ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > GB: Patton Tank family

Ε.Σ. Μ60Α1 w Mine Rollers

(1/10) > >>

leopard:
Η δική μου συμμετοχή στο GB, θα είναι ένα Ελληνικό Μ60Α1 εφοδιασμένο με άροτρα διάνοιξης ναρκοπεδίων ισραηλινής προέλευσης.
Άρματα αυτού του τύπου χρησιμοποιήθηκαν από τις μονάδες του Μηχανικού και πρόκειται για μία σπάνια και μοντελιστικά παραμελημένη έκδοση.
Η ιστορία των mine rollers σε υπηρεσία στον Ε.Σ. ξεκινά όταν τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά σε άρματα Μ47. Στη συνέχεια, μετά την απόσυρση των Μ47, τα άροτρα τοποθετήθηκαν σε άρματα Μ48Α5.

Μετά την απόσυρση και των τελευταίων, σειρά είχαν τα Μ60Α1 που απέκτησαν τα άροτρα. Μετά την απόσυρση και των Μ60Α1, τα άροτρα τοποθετήθηκαν, με ειδική μετασκευή που έγινε στο 304 ΠΕΒ, σε άρματα Leopard.

Δυστυχώς οι πληροφορίες για τα Ελληνικά Μ60Α1 εξοπλισμένα με mine rollers είναι ελάχιστες ενώ κατέστη δυνατό να βρω όλες και όλες 2 συνολικά φώτος των εν λόγω αρμάτων.

Το βασικό πρόβλημα της όλης μετασκευής στην 1/35 είναι ότι δεν υπάρχουν κοντινές φώτος που να δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο το όλο σύστημα τοποθετείται στο πήγμα του άρματος. Στο παρελθόν, ο κος Μετσοβίτης στο βιβλίο του για τα Μ48 είχε δημοσιεύσει φώτος Μ48Α5 εξοπλισμένου με άροτρο ωστόσο ο τρόπος στήριξης δεν είναι ακριβώς ο ίδιος διότι το πήγμα του Μ48 είναι οβάλ.
Την κατάσταση έσωσε πραγματικά, ο κος GRmodeler ποστάροντας 1 φώτο που δείχνει αρκετά καλά τον τρόπο στήριξης του μηχανισμού.
Για το μοντελιστικό αυτό project πρόκειται να χρησιμοποιήσω το Ισραηλινό Μ60Α1 της Academy που κυκλοφορεί μαζί με το άροτρο (Κωδικός μοντέλου 1367).
Νεώτερα προσεχώς.
 ::salut::

nino1969:
Ωραιότατο θέμα επέλεξες Φάνη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ξεκίνα γρήγορα γιατί έχω ένα "φετίχ" με τα mine rollers.  :mrgreen: Καλή συνέχεια.

Ni_Kos:
Ενδιαφέρον θέμα Φάνη ...  ::icon_thumright::   Καλή αρχή !!

Spoiler (hover to show)
--- Παράθεση από: leopard στις Δεκέμβριος 17, 2010, 10:25:40 πμ ---
Μετά την απόσυρση και των Μ60Α1, τα άροτρα τοποθετήθηκαν, με ειδική μετασκευή που έγινε στο 304 ΠΕΒ, σε άρματα Leopard


--- Τέλος παράθεσης ---

.... αλλά ρε φίλε δεν μπορώ να σε φανταστώ να κουβαλάς και ... άροτρο !!   :mrgreen: :mrgreen:

leopard:
Νίκο τα κάνω όλα...
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Το project αυτό ήταν να ξεκινήσει στο GB με τα ελληνικά θέματα αλλά λόγω έλλειψης φωτογραφιών είχε τότε μπει στην κατάψυξη.
Τώρα όμως ξεπάγωσε και περιμένω να το ξεκινήσω.
 :mrgreen:

Νίκος Κυπραίος:
ΑΧΑΑΑΑ!!!!!καποιος με ζητησε.........
καλα ρε Φανη εχεις κονε με Μηχανικαριο και δε ρωτας;
Η επιθυμια σου μολις διαβιβασθηκε στα αρμοδια κλιμακια της ΔΜΧ
Πληροφοριακα να σου πω οτι υπαρχουν ακομα Μοναδες με Μ60 που να φερουν ρολερς
Αγγαρεψα ενα συναδελφο στον Εβρο και απο βδομαδα κατι θα εχουμε  ::icon_thumright::
 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση