Θα μπορούσα να γράψω πολλές γραμμές για τις αναποδιές που μου έτυχαν σε αυτό το μοντέλο, για τα πειράματα που έκανα (όχι όλα επιτυχημένα), για τις νέες τεχνικές και για τη γνώση που μου έδωσαν τα διάφορα πειράματα, αλλά και για την αμφισβητούμενη αξιοπιστία από μεριάς μου για κάποια από τα άτομα που ζήτησα βοήθεια και τη δική τους αντίστοιχη αντίληψή της, ώς ανυπομονησία και αχαριστία.
Από την άλλη νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος.
Για να μην παρεξηγηθώ, όλα τα παιδιά που ζήτησα βοήθεια στο forum (Γιάννης Δόξας, Περικλής και giorgosd) προσφέρθηκαν άμεσα, άσχετα αν τελικά δεν έγιναν κάποια πράγματα (με καθαρά δική μου "οπισθοδρόμηση"). Ευχαριστώ και τους τρεις σας μάγκες!!
Επίσης ένα ευχαριστώ στον Κώστα Καλφάκη, που τρεις φορές ζήτησε από τη "μαμά" ITALERI ένα ακόμα σετ χαλκομανιών και παρά την καλή θέληση της εταιρείας, παρέμεινε στη θέληση...
Ακόμα και η δική μου αποστολή email απευθείας στην εταιρεία βρήκε "τοίχο".
Πάμε λοιπόν στο ζήτημα.
Το πρόβλημα που κόλλησε την εξέλιξη τους τελευταίους 3 μήνες, ήταν η καταστροφή 3 χαλκομανιών. Η μία ήταν "αναντικατάστατη" μιας και έγραφε αυτό το HELLENIC AIR FORCE - ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ καθώς και τα S/N. Αυτά είχαν καταστραφεί με δική μου ευθύνη στην προσπάθεια κατασκευής (βλέπε προηγούμενα Posts).
Tελικά τα έφτιαξα και τύπωσα μόνος μου, όχι με τέλειο αποτέλεσμα, πρώτον λόγω διαφοράς χρώματος και δεύτερον γιατί ώς πρωτάρης, μάλλον το παράκανα με το microscale και οι χαλκομανίες βγήκαν "χοντρές" πράγμα που ένα απλό μάτι το βλέπει πάνω στο μοντέλο από το "σκαλοπατάκι" που κάνουν. Σα σχήμα είναι 100% "ITALERI".
Πλέον το μοντέλο (πριν 10') έφθασε στο τέλος του.
Για χάρη της εξ αρχής επιθυμίας μου να αποτελέσει αυτό το thread έναν οδηγό για όποιον αποφασίσει να φτιάξει το μοντέλο, θα γράψω λίγα ακόμα πραγματάκια που αφορούν την κατασκευή.
Θα πρέπει λοιπόν:
α. Να μην μπει στο πάνω μέρος της ατράκτου η δέυτερη κεραία από εμπρός, μια η οποία είναι σα δίσκος (91Α κομμάτι). Δεν την έχουν τα Ελληνικά.
β. Να μην μπει στο κάτω μέρος της ατράκτου ένα κυλινδρικό κομμάτι (41Α) γιατί δεν το έχουν τα Ελληνικά.
γ. Οι έλικες πρέπει να μπουν σε θέση feather μιας και στο έδαφος είναι πάντα έτσι. Αν κολληθούν όπως τις δίνει το μοντέλο, είναι 45ο. Η θέση feather είναι στις 90.
Έχω γράψει σε παλαιότερο post τι πρέπει να αφαιρεθεί από την έλικα. Στη συνέχεια, μπορούν (οριακά) να κολληθούν όπως πρέπει. Το πιο δύσκολο είναι το φύλλο που είναι μπροστά από τον αεραγωγό (αν αποφασίσετε να τις κολλήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε 2 φύλλα να είναι κάθετα στο έδαφος (συνήθως έτσι είναι στην πραγματικότητα).
Τέλος να πω ότι χρησιμοποίησα το 36320 της Model Master το οποίο είναι πάρα πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Από την άλλη, οι χαλκομανίες της ITALERI είναι πιο ανοιχτόχρωμες από όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να είναι δυσδιάκριτες.
Μετά λοιπόν από 1+ χρόνο φθάσαμε στο αποτέλεσμα.
ΔΕΝ είναι αυτό που ήθελα ακριβώς, αλλά ήδη ξέρω αρκετά καλά τι να κάνω και πιο πολύ τι να ΜΗΝ κάνω σε επόμενες κατασκευές.
Μια φωτό εδώ, οι υπόλοιπες στο show room από αύριο.

-=Manwlo=-