Αποστολέας Θέμα: Tuning Saleen  (Αναγνώστηκε 894 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexis in greece

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Tuning Saleen
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2010, 01:28:13 πμ »
Πριν από λίγο καιρο μου ανατέθηκε να "φτιάξω" μια Saleen της Fly.

Τα αυτοκίνητα της Fly φημίζονται για το φινίρισμά τους αλλά από οδική συμπεριφορά,τουλαχιστον όπως βγαινουν
απ το κουτι , έχουν προβληματακια.
Αρχή του παραμυθιού καλησπερα σας.
Πρώτα έβγαλα τους τροχούς από τους άξονες και ενίσχυσα τους αφαλούς ώστε να μην ανοίξουν με το βάλε βγάλε.
Χρησιμοποιώ για αυτό τον σκόπό εποξική Bison Epoxy Metal για να κανω ένα στεφανι γύρω από τον αφαλό

Εμπρός άξονας.
Εχω διαπιστώσει ότι οι πλαστικες  βάσεις του εμπρός άξονα
όσο και αν είναι ευθυγραμισμένες δεν αφήνουν τον άξονα να κινηθεί ελευθερα γι αυτό πέρασα σωληνάκια
με εσωτερική διάμετρο 3/32.Πρώτα τρύπησα τις βάσεις στην εξωτερική διαμετρο των σωληνων γυρίζοντας το τρυπάνι με το χέρι
η πένσα ,όχι παντως με το dremel γιατί ειναι πολύ εύκολο να ξεφυγει,τρυπώντας και τις δύο τρύπες με μια κινηση
ώστε να εξασφαλισθει η καλύτερη δυνατή ευθυγραμμιση

Κατόπιν πέρασα τα σωληνακια(εδώ φαινονται για τις αναγκες της φωτό όμως στην κανονικη τοποθέτηση δεν φαινεται τίποτα)

Ευθυγράμιση κουζινετων και βάσεων
Για το σκοπό αυτο έχω λιμαρει εναν άξονα Ninco που είναι 2,5 χιλ έτσι ωστε να περναει σφιχτά σε κουζινέτα 3/32(=2,38 χιλ)
Περναω τα κουζινετα στον άξονα και κουμπώνω το ολο σύστημα στην θεση του αφού προηγουμένως έχω βαλει
κολλα PVA(Atlakol η παρόμοιες)στις υποδοχές.

Το ιδιο εκανα και μπροστά με τα σωληνακια,τους φόρεσα πρωτα τον oversize άξονα και μετα τα κολλησα στην θεση τους.
Αν έχουμε κανει την δουλεια σωστά,γυρνώντας το σασί καθετα πρεπει οι κανονικοί αξονες να πέφτουν μόνοι τους.

Τροχοί-λάστιχα
Μονταρισα τους τροχούς στον λαστιχότορνο κολλωντας τους ελαφρά και τους λιμαρισα ,χρησιμοποιωντας μια μεγάλη λίμα
ώστε να μην τροχισω κωνικά,ώστε να σταματησουν όσο γίνεται να στραβογυριζουν.

Κατόπιν κολλησα τα λάστιχα στους τροχούς με Superglue,χρησιμοποιώ Super Attak classic,με μια οδοντογλυφίδα
ανασηκώνοντας το χείλος του καθε ελαστικου μέσα και εξω

Κατοπιν τρόχισα τα λάστιχα στον λαστιχοτορνο

Μετα εσπασα τις γωνιες των ελαστικων χρησμοποιώντας ντουκοχαρτο 400ρι κολλημενο σε μια πλάκα mdf

Αλειψα τα πισω λαστιχα με cocktail #35 ενω τα εμπρός πέρασα με μαυρο μανόν για νυχια

Πίσω άξονας
Ο πίσω αξονα ειναι ¨κατσαρός" στην μεση για να μαγκωνει η κορωνα,έτσι λοιπόν χρειαστηκε λιγο τροχισμα
ωστε να χωραει να περασει μέσα από τα κουζινετα που τώρα πια δεν βγαινουν από την θεση τους,και επίσης χρειάστηκε να κολληθεί η κορωνα
απάνω στον άξονα

Στο τέλος επειδή η μετάδοση έκανε θορυβο,έβαλα λιγη οδοντόπαστα kolynos(α ρε Βασίλη καθηγητή)
ανάμεσα πινιο και κορώνα και το άφησα να δουλεψει 5 λεπτά.

Μετά από τις παραπάνω μικροεπεμβάσεις το αυτοκίνητο κινηθηκε αξιοπρεπως στην πίστα του club και αποτελεί μια καλή βαση
αν θελει καποιος να προχωρησει τις μετατροπες αλλάζοντας  μοτέρ guide και τροχούς.

Tags: