Αποστολέας Θέμα: Retreat 1944 1/35 !!! ΤΕΛΟΣ !!!  (Αναγνώστηκε 8429 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
Απ: Retreat 1944 1/35
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 12:41:56 μμ »
ʼψογος! Καλή συνέχεια! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος farmer121

• my name is John, Tsafis John
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 01:33:02 μμ »
εξαιρετική δουλειά ::salut::
Ο Β' ΠΠ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΧΕΡΙΑ" ΜΑΣ

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 01:52:08 μμ »
καταπληκτικη δουλεια ειδικα "το πετρα πετρα φωτισμα" ειναι το κατι αλλο
μπραβο Δανη εξαιρετικο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nouihl

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 03:02:11 μμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 09:16:31 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας σχόλια ! Προσπαθώ να το βγάλω έτσι όπως το σκέφτομαι αλλά δεν τα καταφέρνω.
Είναι το 2ερο μου διόραμα και μου φαίνονται πολλές οι δουλειές και οι διαδικασίες του αλλά το χορταίνω αφάνταστα όσο προχωράει. Θέλω να τελειώσω τις φιγούρες και να ξεκινήσω το έδαφος να δω πως θα κάτσουν όλα μαζί δίπλα δίπλα ::glossa:: ::glossa::
Χαίρομαι που σας αρέσει !   ::salut:: ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος YakuzaX

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • [IMG]http://i40.tinypic.com/2hwo7rr.jpg[/IMG]
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 09, 2011, 11:56:19 μμ »
DANIS τελειο το βαψιμο του σπιτιου κ στις φιγουρες.. ::icon_thumright::
(ελπιζω να τις βαψω κ εγω ετσι καποια μερα).
Μια ερωτηση...Βαση αρχιτεκτονικης..η προσοψη κατω,εχεις κανει σωστα σταυρωτη την πετρα,μηπως επρεπε να το κανεις κ στο υπολοιπο κομματι της προσοψης?

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 11:48:54 πμ »
Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ  ::salut:: ::salut::
Τις πέτρες στην βάση τις χάραξα έτσι για να είναι σαν λιθάρια ενώ τις πάνω απλά τo περίγραμμα πιο βαθύ και με χαραγματιές για να φένονται φαγωμένες.
Εννοείς τα "νερά" που έκανα στην βάση?

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 01:00:52 μμ »
πολύ κάλο μέχρι εδώ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

τα χρώματα στο σπίτι δίνουν ένα μελαγχολικό τόνο που ταιριάζει με το όλο στήσιμο.

για δώσε λεπτομέρειες για τα κεραμίδια, με ποια διαδικασία έκανες τα τρεξίματα? 
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 02:15:25 μμ »
Γεια σου Τζόνι  :D ! Αυτό ακριβώς θέλω να βγάλω , το μελαγχολικό! Ελπίζω να τα καταφέρω μιας και νέος στο άθλημα

Τα κεραμίδια εμπνεύστηκα από την δικά σου κατασκευή. Έκοψα λωρίδες φύλλο πλαστικού και ύστερα σε τετραγωνάκια. άλλα μικρότερα άλλα μεγαλύτερα, για να μην φαίνονται όλα ίδια.

Στην συνέχεια τα έβαψα με ένα κεραμιδί χρώμα και έκανα σκιάσεις με μαύρο εκεί που πατάει το ένα πάνω στο άλλο και στο περίγραμα τους.
Αργότερα έκανα rainmarks ακριβώς όπως στο Τ34 ( http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16794.25.html )
Τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι Raw Umber, Burnt Sienna, Brown Ochre, Yellow Ochre, Naples Yellow σαν βασικά χρώματα και γενικά έπαιζα με πολλές αποχρώσεις τους.
Έκανα ψιλά rainmarks σε κάθε ένα κεραμίδι ξεχωριστά ξεκινώντας από τα σκούρα προς τα φωτεινά. Στην συνέχεια έκανα λίγα κάθετα σε όλη την επιφάνεια για να δέσουν τα ψιλά.
Και τέλος 2-3 φαρδιές πινελιές με φλατ πινέλο για να τα δώσει έναν όγκο.

Γενικά το όλο weathering του διοράματος είναι όπως και στο άρμα
We love λάδια  ::love10::

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 03:49:35 μμ »
Dani εχεις κανει καλη δουλεια στο θεμα σου μεχρι στιγμης και χανει στο σημειο που επισημανες πολυ ορθα .Ειναι καπιες λεπτομερειες που κανουν την διαφορα προς το καλυτερο η προς το μετριο..... αν θελεις την αποψημου θα επρεπε να κανεις αρματικες-φθορες . Σου δειχνω σε φωτο που ελπιζω να βοηθησουν.

...οπως βλεπεις εδω στο κατω μερος του κρανους εχει λιγοτερες φθορες , στο εχω μαρκαρει με γαραμμη.  

Αλλο παραδειγμα με περισσοτερες φθορες.

...προσεξε εδω το σημειο που σου δειχνει το βελος , εχει πολλες φθορες στο επανω μερος.  

Βαλτο σε διαλυτικο να φυγουν οι παλλιες αποχρωσεις μετα περνατο  με ενα πανζερ γκρι + λιγο μαυρο μεσα. Βερνικωσετο (εγω θα προτιμουσα της χαιμπρολ επειδη κιτρινιζει ελαφρια) περνα φθορες με λαδια -μυδια-ξυδια και αρχισε να τοποθετης λευκο+καφε. Αστο να τραβηξει και μετα δοκιμασε με ενα συρμα κατσαρολας να τριβεις ( ΕΛΑΦΡΙΑ ) το πανω μερος του κρανους και λιγο της ακμες του ωστε να αποκαλυφθει το αρχικο υποστρωμα. Τελος περνα στα ανοιχτα σημεια (χωρις να τα καλυψεις) λιγο απο το προηγουμενο λευκο αλλα με λιγοτερο καφε. Τωρα στο ματιασου θα δεις πως θα βγει.  

Αυτα τα ολιγα και καλη συνεχεια.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 04:06:05 μμ »
Aτμοσφαιρικη και προσεγμενη δουλεια ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 04:10:34 μμ »
 ::proskino:: ::proskino:: Ααααα κατάλαβα πως πάει! Εγώ το είχα βάψει fieldgrey στην αρχή, έκανα τα φωτίσματα, σκιάσεις και μετά άρχισα πινελιές σε αποχρώσεις άσπρου, γκρι, καφέ. έβαλα και λίγο μαύρο αλλά ήταν τελείως λάθος και το ξαναπάτησα με γκρι.
Τα κράνη είναι κολλημένα και δεν μπορώ να τα βγάλω. Επίσης είναι πλαστικά, δεν θα πάθουν τίποτα με το νίτρο?
Ευχαριστώ πάαααρα πολύ για την παρατήρηση και για την κατατοπιστικότατη βοήθεια, υπόχρεος  ::proskino::! Το έπιασα το σκεπτικό.
Τώρα όμως πως θα τα ξεβάψω?
Και κάτι τελευταίο, στην μέση που μου επισημάνατε εκεί είναι το βασικό χρώμα το οποίο είναι άσπρο βαμμένο πάνω σε fieldgrey?
Ευχαριστώ πολύ  ::salut:: ::salut::

Aτμοσφαιρικη και προσεγμενη δουλεια ::icon_thumright::
Ernst Ευχαριστώ πολύ  ::salut:: ::salut:: Να δούμε θα μπορέσω να συνεχίσω την ατμόσφαιρα ? γιατί ανχώθηκα λιγάκι  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 04:17:36 μμ »
Δεν νομιζω σε νιτρο.... σε ενα μειγμα χλωρινης - νερου . Με ενα βετεξ (βουτηγμενο στο μειγμα χλωρινης-νερου) προσπαθησε ..... τωρα στο σημειο που μου ειπες, σου "οριοθετω" ενα μερος (λωριδα)οπου εχει λιγοτερες φθορες . 

Μην ξεχασεις στο τελος με ενα μολυβι Β2 'η 3 να περασεις λιγο στην κορυφη και στης ακρες του κρανους και μονο εκει. Οπου εχει περισσοτερς φθορες.

Αποσυνδεδεμένος YakuzaX

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 04:27:48 μμ »
Εννοω την προσοψη μπροστα των τοιχων......
Βαση αρχιτεκτονικης-κατασκευαστικου..συνηθως γινοντουσαν σταυρωτα....ακομα κ τα τουβλα.για τον απλο λογο,σε εναν σεισμο..τους αρμους τους απεφευγαν να ειναι παραλληλοι γιατι κατευθειαν θα υπηρχε ρογμη..
πχ.

Δεν το λεω οτι εχεις κανει λαθος,,,απλα λεω την γνωμη μου...
Παντως το βαψιμο της ανεπαλεωσης το εχεις πετυχει..ειναι πολυ ομορφο.. ::icon_thumright::
Καλη συνεχεια ευχομαι... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 06:58:50 μμ »
Δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι φιλε DaNiS  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: Nα θυμασαι παντα οτι μοντελαρουμε για να ξεσκαμε και να ξεχνιομαστε κι οχι να προσθετουμε προβληματα στο κεφαλι μας ::mpr:: Μια χαρα τα χεις καταφερει εως εδω και με ελαχιστη προσοχη και επιμελεια (το ταλεντο το χεις ετσι κι αλλιως) θα δημιουργησεις ενα παρα πολυ ομορφο διοραμα ομως πανω απ ολα ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑ    :D

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 10, 2011, 09:02:43 μμ »
Yakuza ευχαριστώ για τον χρόνο σου και το ψάξιμο που έκανες, δεν ξέρω από αρχιτεκτονική, τι να πω! Οι εξωτερικές πέτρες, αυτές που καλύπτουν τα τούβλα είναι κάτι σαν πλακάκια, δεν είναι πέτρες γιατί δεν έχουν βάθος.
Εγώ χάραξα τα εσωτερικά τούβλα και τους λίθους κάτω. Όλη την πρόσοψη την επαναχάραξα όπως είναι στο κιτ για να φανεί πιο αληθοφανές και οχι καλούπι.
Ευχαριστώ πολύ πάντως  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: και εμένα περίεργα μου φάνηκαν αυτά τα "πλακάκια" αλλά λέω για να το πουλάνε έτσι κάτι θα ξέρουν ::glossa::

Φίλε μου Erns όταν μοντελάρω γουστάρω τρελά, αφοσιώνομαι πάρα πολύ και ξεχνιέμαι από τα τριγύρω μου, φαντάζομαι όλοι μας αυτό νοιώθουμε. Αλλά θέλω αυτό που φαντασιώνομαι και έχω στο μυαλό μου, να το βγάζω έτσι ακριβώς και με χαλάει όταν δεν γίνεται αυτό(και φυσικά δεν γίνεται όπως το θέλω) Βγαίνουνε πολλά λάθη αλλά τα παλεύω να τα φέρω εκεί που θέλω  ::glossa::
Πάντως μου δίνεται κουράγιο και με τονώνεται ! Ευχαριστώ πολύ  ::proskino:: Ααααα και επειδή είμαι από Θεσ/νίκη ξέρω από ΧΑΛΑΡΑΑΑΑααα (Σταρόβας) :D :D :D

Φίλε Κώστα θα προσπαθήσω να κάνω μερικές διορθώσεις αλλά είμαι αρχάριος στην φιγούρα. Είναι οι πρώτες μου φιγούρες που κάθισα να βάψω σοβαρά και ξέρω ότι έχω πάααααααααααααααααρα πολύ δρόμο μπροστά μου για να φτάσω το επίπεδο των φιγουράδων που βλέπουμε στο Forum.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες και τον κόπο που έκανες, τις κρατάω και θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ.
Τώρα δοκιμάζω την τεχνική της ΛΑΚ επάνω σε μεταλλικές επιφάνειες που θα βάλω στο διόραμα, ίσως έπρεπε να κάνω έτσι και τα κράνη από την αρχή. Ελπίζω όταν τις τελειώσω να μου πεις την γνώμη σου ξανά!

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 01:56:08 πμ »
Ντάνη καλημέρα και χρόνια πολλά,έχεις κάνει φοβερή δουλειά στο άρμα και το κτίριο.
Όσον αφορά στο κράνος,θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και έχω να σου προτείνω το εξής:
Αν έχεις βάψει το κράνος με σμάλτα,ένα προσεκτικό πέρασμα με πινέλο και νέφτι αρκεί για να το ξεβάψεις.Και νίτρο μπορείς αλλά ελάχιστο και μετά γρήγορα ξέπλυνέ το.
Αν έβαψες με ακρυλικά,το azax κάνει καλή δουλειά.Πάλι με πινέλο.το αφήνεις να τραβήξει και μετά με μια μικρή οδοντόβουρτσα καθάρισες.
 ::arrowdown::
Για το βάψιμό του τώρα.Μπορείς να ακολουθήσεις τα παραπάνω που σου έγραψαν ή αν χρησιμοποιείς ακρυλικά μπορείς να κάνεις το εξής:
Βάψε το αρχικό σου πανζερογκρί ,άφησέ το να στεγνώσει...μετά πέρασε το αν θέλεις με βερνίκι.Στέγνωμα...πέρασμα με λάκ για τα μαλλιά (όποια θές μη σκάς) και άφησέ το να στεγνώσει πάλι.
Στη συνέχεια πέρασέ το με λευκό ακρυλικό.Το αυτό για το στέγνωμα...
 :arrow:Μια καλή 100άρα λάμπα λευκού φωτός και τη φιγούρα από κάτω θα μειώσει αρκετά τη διάρκεια στεγνώματος
'Επειτα με ένα πινέλο με σκληρή τρίχα (κατα προτίμηση πλακέ),βούτηξέ το στο νεράκι και άρχισε σιγά σιγά να ξεφτίζεις το λευκό όσπου να φανεί το γκρί.
Μπορείς επίσεις να κάνεις γδαρσίματα και ψιλές γραμμές με βελόνα ή τη μύτη του κόφτη σου.Μπορείς αλόμη να κάνεις και τσίπινγκ με ένα καλό 000 πινέλο με το αρχικό στις άκρες μόνο και ελάχιστες στη κορυφή(εκεί κατά προτίμηση με κυκλική φορά)
Μετά washάκια με λαδάκια burnt umber/raw sienna τεσπά ότι καφέ ή και λίγοι μαύρο αν θέλεις βουτηγμένα σε τουρπεντίνη ή απλό νέφτι και ...θα έχεις αυτό το αποτέλεσμα:

Καλή επιτυχία. ::icon_thumright::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 04:34:27 μμ »
Δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι φιλε DaNiS  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: Nα θυμασαι παντα οτι μοντελαρουμε για να ξεσκαμε και να ξεχνιομαστε κι οχι να προσθετουμε προβληματα στο κεφαλι μας ::mpr:: Μια χαρα τα χεις καταφερει εως εδω και με ελαχιστη προσοχη και επιμελεια (το ταλεντο το χεις ετσι κι αλλιως) θα δημιουργησεις ενα παρα πολυ ομορφο διοραμα ομως πανω απ ολα ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑ    :D

ετσι ακριβως και μιας και οι πληροφοριες υπαρχουν χρησιμοποιησε οποια θελεις και δεν σε μπερδευει
αλλα οπως λεει και ο ερνεστος χαλαρα ουτως η αλλως η κατασκευη ειναι ηδη παρα πολυ καλη και το κρανος ειναι μια υποθεση που με ενα μικρο πινελακι μπορεις να το κανεις (καλυτερα με ακρυλικα χρωματα)τελειο
εκει θα κωλοσουμε? :mrgreen: :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 07:08:25 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ  ::icon_thumright::::salut::
Ζήση αυτό προσπαθώ τώρα με τις ΛΑΚ. ʼντε να δούμε, η νεκροψία θα δείξει!
Dim γιαυτό σε πάω φίλε, τα λες ωραία και με ξεαγχώνεις. Προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλλας !!!!!!!!!!!
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 07:27:50 μμ »
Φίλε μου,εξαιρετική η δουλειά σου,το σπίτι μου αρέσει πάρα πολύ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 12, 2011, 06:42:19 μμ »
Φίλε Παπαδάκη, ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σου αρέσει
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 10:51:57 μμ »
Καλησπέρα, ένα update λοιπόν μετά από κάμποσο διάστημα λόγο δυσκολιών και απειρίας.
Αφού τελείωσε το όχημα, το κτήριο τα μπάζα και τα αξεσουάρ άρχισα το έδαφος.
Φυσικα δεν έχει τελειώσει, θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να το φέρω εκεί που θέλω.
Στο Τ34-85 έφαγα την ανάγλυφη σίτα για να την αντικαταστήσω με photoetched .
Στις φώτο μόλις τελείωσα τις χρωματικές αποχρώσεις στην λάσπη, είναι ακόμα υγρή όπως βλέπετε.
Να μην σας κουράζω, πάμε σε φωτό:

Ευχαριστώ πολύ
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 11:05:09 μμ »
όσο πάει και καλύτερο γίνεται

πολύ ωραίο το "ατμοσφαιρικό"  δέσιμο των χρωμάτων

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 12:50:33 μμ »
όσο πάει και καλύτερο γίνεται

πολύ ωραίο το "ατμοσφαιρικό"  δέσιμο των χρωμάτων

Spoiler (hover to show)

Φιλε Δανη οντως  σου εχω επισημανει και εγω για την ευχερεια στο δεσιμο του  χρωματος ,και πραγματικα
ενα πολυ απλο σκηνικο, μετατρεπεται σιγα σιγα σε "ζωγραφια" ::salut::

Αποσυνδεδεμένος YakuzaX

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 01:43:15 μμ »
καλησπερα κ απο μενα...
πολυ ομορφο το εχεις κανει..μαρεσει...κ ειδικα η γωνια του τοιχου.. :wink:
 ::arrowred::μια σημειωση μονο..προσπαθησε να περασεις pigments στη λασπη να την σκουρηνεις περισσοτερο..αν δεν εχεις μπορεις κ με παστελ..αλλιως με τον αερογραφο...
κ μπορεις στην συνεχεια να περασεις απο πανω του ενα clear fix η ενα wet effect να φανει οτι ειναι  fresh mud..
οπως κ οι εσωτερικοι σου τοιχοι,,κανε ενα χαραγμα σαν ρωγμες να φανει οτι ειναι φρεσκο..
δεν θελω να με παρεξηγησεις,απλα λεω την γνωμη μου..κ απο αυτα που εχω μαθει κ εγω απο εδω...
συνεχισε το..βγαινει πολυ ομορφο... :wink: :wink: ::salut::

Tags: