Καλησπέρα

τώρα είδα τις απαντήσεις σας, και βλέπω πως υπάρχουν παράμετροι που πρέπει να κοιτάξει κανείς, πολύ πέρα από αυτές που είχα φανταστεί.
Κατ αρχήν, σχετικά με τα θέματα και τις κλίμακες, ως επί των πλείστων ασχσολούμαι με αυτοκίνητα στην 1/24, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο ( π.χ. περιμένω ένα Μ-978 που έχω παραγγείλει ).
Επειδή με θορυβήσατε λίγο, θέλω να προσθέσω πως έχω λίγο ευαίσθητα πνευμόνια, και πως χρησιμοποιώ αρκετά Alclad, δύο παράγοντες που οδηγούν νομίζω περισσότερο στο να χρησιμοποιηθεί απορροφητήρας. Βέβαια, στην εικόνα που παρέθεσε ο ramfighter, βλέπω πως ο άνθρωπος τον έχει βάλει κάτω, ούτε πλάτη όπως σκεφτόμουν, ούτε στο ταβάνι της κατασκευής ...
Τώρα, σχετικά με τη θέση του, σας παραθέτω εικόνα της κατάστασης :

Η κατασκευή θα μπεί ανάμεσα στα 2 PC, και το "μπουρί" θα φεύγει προς τα αριστερά, στην μπαλκονόπορτα, και θα καταλήγει μάλλον σε ένα κουβά, για να μη βαφτελι και το πάτωμα του μπαλκονιού, μια που το σπίτι είναι νοικιασμένο. Δηλαδή, εδώ προκύπτει και άλλο ένα ερώτημα, "Γίνεται να δουλέψει με καθοδική κλίση;" Επίσης, άλλο ένα θέμα που ίσως χρίζει λίγης προσοχής, και είναι απαραίτητη μια "δεξαμενή" συλλογής των όσων θα βγάζει το μπουρί, είναι πως στο μπαλκόνι κυκλοφορεί και ο σκύλος μου, μην τον ξεκάνουμε ..
Για τον εξαεριστήρα μπάνιου που μου δείξατε σε ένα από τα video, είναι λίγο αντίθετος λόγω θορύβου. Έχω την εντύπωση πως ο απορροφητήρας σε μικρή σκάλα, θα κάνει λιγότερο. Επίσης, προτιμώ μια πιο σταθερή κατασκευή.
Λαμβάνοντας υπόψιν λοιπόν κυρίως τον παράγοντα πνευμόνια - Alclad - PC δίπλα - βάρος από πάνω μήπως τελικά η λύση είναι με τον απορροφητήρα από κάτω ... ; Αλλά η "εξαγωγή" του που θα είναι ; Πρέπει να γίνει τρύπα στο γραφείο ; ( απορρίπτεται ) Ή πρέπει να υπερυψωθεί, που γίνεται άβολο ;
ΜΦΧ
Δημήτρης