την άτρακτο και δεν αφαιρείται. Το χρώμα του είναι ίδιο με την κοιλιά. Ενημερωτικά να σου πώ ότι σκοπός του φορέα αυτού ήταν να απομακρύνει την βόμβα από τον δίσκο της έλικας στην περίπτωση κάθετου βομβαρδισμού
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 17, 2011, 10:30:16 πμ »
Ώπα, περίμενε τώρα γιατί έτσι όπως μου τα λες, έχει κάνει πατάτα η Italeri κι εγώ ο βλάκας το κατάλαβα αργά.

Το σχέδιο του κιτ δείχνει ότι το κομμάτι αυτό κολλάει σε 2 υποδοχές μέσα στα καλύμματα του κινητήρα. Εγώ το κάλυμμα του κινητήρα το έχω ανοιχτό. Τι κάνω λοιπόν, το αφήνω να κρέμεται όπως στη φωτό, το κολλάω παράλληλα προς την άτρακτο, στη θέση του δηλαδή όταν θα πάρει τη βόμβα ή το αφαιρώ εντελώς και το παρατάω στο έδαφος;
Τουλάχιστον βρήκα σίγουρα τι χρώμα θα το βάψω, μου είπες ίδιο με την κοιλιά. :)

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 17, 2011, 06:40:36 μμ »
Κανονικά η βάση του φορέα βρίσκεται ακριβώς κάτω από το αντιπυρικό διάφραγμα και δεν έμπαινε μέσα στον χώρο του κινητήρα. Όπως βλέπω την φωτογραφία ψηφίζω να το κολλήσεις στην μαζεμένη θέση.
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 17, 2011, 07:03:08 μμ »
Done, έκλεισε.
Ευχαριστώ πολύ!  ::salut::

edit:
Κινδυνεύω να αρχίσω να cat-ίζω, αλλά καθώς το ξεκολλούσα (αφού το ξεκόλλησα μάλλον), το ξανασκέφτηκα... Δεν θα ήταν πιο λογικό να μπαίνει στη μαζεμένη θέση μόνο όταν φορτώσουν τη βόμβα;

Speaking of which, μήπως έχετε καμιά φωτογραφία από διαδικασία φόρτωσης βόμβας, να δω αν μπορώ να σκρατσάρω κανένα τελάρο ή άλλο μεταφορικό ανθυπομέσο (copyright Indy για το ανθυπο- ) επί του οποίου να μετακινείται η βόμβα ή να αναπαύεται μέχρι τη φόρτωση στο α/φ;

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 17, 2011, 10:35:33 μμ »
Το μόνο τρέιλερ που βρήκα σε μπόλικες φωτογραφίες για το Ju87 ήταν το παρακάτω:

Όσο για τη στοιβασία τους, βρήκα κάμποσες φωτογραφίες με τις βόμβες πάνω στο έδαφος, αλλά καμμία να βρίσκονται σε κάποια βάση.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 17, 2011, 10:53:56 μμ »
Το μόνο τρέιλερ που βρήκα σε μπόλικες φωτογραφίες για το Ju87 ήταν το παρακάτω:

Όσο για τη στοιβασία τους, βρήκα κάμποσες φωτογραφίες με τις βόμβες πάνω στο έδαφος, αλλά καμμία να βρίσκονται σε κάποια βάση.

Η πιο "διευκολυντική" (sic) πληροφορία της ημέρας.  :mrgreen:
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο!  ::salut::

Tags: ju-87 stuka