Αποστολέας Θέμα: Πρώτος αερογράφος  (Αναγνώστηκε 4446 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι
Πρώτος αερογράφος
« στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 06:24:31 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Όπως σας είπα και στο topic των νέων μελών έχω σταματήσει τον στατικό εδώ και δεκαπέντε χρόνια (με κέρδισε ο τηλεκατευθυνόμενος)  αλλά ποτέ δεν έπαψα να αγαπώ τις κατασκευές. Επίσης τότε δεν είχα τη δυνατότητα να πάρω ούτε έναν αερογράφο και παιδευόμουν με τα πινέλα. Πρόσφατα η επιθυμία μου να αγοράσω έναν αερογράφο για να βάφω canopies για τα τ/κ ελικόπτερα με τα οποία ασχολούμαι με προέτρεψε να κάνω μια ιντερνετική έρευνα. Έτσι μετά από αρκετο ψάξιμο κατέληξα εδώ. Διάβασα σχεδόν όλα τα θέματα των αερογράφων στο forum αλλά πήγα και μια βόλτα από την ιπποκράτους για ένα βλέφαρο. Έχω καταλήξει ανάμεσα στους iwata eclipse cs o,35mm και revolution cr 0,5mm. Καμία γνώμη??? Επίσης έχω σκοπό να ξοδέψω γύρω στα 150 ευρώ για compressor. Δεν ξέρω τι να διαλέξω όμως. Τα μικρά κομπρεσεράκια των 100-150 ευρώ ξέρω ότι δεν αντέχουν πολύ. Τα μεγάλα πάλι κάνουν θόρυβο. Βέβαια το εργαστήριο πρόκειται να γίνει σε μια αποθήκη δίπλα στο υπόγειο γκαραζ. Συνεπώς υπάρχει χώρος στο γκαραζ για να μπει ένα μεγάλο κομπρεσερ. Ποια η γνώμη σας? Θα κάνει φασαρία ακόμα και στο δίπλα χώρο? Κάθε γνώμη και ιδέα ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ.
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
Απ: Πρώτος αερογράφος
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 06:28:49 μμ »
Υ.Γ. Ξέχασα να πω ότι μετά από το ψάξιμο εδώ μου έχει έρθει η επιθυμία να ξεκινήσω πάλι τον στατικό. Με έχουν μαγέψει τα μοντελάκια που βλέπω να φτιάχνετε όλοι.
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 07:44:50 μμ »
Η άποψή μου είναι να μην ξοδευτείς στην αρχή.
Καλύτερα να προτιμήσεις κάτι με μύτη 0,5 για να χρησιμοποιείς άνετα και τα χρώματα που είναι κατάλληλα για τα lexans των τηλεκατευθυνόμενων. Οσο για το κομπρεσέρ, εαν το θέλεις αποκλειστικά και μόνο για μοντελιστική χρήση, με 120-130 ευρώ αγοράζεις ένα μοντελιστικό με πρεσσοστάτη, ρυθμιστή πίεσης και είσαι μια χαρά.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 07:53:22 μμ »
για να σε βοηθήσει στην επιλογή σου, διάβασε το παρακάτω άρθρο

http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/tips/what_airbrush.htm

οι δύο αερογράφοι που σε ενδιαφέρουν , είναι καλοί αλλά είναι διπλής λειτουργίας, μήπως για αρχή να κοίταγες κάτι σε μονής λειτουργίας ?

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 08:16:36 μμ »
Οσο για το κομπρεσέρ, εαν το θέλεις αποκλειστικά και μόνο για μοντελιστική χρήση, με 120-130 ευρώ αγοράζεις ένα μοντελιστικό με πρεσσοστάτη, ρυθμιστή πίεσης και είσαι μια χαρά.

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο να προτείνεις?

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 08:34:13 μμ »
Και τα 4 μοντελομάγαζα της Ιπποκράτους διαθέτουν σε αυτή την τιμή κομπρεσερ πιστονιού με πρεσσοστάτη (αυτόματο on-of) και ρυθμιστή πίεσης. Δεν εχει νόημα να σου προτείνω κάποιο. Ολα θα σε εξυπηρετήσουν. Σίγουρα υπάρχουν και ακριβότερες λύσεις με επιπλέον εξοπλισμό. Ποιό σημαντικό νομίζω οτι είναι να διαπραγματευτείς μία καλύτερη τιμή, εαν αγοράσεις αερογράφο και κομπρεσερ ταυτόχρονα.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 08:35:39 μμ »
για να σε βοηθήσει στην επιλογή σου, διάβασε το παρακάτω άρθρο

http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/tips/what_airbrush.htm

οι δύο αερογράφοι που σε ενδιαφέρουν , είναι καλοί αλλά είναι διπλής λειτουργίας, μήπως για αρχή να κοίταγες κάτι σε μονής λειτουργίας ?

Ευχαριστώ για το link. Το κείμενο του Κου Καλφάκη το έχω διαβάσει και το διάβασα ξανά. Παρόλα αυτά δεν βρίσκω κάποια τραγική διαφορά μεταξύ διπλής και μονής λειτουργίας αλλά ούτε και κάποιο ιδιαίτερο προσόν της μονής λειτουγίας όσον αφορά τη χρήση του αερογράφου. Πιστεύω ότι για κάποιον που δεν έχει πιάσει αερογράφο στα χέρια του είναι όπως μάθει. Επίσης όπως προανέφερα έκανα και μια βόλτα στην ιπποκράτους και είδα τον badger 200 (Μονής) στο ένα μαγαζί με 100 ευρώ κόστος και τους iwata eclipse cs (διπλής) και revolution cr (διπλής) με κόστος 119 και 89 ευρώ αντίστοιχα στο άλλο μαγαζί.
Το συμπέρασμά μου λοιπόν όσον αφορά τη μονή ή σιπλή λειτουργία είναι ότι έχει μικρή διαφορά κόστους όταν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αξιόλογους αερογράφους, συνεπώς το να επιλέξω μονής δεν έχει χρηματικό πλεονέκτιμα. Τέλος στη βόλτα μου ανέφερα στους πωλητές ότι πιθανόν να χρησιμοποιήσω και αυτοκινητιστικά χρώματα ή βερνίκια γιατί βάφω canopies τ/κ ελικοπτέρων και αμέσως μου είπαν ότι ο badger δεν κάνει ενώ οι iwata αντίστοιχα ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα γιατί έχουν τεφλον.
Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Αναμένω προτάσεις - κατευθύνσεις.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 08:39:21 μμ »
Ποιό σημαντικό νομίζω οτι είναι να διαπραγματευτείς μία καλύτερη τιμή, εαν αγοράσεις αερογράφο και κομπρεσερ ταυτόχρονα.

Έκανα αυτή την ερώτηση στα δύο από τα τέσσερα και η απάντησή τους ήταν ένα ξερό όχι, αυτές είναι οι τιμές. Πάντως όταν θα πάω για αγορά το σίγουρο είναι ότι θα το διαπραγματευτώ με το μετρητό στο χέρι και αν είναι ανένδοτοι το internet να είναι καλά....

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 08:51:32 μμ »
Τι θα έλεγες για αερογράφο που έχει μόνο μεταλλικά μέρη, δεν μασάει από "καυτερά" χρώματα και δίνει άλλη γυαλάδα :?:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,15136.0.html
Υπάρχει αντίστοιχο μοντέλο και σε badger και σε iwata. Τον paasche τον εχω αγοράσει και εγώ. Δεν είναι σαν τον harder & steenbek, αλλά .....με αυτόν έχω βάψει με μη μοντελιστικά χρώματα χωρίς να μπουκώσει, στα δε γυαλιστερά χρώματα αποδίδει τουλάχιστον 2 επιπλέον τόνους φωτεινότητας από τον εσωτερικής μίξης H&S.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 09:13:36 μμ »

Ενδιαφέρον, κυρίως από το αποτέλεσμα που βλέπω. Θέλει σκέψη όμως διότι είχα κατά κάποιο τρόπο "κλειδώσει" στο να πάρω αερογράφο εσωτερικής ανάμειξης.

Αποσυνδεδεμένος Nα-τα-πουμε?

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 10:15:57 μμ »
Για μοντελισμο ενας μονης λειτουργιας αερογραφος ειναι βασικος για αρχη,για να μην πω οτι ειναι και υπεραρκετος εκτος και εαν θες να κανεις μοτλινγκ σε μικρες κλιμακες κλπ.:Εαν φτιαχνεις αυτοκινητα,νταλικες κλπ.απλα δεν θα χρειαστεις δευτερο.

Μιας και θες εσωτερικης αναμιξης τσεκαρε τον Badger 200NH,ΠΑΡΑ πολυ καλος.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 10:19:38 μμ »

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ρίξω και μια ματιά και στον badger 200NH.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 10:23:58 μμ »
Τον paasche τον εχω αγοράσει και εγώ. Δεν είναι σαν τον harder & steenbek, αλλά .....με αυτόν έχω βάψει με μη μοντελιστικά χρώματα χωρίς να μπουκώσει, στα δε γυαλιστερά χρώματα αποδίδει τουλάχιστον 2 επιπλέον τόνους φωτεινότητας από τον εσωτερικής μίξης H&S.
Κατι που ειδα στο τεστ και μου αρεσε ηταν το μεγεθος του εργαλειου,το οτι εχει βαρος.
Ειχα παει και Αργυρουπολη τις προαλλες για να τον παρω δωρο για εναν φιλο αλλα δεν τον ειχε.

Vla,πολυ βασικο αυτο,πιαστο το εργαλειο στα χερια σου πριν τα σκασεις,δες αν το"νιωθεις"καλα.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 12, 2010, 08:44:21 μμ »
Vla,πολυ βασικο αυτο,πιαστο το εργαλειο στα χερια σου πριν τα σκασεις,δες αν το"νιωθεις"καλα.

Ευχαριστώ, το έχω υπόψιν μου. Ήδη έχω δοκιμάσει στο χέρι τους προαναφερόμενους iwata και μου ταιριάζουν γάντι και οι δύο με τον revolution να είναι και ο ποιο ελαφρύς από τους δύο. Ερώτηση λοπόν:
ισχύει ότι ο ποιο βαρύς είναι και καλύτερος για λεπτομέριες γιατί λόγω βάρους κάνει το χέρι ποιο σταθερό?

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 13, 2010, 04:37:47 μμ »
Προσωπικα,και χωρις να εχω και ιδιαιτερα μεγαλα χερια,προτιμω τους βαρυτερους και αν ειναι δυνατον ογκωδεστερους,απλα για να νιωθω το μηχανημα στα χερια μου.

Δεν νομιζω να εχει να κανει με την αποδοση του αερογραφου παντως,οχι στην δικια μου περιπτωση τουλαχιστον.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 13, 2010, 05:56:02 μμ »
Δεν νομιζω να εχει να κανει με την αποδοση του αερογραφου παντως,οχι στην δικια μου περιπτωση τουλαχιστον.

Προς θεού, δεν υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο. Φυσικά και δεν παίζει κανένα ρόλο στην απόδοση του αερογράφου. Για το χέρι ρωτάω αν βολέβει καλύτερα και αν το βάρος τον κάνει ποιο σταθερό. Ιδίως για μένα που είμαι αρχάριος και απλά ρωτάω αν θα βοηθήσει.

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 13, 2010, 07:02:25 μμ »
Φίλε μου Βλάση,εγώ έχω τον παρακάτω αερογράφο περίπου 8 χρόνια,τον είδες και απο κοντα σε τη κατασταση τον αφείνω για μέρες :twisted:,αλλα δεν μασάει.
Μέσα σε ένα δεκάλεπτο έχει γίνει σαν καινούργιος.Εχω βάψει με σμάλτα,ακρυλικά, λάδια,βερνικοχρώματα απο χρωματοπολειο,βερνίκια από χρωματοπολείο.
Δεν έχω αγοράσει όσα χρόνια τον έχω κανένα ανταλακτικο λόγο φθοράς του,είναι σούπερ ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 13, 2010, 10:28:30 μμ »

Πραγματι είναι θηρίο Νικόλα. Ξέρεις μήπως που μπορώ να τον βρώ σήμερα? Τιμή, κατάστημα για να ρίξω μια ματιά?

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 13, 2010, 11:10:43 μμ »
Φίλε μου μόνο απο το εξωτερικό σίγουρα θα τον βρείς,εκτός και αν τον έχει ακόμη στο modelone :roll:
http://www.anticsonline.co.uk/532_1_1045917.html

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 14, 2010, 06:24:57 μμ »
Προς θεού, δεν υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο. Φυσικά και δεν παίζει κανένα ρόλο στην απόδοση του αερογράφου. Για το χέρι ρωτάω αν βολέβει καλύτερα και αν το βάρος τον κάνει ποιο σταθερό. Ιδίως για μένα που είμαι αρχάριος και απλά ρωτάω αν θα βοηθήσει.
Κακως δεν το διευκρινισα.
Απαξ και το νιωθεις καλα στο χερι-ουτως η αλλως μεταλλικοι ειναι οι αερογραφοι,αρα θα εχουν ενα καποιο βαρος-εισαι ΟΚ απο θεμα σταθεροτητας.

Αυτα σαν προσωπικη αποψη,ετσι?

Ο αερογραφος που γραφει ο παπαδακης ειναι o badger vega 2000 σε συσκευασια revell.
http://www.badgerairbrush.com/Vega_Airbrushes.asp

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 14, 2010, 07:09:20 μμ »
Ευχαριστώ και τους δύο σας. Τώρα νομίζω ότι είμαι στην τελική ευθεία. Θα μου δώσει και ένας συνάδελφος από το mc δύο budger για δοκιμή και μέχρι την πρωτοχρονιά θα έχω κάνει την κινησή μου (εκτός οικονομικού απρόοπτου). Καμια ιδέα για compressor? Το AS-18 τι λέει?

Αποσυνδεδεμένος NicAnd

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 09:57:02 πμ »
Καλυτερη επιλογη πιστευω ειναι ο Iwata CR με την 0,5 μυτη Αυτον χρησιμοποιω και εγω για να βαφω λεξαν και εχω και εναν με 0,3 μυτη για λεπτομερειες

Μεγαλη οικονομια μια και βαφεις με 2-3 σταγονες χρωμα και δεν χρειαζεται να γεμιζεις μπουκαλακια με χρωματα καθε φορα

Ευκολη αλλαγη χρωματων, καθαρισμα, οικονομια (βαφεις με 2 σταγονες χρωμα κλπ κλπ

Με τον AS-18 μπορεις να βαψεις αλλα θελει υπομονη Καλυτερη δουλεια γινεται με κανονικο κομπρεσερ αλλα υπαρχει και το θεμα του θορυβου

Παρε και ενα μικρο φιλτρακι κανει μεγαλη διαφορα
http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_77&products_id=1712

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 10:26:29 πμ »
Παρε και ενα μικρο φιλτρακι κανει μεγαλη διαφορα
http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_77&products_id=1712

Το φιλτρακι χρησιμοποιείται μόνο του ή μετά από φίλτρο υγρασίας? Το προτείνεις και για μοντελιστικό compressor και για κανονικό?
Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος NicAnd

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 08:50:29 μμ »
Για ολα κανει ασχετα αν εχει και δικο του κομπρεσερ
Το συνδεω απευθειας στον αερογραφο και συνδεω το λαστιχο του αερα μετα σε αυτο

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 08:59:17 μμ »
Για ολα κανει ασχετα αν εχει και δικο του κομπρεσερ
Το συνδεω απευθειας στον αερογραφο και συνδεω το λαστιχο του αερα μετα σε αυτο

Πολύ ωραία. Ευχαριστώ και πάλι.

Tags: