Αποστολέας Θέμα: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:4120 100%  (Αναγνώστηκε 24126 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:4122 1/72 (??%)
« Απάντηση #175 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 10:59:57 μμ »
δοκίμασε πιο αξιόπιστες (μοντελιστικά) λύσεις για χρώματα και βερνίκια (π.χ. Gunze, Tamiya, κλπ).

Κάπου εκεί εντοπίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα....
Δυστυχώς από το 1999 μέχρι το 2010 άλλαξαν πολλά και εγώ πρέπει (διαβάζοντας και εδώ) να είμαι περίπου στο 2003  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:4122 1/72 RELOADED :-)
« Απάντηση #176 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 04:22:20 μμ »
Θεώρησα άσκοπο να ποστάρω πιρτσινώματα και λοιπές διαδικασίες ξανά και τα λέω γρήγορα.
Το εσωτερικό έμεινε ως είχε, αφαιρέθηκε από το προηγούμενο μοντέλο και ξαναχρησιμοποιήθηκε.
Το πιρτσίνωμα ξαναέγινε από το μηδέν αλλά πιο προσεκτικά και με καλύτερο αποτέλεσμα.
Κόλλημα-στοκάρισμα-τρίψιμο-βάψιμο.

Αλλαγή στα χρώματα (Model Master αντί για Humbrol τα οποία μου φάνηκαν και πολύ ανώτερα).

Και βρεθήκαμε (πάλι) εδώ:

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

-=Manwlo=-  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Italeri C-27J, 354MTM, S/N:4120 100%
« Απάντηση #177 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 12:24:06 πμ »
Θα μπορούσα να γράψω πολλές γραμμές για τις αναποδιές που μου έτυχαν σε αυτό το μοντέλο, για τα πειράματα που έκανα (όχι όλα επιτυχημένα), για τις νέες τεχνικές και για τη γνώση που μου έδωσαν τα διάφορα πειράματα, αλλά και για την αμφισβητούμενη αξιοπιστία από μεριάς μου για κάποια από τα άτομα που ζήτησα βοήθεια και τη δική τους αντίστοιχη αντίληψή της, ώς ανυπομονησία και αχαριστία.
Από την άλλη νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος.

Για να μην παρεξηγηθώ, όλα τα παιδιά που ζήτησα βοήθεια στο forum (Γιάννης Δόξας, Περικλής και giorgosd) προσφέρθηκαν άμεσα, άσχετα αν τελικά δεν έγιναν κάποια πράγματα (με καθαρά δική μου "οπισθοδρόμηση"). Ευχαριστώ και τους τρεις σας μάγκες!!

Επίσης ένα ευχαριστώ στον Κώστα Καλφάκη, που τρεις φορές ζήτησε από τη "μαμά" ITALERI ένα ακόμα σετ χαλκομανιών και παρά την καλή θέληση της εταιρείας, παρέμεινε στη θέληση...
Ακόμα και η δική μου αποστολή email απευθείας στην εταιρεία βρήκε "τοίχο". 

Πάμε λοιπόν στο ζήτημα.
Το πρόβλημα που κόλλησε την εξέλιξη τους τελευταίους 3 μήνες, ήταν η καταστροφή 3 χαλκομανιών. Η μία ήταν "αναντικατάστατη" μιας και έγραφε αυτό το HELLENIC AIR FORCE - ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ καθώς και τα S/N. Αυτά είχαν καταστραφεί με δική μου ευθύνη στην προσπάθεια κατασκευής (βλέπε προηγούμενα Posts).

Tελικά τα έφτιαξα και τύπωσα μόνος μου, όχι με τέλειο αποτέλεσμα, πρώτον λόγω διαφοράς χρώματος και δεύτερον γιατί ώς πρωτάρης, μάλλον το παράκανα με το microscale και οι χαλκομανίες βγήκαν "χοντρές" πράγμα που ένα απλό μάτι το βλέπει πάνω στο μοντέλο από το "σκαλοπατάκι" που κάνουν. Σα σχήμα είναι 100% "ITALERI".

Πλέον το μοντέλο (πριν 10') έφθασε στο τέλος του.

Για χάρη της εξ αρχής επιθυμίας μου να αποτελέσει αυτό το thread έναν οδηγό για όποιον αποφασίσει να φτιάξει το μοντέλο, θα γράψω λίγα ακόμα πραγματάκια που αφορούν την κατασκευή.
Θα πρέπει λοιπόν:

α. Να μην μπει στο πάνω μέρος της ατράκτου η δέυτερη κεραία από εμπρός, μια η οποία είναι σα δίσκος (91Α κομμάτι). Δεν την έχουν τα Ελληνικά.

β.  Να μην μπει στο κάτω μέρος της ατράκτου ένα κυλινδρικό κομμάτι (41Α) γιατί δεν το έχουν τα Ελληνικά.

γ. Οι έλικες πρέπει να μπουν σε θέση feather μιας και στο έδαφος είναι πάντα έτσι. Αν κολληθούν όπως τις δίνει το μοντέλο, είναι 45ο. Η θέση feather είναι στις 90.

Έχω γράψει σε παλαιότερο post τι πρέπει να αφαιρεθεί από την έλικα. Στη συνέχεια, μπορούν (οριακά) να κολληθούν όπως πρέπει. Το πιο δύσκολο είναι το φύλλο που είναι μπροστά από τον αεραγωγό (αν αποφασίσετε να τις κολλήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε 2 φύλλα να είναι κάθετα στο έδαφος (συνήθως έτσι είναι στην πραγματικότητα).

Τέλος να πω ότι χρησιμοποίησα το 36320 της Model Master το οποίο είναι πάρα πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Από την άλλη, οι χαλκομανίες της ITALERI είναι πιο ανοιχτόχρωμες από όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να είναι δυσδιάκριτες.

Μετά λοιπόν από 1+ χρόνο φθάσαμε στο αποτέλεσμα.
ΔΕΝ είναι αυτό που ήθελα ακριβώς, αλλά ήδη ξέρω αρκετά καλά τι να κάνω και πιο πολύ τι να ΜΗΝ κάνω σε επόμενες κατασκευές.

Μια φωτό εδώ, οι υπόλοιπες στο show room από αύριο.

::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #178 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 12:33:33 πμ »
Μανωλη φαινεται πραγματικα υπεροχο!
Πολλες οι ατυχιες σου αλλα το τελικο αποτελεσμα ειναι παρα πολυ καλο!Θα περιμενω να δω και τις υπολοιπες φωτογραφιες αυριο! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #179 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 12:42:56 πμ »
Φιλε Μανωλη,εχεις κανει φανταστικο τον "Σπαρτιατη" ,μπραβο σου !
Εξαλλου ,το ολο πακετο της step by step κατασκευης ειναι ενα σημαντικοτατο reference για τον οποιοδηποτε θελησει να φτιαξει το κιτ.

Σε ευχαριστουμε και ξανα μπραβο σου. ::salut::

Υ.Γ αν μπορεις βαλε κι αλλες φωτο. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #180 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 12:53:13 πμ »
Για τον "Σπαρτιάτη" δεν έχω την παραμικρή ιδέα, όμως εκείνο που βλέπω είναι ένα σπουδαίο μοντέλο! Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς και το ψυχολογικό κόστος από την καταστροφή του προηγούμενου....η κατασκευή αγγίζει τα όρια του μοντελιστικού άθλου.
Θα ξεψαχνίσω όλη την κατασκευή απο την αρχή, για να μάθω περισσότερα για το αεροπλάνο αυτό.
Καλή συνέχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #181 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 10:22:39 πμ »
Φανταστική δουλειά και υπέροχο το αποτέλεσμα Μανώλη.  Μην πτοείσαι από τις αναποδιές.  Αν παρακολουθείς τα θέματα μου θα δεις ότι κι'εγώ έχω ουκ ολίγες.  3 μοντέλα έχω στα τελειώματα, και τα 3 με έχουν παιδέψει απίστευτα αν και είναι απλά!  Το ένα με χαλκομανίες, το άλλο με το γεγονός ότι άλλο θέλανε να φτιάξουνε και άλλο φτιάξανε, και το τελευταίο που έγινε reset για να ξαναβαφτεί μιας και χάλασε όλη η δουλειά από το μασκάρισμα.
Το αποτέλεσμα μετράει τελικά και ακόμα και οι αναποδιές μας δίνουν εμπειρίες.  Την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την αναποδιά πριν συμβεί...
Περιμένουμε και τις λεπτομερείς φωτογραφίες...
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #182 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 02:39:34 μμ »
Το αποτέλεσμα είναι ένα πανέμορφο μοντέλο οπότε χαλάλι οι αναποδιές. Ο επιμένων νικά. Μακάρι να χα κι εγώ τις αντοχές σου!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #183 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 03:15:28 μμ »
Μπράβο για το χορταστικό αποτέλεσμα. Αυτές δεν είναι  απλές κατασκευές, θέλουν μοντελιστική αφοσίωση!

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #184 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 03:32:06 μμ »
Υπέροχο φαίνεται! Εύγε για την επιμονή και υπομονή να το φτιάξεις (....και πριτσινώσεις βεβαίως βεβαίως :D) από την αρχή.  Αναμένω περισσότερες φώτο! ::salut:: ::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος mksstratos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #185 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 04:35:30 μμ »
Συγχαρητήρια κι από εμένα θα ήθελα κι εγώ να το φτιάξω όπως το δικό σου...... :D :D :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #186 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 05:04:04 μμ »
Φιλε Μανωλη,εχεις κανει φανταστικο τον "Σπαρτιατη" ,μπραβο σου !
Εξαλλου ,το ολο πακετο της step by step κατασκευης ειναι ενα σημαντικοτατο reference για τον οποιοδηποτε θελησει να φτιαξει το κιτ.

Σε ευχαριστουμε και ξανα μπραβο σου. ::salut::

Υ.Γ αν μπορεις βαλε κι αλλες φωτο. :wink:
x1000000000 ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #187 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 06:45:16 μμ »
Περισσότερες φωτό στο show room, εδώ

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος tomger1975

• tommy
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • tommy
« Απάντηση #188 στις: Απριλίου 23, 2012, 09:21:35 μμ »
::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Απλά .... Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο !!!!!!!!!!!!!!!!

Tags: c-27