Αποστολέας Θέμα: Mirage 2000C HAF 1:48 Italeri  (Αναγνώστηκε 7094 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Mirage 2000C HAF 1:48 Italeri
« στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 04:45:37 μμ »
Καλησπέρα,

Απογοητευμένος από την αγριόγατα και περιμένοντας να σταματήσει ο αέρας για να ασταρωθεί το γεράκι, είπα να αρχίσω ένα κιτ που αγόρασα από τον Καλφάκη σε προσφορά όταν επισκέφτηκα την έκθεση.

Πρόκειται για το Mirage 2000C 1:48 της Italeri, ξέρετε, εκείνο το παλιό της ESCI με τα ελληνικά σήματα (Νο 2614).
Αρχίζοντας λοιπόν να βάφω τα εσωτερικά του cockpit, πρέπει να βάψω με μαύρο χρώμα και το κομμάτι με αριθμό 21...
Ψάχνω από δω, ψάχνω από κει, πουθενά το 21.  Λέω θα έχει κοπεί και θα είναι στο κουτί... Τίποτα.  Κοιτάζω λοιπόν τις οδηγίες να δω
περίπου πού είναι αυτό το 21 πια... Και τι να δω :
Click to see the original size.
ΔΕΝ υπάρχει... Απλά ΔΕΝ είναι εκεί.  Το 22 είχε κοπεί από το sprue αλλά ήταν μέσα στο ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ κουτί. Το 21 δεν έχει καλουπωθεί καν!

Οπότε ερωτώ, πρέπει να λείπει αυτό το κομμάτι ή είναι ελλιπές το κιτ που έχω;   Τι μπορώ να κάνω στη 2η περίπτωση;  eMail στην Italeri και υπομονή;

Τελικά μήπως δε με πάνε τα πολεμικά... ;;; !!! LOL

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: Ρε μπας και δε με θέλει!; (Mirage 2000C 1:48 Italeri)
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 04:57:31 μμ »
αυτό είναι ενα καλο ξεκίνημα.... να το πεις απο εκει που το αγορασες...... και μετα μαιλ στην italeri για αντικατασταση.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 05:11:49 μμ »
Όντως δεν έπρεπε να λείπει...!Πάντως σαν κομμάτι είναι πολύ ευκολο να το φτιάξεις απο λίγο φύλλο πλαστικού!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 05:12:17 μμ »
το κοματι αυτο ειναι λιγο κουκουρουκου δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα και να μην το βαλεις δεν τρεχει τιποτα
προχωρα

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 07:27:08 μμ »
Αν θέλεις ντε και καλά το κομμάτι (και λέω ντε και καλά γιατί ο trelas3 για να λέει οτι δεν χρειάζεται..μάλλον έχει δίκιο  :wink:) θα πρότεινα μια βόλτα πρώτα απο τον Καλφάκη και μια αγγελία στο φόρουμ (όλο και κάποιος μπορεί να το'χει).τελευταία επιλογή θα ήταν το email στην italeri

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 11:56:28 μμ »
Αν θέλεις ντε και καλά το κομμάτι (και λέω ντε και καλά γιατί ο trelas3 για να λέει οτι δεν χρειάζεται..μάλλον έχει δίκιο  :wink:) θα πρότεινα μια βόλτα πρώτα απο τον Καλφάκη και μια αγγελία στο φόρουμ (όλο και κάποιος μπορεί να το'χει).τελευταία επιλογή θα ήταν το email στην italeri

Αυτό σκέφτηκα κι' εγώ... Τι ρόλο παίζει εκεί που είναι πίσω από το κάθισμα;
Θα ψάξω να βρω φωτογραφίες από άλλους που το έχουν φτιάξει ή και του πραγματικού να δω τι έχει εκεί πίσω.
Το κιτ ήταν σε προσφορά, δε λέει τώρα για ένα κομματάκι να το πάω πίσω.  Ειδικά αν δεν χρειάζεται όπως μου λέτε.
Λάθος μου που δεν έλεγξα τα sprue πριν αρχίσω καν τα κοψίματα ώστε να ήταν τουλάχιστον άθικτο αν το επέστρεφα.  Θα το έχω υπ' όψιν σε μελλοντικές αγορές,
ή ακόμα καλύτερα θα ανοίγω και θα ελέγχω τα κιτ που αγοράζω επί τόπου για αποφυγή παρεξηγήσεων.

Αν κάποιος έχει πρόχειρες φωτογραφίες τι κρύβεται πίσω από το κάθισμα και θέλει να μου γλυτώσει κόπο ας μου στείλει κάνα Link.

Το κιτ πάντως είναι απλό, εύκολο, και με καλή λεπτομέρεια.  Στα μέτρα μου θα έλεγα.  Από εφαρμογή βλέπω τα πάει αρκετά καλά.
Νομίζω (δεν παίρνω όρκο) ότι το είχα ξαναφτιάξει στα 80ς σαν ESCI τότε.  Μάλιστα αν θυμάμαι το είχα βάψει ασημένιο ολόκληρο.
Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν έπαιζε τότε τέτοιο καμουφλάζ ή απλά μου άρεσε και το έκανα έτσι.

Ευχαριστώ για την στήριξη.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 12:27:29 πμ »
Δεν ειναι ακριβως  οπως το δινει το κιτ εχει διαφορα μεγεθους και σχηματος  παρε μια ιδεα

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 12:35:19 πμ »
Χμμμ...
Τι είναι ακριβώς; Ο μηχανισμός ανοίγματος της καλύπτρας;  Στις οδηγίες του κιτ φαίνεται ούτε το μισό σε μέγεθος.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 11:46:32 πμ »
Δεν θα το πιστέψετε!...
Το βρήκα το κομμάτι.  Και σε άσχετο εντελώς σημείο ενώ σκούπιζα (!) Μάλλον αποκολλήθηκε την ώρα που έβγαζα το πλαίσιο από το κουτί και δεν το πήρα χαμπάρι ότι έπεσε κάτω!  Πάλι καλά που δεν το έφαγε ο σκύλος μου. Κάτι τέτοια τα κάνει μια χαψιά!
Και δεν ήταν πλαισιωμένο όπως στο σχέδιο.  Μάλλον ήταν ενωμένο μόνο αριστερά με ένα οδηγό.
Τέλος καλό λοιπόν.  Για να δούμε τι θα βγει από τον αντικατοπτρισμό.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 04:24:09 μμ »
Να και κάτι ευχάριστο! καλή συνέχεια.

Το σχόλιο με το σκυλο  :mrgreen:  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Mirage 2000C HAF 1:48 Italeri
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 12, 2011, 01:52:29 μμ »
Καλησπέρα φίλοι μου.
Τελικά μετά το μερικό πέρας (μένει ένα πλυσιματάκι αλλά βαριέμαι...) της κατασκευής του 763, είχα ένα προφητικό όνειρο για το Mirage 2000 οπότε και είπα να το συνεχίσω.
Από τότε που άνοιξα το θέμα και καθώς ο καλός μας trelas3 μου άνοιξε τα μάτια για το λανθασμένο cockpit που έδινε η Italeri, αγόρασα το βελτιωτικό της Eduard για το εν λόγω κιτ.
Έτσι, πρώτη φορά θα ασχοληθώ με βελτιώσεις και photo Etched κομμάτια.

Καταρχάς η Italeri, άγνωστο γιατί, ενώ έχει χαράξει ΌΛΟ το αεροπλάνο την ουρά την άφησε με υπερυψωμένη λεπτομέρεια.
Πήρα λοιπόν την απόφαση να την χαράξω... ʼλλη μια πρωτιά για μένα!
Το αποτέλεσμα καλούτσικο μπορώ να πω.  Σε μερικά σημεία μου έφυγε ο κόφτης αλλά τα τα επαναφέρω με στόκο.

Μετά από αυτό άρχισα να φτιάχνω το cockpit σιγά σιγά προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσω τις οδηγίες της Eduard!
Click to see the original size. Click to see the original size.

Με τις συμβουλές των φίλων στο ανάλογο ποστ που ρώτησα για τα PE, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Αλλά νομίζω τη βλακεία μου την έκανα..:
Κόλλησα το χαρτάκι με τα όργανα πίσω από το μεταλλικό κομμάτι πριν το βάψω...  Δεν είναι μεγάλο το κακό καθώς νομίζω ότι το ότι δίνει η Italeri γκρι την μπροστινή κονσόλα είναι λάθος. Πείτε μου ότι είναι έτσι...

Συνεχίζω με το πετσόκομμα των διαφόρων κεραιών κτλ που θα αντικατασταθούν από τα PΕ..

Τελικά το εσωτερικό των cockpit των 2000C τι χρώμα είναι;  Μαύρο ή Light Ghost Grey όπως λέει η Ιtaleri;

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 12, 2011, 02:07:20 μμ »
... η Italeri, άγνωστο γιατί, ενώ έχει χαράξει ΌΛΟ το αεροπλάνο την ουρά την άφησε με υπερυψωμένη λεπτομέρεια.
...
Το καλούπι είναι της Esci και αρχικά αναπαραστούσε το πρωτότυπο Mirage 2000 το οποίο είχε διαφορετικό κάθετο. Αργότερα η Esci τροποποίησε το καλούπι, αλλάζοντας την ουρά με αυτή των αεροσκαφών παραγωγής αλλα δεν πείραξε κάποια panels στο ρύγχος που είχε μόνο το πρωτότυπο! H Italeri απλά του έβαλε νεα σηματα και το ξανακυκλοφόρησε.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 12, 2011, 02:15:10 μμ »
Αυτό είναι σωστό. Ειδικά στο ρύγχος θα πρέπει να καλυφτούν κάποια πάνελ και να χαραχτούν κάποιες γραμμές.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 12, 2011, 05:39:02 μμ »
Κόκπιτ γκρι στα απλά Μ2000 και μαύρο στα Μ2000-5.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 04:05:47 μμ »
Για δώστε καμιά οδηγία/συμβουλή πως πρέπει να προχωρήσω από δω και πέρα.
Κολλήθηκαν επιτέλους τα photoetched οπότε θέλει βάψιμο.  Και καθώς πρόκειται για το απλό 2000C θα πρέπει να γίνει light ghost grey. Σωστά;
Μετά πως αναδεικνύω τα φωτοχαραγμένα;  Μόνο με στεγνό πινέλο; Με τι χρώμα πάνω στο γκρι;
Πρώτη φορά που επιχειρώ να δουλέψω με φωτοχαραγμένα και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 04:31:53 μμ »
Πιο γκρι θα έπρεπε να είσαι. Κρίμα γιατί είναι πολύ ωραία η προσπάθεια.

http://www.aerospaceweb.org/aircraft/cockpits/mirage2000/mirage2000_panel_01.jpg

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 04:34:23 μμ »
Πιο γκρι θα έπρεπε να είσαι. Κρίμα γιατί είναι πολύ ωραία η προσπάθεια.

Τι εννοείς;  Δεν είναι βαμμένο ακόμα... Αυτό ρωτάω... Τι γκρι να το βάψω και πως θα δουλέψω με τα φωτοέτσια μετά...

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 05:00:12 μμ »
καλη αρχη φιλε μου ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 05:18:06 μμ »
Ωπ τώρα το είδα καλά...

Για γκρι συνηθως κινούνται γυρω από 127, 140, 64 Νομίζω ότι το 127 βγάζει και αυτό το λίγο γαλάζιο που πρέπει να έχει.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 05:25:01 μμ »
Υποθέτω αναφέρεις κωδικούς Humbrol...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 05:45:47 μμ »
Κοντά 2 χρόνια αφότου το άρχισα ξαναβγήκε από τη ντουλάπα για μια ακόμα ευκαιρία. (τελικά αν δεν έχω 5-6 ημιτελή μοντέλα στον πάγκο, δε μπορώ!) Το είχα αφήσει στην άκρη γιατί τα ΦΧ μου έχουν σπάσει τα νεύρα.
Βάφτηκε λοιπόν το cockpit και τα πλαϊνά με H308 Gunze.
Click to see the original size. Click to see the original size.
Με υπερβολικά αργούς ρυθμούς σιγά σιγά πάμε παρακάτω...

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2012, 06:30:45 μμ »
πολύ χαίρομαι που φτιαχνεις το συγκεριμένο κιτ.. Εγω για 2η φορά ( το ειχα ξαναφτιάξει το 2010)  θα το ξεκινήσω μόλις έρθει  από εξωτερικό ένα καθισματακι που παρήγγειλα γιατι αυτο που δινει το κιτ, όπως διαπίστωσες ,  ειναι άθλιο...

Επίσης πολύ χαίρομαι που καταπιάστηκες με ΦΧ γιατι κι εγω για πρώτη φορά πήρα ΦΧ για το συγκεκριμένο κιτ και οπως καταλαβαίνεις θα σε ρημάξω στις απορίες...

Ηδη εχω μία.. Με τα ΦΧ στη κεντρική κονσόλα, τι ακριβώς κάνουμε ?

Βαφεις  το ΦΧ για τη κονσόλα , μετά βαζεις το ντεκάλ για  τη κονσόλα και μετα κολας από πάνω το ΦΧ ?

Θα σε παρακολουθώ μιας και είσαι μερικά βήματα μπροστά (και χρονικά στη κατασκευή  κιτ, αλλά και μοντελιστικά γενικότερα..)

Καλή συνέχεια...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2012, 04:43:23 μμ »
Αν χρειαστείς ανταλλακτικά πες μου... Το έβαλα ξανά στο ντουλάπι.  Είπα να δουλέψω λίγο το cockpit σήμερα και
1. Έσπασε το ΦΧ της πλάτης που ενώνεται με τις πλάγιες κονσόλες.
2. Ξεκόλλησαν οι ΦΧ κονσόλες,
3. Ξεκόλλησαν τα ΦΧ πετάλια,
4. Ξεκόλλησε το ΦΧ τις φωλιάς του ριναίου που βρίσκεται κάτω από την μπανιέρα του cockpit...
4. Ξεκόλλησαν τα ΦΧ από το εσωτερικό της εξαγωγής.
5. Ξεκόλλησε η ίδια η ΦΧ εξαγωγή...

Ε, α σιχτίρ με τα ΦΧ...

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 07:08:57 μμ »
Μη με λες τέτοια, μη με λες τέτοια...
ΝΑ τα πετάξω από τωρα τα ΦΧ?

Αν τα δικά σου ξεκόλησαν, τοτε τα δικά μου πιστεύω ούτε καν θα κολήσουν...

Spoiler (hover to show)

Κι επίσης,  πρεπει να δουμε από σενα ενα συγχρονο jet fighter.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2012, 10:40:07 μμ »
Προς το παρόν πήρε ξανά τη θέση του στη ντουλάπα.  Θέλω να ηρεμώ όταν μοντελάρω και όχι να μου σπάνε τα νεύρα.  Γι' αυτό το κάνω.  Αν ήταν θα είχα μείνει στο flight simulator.  Θα το ξαναπιάσω όταν μου ξανάρθει η όρεξη.
Ευτυχώς άλλα ΦΧ έχω αγοράσει μόνο για το F18D και είναι άθικτα, οπότε αν μου τη δώσει μπορώ πάντα να τα πουλήσω.
Μπορεί να φταίει η κόλλα (zap medium), μπορεί να έπρεπε να κάνω κάτι στα φωτοχαραγμένα που δεν έκανα.  Δεν διάβασα πάντως κάπου ότι χρειάζονται προετοιμασία.  Και αυτά περί ματιών κουζίνας κλπ τα βρίσκω πολύ επικίνδυνα.
Και να φανταστείς τα πολύ ψιλά κομμάτια δεν τα έβαλα καν.

Tags: