Αποστολέας Θέμα: Bishop 1/72, Italeri (με σκράτς εσωτερικό)  (Αναγνώστηκε 2387 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Bishop 1/72, Italeri (με σκράτς εσωτερικό)
« στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 03:14:35 μμ »
Γεια χαρά σε όλους

Μετά από καιρό, αξιώθηκα να "ανεβάσω" ένα μοντελάκι που παίδευα αρκετό καιρό τώρα. Πρόκειται για το Bishop της Italeri. Το μοντέλο, αν και παμπάλαιο, είναι το μοναδικό που υπάρχει στην κλιμακα και σε γενικές γραμμές είναι καλό. Έχει βέβαια θέματα στην εφαρμογή και απαίτησε γενναίες δόσεις στόκου. Στην αρχή είχα αποφασίσει να το φτιάξω "από το κουτί". Όμως έπεσαν στα χέρια μου φωτοτυπίες από το εσωτερικό του, και καθώς δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό, αποφάσισα να το φτιάξω. Τέλος πάντων, το μοντέλο το κατέβασα (άβαφο) στην Έκθεση (ΕΣ) και μετά.... το κατέστρεψα: Το αστάρι έχτισε στο εσωτερικό, σκέπασε αρκετές λεπτομέρειες και έτσι αναγκάστηκα να το ξαναφτιάξω. Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως. Με την ευκαιρία αυτή, κάποια λάθη που είχα κάνει στο αρχικό διορθώθηκαν. Ευτυχώς που το κόστος σε αυτή την κλίμακα είναι μικρό, αλλιώς θα έπεφτε  ::cry2::.

Το βάψιμο έγινε με ακρυλικά με τον αερογράφο (νομίζω ότι ψιλοβελτιώνομαι :mrgreen:). Στο τέλος του κοτσάρησα και ένα limber που μου είχε περισσέψει όταν έφτιαξα το Sexton.
Ελπίζω να σας αρέσει

Και μια από το εσωτερικό (ότι φαίνεται τέλος πάντων).

Καθώς δεν έχω μεγάλη εμπειρία από ερημικά (είναι το πρώτο μου μετά από χρόνια :oops:), θα ήθελα τη γνώμη σας (για χρώματα, φθορές, τυχόν απαραίτητες βελτιώσεις κλπ.).

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
Απ: Bishop 1/72, Italeri (με σκράτς εσωτερικό)
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 03:19:35 μμ »
Πανεμορφο ειναι! :lol: :lol:

Και η παραλλαγη του μ'αρεσει πολυ!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 03:32:07 μμ »
Πανεμορφο ειναι! :lol: :lol:

Και η παραλλαγη του μ'αρεσει πολυ!

Spoiler (hover to show)
Υπηρχε απο Dragon
Δημητρη τρομερη δουλεια απο το εξωτερικο και την παραλλαγη,για το εσωτερικο ::dontknow::
Spoiler (hover to show)
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 03:38:58 μμ »
Δημήτρη πολύ όμορφο! Νομίζω όμως ότι θέλει λίγο διόρθωση με το πινελάκι στο πάνω μέρος του πλαισίου των θυρών (δεν μπορείς να τις πεις και θυρίδες  :lol:)

Spoiler (hover to show)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 03:57:22 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μπράβο ρε Δημήτρη!!!
Πολύ ωραία δουλειά και απ'ότι φαίνεται τον αερογράφο τον έχεις πλέον του χεριού σου!!!!!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 04:00:58 μμ »
Δεν παίζεσαι με τίποτε.

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 04:14:45 μμ »
Στα είπα και από κοντά ,θα στο πω και τώρα ότι η εξέλιξή σου (και στα δύο σκέλη) είναι αλματώδης!!!! ::icon_thumright:: Για πάμε για κούκου τώρα :wink:
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 07:07:09 μμ »
Παρα πολυ ομορφο Δημητρη  ::icon_thumright:: αλλα επειδη ξερω οτι προτιμας τα συγχαρητηρια να συνοδευονται απο προτασεις κ διαφορετικες γνωμες θα σου πω την δικη μου καθαρα σε επιπεδο βαψιματος φθορων γιατι σε επιπεδο κατασκευης-ιστορικης ερευνας δεν πιανεσαι!Με πασα επιφυλαξη λογω κλιμακας κ εθνικοτητας του οχηματος θα εκανα τα γδαρσιματα κυριως με το βασικο πρασινο-χακι των Βρετανων αφου απ οσο ξερω ετσι βαφοταν αρχικα μεχρι να μεταφερθουν στην Αφρικη κ να περαστουν με sand-pale stone αποχρωσεις.Σκονισμα ερπυστριων με sand pigment κτο αναγλυφο των πελματων στεγνο με steel-aluminium σε αναλογια 70-30 περιπου.Περισσοτερο γδαρσιμο σε οροφη-φτερα κ στα σημεια που γινοταν η αναχορηγια με βληματα.Σκονισμα με τον ιδιο τροπο στις οριζοντιες επιφανειες (το pigment κατευθειαν απο το κουτι-ξηρο για να αποδιδει την υφη της σκονης).Στις τεραστιες καθετες επιφανειες του πυργου τρεξιματα βρωμας,σκουριας κ σκονης.Φυσικα ολα αυτα με αναλογιες 1/72 κ δεν γνωριζω κι αν μπορουν να εφαρμοστουν ολα.Παντως ειναι πολυ καλη κ καθαρη δουλεια κ σηκωνει τις περιποιημενες φθορες της. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 07:51:16 μμ »
Τι εκανες παλι ρε Δημήτρη???
Φοβερή δουλειά στο κατασκευαστικό κομματι. Τι να πω, στις σκρατσιες δεν παιζεσαι.
Στο θεμα βαψίματος συμφωνώ εν πολλοις με τα λεγομενα του Ernst.
Εχεις κανει στεγνό πινελο ή μου φαινεται?
Εγω θα ελεγα να το αποφευγεις το στεγνό πινελο, τουλαχιστον σε μεγαλο βαθμο.
Μπορείς να κανεις το λεγομενο dot fading με λαδια. Μικρές ποσοτητες (κουκιδες ουσιαστικα) απο λαδι yellow ochre, καποιο καφε, και ασπρο, τις οποιες με ενα πινελο νοτισμενο με λιγο διαλιτικο τις αναμυγνιεις μεταξυ τους και επιτυγχανεις τονικη διαφοροποιηση του χρωματος. Στις καθετες επιφανεις κανεις κινισεις καθετες πανω κατω και στις οριζοντιες, κυκλικες. Βεβαια αυτη  η κλιμακα  δεν δινει και πολλα περιθώρια.

Συγχαρητηρια  ::icon_thumright::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 08:49:20 μμ »
Αρχικά, να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια!!!!!!  ::proskino:: Στα επιμέρους τώρα:

::arrowred::Περικλή: Καθώς δεν έχω σκάννερ, είναι δύσκολο να ανεβάσω φωτό. Το ΣΚ, θα προσπαθήσω να φωτογραφήσω τις φωτοτυπίες. Τώρα τι θα βγεί ::dontknow::

::arrowred:: Γιώργο (gpav): Έχεις δίκιο για την "κάσα". Θα διορθωθεί πάραυτα ::icon_thumright::

::arrowred::  Κώστα και Γιώργο (800): Ίσως όντως ήθελε περισσότερο chipping, αλλά φοβήθηκα μην το παρακάνω. Τώρα για το χρώμα, μάλλον σωστά είναι καφέ (SCC2). Τα Bishop μπήκαν σε υπηρεσία τη άνοιξη του 1942, όταν είχε ήδη αλλάξει η διαταγή για το βασικό χρώμα. Αυτός είναι και ο λόγος που το εσωτερικό μέρος του πυροβόλου είναι και αυτό καφέ. Για τις τεχνικές έχουν γίνει όσα προτείνετε (εντάξει, όχι τα λάδια  :mrgreen: - αυτά θα τα δοκιμάσω στο επόμενο) ::icon_thumright::

::arrowred:: Χρήστο: Ναι Ναι Ναι!!!!!! Πάμε δυνατά για κούκου (σύντομα κοντά σας)

::arrowred:: Ορέστη: Μάλλον έχω να γράψω πολλά χιλιόμετρα ακόμα για να πω ότι κάτι σκαμπάζω από αερογράφο. Το παλεύω όμως.......with a little help from my friends ::music-smiley-010::

::arrowred:: Δημήτρη και Φάνη, σας ευχαριστώ πολύ ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 09:01:40 μμ »
Πανέμορφο!!!

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 09:17:55 μμ »
Γι΄αυτό εξαφανίστηκες!!! :mrgreen:

Χάθηκε η σκρατσια που την θαύμαζα  όταν ήταν άβαφο αλλά και το τελικό αποτέλεσμα είναι εγγύηση.

::icon_thumright::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 09:19:46 μμ »
Θαυμάζω το τι κάνεις και σε πιά κλίμακα, μπράβο! Μ΄αρέσει πολύ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 10:37:39 μμ »
Spoiler (hover to show)

Δημήτρη θυμάσαι ότι κι εγώ παραμίλαγα όταν το είδα στην έκθεση, κυρίως με την δουλειά που έχεις κάνει στο εσωτερικό. Από κει και πέρα έγινε ακόμα ωραιότερο και με την προσθήκη του Limber. Σχετικά τώρα και με το βάψιμο ωραία δουλειά μέχρι τώρα, αλλά πιστεύω όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, ότι αν του αφιέρωνες λίγο χρόνο ακόμα κάνοντας μερικά ξανοιγματάκια στο χρώμα (που μπορείς να τα κάνεις ακόμα και τώρα) όπως και λίγη προσθήκη κακοπέρασης (chipping, γδαρσίματα, σκουριές) και ένα τελικό σκονισματάκι θα γίνει τέλειο.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 11:21:47 μμ »
Αντε το ειδα.....Πρωτο πραμα οπως παντα  ::salut::

Ειχα διαβασει καπου για τις πορτες τι χρωμα ειχαν εσωτερικα. Υπηρχε διαμαχη αναμεσα στο λευκο και στο χρωμα του αρματος.
Πιστευω ομως οτι κατεχοντας το θεμα πολυ καλα εκανες σωστη επιλογη. Τυνχανει να εχω φωτο που δειχνουν τις πορτες εσωτερικα υποθετω ομως οτι εχεις φωτο με λευκο. Με λευκο ομως μου αρεσει πιο πολυ γιατι κανει καλο κοντραστ  ::icon_thumright::
Tωρα για φθορες μαλλον θα συμφωνησω με τους παραπανω  :roll:
[IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/PB250486.jpg[/IMGt][IMGt]http://i767.photobucket.com/albums/xx312/PravinosDimitris/PB250485.jpg[/IMGt]
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 25, 2010, 11:33:29 μμ »
Δεν ξέρω αν σας είναι χρήσιμη για το θέμα του εσωτερικού χρώματος  ::salut::

edit: και η θυρίδα του οδηγού  :arrow:

Οι φωτο είναι από το βιβλίο British Armor in Sicily and Italy του Dennis Oliver (Concord Publications)

Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 01:06:39 πμ »
Για το καφε ως βασικο δεν το εχω ψαξει Δημητρη αλλα εμπιστευομαι την αποψη σου που υποστηριζεται παντα απο ατελειωτες γνωσεις κ πλουσια βιβλιογραφια ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 01:29:15 πμ »
Τώρα εγώ τι να πώ :?:  Τα είπαν όλα οι προηγούμενοι :!:

::eusa_clap::     ::eusa_clap::     ::eusa_clap::     ::eusa_clap::     ::eusa_clap::

Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 03:35:40 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά Δημήτρη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μήπως ομως πρέπει να αλλάξεις κλίμακα,δεν λυπάσαι τα μάτια  σου, παλικάρι μου! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 08:33:20 πμ »
 :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Τελικά με τις πόρτες ίσως και να έχω κάνει  λάθος ::eusa_wall:: και να ήταν στο χρώμα του εξωτερικού. Με τις φωτογραφίες που έβαλαν ο Δημήτρης και ο Γιώργος προς τα εκεί οδηγούμαι, οπότε πάμε για διόρθωση. Τώρα το χρώμα του εσωτερικού, όπως σε όλα τα αγγλικής κατασκευής άρματα, ήταν dull alluminium (φαίνεται στις θήκες των βλημάτων). Λόγω κλίμακας (και μετά από διαβούλευση με τη "συμμορία"), το έβαψα με silver grey, το οποίο στις φωτό (μην ξεχνάμε εγώ τις τράβηξα  :mrgreen:) δείχνει άσπρο.

Μόλις ξεμπλέξω με τα δύο θέματα που έχω στη.. γραμμή παραγωγής, θα επανέλθω για τις διορθώσες

Τώρα για την κακοπέραση που λέει ο Νίνο, λέω να προσθέσω μερικά τρεξίματα σκουριάς στα μπουλόνια (τι λέτε;). Επιμέρους φωτίσματα και σκονίσματα έχουν γίνει, άσχετα αν δεν φαίνονται στις δικές μου φωτό - μην ξεχνιόμαστε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

Σας ευχαριστώ πολύ όλους  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 03:31:54 μμ »
Δήμήτρη μου μπράβο πολύ ωραίο φίλε,άλλη μια καταπληκτική δουλειά σου.....θυμήθηκα και το χωριο στη βόρεια Κέρκυρα ....Χοροεπίσκόποι....στην βαρβαρικήν DancingBishops :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 09:53:00 μμ »
Παντως Δημητρη, αν εχουμε σαν βαση το πρασινωπο χρωμα των αγγλικων αρματων μηπως καποιες φθορες που να δειχνουν το χρωμα κατω απο το sant ?

Y.Γ Ασε, στο θεμα των κακων φωτο ::photosmilie::.....σε περναω  :? [ και δια στοματος Adam Wilder  :(]

Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 26, 2010, 10:16:59 μμ »
Να και αερογράφος! Δημήτρη εξαιρετικό!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 27, 2010, 12:25:20 πμ »
Παντως Δημητρη, αν εχουμε σαν βαση το πρασινωπο χρωμα των αγγλικων αρματων μηπως καποιες φθορες που να δειχνουν το χρωμα κατω απο το sant ?

Y.Γ Ασε, στο θεμα των κακων φωτο ::photosmilie::.....σε περναω  :? [ και δια στοματος Adam Wilder  :(]

Mα αυτό ακριβώς εξηγώ λίγο πιo πάνω. Οι ημερομηνίες (παραγωγής/υπηρεσίας/δράσης) του ......ποιήματος, με κάνουν να πιστεύω ότι το πρέπον (όχι αναγκαστικά το σωστό) "από μέσα" χρώμα είναι το καφέ:

Κατά τον Στάρμερ, όσα άρματα (βρετανικής κατασκευής - όχι Lend Lease) στάλθηκαν στην Αφρική από τα μισά του 41 και μετά, είχαν αρχικό χρώμα το καφέ SCC2. Σύμφωνα με τη γνώμη του ακόμα και τα Churchill της Kingforce στο Αλαμέιν ήταν καφέ (το δικό μου το είχα κάνει πράσινο ::eusa_whistle::). Βέβαια, και ο Φ. Μπέμπενεκ, έχει κάνει πράσινο το (πανέμορφο) δικό του στο ML και υποθέτω ότι το έχει ψάξει. Παρ' όλα αυτά, προτίμησα την προσέγγιση του Στάρμερ, θεωρώντας ότι είναι πιο λογική.

Τώρα για τις φωτό, εγώ δεν έχω πάρει τέτοια "εύσημα" (αλλά έχω μάτια και βλέπω - ακόμα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:). Αλλά που θα πάει, θα το μάθουμε το ρημάδι το Photoshop  :twisted: :twisted: :twisted:
ΔΚ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 27, 2010, 02:05:11 πμ »
 ::dontknow:: ::dontknow:: Το Bishop παρηχθει επειγοντως το 42 και στην Σικελια πολλες φωτο το δειχνουν σκετο πρασινακι  οπως αυτη που εστειλα που το δειχνει στο πλαι. Η αλλη απο Αφρικη το δειχνει παλι πρασινο.
Εχεις βαλει και την λωριδα και μπερδευεις τα πραγματα  :mrgreen:

Αυτα ηταν σε σασι Valentine II. Αλλα και οι καναδοι το παρηγαγαν ως tanks infantry Mk III* απο τα τελη του φθινοπωρου του 41. Μαλλον ειναι δυσκολο να ξερεις απο ειναι το σασι και το αρχικο του χρωμα.
Ο τυπος στο MIG παντως που φαινεται ψαγμενο καλα τοκανε με πρασινο απο κατω  :roll: :roll:

Αμα το βγαλει [ που θα το βγαλει σιγουρα εδω βγαζει πλεον το Archer  ::eusa_pray::] η Bronco  θα το κανω πρασινακι  :mrgreen: [ μετα το καβουρι ομως....  ::sofos11:: ]

Πραβινος Δημητριος

Tags: