Αποστολέας Θέμα: WIP Renault RE20 1/12 Tamiya - The End  (Αναγνώστηκε 30798 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
WIP Renault RE20 1/12 Tamiya - The End
« στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 01:12:16 μμ »
Αγαπητοί συνφορουμίτες
Έχοντας τελειώσει μια Honda RA273 πριν από 20 περίπου μέρες (φωτό ...μόλις ευκαιρήσει ο επίσημος φωτογράφος μου!!) άνοιξα για νιοστή φορά το κιτ της Renault RE20  στο 1/12 της Tamiya.

Το κιτ αγοράστηκε το 1983 (η τιμή υπάρχει ακόμα πάνω στο κουτί και ήταν 2.640 δρχ!!), από τότε βολοδέρνει στα ντουλάπια μου, θύμα μιας συνεχούς αναβλητικότητας σε συνδυασμό με τη μακροχρόνια απoχή μου από το «άθλημα».
Είπα πλέον ότι μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει να τελειώνουμε. Και εξηγούμαι: Το κιτ είναι δύκολο, περίπλοκο και με παγίδες. Παρουσιάστηκε το 1983 και ήταν ό,τι καλύτερο είχε βγάλει η Tamiya σε ποιότητα και λεπτομέρεια. Έπρεπε να περιμένει κανείς ως το 1991 για να δει κάτι παρόμοιο με την 641/2.
Ο Mario Covalski αναφέρει στην ανάλυσή του στο Modeler Site ότι ".....this is a very comlex kit..."  και το λιαν αποκαρδιωτικό ότι χάλασε 2 κιτ για να φτιάξει ένα.!
Παραθέτω τις οδηγίες για να πάρετε μια ιδέα του όγκου εργασίας που απαιτείται για να φτάσει κανείς σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Μετά από προσεκτική μελέτη των οδηγιών, πάρθηκαν μερικές καίριες αποφάσεις όπως το ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα κομμάτια θα ελεγχθούν για τη συναρμογή τους και την απαλοιφή των ραφών των καλουπιών -που όσο καλή δουλειά και αν έκαναν στην Tamiya υπάρχουν, και σε αυτή τη κλίμακα φαίνονται-, το κόλλημα όσο το δυνατόν περισσότερων ομοειδών και γειτονικών κομματιών πριν το αστάρωμα, και τέλος τον διαχωρισμό των εργασιών σε 6 διακριτές ενότητες ήτοι: 1) Σύστημα διεύθυνσης και μπροστινή ανάρτηση 2) Κόκπιτ, σασί και ψυγεία νερού 3) Κινητήρας και καλωδιώσεις 4) Κιβώτιο ταχυτήτων  και πίσω ανάρτηση 5) Τούρμπο 6) Βάψιμο αμαξώματος (το πιο δύσκολο) και τελική συναρμολόγηση.
Αυτα είναι τα κομμάτια του κιτ. Pas mal που λένε και οι Γάλλοι :mrgreen:

Δεν θα χρησιμοποιηθούν aftermarket καλούδια, μόνον ό,τι διαθέτει η κούτα με τα περισσεύματα και τα ξεκοιλιάσματα διαφόρων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών του σπιτιού!
Με τον ρυθμό που δουλεύω υπολογίζω το project να διαρκέσει κατ' ελάχιστον 5 μήνες.
Υπολογίζω στην συμμετοχή σας με ιδέες, σχόλια, μετατροπές, βελτιώσεις και κριτική. Οι τυχόν επιδοκιμασίες ας μείνουν για το τέλος. Μόνο κουράγιο ευχηθείτε μου σε αυτή τη φάση. Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει με το πρωτότυπο:

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
Απ: WIP Renault RE20 1/12 Tamiya
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 03:45:26 μμ »
Φοβερο θεμα και Γαλλικο!!! ::love7:: :mrgreen:
Καλη αρχη!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 04:11:50 μμ »
κατ'αρχάς να ευχηθώ με την σειρα μου και εγώ καλή αρχη σε ενα θέμα αρκετά περίπλοκο αλλα και ταυτόχρονα συγκλονιστικό για τον κατασκευαστη..
καλο κουράγιο... και θεωρω οτι θα δούμε θαυματα.
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 04:24:39 μμ »
Πανέμορφο μονοθέσιο από περασμένες όμορφες εποχές. Εύχομαι καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 04:57:04 μμ »
Φίλε μου καλή αρχή και καλό κουράγιο, φυσικά...
Έχοντας το κιτ στο στοκ μου, ξέρω οτι είναι ένα απο τα πιο δύσκολα 12άρια της Tamiya...
Τώρα για την ποιότητα του σε σχέση με τα κιτ των 641/2, Fw-14B και MP4/6 θα σου πω οτι απλά δεν συγκρίνεται... Η Re20 ήταν όντως ένα ποιοτικό βήμα εμπρός σε σχέση με τις κυκλοφορίες της εταιρίας στα 70's... αλλά τα τρία προαναφερθέντα κιτ (στα 90's) ήταν πολλά βήματα εμπρός. Δεν ξερω να έχεις πιάσει στα χέρια σου κάποιο από αυτά, αν όχι, θα στο πρότεινα...
Τώρα για το συγκεκριμένο και παρόλου που λες οτι δεν θα χρησιμοποιήσεις after μαρκετ υλικά, θα σου πρότεινα τα ακόλουθα, που πιστεύω οτι θα βελτιώσουν ουσιαστικά το αποτέλεσμα...
Έχουμε και λέμε :
Αντικατάσταση καλωδίωσης με κάτι παρόμοιο :
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=47&products_id=3747
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=47&products_id=567

Συνδέσμους καλωδίων A/N Fittings για Oil, Fuel, Electric, και Coolant Hose :
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=47&products_id=3687
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=3480

Cable Ties :
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=3208

Nuts, Bolts, Washers, και Fasteners (εξωτερικά έχουν όλα τα F1) :
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=138

Τέλος νομίζω στο εσωτερικό, υπάρχει κάποια επιφάνεια carbon, οπότε ένα ανάλογο αυτοκόλλητο θα ηταν μια καλή προσθήκη...

Ελπίζω να μη σε καραφλιασα  :wink: τελείως...
Φυσικά τα παραπάνω υπάρχουν σε όλα τα μοντελομάγαζα του εξωτερικού (π.χ. domino, hobbyeasy, κ.α.)
Καλή συνέχεια  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 08:21:15 μμ »
Φοβερο θεμα και Γαλλικο!!! ::love7:: :mrgreen:
Καλη αρχη!!! ::salut::
Θα σε χρειαστώ λιαν συντόμως Ευάγγελε. Εσο έτοιμος.

κατ'αρχάς να ευχηθώ με την σειρα μου και εγώ καλή αρχη σε ενα θέμα αρκετά περίπλοκο αλλα και ταυτόχρονα συγκλονιστικό για τον κατασκευαστη..
καλο κουράγιο... και θεωρω οτι θα δούμε θαυματα.
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Από το συγκλονιστικό μην φτάσουμε στον ...νευρικό κλονισμό φοβάμαι. Το κουράγιο κρίνεται απαραίτητο σε μεγάλες δόσεις Δημήτρη.
Πανέμορφο μονοθέσιο από περασμένες όμορφες εποχές. Εύχομαι καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

Ευχαριστώ φίλτατε.
Φίλε μου καλή αρχή και καλό κουράγιο, φυσικά...
Έχοντας το κιτ στο στοκ μου, ξέρω οτι είναι ένα απο τα πιο δύσκολα 12άρια της Tamiya...
Τώρα για την ποιότητα του σε σχέση με τα κιτ των 641/2, Fw-14B και MP4/6 θα σου πω οτι απλά δεν συγκρίνεται... Η Re20 ήταν όντως ένα ποιοτικό βήμα εμπρός σε σχέση με τις κυκλοφορίες της εταιρίας στα 70's... αλλά τα τρία προαναφερθέντα κιτ (στα 90's) ήταν πολλά βήματα εμπρός. Δεν ξερω να έχεις πιάσει στα χέρια σου κάποιο από αυτά, αν όχι, θα στο πρότεινα...
Τώρα για το συγκεκριμένο και παρόλου που λες οτι δεν θα χρησιμοποιήσεις after μαρκετ υλικά, θα σου πρότεινα τα ακόλουθα, που πιστεύω οτι θα βελτιώσουν ουσιαστικά το αποτέλεσμα...
Έχουμε και λέμε :
Αντικατάσταση καλωδίωσης με κάτι παρόμοιο :
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=47&products_id=3747
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=47&products_id=567

Συνδέσμους καλωδίων A/N Fittings για Oil, Fuel, Electric, και Coolant Hose :
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=47&products_id=3687
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=3480

Cable Ties :
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=3208

Nuts, Bolts, Washers, και Fasteners (εξωτερικά έχουν όλα τα F1) :
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=138

Τέλος νομίζω στο εσωτερικό, υπάρχει κάποια επιφάνεια carbon, οπότε ένα ανάλογο αυτοκόλλητο θα ηταν μια καλή προσθήκη...

Ελπίζω να μη σε καραφλιασα  :wink: τελείως...
Φυσικά τα παραπάνω υπάρχουν σε όλα τα μοντελομάγαζα του εξωτερικού (π.χ. domino, hobbyeasy, κ.α.)
Καλή συνέχεια  ::salut::
Ναι Γιώργο, με καράφλιασες τελείως. Aftermarket σαν συμπλήρωμα σε έλλειψη του κιτ χρειάζεται σε δυο σημεία και βεβαίως θα γίνει η αντίστοιχη προμήθεια.
Aftermarket για αντικατάσταση υπαρχόντων υλικών του κιτ δεν με βρίσκει σύμφωνο. Πάντα προσπαθούσα να κρατήσω το χόμπυ σε λογικά επίπεδα κόστους.
Η κούρσα εξοπλισμού με δεκάδες καλούδια ξεφεύγει από αυτό που έχω στο μυαλό μου για τον μοντελισμό, δηλ. σαν μια ευχάριστη (λέμε τώρα μετα τα ....μπινελίκια) και δημιουργική απασχόληση

Αποσυνδεδεμένος Vaggouras

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 09:56:42 μμ »

Αγαπημένο μονοθέσιο ! 
Ασε που είναι και γαλλικό και ειδικά Renault   :lol:!!!

Est.1976
Καλή κατασκευή και απόλαυση  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 02:10:23 μμ »
ʼλλη μία πολύ καλή επιλογή από εσένα Est.1976. Και μιας και πρωταθλήτρια στη πλάτη της RedBull περιμένω να της φερθείς ανάλογα!!
Καλή αρχή

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 05:07:22 μμ »
Φίλε Εst.1976 καλησπέρα.

Διαβάζοντας το χρονικό ορίζοντα που έθεσες για την κατασκευή της RE 20 (5+ μήνες) υπολογίζω ότι όταν όλοι οι άλλοι θα τρώνε και θα πίνουνε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα εσύ θα "παλεύεις" με τη δύστροπη τουρμπίσια γαλλιδούλα σου.
Πιθανότατα να περνάς καλύτερα από τους άλλους!
Πέρα απ'ολα αυτά σου εύχομαι να ευχαριστηθείς την ολοκλήρωση αυτού του κιτ που τόσο καρτερικά περίμενε μέσα στο ντουλάπι σου.
Τώρα όσον αφορά τις ιδέες,τα σχόλια,τις μετατροπές,τις βελτιώσεις και την κριτική μάλλον πιο εποικοδομητικά θα είναι αυτά που θα έρθουν εκ βορρά (βλέπε gtziaf - χωρίς παρεξήγηση από τους υπόλοιπους φίλους αλλά ο Γιώργος έχει θέσει νέα στάνταρ).
Εγώ θα βλέπω, θα ρωτάω και θα μαθαίνω.
Καλή αρχή. Καλό απόγευμα.

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 07, 2010, 06:16:40 μμ »

Αγαπημένο μονοθέσιο ! 
Ασε που είναι και γαλλικό και ειδικά Renault   :lol:!!!

Est.1976
Καλή κατασκευή και απόλαυση  ::icon_thumright::
Και γαλλικό σε όλα του. Καλώδια ξέμπαρκα πάνε και έρχονται.
Σ' ευχαριστώ Βαγγέλη

ʼλλη μία πολύ καλή επιλογή από εσένα Est.1976. Και μιας και πρωταθλήτρια στη πλάτη της RedBull περιμένω να της φερθείς ανάλογα!!
Καλή αρχή
Επιλογή πριν από 27 χρόνια!!
Σ' ευχαριστώ Τάσε!! (είδες κλητική στο όνομά σου?)

Φίλε Εst.1976 καλησπέρα.

Διαβάζοντας το χρονικό ορίζοντα που έθεσες για την κατασκευή της RE 20 (5+ μήνες) υπολογίζω ότι όταν όλοι οι άλλοι θα τρώνε και θα πίνουνε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα εσύ θα "παλεύεις" με τη δύστροπη τουρμπίσια γαλλιδούλα σου.
Πιθανότατα να περνάς καλύτερα από τους άλλους!
Πέρα απ'ολα αυτά σου εύχομαι να ευχαριστηθείς την ολοκλήρωση αυτού του κιτ που τόσο καρτερικά περίμενε μέσα στο ντουλάπι σου.
Τώρα όσον αφορά τις ιδέες,τα σχόλια,τις μετατροπές,τις βελτιώσεις και την κριτική μάλλον πιο εποικοδομητικά θα είναι αυτά που θα έρθουν εκ βορρά (βλέπε gtziaf - χωρίς παρεξήγηση από τους υπόλοιπους φίλους αλλά ο Γιώργος έχει θέσει νέα στάνταρ).
Εγώ θα βλέπω, θα ρωτάω και θα μαθαίνω.
Καλή αρχή. Καλό απόγευμα.
Γιάννης
Μπορώ να πω ότι ήδη άρχισα να περνάω καλά με τον πλήρη έλεγχο της συναρμογής :twisted:
Φυσικά ο Γιώργος έχει θέσει άλλα στάνταρ στη θεματολογία και του έχω αποσπάσει τη βοήθεια σε κενά του κιτ, αλλά  υπάρχει και άλλος που μάλλον ανακάλυψε υλικό που θα βοηθήσει την κατάσταση.
Το τρίτο μάτι να ξέρεις ότι πάντα βοηθάει εκεί που κάποιος τα βλέπει όλα ΟΚ ή έχει κολλήσει.
Σ' ευχαριστώ και περιμένουμε νέα της Toyota.

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 02:55:18 πμ »
Σαν παλιός που είσαι μάλλον θα σου αρέσει αυτό το βιντεάκι...

http://www.bsimracing.com/?p=13358

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 08:04:58 πμ »
Καταπληκτικό Τάσο και σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κινητήρας είναι της RE30 με επουσιώδεις εμφανισιακές διαφορές από αυτόν της RE20.
Είναι κακό που συναισθηματικά έμεινα σε εκείνες τις εποχές :?: Όλα πιο ανθρώπινα νομίζω και το μεράκι πάνω από όλα.
Να είσαι καλά Τάσο.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 05:49:02 μμ »
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!
Η χρονοβόρα διαδικασία του ελέγχου της συναρμογής τελείωσε, τα επικίνδυνα σημεία... εντοπίστηκαν και όπου αυτό ήταν δυνατό κολλήθηκαν τα γειτονικά και παραπλήσια κομμάτια, ως επίσης έγινε η πρώτη φάση μασκαρίσματος (υπάρχουν δυο και μερικές φορές τρείς φάσεις!).
Η συναρμογή του κιτ είναι κορυφαία σε όλα τα σημεία (Tamiya γαρ) πλην του συγκροτήματος της πίσω αεροτομής όπου νόμιζα ότι είχα στα χέρια μου κομμάτια της Heller και όπου αναλώθηκε μπόλικος στόκος Humbrol & Gunze.  :twisted: Αλλά αυτά θα παρουσιαστούν όταν έλθει η σειρά τους.
Κρεμαγιέρα και στήριξή της:

Αποτελούνταν από αυτά τα κομμάτια.

Ασταρώθηκαν με Humbrol και βάφτηκαν με Aluminium 56 και Black Satin 85της Humbrol.

Το κέλυφος του ατέρμονα κολλήθηκε με τσιμπήματα CA (η παραπάνω ποσότητα θα ακινητοποιούσε τον οδοντωτό άξονα) και τα δύο ΠΙ -το ένα ανάποδα από το άλλο- γλίστρησαν στα δύο πλευρικά παράλληλα πάνελς και στερεώθηκαν με Clear Fix, ούτως ώστε να ρυθμιστεί σε οριζόντιο επίπεδο το κέντρο των δυο ζευγαριών οπών από τα οποία περνάνε οι άξονες των πάνω ψαλιδιών.

Τα πάνω ψαλίδια ασταρώθηκαν με Humbrol και βάφτηκάν με TS29

Απομένει η συναρμολόγησή τους αλλά θα βιδωθούν στα πάνελς της κρεμαγιέρας όταν αυτή κολληθεί στο κυρίως σασί.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 05:59:37 μμ »
Να σε ρωτήσω, βάφεις με πινέλο ή αερογράφο; Το χρώμα σου στρώνει καταπληκτικά!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 06:51:26 μμ »
Να σε ρωτήσω, βάφεις με πινέλο ή αερογράφο; Το χρώμα σου στρώνει καταπληκτικά!
Φανατικός του σπρέυ διαφόρων εταιρειών.
Χρόνια Πολλά

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 03:17:12 μμ »
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Η συναρμολόγηση των πάνω ψαλιδιών με τα ελατήρια & τα αμορτισέρ τελείωσε. Όταν τοποθετηθούν στα πανελς θα συνδεθούν με τους δυο μικρούς μαύρους βραχίονες και -μέσω των δυο κλειδιών ρύθμισης- στη μικρή εγκάρσια ράβδο στρέψης που είναι στερεωμένη στις δυο επικλινείς ράβδους που σχηματίζουν τρίγωνο με το -ας πούμε- roll bar του τιμονιού.

Στο εμπρός άκρο τού σασί  (αλουμίνιο της Humbrol) κολλήθηκαν οι βάσεις της μπροστινής αγκίστρωσης των κάτω ψαλιδιών (semi gloss black της Humbrol) και θα κολληθούν το δοχείο υγρών, οι δύο αντλίες των φρένων και το κουτί του διακόπτη και των ασφαλειών του πίσω stop. Ανοίχτηκαν οπές για τη συνδεσμολογία μεταξύ τους.

Το πάνω μέρος του κυρίως σασί έχει πολλά περιθώρια βελτιώσεων και προσθηκών.
Ανοίχτηκαν τρύπες για να στερεωθεί το ...τεράστιο καλώδιο-ντίζα του γκαζιού που ξεκινάει από το πεντάλ και καταλήγει στο τέλος του δοχείου καυσίμου, κολλήθηκε δε στο ύψος του κεφαλιού του οδηγού ένα άγκιστρο. Η ντίζα φτάνει επενδυμένη μέχρι το άγκιστρο, αφού περάσει γύρω από τον λεβιέ ταχυτήτων, και μετά από αυτό παραμένει σκέτο ...συρματόσχοινο.

Τέλος από την άλλη πλευρά ετοιμάστηκαν οι υποδοχές στερέωσης ενός τρίκλωνου καλωδίου που ξεκινάει πίσω από το κάθισμα του οδηγού και καταλήγει στον εγκέφαλο που βρίσκεται πάνω από από το δοχείο καυσίμου. Γύρω από αυτό το σημείο έχω σκοπό να ...ασελγήσω και ελπίζω να πετύχει αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 03:27:30 μμ »
Επιτέλους βρήκα χρόνο να δω λίγο την πρόοδο της Renault.
Πολύ ωραία και καθαρή δουλειά όπως πάντα. Το στοκάρισμα - τρίψιμο μαγικό...  ::eusa_clap::
Μερικές παρατηρήσεις :
1) Στην τελευταία φώτο απο τις τρεις το δεξι ψαλίδι θέλει ένα πέρασμα στο λεπτο του μέρος με λίγο μάυρο (ένα πινελάκι κανει δουλειά)
2) Στην ίδια σειρά φώτο. Ο οδηγός της κρεμαγιέρας δεν θα φαίνεται? Αν φαίνεται θέλει στοκάρισμα, τρίψιμο και βάψιμο.
3) Για τα ψαλίδια - αμορτισερ, παρατήρησα οτι θα φαίνεται η βίδα πάνω από το άνω ψαλίδι. καλύερα να μην γίνετα αυτό... Μορφοποίησε το με ένα φύλλο πλαστικού γιατι η βίδα του κιτ είναι εκτός κλίμακας (κλασσικό θέμα στα 1/12 της Tamiya).
Επίσης, από τις οδηγίες παρατήρησα ότι ίσως φαίνεται, από μπροστά, η βίδα που στερεώνει κάθετα το ψαλίδι... Αληθεύει? Αλήθεια, ο Κοβάλσκι τι κάνει με τις βίδες?
4)Οι παρατηρήσεις αφορούν το πρώτο update, με πρόλαβες :mrgreen:

ΥΓ. Ποιο είναι το ζόρικο κομμάτι που έλεγες?
ΥΓ2. Για αρχη του έτους, πολυ κακό με βρίσκω... Μου κάθησαν στο στομάχι τα χοιρινά και τα μελομακάρονα :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Καλη συνέχεια και καλό κουράγιο   :wink: ::icon_thumright::
Καλη μοντελιστική χρονιά σε όλους  ::salut::

Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 04:09:33 μμ »
Επιτέλους βρήκα χρόνο να δω λίγο την πρόοδο της Renault.
Πολύ ωραία και καθαρή δουλειά όπως πάντα. Το στοκάρισμα - τρίψιμο μαγικό...  ::eusa_clap::
Μερικές παρατηρήσεις :
1) Στην τελευταία φώτο απο τις τρεις το δεξι ψαλίδι θέλει ένα πέρασμα στο λεπτο του μέρος με λίγο μάυρο (ένα πινελάκι κανει δουλειά)
Το είδα και έχει περαστεί ήδη ολόκληρο το ψαλίδι :!:
2) Στην ίδια σειρά φώτο. Ο οδηγός της κρεμαγιέρας δεν θα φαίνεται? Αν φαίνεται θέλει στοκάρισμα, τρίψιμο και βάψιμο.
Όχι δεν φαίνεται καθόλου. Εδώ δεν φαίνεται το ίδιο το στέλεχος του οδοντωτού. Καλύπτεται από τα τριγωνικά κίτρινα καλύμματα που ακουμπούν πάνω στο σασί. Μόνο οι βραχίονες που κουμπώνουν στις άκρες του οδοντωτού φαίνονται.
3) Για τα ψαλίδια - αμορτισερ, παρατήρησα οτι θα φαίνεται η βίδα πάνω από το άνω ψαλίδι. καλύερα να μην γίνετα αυτό... Μορφοποίησε το με ένα φύλλο πλαστικού γιατι η βίδα του κιτ είναι εκτός κλίμακας (κλασσικό θέμα στα 1/12 της Tamiya).
Επίσης, από τις οδηγίες παρατήρησα ότι ίσως φαίνεται, από μπροστά, η βίδα που στερεώνει κάθετα το ψαλίδι... Αληθεύει? Αλήθεια, ο Κοβάλσκι τι κάνει με τις βίδες?
Οι βίδες φαίνονται παντού, υπάρχουν μπόλικες και ο Mario τις αφήνει όπως είναι. Θα βαφτούν με το αντίστοιχο χρώμα που τις περιβάλλει, σε μεγάλη πυκνότητα, για να σβήσει η εγκοπή τους
4)Οι παρατηρήσεις αφορούν το πρώτο update, με πρόλαβες :mrgreen:

[/quote]

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 04:31:51 μμ »
ΥΓ. Ποιο είναι το ζόρικο κομμάτι που έλεγες?
Μόνο με φωτό μπορώ να το εξηγήσω. Θα επανέλθω
ΥΓ2. Για αρχη του έτους, πολυ κακό με βρίσκω... Μου κάθησαν στο στομάχι τα χοιρινά και τα μελομακάρονα :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Καλη συνέχεια και καλό κουράγιο   :wink: ::icon_thumright::
Καλη μοντελιστική χρονιά σε όλους  ::salut::
Η κακία αυτή βγαίνει και από τους ...καταραμένους κόκκινους ταύρους και εκείνο τον αναιδέστατο Γερμανό πιτσιρικά. Όλα χάλια το 2010 και...τρως για να ξεχάσεις :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 11:54:59 πμ »
Σταύρο καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Ο τρόπος της περιγραφής σου και οι φωτογραφίες που έχεις αναρτήσει σε συνδυασμό με την ποιότητα του βαψίματος της RENAULT (όπως και όλων των μοντέλων σου) το κάνουν να δείχνει εύκολο αλλά σίγουρα δεν είναι καθόλου έτσι.
Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα επί της κατασκευής γιατί είναι άψογη.
Για τη ντίζα του γκαζιού μάλλον η καλύτερη λύση είναι να κάνεις θηλιά που να επιτρέπει την ελάχιστη δυνατή κίνηση της ντίζας (την πρώτη σου σκέψη δηλαδή).Περιμένω να δω την συνέχεια.

Καλή χρονιά σε όλους με ευχές για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας και να σταματήσει ο κόσμος να προχωράει με σκυμμένα τα κεφάλια. Καλή μοντελιστική χρονιά.
Spoiler (hover to show)

καλημέρα

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 12:47:04 μμ »
Σταύρο καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά
Για τη ντίζα του γκαζιού μάλλον η καλύτερη λύση είναι να κάνεις θηλιά που να επιτρέπει την ελάχιστη δυνατή κίνηση της ντίζας (την πρώτη σου σκέψη δηλαδή).Περιμένω να δω την συνέχεια.
Χρόνια Πολλά και Καλά και σε σένα.
Βρέθηκε και άλλη λύση από τον Γιώργο αλλά απείρως πιο περίπλοκη. Βρήκα και άλλη μια εγώ που είναι σαν το αυγό του Κολόμβου. Αλλά αυτά να τα πούμε με pm για να μην αισθάνονται άσχετοι αυτοί που δεν ξέρουν το θέμα.
Έχεις υπομονή 4 μήνες  :?:

Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

Σταύρος

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 08:21:52 μμ »
εύγε κ για το θέμα κ για την όρεξη! Πάντως κ τα δικά μου πινέλα πήραν φωτιά... Σε λίγες μέρες νέα κ από μένα...
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 08:37:45 μμ »
εύγε κ για το θέμα κ για την όρεξη! Πάντως κ τα δικά μου πινέλα πήραν φωτιά... Σε λίγες μέρες νέα κ από μένα...
Ευχαριστώ. Χρωστάς μια 959 που δεν έχει τελειώσει νομίζω :!: Τι θυμάμαι όμως ο  ::sofos11::

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 08:37:14 μμ »
Το επόμενο θέμα μιλάει ιταλικά φαρσί... 
Spoiler (hover to show)
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 05, 2011, 09:04:47 μμ »
Το επόμενο θέμα μιλάει ιταλικά φαρσί... 
Spoiler (hover to show)
Μετά το τέλος της 959 βεβαίως βεβαίως :!: :!:

Tags: