ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > GB: Patton Tank family

M48A1 AVLB (Revell 1/40)

(1/11) > >>

Ni_Kos:
Φίλοι καλησπέρα  ::salut::

Πάντα μου άρεσαν τα γεφυροφόρα (υπηρέτησα και κάποια φεγγάρια σε ύλη Διοικήσεως και είχα ... "παίξει" με ένα Μ60  ::glossa::) και εδώ και καιρό θέλω να φτιάξω και ένα υπό κλίμακα.  

Δυστυχώς, είχα διαπιστώσει ότι δεν κυκλοφορούσαν πολλά στην αγορά και μάλιστα σε κλίμακα 1/35  (... και λογική τιμή) :evil:

Πρόσφατα επανακυκλοφόρησε  :roll:, αν δεν κάνω λάθος, η Revell ένα Μ48 στην 1/40. Μόλις έπεσα πάνω του .... το "χτύπησα" φυσικά και το συγκεκριμένο project έχει ήδη ξεκινήσει  :lol: :lol:

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε τα ... υπαρξιακά θέματα του συγκεκριμένου κιτ στο παρακάτω θέμα   ::arrowred::    

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,2705.400.html

και ευχαριστώ το Φάνη για τη φιλοξενία εκεί  ::salut::, καταλήξαμε ότι πρόκειται για την έκδοση Α1 early. Ευχαριστώ και όλους στο συγκεκριμένο θέμα για τη βοήθεια και το υλικό  ::salut::

Βασιζόμενος λοιπόν στην παρακάτω φωτογραφία (πάνω αριστερά) από το "M48 PATTON in Action", προχωράω  ::icon_thumright::, αφού πρώτα ξηλώσω τα πυροβόλα των πύργων τα οποία δεν έχω εντοπίσει σε κανένα φωτογραφικό υλικό  ::dontknow::Περνάμε στο κατασκευαστικό μέρος λοιπόν

 Το κιτ θέλει πολύ στοκάρισμα και τρίψιμο γενικώς, ενώ μπαλώθηκε και ένα ... αδικαιολόγητο χάσμα στο πίσω μέρος του πήγματος  :shock:

Αρχικά είχαν τοποθετηθεί οι πύργοι με τα πυροβόλα που δίνει το κιτ, αλλά μετά αφαιρέθηκαν, έκλεισαν τα κενά στα συγκεκριμένα σημεία και προστέθηκαν περισκόπια από κομμάτια sprue τα οποία θέλουν λίγη επεξεργασία ακόμα για να γίνουν ίδια με τα υπόλοιπα  :wink:

Παράλληλα προχωράει και η γέφυρα μαζί με τους μηχανισμούς στήριξης και κίνησης τα οποία αποτελούνται από αρκετά κομμάτια και έχουν την περισσότερη λεπτο-δουλειά.Αυτά προς το παρόν και update μόλις υπάρξει κάτι νεότερο  :lol:   Ευχαριστώ για το χρόνο σας  ::salut::


Νίκος Κυπραίος:
πολυ ωραιο θεμα Νικο.καλη συνεχεια

Blitz-X:
Νίκο καλή αρχή και καλή συνέχεια :!:

Παρά το ιδιότροπο της κλίμακας, το συγκεκριμένο κίτ είναι το μοναδικό πλαστικό για το εν λόγω άρμα, το οποίο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό.
Θεωρώ πως θα το αναδείξεις και θα προκύψει αστέρι ::icon_thumright::

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

leopard:
Προχώρα ακάθεκτος.
 ::icon_thumright::

Ni_Kos:
Νίκο, Φάνη, Μάνο ευχαριστώ  ::salut::

Μάνο, θα το προτιμούσα σε 1/35 φυσικά, αλλά εντάξει .... μικρή η διαφορά  :roll:     Εξάλλου, όπως ανέφερες, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση